18 Aralık 2014, Perşembe 13:24:30

ISPARTA KAZASI DURUŞMASI SONA ERDİ

2007 yılında yaşanan Isparta kazası davasında bugün duruşma günüydü. Mahkemeden hangi karar çıktı?
  • BU UÇAĞIN DÜŞÜRÜLME OLAYI İÇ VE DIŞ GÜÇLERİN İŞİ ÇÜNKÜ İÇİNDE HEP BİLİM ADAMLARI VARDI. TÜRKİYE İLERLEMESİN. TÜRKİYE GÜÇLENMESİN TÜRKİYE ÇÖKSÜN DİYE. AMA EDEN ER YADA GEÇ HESABI SORULACAK. ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMIYACAK. SEVGİ VE SAYGILARIMLA, İYİ CUMALAR.
  • Kafanın giremediği yere gövdeni sokmaya kalkışırsan, boynun kırılır ve kafasız olarak ortada dolaşıp aynen böyle saçmalayıp durursun. Çok haklısın havacılıkta bu kazaya CFIT denir. Fakat kafasını biryerlere çarptığı için bu kaza hakkında saçmalayanların kafa hastalığına henüz teşhis konamadığı için senin durumun çok daha vahim. Yıllrca 2 pilot diye ortada sürttüğün için bu konular seni çok aşar. Sakın Oktay abine de bulaşmaya kalkışma o uyduruk lisansından da olursun. Kafanı kuma sokup sağa sola çamur atıp durmazsan iyi edersin benden söylemesi.
  • Ve raporun dogru yazilip yazilmadiginin bilirkisi tespiti ile delil karartma soz konusu olur ise ki bu kesin (cunku tespitler var) iste o zaman bu saniklar tahammuden insan oldurmeden tutuklu yargilanip agarlstirilmis muebbet ile hapsi tanirlar.Simdi bakiyorsun magdurlarda bu isten anlayan olmayinca Oktay efendi meydani bos bulmus bolca salliyor neymis pilot ucagi daga indirmis, insan bu ifadeyi yillarca SHGM Yrd. oldugundan utanir da soylemez,dunya sivil veya askeri havacilik tarihinde bir pilotun ucagi daga indirmek gibi bir olayi veya tanimi olmadigi gibi buna kirimda denmez CFIT denir yani daga carpma denir kisaca senin anlayacagin dilde Oktay efendi, demem o ki cehalet pacalardan akiyor ve bu cahil cuhela takimi yillarca Sivil Havaciligi bey gibi yonetti iste benim ulkemin hali bu kaza az bile yani bu ekibe.Hic cevap verme Oktay efendi cunku senin mahkemedeki tum ifadelerini okudum cahilsin hemde islah olmaz derecede..
  • murat Ersoy güven ve itibar kaybına uğruyormuş, vaybe. ne kadar yazık, adamın itibar, karizması yerle bir oluyor. yavuz çizmeciyede yazık, vay vay vay. patron devleti, koruyun patronları. bir gün gelir, o 57 kişinin ahı hepinizden çıkar, başta ets turcu murat Ersoy ve ne olduğu belli olmayan yavuz çizmeci. tıpkı asil nadir gibi!
  • o değil de kayıp uçak hala bulunamadı mı yaw
  • YUH BEE BI DAVA 7 SENE SURER MI YAA?? ADALET SISTEMI DE DEVLET DAIRELERINDEN FARKSIZ !!!
  • Bu ülkede 100 dolar fazla para verecekler dıye şirketine ıhanet EDEREK BAŞKA ŞİRKETE GİDEN parayla herşeyi yapacak o kadar onurlu pilotlar varkı anca aksi olan parmakla gösterılır.menfaat için para için geldikleri yerleri geçtikleri yolları unutan o kadar SONRADAN GÖRME ŞAHSİYETLİ pilot varki saymakla bitmez.o nedenle yalan beyanda bulunmak yalana doğru demek ufak tefek şeyler.bugün havacılık hususunda mahkemelik durumlarda standart joker pilotlar dahı var olduğu herkes tarafından bilinmektedir..önceden telkin ve tembihlerle yönlendirilmektedir.artk onlarıda şahsi vicdanlarındaki muhasebelerine allaha havale etmek gerek.ayrıca kalemde ufak olupta idare edilir zihniyetiyle birçok seferler yapıldığınıda birçok pilot bilmektedir.türkiyede herşey idare edilerek yapılmaktadır.her konuda bu bizim tarzanca yaşamamızdan kaynaklanmaktadır.hatır gönül işi çıkar menfeaat ilişkisinde sayılmayacak işler yapıldığınıda herkes bilmektedir.kısaca melekler sayesınde ayaktayız .saygılar.
  • aırport heberci arkadaşlar ne oldu da yzvuz cizmeciyi es gecmeye başladınız bu davada cok manidar gerçi bu yayınlanmaz da
  • Bu ulkede adalet samanlikta olmayan igneyi aramak gibi bisey
  • Anlasiliyorki insanlarda hic utanma kalmamis.

