23 Nisan 2009, Perşembe 10:59:55

İşte krize neden olan o dev uçak

İstanbul’a gelişi krize neden olan dev kargo uçağına, Atatürk Havalimanı’nın hava trafiğini etkilememesi için gece yarısından sonra iniş izni verildi.
  • Millet nasılda sallamış, bu uçaktan operasyonel halde bir tane var şirketinin ismide fotoğrafta var zaten. Google sorun sallamayın...Bu arada uçak hala operasyonel durumdaki en büyük teyyare!
  • arkadaslar ankarada çalışan bir atc olarak söylüyorum bu uçak esenbogaya ayda en az 10-15 kere geliyor hatta bende gecen sene çorlu kapalıyken esenbogaya gelmiş aynı anda 4 tanesi yan yana park etmiş fotosu var.bunun bu kadar büyütülecek nesi var atatürk havalimanının LCN ve PCN degerleri bu uçak için fazlasıyla yeterli daha önce atatürk havalimanına gelmemesinin sebebi maliyet ve yatının fazla olması ve uçagın kalkmadan önce ''line up'' pozisyonunda en az 4 dk ya ihtiyacı olmasıdır.
  • antonov 225 mryia dünyanın en büyüğü...daha sonra antonov 124 deniliyor ama C5'te A124'ten aşağı kalmaz bi uçak...ancak C5'le A124'ün arasında çokta büyük bi fark yok....
  • benim bildiğim dünyanın en büyük uçağı AN224, yani bunun ağabeyi. sonraki de C5. bu durumda bu 3. büyük olmuyomu ? Gerçi C5 le çok yakınlar birbirine ama An224 en büyüğü. ırak ta C5 ve 124 ü görme şansım olmuştu ve C17 leri ve Il-78 leri.
  • kuyruk parcalarini degil sadece horizontal stabilizerini getirdi. diger parcalar (tailcone, elevator vs) daha kucuk ve bulunmasi ve tasinmasi kolay oldugu icin daha onceden getirilmisti.
  • PUSH BACK ESNASINDA KURTULUP DİREĞE ÇARPAN ATLAS A320 NİN KUYRUK PARÇALARINI GETİRDİ.
  • uçak pilotları şu anda dinleniyorlar.uçak saw da akşam satleride gidecekler.pilotları tanıyorum.bana kaptan pilot vladikav söyledi.
  • alt tarafı bi A124 ya..bu kadar abartılı haberlerede gerek yoktu..ancak yorum yazan arkadaşlardan biri akşam ahl'den sonra saw'a geldi demiş....uçak ahl'den çorlu'ya gitmiycek miydi ekibin dinlenmesi için.......
  • Haber tamamen sitenin reyting yapması için abartmadan başka hiç birşey değildir...
  • bu uçak ayda 2 kez saw' a geliyor zaten.. ne kadar küçük düşündüğünüz belli oldu.. liman büyük ama,beyinler tam tersi..

İlk olarak AirportHaber'in gündeme taşıdığı daha sonra bütün medyanın ilgisi haline gelen Antonov 124 uçağı Atatürk Havaliman'na indi. Dünyanın ikinci en büyük kargo uçağı Rus yapımı Antonov 124, Atlasjet'e ait bir uçak için yaklaşık 13 metrelik yatay stabilizeri (kuyruk bölümünü) İstanbul’a getirdi. Rusya tarafından tank taşımak amacıyla üretilen Antonov 124, dün gece saat 01.30 da Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.  

İŞTE O UÇAK;

Antonov

Antonov

Antonov

Antonov

Foto Galeri için TIKLAYINIZ

İşte krize neden olan o dev uçak

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 15 yıl önce
Millet nasılda sallamış, bu uçaktan operasyonel halde bir tane var şirketinin ismide fotoğrafta var zaten. Google sorun sallamayın...Bu arada uçak hala operasyonel durumdaki en büyük teyyare!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaslar ankarada çalışan bir atc olarak söylüyorum bu uçak esenbogaya ayda en az 10-15 kere geliyor hatta bende gecen sene çorlu kapalıyken esenbogaya gelmiş aynı anda 4 tanesi yan yana park etmiş fotosu var.bunun bu kadar büyütülecek nesi var atatürk havalimanının LCN ve PCN degerleri bu uçak için fazlasıyla yeterli daha önce atatürk havalimanına gelmemesinin sebebi maliyet ve yatının fazla olması ve uçagın kalkmadan önce ''line up'' pozisyonunda en az 4 dk ya ihtiyacı olmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
antonov 225 mryia dünyanın en büyüğü...daha sonra antonov 124 deniliyor ama C5'te A124'ten aşağı kalmaz bi uçak...ancak C5'le A124'ün arasında çokta büyük bi fark yok....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
benim bildiğim dünyanın en büyük uçağı AN224, yani bunun ağabeyi. sonraki de C5. bu durumda bu 3. büyük olmuyomu ? Gerçi C5 le çok yakınlar birbirine ama An224 en büyüğü. ırak ta C5 ve 124 ü görme şansım olmuştu ve C17 leri ve Il-78 leri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kuyruk parcalarini degil sadece horizontal stabilizerini getirdi. diger parcalar (tailcone, elevator vs) daha kucuk ve bulunmasi ve tasinmasi kolay oldugu icin daha onceden getirilmisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
PUSH BACK ESNASINDA KURTULUP DİREĞE ÇARPAN ATLAS A320 NİN KUYRUK PARÇALARINI GETİRDİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uçak pilotları şu anda dinleniyorlar.uçak saw da akşam satleride gidecekler.pilotları tanıyorum.bana kaptan pilot vladikav söyledi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
alt tarafı bi A124 ya..bu kadar abartılı haberlerede gerek yoktu..ancak yorum yazan arkadaşlardan biri akşam ahl'den sonra saw'a geldi demiş....uçak ahl'den çorlu'ya gitmiycek miydi ekibin dinlenmesi için.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Haber tamamen sitenin reyting yapması için abartmadan başka hiç birşey değildir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu uçak ayda 2 kez saw' a geliyor zaten.. ne kadar küçük düşündüğünüz belli oldu.. liman büyük ama,beyinler tam tersi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000