25 Mart 2014, Salı 11:13:14

ISPARTA KAZASINDA DURUŞMA GÜNÜ!

Isparta'da 30 Kasım 2007 günü meydana gelen ve 57 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasına ilişkin davanın yeni duruşması bugün görülecek, AirportHaber dayaı yerinde takip edecek.
  • Kaptan Faruk Çağımlı yı WorldFocus Havayollarının Eğitim Müdürü gibi gösterip,yargılanmasına sebep olan Yöneticiler hangi Vicdana sahiptirler.Bilirkişi raporlarında yazılanlar Dava Dosyasının okunarak değilde Medya haberlerine bakılarak yazıldığı izlenimini uyandırmaktadır,Zira bir Kaptan Pilotun Eğitim Müdürlüğü Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmaktadır.Adı geçen Kaptanın bırakın Görev Onay Yetki belgesinin olmayışını bu belgeyi alacak Vasıflara o yıl itibariyle zaten haiz değildir.Bu manada bilirkişiler(Onlarda ne yazılı Kaptandır)Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne bu Kaptanın Yetki Belgesi Varmıdır diye sormadıkları gibi Dava Dosyasındaki Evrak listesinde incelememişlerdir.Adı geçen Kaptan Pilot ise Ağır Cezada Yargılanmaktadır.Mahkemenin Kaptan Pilotun tüm itirazlarını kale dahi almamış olmaması akla şunu getirmektedir ; dava dosyamız çok işimiz başımızdan aşkın ayrıntılarda değil dosya genelinden hüküm vereceğiz ayda bu dava çok medyatik bir dava birileri ceza almalı mutlaka( ama suçsuzlar değil),Mahkeme bilirkişi raporuna bakar Bilirkişi dosyaya ne kadar titizlikle bakar, bakmaz ( bu davada belli oldu zaten bilirkişi ne kadar güvenilir oda ispatlandı zaten)bizi ilgilendirmez der geçersiniz.Ama bir Kaptan 6 yıldır sadece tek bir şeye itiraz edipte sesini duyuramıyorsa ,Mahkeme başkanı bunu dikkate almıyor ayda umursamıyorsa o Hakîmin tarafsızlığı yasa dürüstlüğünden nasıl emin olacağız.Her şey açık Kaptan Faruk Çağımlı o dosyada olmaması gereken tek insan.
  • nasil bir sistem varki bundan onceki 23 durusmada bir karar cikmiyorda dava 24 e sarkiyor, gercekten bu ulkedeki adalet duzenini anlamak zor.
  • Bugun durusmada saniklarin ifadelerini curutecek bir suru delil beyan edilecek ve artik hersey gun yuzune cikmaya basliyacak.eyyy saniklar korkun ve titreyin :)

Isparta'da 30 Kasım 2007 günü meydana gelen ve 57 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasına ilişkin davanın yeni duruşması bugün görülecek, AirportHaber dayaı yerinde takip edecek.

Yaklaşık altı yıldır devam eden davanın 24. duruşması bugün Isparta'da görülecek. Yıllardır sonuçlandırılamayan davanın bir önceki duruşmasında savcı mütaalasını mahkeme heyetine sunmuş ve taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan aralarında Sivil Havacılık eski Genel Müdürü Ali Arıduru, Aydın Kızıltan, Yavuz Çizmeci ve Oktay Erdağı'nın da bulunduğu7 sanık hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isterken, 11 sanığın da beraatine karar verilmesini istemişti.

Beraatine karar verilmesi istenenler arasında ise Atlasjet'in sahibi Murat Ersoy, dönemin Atlasjet Genel Müdürü Tuncay Doğaner ve o dönem World Focus Havayolları'nın yönetim kurulu başkanı olan Zeynel Gündoğ gibi isimler yer alıyor.

İşte adeta yılan hikayesine dönen ve 6 yılı aşkın süredir neticelendirilemeyen davanın bugün görülecek 24. duruşmasında önemli gelişmelerin yaşanması bekleniyor. AirportHaber de davayı yerinde takip ederek gelişmeleri okuyucularına aktaracak.

Dava nasıl başladı?

İstanbul'dan Isparta'ya giden ve Atlasjet yolcularını taşıyan World Focus'a ait yolcu uçağı 30 Kasım 2007'de, Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkisinde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi hayatını kaybetmişti.

ISPARTA KAZASINDA DURUŞMA GÜNÜ!

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kaptan Faruk Çağımlı yı WorldFocus Havayollarının Eğitim Müdürü gibi gösterip,yargılanmasına sebep olan Yöneticiler hangi Vicdana sahiptirler.Bilirkişi raporlarında yazılanlar Dava Dosyasının okunarak değilde Medya haberlerine bakılarak yazıldığı izlenimini uyandırmaktadır,Zira bir Kaptan Pilotun Eğitim Müdürlüğü Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmaktadır.Adı geçen Kaptanın bırakın Görev Onay Yetki belgesinin olmayışını bu belgeyi alacak Vasıflara o yıl itibariyle zaten haiz değildir.Bu manada bilirkişiler(Onlarda ne yazılı Kaptandır)Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne bu Kaptanın Yetki Belgesi Varmıdır diye sormadıkları gibi Dava Dosyasındaki Evrak listesinde incelememişlerdir.Adı geçen Kaptan Pilot ise Ağır Cezada Yargılanmaktadır.Mahkemenin Kaptan Pilotun tüm itirazlarını kale dahi almamış olmaması akla şunu getirmektedir ; dava dosyamız çok işimiz başımızdan aşkın ayrıntılarda değil dosya genelinden hüküm vereceğiz ayda bu dava çok medyatik bir dava birileri ceza almalı mutlaka( ama suçsuzlar değil),Mahkeme bilirkişi raporuna bakar Bilirkişi dosyaya ne kadar titizlikle bakar, bakmaz ( bu davada belli oldu zaten bilirkişi ne kadar güvenilir oda ispatlandı zaten)bizi ilgilendirmez der geçersiniz.Ama bir Kaptan 6 yıldır sadece tek bir şeye itiraz edipte sesini duyuramıyorsa ,Mahkeme başkanı bunu dikkate almıyor ayda umursamıyorsa o Hakîmin tarafsızlığı yasa dürüstlüğünden nasıl emin olacağız.Her şey açık Kaptan Faruk Çağımlı o dosyada olmaması gereken tek insan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
by ~ 10 yıl önce
nasil bir sistem varki bundan onceki 23 durusmada bir karar cikmiyorda dava 24 e sarkiyor, gercekten bu ulkedeki adalet duzenini anlamak zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BEKLENTI ~ 10 yıl önce
Bugun durusmada saniklarin ifadelerini curutecek bir suru delil beyan edilecek ve artik hersey gun yuzune cikmaya basliyacak.eyyy saniklar korkun ve titreyin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000