09 Eylül 2009, Çarşamba 16:32:00

Isparta kazasında 2. duruşma yapıldı

57 kişinin ölümüyle sonuçlanan Isparta’daki uçak kazası davası görülmeye devam edildi. Sanıklar, kazada pilotaj hatası olduğu vurgusunu yaptı.
  • HİÇ BİR ARIZASI OLMASADA OLSADA ..YAPILAN YANLIŞLIKLAR ..O ŞİRKETİN KURULUŞUNDAN İTİBAREN SEÇİLMİŞ YÖNETİCİ DİYE ADLANDIRILAN ŞAHISLARIN YETERSİZ OLUŞUNDAN İBARETTİR..BUGÜN HAVA YOLU ŞİRKETLERİNİN SAHİPLERİ VEYA ONLARIN SEÇTİĞİ İDARECİLER SADECE TEHDİT İLE İNSANLARIN EKMEĞİNDEN EDERİM MANTIĞI İLE İŞ YAPIYORLAR..BİLGİSİZ VEDE BENCE HEPSİ CAHİL İNSANLARDIR..BU MESLEĞE BAŞLADIĞIMDAN SONRA GÖRDÜĞÜM NET OLATY BUDUR..ÇALIŞANLAR İSE SON ZAMANLARDA BASİRETSİZ OLMUŞLAR VURDUM DUYMAZ OLDULAR..YANLIŞ YAPAN AMİRLERİNE BOYUN EĞMEKTEN BAŞKA YAPACAKLARI İŞ YOKTUR.
  • Bir sonraki duruşma kardeşimin toprağa verildiği gün 2 yıldır biz uyuyamıyoruz bu kazada suçlu olanlar sizler nasıl uyuya biliyorsunuz hiçmi vicdanınız sızlamıyor ??????
  • uçağın pilotaj hatası yüzünden düştüğü fakat bakım kalitesinin çok yüksek olmadığı ve bu kazaya zemin hazırladığı ortada fakat bunun asıl sorumluları bu şirketin uçmasına izin veren sivil havacılık ve bu şirketin üst düzey yönetici ve patronlarıdır tabi onların yerine çaycı çıkartarak adalet arayan sistemde mutlaka sorgulanmalıdır
  • Adı geçen herkes hataladır da adı geçmeyenler ne olacak.Yukarıda adı geçenlere bakın,bir bakım müdürü iki teknisyen,birde yardımcı teknisyen veye çaycı.3 adet MD uçuran bir şirketin tüm teknik kadrosu bu mu,diğerleri nerede.Yoksa 3 MD nin tüm bakımlarını , uçuşlara verilmesini bu ekip mi yapıyordu.
  • Olayları bu kadar yakından bildiğine göre sende bu şirketiniçinde olan ve dolayısı ile bu suça ortak olan bir kişisinki bu yorumları yapıyorsun.Demekki burda adı geçmeyen ve suçlu olan daha çok kişi var.Senin gibi.
  • Tekiğin hiç bir suçu olmadığını yazan yorumcu ! Mehmet Küçükayyıldız denen şahsın da yağcılığına soyunmuş ve tekniğin herhangi suçu olmadığını da !!!! söylemiş. Bu arkadaş bu saçma sapan yorumu yazarak Airport Haber''in bu ayrıcalığını kötüye kullanmış. Kendisi herhalde havacılıkla ilgisi olmayan küçük çapta bir işçi. Cevap vermezdim ama bir şeyler öğrensin. Havacılıkta kazalar zincirleme hatalardan oluşur. Mehmet' in o sırada şirkette olmaması onun hatası olmadığı anlamına gelmez. İsmail Taşdelen ise ne yazık ki uyarılara kulak asmayarak Mehmet denen şahsın kuyruğunda giderek kendisini rezil etti. Tamam mı sayın yorumcu !. Bu sana ders olsun ve bundan sonra bilmedm araştrımadan saçma sapan yorumlar yazmazsın, okuyucular da sana gülmez
  • Evet kimseyi takmayan bu zihniyet size sesleniyorum.Uyarılara tehditlerle karşılık veriyordunuz.Kukla bir teknik yönetimle yönetiliyordunuz.Çaycıyım diyen o zat a sesleniyorum.Yalakalıklarınla CS leri ispiyon ederek CS yani yetkili teknisyenin işlerini yapmıyoduydun.O zaman 3-5 yıl tecrübeli Teknik Md ne derse yapıp sonucu vahim bu olaya gelmediniz mi ?İnsanları yanıltmayın.
  • Necati Küçük nerede? Niye yargılananlar arasında o yok? --Volvo--
  • BU KAZADA HAYATINI YITIREN INSANLARIN INANIN KI BEDELI ,BU KAZAYA SEBEBIYET VEREN O ZATI MUHTEREMLERDEN MUTLAKA ILAHI ADALET OLARAK SORULACAK.HER NE KADAR GENEL MUDUR ,SHGM GENEL MUDUR YARDIMCISI,TEKNIK .......VB.GIBI TUM SORUMLULAR ZANNETMESINLER KI DEVLETIN ADALETINDEN KACTILAR AMA ILAHI ADALETTEN ASLA KACAMIYACAKLAR ASLA....
  • BU MESLEKTEKİ HERKES HERŞEYİ BİLİYOR.AMA KİMSE GÜNAH KEÇİSİ OLMAK İSTEMİYOR..İLK OLARAK YAPILMASI GEREKEN OŞİRKETTE KURULUŞ AŞAMASINDAN O GÜNE KADAR KİM VARSA SUÇLUDUR DERİM..BİRAZ İDDALI ANCAK ÖYLE ..KAYBETTİĞİMİZ ARKADAŞIMIZDA RAHMETLİ ŞUAN YAŞAYANLAR GİBİ ODA AYNI HATAYI YAPTI ..GİDER GELİR BAKARIZ MANTIĞI HAVACILIKTA DOĞRU DEĞİLDİR..ŞİMDİ BENİ ELEŞTİRMEK İSTEYECEKSİNİZ..ANCAK İÇİNİZDENDE ULAN ADAM DOĞRU YAZIYOR DİYECEKSİNİZ..HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ SADEC SESSİZ.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına, sanıklardan İsmail Taşdelen, Fikri Zafer Dinçer, Sinan Sevinç ve Fevzi Yavuz katıldı. Duruşmada uçak kazasında ölen kişilerin yakınları ile avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Suat Yürekli'nin, 22 sayfalık iddianameyi okumasıyla başlayan duruşmada ilk olarak World Focus Havayolları Teknik Müdürü İsmail Taşdelen dinlendi.

