17 Şubat 2010, Çarşamba 16:31:25

ISPARTA UÇAK KAZASI DAVASINA DEVAM EDİLDİ

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde, 2007 yılında 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasıyla ilgili davaya devam edildi. Davanın dördüncü duruşması bugün yapıldı. Isparta Ağır Ceza Mahkemesi, davada sanık sayısını 12'ye yükseltti.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Uçağı Atlas'a kiralayan şirketin Güvenlik Başkanı zaten konu hakkında bilgisiz,amatör,ve cehalet içinde olduğunu ispatlamıştır,hiç soran bile yok bu konuyu...Neden?
  • AAA (Ali Aytaç Aras) ve MKA (Mehmet Küçükayyıldız) bu işten sıyrılırsa bu adalet sistemi bitmiş demektir.
  • Kalite ( ! ) Müdürü Aytaç Aras denen şahıs Qatar'a kaçmakla kurtulduğunu sanıyor. Aydın'ın dalkavuğu olan Aytaç Aras'ta sorumludur; gazetelerde rüşvet almakla suçlanan ve yargılanan Hamit Kahveci denen şahısta.
  • itü nün bilir kişi raporunu okuyan varmı evlere şenlik havacılıkla uzaktan yakından ilişkisi yok bu raporun. bu bir trafik kazası raporu gibi bir şey. o raporu yazanlar havacıysa bende astronotum. raporun tamamı tahmine ve yoruma dayalı bizce şöyle olmalıyı diyor. sormazlarmı sen kimsin kardeş,m. hangi kanuna hangi yönetmeliğe aykırı işlem yapılmış onu belirtsene kazadan sonra ortaya çıkan arızaları insanlar rüyasındamı görecektiş
  • Bu arada bir kişi daha var. Eski teknik müdür Mehmet Küçükayyıldız. Teknik bölümün üzerinde hiçbir yaptırım gücü olmayan, sözünü asla dinletemeyen, etkisiz ve havacılık ciddiyetinden uzaktan yakından ilgisi olmayan, olmayan bu şahıs Aydın ve yönetime yaranmak is bilmediği ortaya çıkmaması için akla hayale gelmedik saçmalıklar yapardı. En zor durumda bile hiç ilgisi olmayan işlerle uğraşır ve bakımlarla hiç ilgilenmezdi. Bu iş bilmez ve olur olmaz herşeye burnunu sokan...tabii işinden başka...bu ciddiyetsiz adama bunların sorulması erekir.
  • Sorumluların hepsi ortada bunlar sadece kanunlardan nasıl yakayı kurtarırda devam ederiz hesabında garip bir durum AYDIN KIZILTAN hala cihazı kimin takıp takmadığını araştırıyorlarmış vahim bir cevap olmuş belki başkaları kanar bu hikayelere ama yargıda hakim ve savcı karşısında bu tip oyun hareketler zaman kazanmaktan öteye geçemez.Bu kadar bulgu var iken SHGM verdiği bulguların giderilmesi için ek süreyi kazança döndürmeye çalışan bu ekip kaçınılmaz bir felaketin başlangıcı olmuştur.10 yılı aşkın süredir uçuş yapmayan 50 yaşının üstünde cocpit ekibi üyesi(F/o) yapanlarda bu ekiptir.Peki bu kadar bulgu eksiği var iken kiralayan şirket hiç mi ilgilenmedi bu uçakların durumu hakkında ? yani sonuçta gene havacılığımıza ipotek koyanlar görüldü
  • " EGPWS (uçağın kontrollü inişini sağlayan cihaz)"... Yapmayın... Lütfen...
  • Airporthaber konunun hakkını veriyor. Her duruşmanın detayını düzgün anlatıyor. Fakat Aydın Kızıltan nasıl oluyor da bu kadar yalan söylüyor anlamak mümkün değil. Aydın sen o sırada genel müdür değilmi idin? Odanda uyuyormuydun yoksa cebini ne pahasına olursa olsun doldurmakla mı meşguldün? Bu arada sevindirici gelişme SHGM yetkililerinin de ifade vereceği ve sorumlu tutulacakları. Önümüzdeki günlerde Airport Haber'in işi bayağı artacak gibi görünüyor.
  • Ya şu Türkiye de ney doğru düzgün yapılıyorda uçakları shgm doğru düzgün denetlesin. herkesin derdi para pul olmuş. Kimsenin bırakın insana ; can a saygısı yok. allah böle insanların cezasını versin , Türkiye yide korusun bu gidişat gidişat değil, Bazen utanıyorum Bu ülkede yaşadığıma . Öyle manzaralarla karşılaşıyoruzki yüreklerimiz parçalanıyor.