Isparta'da 2007 yılında meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davanın 287inci duruşması Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Keçiborlu yakınlarında düşen Atlasjet tarafından kiralanan World Focus Havayolları Şirketine ait uçakla ilgili davanın en son yapılan duruşmasına sanıklardan dönemin Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Yardımcısı Oktay Erdağı ile birlikte Şerif Erbilgin ve Zafer Dinçer katıldı.

ATLASJET'İN MÜDAHİL TALEBİNE RET
Mahkeme, bir önceki duruşmada Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy'un güven ve itibar kaybına uğradığı gerekçesiyle davaya müdahil olma talebini değerlendirdi. Mahkeme heyeti, bu talebi reddetti.

İKİ PİLOT İÇİN CEZALANDIRMA İSTEDİ
Duruşmaya iki pilot hakkında yalancı tanıklık yapmak suçlamasıyla iddia makamı tarafından verilen mütalaa damgasını vurdu. Müşteki avukatı Şehnaz Yüzer, kaza kırım ve bilirkişi raporlarında uçaktaki elektronik cihazlarla ilgili eksikliklerin tespitine yer verildiği halde, kazanın olduğu tarihten bir gün önce düşen uçakla farklı noktalara sefer düzenleyen pilotlar Vedat Örs ve Recep Değirmencioğlu'nun 2010 yılında Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde tanık olarak verdikleri uçakta hiçbir arıza tespit etmediklerine ilişkin beyanlarıyla yalancı tanıklık yaptıklarına ilişkin suç duyurusunda bulunmuş ve dava açılmıştı. O dava dosyası mevcut dosya ile birleştirilirken, iddia makamı tanık olarak dinlenen pilotların mahkeme huzurunda ve tanık dinlemeye yetkili kurul önünde gerçeğe aykırı beyanda bulunmak suçlamasıyla cezalandırılmalarını talep etti. Bunun üzerine sanık pilotların avukatı Halil Evliya, mütalaaya yönelik savunmaların verilmesi için ek süre talep ederken, müşteki avukatı Şehnaz Yüzer, iddia makamının talebine katıldıklarını söyledi.

Sanık avukatları ise, beraat taleplerini yenilerken, sanık avukatlarından Mehmet Toker, yalancı tanıklık suçlamasına ilişkin mütalaaya katılmadıklarını, uçaktaki arızalı cihazların kaza kırım raporlarıyla ortaya çıktığını, pilotların ifadelerinin kendilerinin de savunmalarında belirttiği gibi 'zaten arıza tespit edilseydi uçak uçurulmazdı' şeklindeki ifadelerini teyit ettiğini söyledi. Bu suçlamanın kendi savunmalarını etkileyeceği için esas hakkında savunma yönünde ek süre talebinde bulundu.

"BİR AMPUL ARIZASI BİLE YOKTU"
Sanıklardan dönemin Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, hakkındaki görevi kötüye kullanma, menfaat temini gibi iddiaları kabul etmediğini söyledi. Arıduru, uçaktaki arızaların tamamının kazadan sonra ortaya çıktığına dikkat çekerken, o eksikliklerin önceden biliniyormuş gibi ortaya konulmasının iyi niyetten uzak olduğunu öne sürdü. Arıduru, uçağın uçurulmasından kaptan pilotun mesul olduğunu belirterek, teknik açıdan uçağın uçmasına engel varsa buna karar verecek olanın kaptan pilot olduğunu kaydetti.

Sanık Oktay Erdağı da pilotun uçağı havalimanı yerine dağa indirdiğini belirterek, "Biz buna kaza değil kırım deriz. Pilot yanlış derecele uçmuşsa ben görevimi nerede ihmal ettim. Teknik cihazların arızalı olduğunu biz de kaza kırım raporlarından öğrendik" dedi.

Sanıklardan Zafer Dinçer de kazadan bir gün önce sefere çıkan pilot Vedat Örs'e kazayı sorduğunda kendisine, "Bir ampul arızası bile yoktu" şeklinde yanıt verdiğini aktardı.