Taşdelen, iddianamedeki, cihazların arızalı olduğuna ilişkin suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, kazanın pilotaj hatası sonucu olduğunu öne sürdü.

Uçağın yere alçalmasını gösteren cihazın arızalı olduğuna dair hiç bir kayda rastlanmadığını ifade eden Taşdelen, ses kayıt cihazında meydana gelen kayış kopukluğunun da ancak ayrıntılı kontrolle tespit edilebileceğini söyledi.

Sanıklardan Bakım Müdürü Fikri Zafer Dinçer, uçağın yere alçaklığını gösteren cihazın düşüş anında arızalı olmadığını, ortada bir pilotaj hatasının bulunduğunu ileri sürerek, bu cihazın arızalı olmadığı anda da uçağın düşebileceğini iddia ederek, bunu pilotun yeteneğine bağladı.

Şirketin teknisyenlerinden Fevzi Yavuz, kendisiyle ilgili hiçbir suçlamayı kabul etmediğini söyledi. İnternette kendisi hakkında "katil" söylemlerinin yer aldığını ve bundan ötürü üzüntü duyduğunu belirten Yavuz, bir teknisyen olduğunu ve düşen uçakla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını kaydetti.

Kaza kırım raporunda tezatlık yaratan ifadelerin yer aldığını belirten Yavuz, kaza kırım ekibinin tahsilini ve bu araştırmanın taraflı yapılıp yapılmadığının araştırılması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Yavuz, uçağın düşmesinde pilotaj hatası olduğunu ileri sürdü.

Sanık koltuğunda oturan Sinan Sevinç de, kendisinin neden bu davada yer aldığını anlayamadığını ifade ederek, "Ben hizmetliyim, çaycıyım. Yeri geldiğinde şoförlük yaparım. Uçaktaki tek görevim ise koltuklara sakız yapıştıysa onları çıkarırım. Böyle teknik konuların irdelendiği bir davada benim yerimin ne olduğunu hala anlamış değilim" dedi.

Sanıkların avukatlarından Hasan Kaşıkara ise, Atlasjet Firması'nın müdahil olarak mahkemede yer almasına itiraz etti. Atlasjet, bir sonraki duruşmaya müdahil olarak katılamayacak.

Duruşma 2 Aralık 2009 tarihine ertelendi.