Duruşmaya Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı A.Ş. Genel Müdürü Aydın Kızıltan ile diğer şirket yetkilileri İsmail Taşdelen, Fikri Zafer Dinçer, Şahin Tufan, Faruk Çağımnı, Yavuz Yaşar, Necati Küçük, Fevzi Yavuz, Sinan Sevinç ile birlikte geçen duruşmada sanık olarak yargılanmasına karar verilen uçak teknisyeni Reşat Atalay katıldı. Duruşmada 34 yolcu yakını ile 9 müdahil ve 2 sanık avukatı hazır bulundu.

CİHAZI BEN SÖKTÜM KİMİN DÜŞEN UÇAĞA TAKTIĞINI BİLMİYORUM

Ağır Ceza Hakimi Suat Yürekli, iddianameyi hatırlatarak, kazanın olduğu dönemde Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı A.Ş.'de (World Focus) teknisyen olarak görevli olan ve arızalı olduğu belirtilen EGPWS (uçağın kontrollü inişini sağlayan cihaz) cihazının Eritre'deki bir uçaktan sökülüp İstanbul'a gönderdiği belirtilen Reşat Atalay'ın savunmasını dinledi.

Daha önce Keçiborlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca takipsizlik kararı verilen ancak avukat Hasan Kaşıkara'nın itirazıyla yeniden sanık olarak dinlenen Atalay, arızalı cihazı Eritre'de kendisinin söktüğünü ve ''zaman zaman arızalı'' kaydıyla İstanbul'a gönderdiğini söyledi. Arızalı cihazın düşen uçağa takılıp takılmaması konusunda kendisinin bilgisi olmadığını belirten Atalay, ''Eritre'de emniyeti sağlamak için daha önce arıza kaydı bulunan cihazı çıkardım ve İstanbul'a gönderdim, düşen uçağa takılması konusunda bilgim yok'' dedi.

BAŞKA SORUMLULAR VARSA ÇIKIN SÖYLEYİN

Duruşmada söz alan Av. Hasan Kaşıkara, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü denetimlerinde 60 adet kusur belirlendiğini, bunlardan 42'sinin yapıldığını ancak 18'inin yapılmadığını, 18 hata varken uçamaz halde bulunan uçağın kimler tarafından uçurulmasına izin verildiği sorusunu yöneltti. Kaşıkara, ''Bu konuda başka sorumlular da varsa onlar da çıksın. Bizim gayemiz gerçek sorumluların tespit edilerek hakim önüne çıkarılmasını sağlamak. Uçamaz durumdaki uçak, tabut konumundaki uçak bir şekilde uçuruluyor ve geride 57 tane can hayatını kaybediyor'' diye konuştu.

KONUYU ARAŞTIRIYORUZ

Sanıklardan Aydın Kızıltan ise 60 kusurun tamamen teknik sorunlarla ilgili olmadığını dile getirdi. Av. Şehnaz Yüzer'in, "arızalı cihazın Isparta seferini yapan uçağa nasıl takıldığı yönündeki sorusuna, Aydın Kızıltan ''Biz de bu konuyu araştırıyoruz'' şeklinde cevap verdi.

Av. Yüzer de, aradan 2.5 yıl geçtiğini ve hâla bu konunun araştırma aşamasında olmasından dolayı yolcu yakınlarının şaşkın olduklarını bildirdi. Düşen uçağın enkazının kaldırılması aşamasında görev alan kaptan pilot Fevzi Altınbulak da davaya tanık olarak çağırıldı. Altınbulak, ifadesinde, uçakta flapların arızalı olduğunu ve Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı A.Ş.'de çalışan pilotların yeterli eğitim almadıklarını öne sürdü.

SANIK SAYISINDA ARTIŞ

Duruşmada İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Savcılığınca Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı'nın ''Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek'' suçundan yargılanması için haklarında dava açıldığı belirtildi.

Davanın Isparta'daki duruşma ile birleştirildiği ve SHGM üst düzey yöneticilerinin Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılanacakları bildirildi. Ancak SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru'nun ifadesinin Ankara'da alınacağı ve ifade alımı sırasında da avukatların orada olacağı belirtildi. SHGM Genel Müdürü Arıduru ile dönemin Genel Müdür Yardımcısı Erdağı hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılmış oldu. Duruşma 8 Nisan 2010 tarihine ertelendi.

İÇİMİZİ RAHATLATIYOR

Yolcu yakınları avukatlarından Şehnaz Yüzer, uçak kazası ile ilgili her duruşmada sanık sayısının arttığını dile getirdi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü üst düzey yöneticilerinin de bu kazada sorumlu olduğuna inandıklarını belirten Yüzer, şöyle konuştu: ''2.5 yıldır gerçek sorumluların hakim karşısına çıkması konusunda çaba harcıyoruz. Nitekim İstanbul Teknik Üniversitesi'nin raporu doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında SHGM yetkilileri hakkında da dava açıldı. İçimiz biraz daha rahatladı. Ancak, Atlasjet yetkilileri ile ilgili Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığı tarafından 'kovuşturmaya gerek yoktur' kararına yaptığımız itirazın neticesini bekliyoruz. Bunda da olumlu gelişme olacağını düşünüyoruz.''