Öger Türk Tur

Isparta kazasında 2. duruşma yapıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 15 yıl önce
HİÇ BİR ARIZASI OLMASADA OLSADA ..YAPILAN YANLIŞLIKLAR ..O ŞİRKETİN KURULUŞUNDAN İTİBAREN SEÇİLMİŞ YÖNETİCİ DİYE ADLANDIRILAN ŞAHISLARIN YETERSİZ OLUŞUNDAN İBARETTİR..BUGÜN HAVA YOLU ŞİRKETLERİNİN SAHİPLERİ VEYA ONLARIN SEÇTİĞİ İDARECİLER SADECE TEHDİT İLE İNSANLARIN EKMEĞİNDEN EDERİM MANTIĞI İLE İŞ YAPIYORLAR..BİLGİSİZ VEDE BENCE HEPSİ CAHİL İNSANLARDIR..BU MESLEĞE BAŞLADIĞIMDAN SONRA GÖRDÜĞÜM NET OLATY BUDUR..ÇALIŞANLAR İSE SON ZAMANLARDA BASİRETSİZ OLMUŞLAR VURDUM DUYMAZ OLDULAR..YANLIŞ YAPAN AMİRLERİNE BOYUN EĞMEKTEN BAŞKA YAPACAKLARI İŞ YOKTUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir sonraki duruşma kardeşimin toprağa verildiği gün 2 yıldır biz uyuyamıyoruz bu kazada suçlu olanlar sizler nasıl uyuya biliyorsunuz hiçmi vicdanınız sızlamıyor ??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uçağın pilotaj hatası yüzünden düştüğü fakat bakım kalitesinin çok yüksek olmadığı ve bu kazaya zemin hazırladığı ortada fakat bunun asıl sorumluları bu şirketin uçmasına izin veren sivil havacılık ve bu şirketin üst düzey yönetici ve patronlarıdır tabi onların yerine çaycı çıkartarak adalet arayan sistemde mutlaka sorgulanmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Adı geçen herkes hataladır da adı geçmeyenler ne olacak.Yukarıda adı geçenlere bakın,bir bakım müdürü iki teknisyen,birde yardımcı teknisyen veye çaycı.3 adet MD uçuran bir şirketin tüm teknik kadrosu bu mu,diğerleri nerede.Yoksa 3 MD nin tüm bakımlarını , uçuşlara verilmesini bu ekip mi yapıyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Olayları bu kadar yakından bildiğine göre sende bu şirketiniçinde olan ve dolayısı ile bu suça ortak olan bir kişisinki bu yorumları yapıyorsun.Demekki burda adı geçmeyen ve suçlu olan daha çok kişi var.Senin gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tekiğin hiç bir suçu olmadığını yazan yorumcu ! Mehmet Küçükayyıldız denen şahsın da yağcılığına soyunmuş ve tekniğin herhangi suçu olmadığını da !!!! söylemiş. Bu arkadaş bu saçma sapan yorumu yazarak Airport Haber''in bu ayrıcalığını kötüye kullanmış. Kendisi herhalde havacılıkla ilgisi olmayan küçük çapta bir işçi. Cevap vermezdim ama bir şeyler öğrensin. Havacılıkta kazalar zincirleme hatalardan oluşur. Mehmet' in o sırada şirkette olmaması onun hatası olmadığı anlamına gelmez. İsmail Taşdelen ise ne yazık ki uyarılara kulak asmayarak Mehmet denen şahsın kuyruğunda giderek kendisini rezil etti. Tamam mı sayın yorumcu !. Bu sana ders olsun ve bundan sonra bilmedm araştrımadan saçma sapan yorumlar yazmazsın, okuyucular da sana gülmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet kimseyi takmayan bu zihniyet size sesleniyorum.Uyarılara tehditlerle karşılık veriyordunuz.Kukla bir teknik yönetimle yönetiliyordunuz.Çaycıyım diyen o zat a sesleniyorum.Yalakalıklarınla CS leri ispiyon ederek CS yani yetkili teknisyenin işlerini yapmıyoduydun.O zaman 3-5 yıl tecrübeli Teknik Md ne derse yapıp sonucu vahim bu olaya gelmediniz mi ?İnsanları yanıltmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Necati Küçük nerede? Niye yargılananlar arasında o yok? --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BU KAZADA HAYATINI YITIREN INSANLARIN INANIN KI BEDELI ,BU KAZAYA SEBEBIYET VEREN O ZATI MUHTEREMLERDEN MUTLAKA ILAHI ADALET OLARAK SORULACAK.HER NE KADAR GENEL MUDUR ,SHGM GENEL MUDUR YARDIMCISI,TEKNIK .......VB.GIBI TUM SORUMLULAR ZANNETMESINLER KI DEVLETIN ADALETINDEN KACTILAR AMA ILAHI ADALETTEN ASLA KACAMIYACAKLAR ASLA....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BU MESLEKTEKİ HERKES HERŞEYİ BİLİYOR.AMA KİMSE GÜNAH KEÇİSİ OLMAK İSTEMİYOR..İLK OLARAK YAPILMASI GEREKEN OŞİRKETTE KURULUŞ AŞAMASINDAN O GÜNE KADAR KİM VARSA SUÇLUDUR DERİM..BİRAZ İDDALI ANCAK ÖYLE ..KAYBETTİĞİMİZ ARKADAŞIMIZDA RAHMETLİ ŞUAN YAŞAYANLAR GİBİ ODA AYNI HATAYI YAPTI ..GİDER GELİR BAKARIZ MANTIĞI HAVACILIKTA DOĞRU DEĞİLDİR..ŞİMDİ BENİ ELEŞTİRMEK İSTEYECEKSİNİZ..ANCAK İÇİNİZDENDE ULAN ADAM DOĞRU YAZIYOR DİYECEKSİNİZ..HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ SADEC SESSİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000