Av. Hasan Kaşıkara ise davanın tüm yolcu yakınları tarafından da takip edildiğini belirterek ''Sonuna kadar takipçisi olacaklarını gösteriyorlar, nitekim duruşmaların seyri de içimizi rahatlatıyor'' görüşünü iletti.

ISPARTA UÇAK KAZASI DAVASINA DEVAM EDİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçağı Atlas'a kiralayan şirketin Güvenlik Başkanı zaten konu hakkında bilgisiz,amatör,ve cehalet içinde olduğunu ispatlamıştır,hiç soran bile yok bu konuyu...Neden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AAA (Ali Aytaç Aras) ve MKA (Mehmet Küçükayyıldız) bu işten sıyrılırsa bu adalet sistemi bitmiş demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kalite ( ! ) Müdürü Aytaç Aras denen şahıs Qatar'a kaçmakla kurtulduğunu sanıyor. Aydın'ın dalkavuğu olan Aytaç Aras'ta sorumludur; gazetelerde rüşvet almakla suçlanan ve yargılanan Hamit Kahveci denen şahısta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
itü nün bilir kişi raporunu okuyan varmı evlere şenlik havacılıkla uzaktan yakından ilişkisi yok bu raporun. bu bir trafik kazası raporu gibi bir şey. o raporu yazanlar havacıysa bende astronotum. raporun tamamı tahmine ve yoruma dayalı bizce şöyle olmalıyı diyor. sormazlarmı sen kimsin kardeş,m. hangi kanuna hangi yönetmeliğe aykırı işlem yapılmış onu belirtsene kazadan sonra ortaya çıkan arızaları insanlar rüyasındamı görecektiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu arada bir kişi daha var. Eski teknik müdür Mehmet Küçükayyıldız. Teknik bölümün üzerinde hiçbir yaptırım gücü olmayan, sözünü asla dinletemeyen, etkisiz ve havacılık ciddiyetinden uzaktan yakından ilgisi olmayan, olmayan bu şahıs Aydın ve yönetime yaranmak is bilmediği ortaya çıkmaması için akla hayale gelmedik saçmalıklar yapardı. En zor durumda bile hiç ilgisi olmayan işlerle uğraşır ve bakımlarla hiç ilgilenmezdi. Bu iş bilmez ve olur olmaz herşeye burnunu sokan...tabii işinden başka...bu ciddiyetsiz adama bunların sorulması erekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sorumluların hepsi ortada bunlar sadece kanunlardan nasıl yakayı kurtarırda devam ederiz hesabında garip bir durum AYDIN KIZILTAN hala cihazı kimin takıp takmadığını araştırıyorlarmış vahim bir cevap olmuş belki başkaları kanar bu hikayelere ama yargıda hakim ve savcı karşısında bu tip oyun hareketler zaman kazanmaktan öteye geçemez.Bu kadar bulgu var iken SHGM verdiği bulguların giderilmesi için ek süreyi kazança döndürmeye çalışan bu ekip kaçınılmaz bir felaketin başlangıcı olmuştur.10 yılı aşkın süredir uçuş yapmayan 50 yaşının üstünde cocpit ekibi üyesi(F/o) yapanlarda bu ekiptir.Peki bu kadar bulgu eksiği var iken kiralayan şirket hiç mi ilgilenmedi bu uçakların durumu hakkında ? yani sonuçta gene havacılığımıza ipotek koyanlar görüldü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
" EGPWS (uçağın kontrollü inişini sağlayan cihaz)"... Yapmayın... Lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Airporthaber konunun hakkını veriyor. Her duruşmanın detayını düzgün anlatıyor. Fakat Aydın Kızıltan nasıl oluyor da bu kadar yalan söylüyor anlamak mümkün değil. Aydın sen o sırada genel müdür değilmi idin? Odanda uyuyormuydun yoksa cebini ne pahasına olursa olsun doldurmakla mı meşguldün? Bu arada sevindirici gelişme SHGM yetkililerinin de ifade vereceği ve sorumlu tutulacakları. Önümüzdeki günlerde Airport Haber'in işi bayağı artacak gibi görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya şu Türkiye de ney doğru düzgün yapılıyorda uçakları shgm doğru düzgün denetlesin. herkesin derdi para pul olmuş. Kimsenin bırakın insana ; can a saygısı yok. allah böle insanların cezasını versin , Türkiye yide korusun bu gidişat gidişat değil, Bazen utanıyorum Bu ülkede yaşadığıma . Öyle manzaralarla karşılaşıyoruzki yüreklerimiz parçalanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000