KARAR ÇIKMASI BEKLENİYOR
Mahkeme heyeti, yalancı tanıklık yapmakla suçlanan pilotlar Vedat Örs ve Recep Değirmencioğlu'yla ilgili savunmaların verilmesi için ek süre verilmesine, diğer ek avunmaların gelecek duruşmada yapılmasına karar vererek bir sonraki duruşmanın 6 Ocak 2015 tarihinde görülmesini kararlaştırdı. Duruşmadan sonra gazetecilere açıklamada bulunan müşteki Avukatı Şehnaz Yüzer, uzun süreden beri devam eden bu davayla ilgili aslında bugün bir karar çıkmasını beklediğini ancak gelecek duruşmada kararın çıkacağına inandığını söyledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
İstanbul'dan Isparta'ya gelen yolcuları taşıyan Dünyaya Bakış (World Focus) Hava Taşımacılığı AŞ şirketine ait yolcu uçağı 30 Kasım 2007'de, Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkinde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi ölmüştü.

Kazadan sonra 2009 yılında açılan ve Isparta Ağır Ceza Mahkemesin'de süren davada sanıklar bilinçli taksir ve olası kast suçundan yargılanıyor.

ISPARTA KAZASI DURUŞMASI SONA ERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

elif ~ 9 yıl önce
BU UÇAĞIN DÜŞÜRÜLME OLAYI İÇ VE DIŞ GÜÇLERİN İŞİ ÇÜNKÜ İÇİNDE HEP BİLİM ADAMLARI VARDI. TÜRKİYE İLERLEMESİN. TÜRKİYE GÜÇLENMESİN TÜRKİYE ÇÖKSÜN DİYE. AMA EDEN ER YADA GEÇ HESABI SORULACAK. ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMIYACAK. SEVGİ VE SAYGILARIMLA, İYİ CUMALAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tramvalı ~ 9 yıl önce
Kafanın giremediği yere gövdeni sokmaya kalkışırsan, boynun kırılır ve kafasız olarak ortada dolaşıp aynen böyle saçmalayıp durursun. Çok haklısın havacılıkta bu kazaya CFIT denir. Fakat kafasını biryerlere çarptığı için bu kaza hakkında saçmalayanların kafa hastalığına henüz teşhis konamadığı için senin durumun çok daha vahim. Yıllrca 2 pilot diye ortada sürttüğün için bu konular seni çok aşar. Sakın Oktay abine de bulaşmaya kalkışma o uyduruk lisansından da olursun. Kafanı kuma sokup sağa sola çamur atıp durmazsan iyi edersin benden söylemesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ISPARTA 1 ~ 9 yıl önce
Ve raporun dogru yazilip yazilmadiginin bilirkisi tespiti ile delil karartma soz konusu olur ise ki bu kesin (cunku tespitler var) iste o zaman bu saniklar tahammuden insan oldurmeden tutuklu yargilanip agarlstirilmis muebbet ile hapsi tanirlar.Simdi bakiyorsun magdurlarda bu isten anlayan olmayinca Oktay efendi meydani bos bulmus bolca salliyor neymis pilot ucagi daga indirmis, insan bu ifadeyi yillarca SHGM Yrd. oldugundan utanir da soylemez,dunya sivil veya askeri havacilik tarihinde bir pilotun ucagi daga indirmek gibi bir olayi veya tanimi olmadigi gibi buna kirimda denmez CFIT denir yani daga carpma denir kisaca senin anlayacagin dilde Oktay efendi, demem o ki cehalet pacalardan akiyor ve bu cahil cuhela takimi yillarca Sivil Havaciligi bey gibi yonetti iste benim ulkemin hali bu kaza az bile yani bu ekibe.Hic cevap verme Oktay efendi cunku senin mahkemedeki tum ifadelerini okudum cahilsin hemde islah olmaz derecede..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayat zor ~ 9 yıl önce
Sen o lisansını nereden almıştın? Neyse ki hiç bir işe yaramıyor ve yıllardan beri de işsiz pilot olarak görev yapıp duruyorsun be kardeşim. Ben ce sen eniyisi mi git oktay abine yalvar o sana bir çare bulur. Yoksa haberlerin altına yorum yazmakla bu hayat zor hem de çok zor.
vay be ~ 9 yıl önce
murat Ersoy güven ve itibar kaybına uğruyormuş, vaybe. ne kadar yazık, adamın itibar, karizması yerle bir oluyor. yavuz çizmeciyede yazık, vay vay vay. patron devleti, koruyun patronları. bir gün gelir, o 57 kişinin ahı hepinizden çıkar, başta ets turcu murat Ersoy ve ne olduğu belli olmayan yavuz çizmeci. tıpkı asil nadir gibi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biri ~ 9 yıl önce
o değil de kayıp uçak hala bulunamadı mı yaw

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YUH ~ 9 yıl önce
YUH BEE BI DAVA 7 SENE SURER MI YAA?? ADALET SISTEMI DE DEVLET DAIRELERINDEN FARKSIZ !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya HARAM ~ 9 yıl önce
Haram olsun aldıkları maaşlar ya arkadaş adalet denen bi kavram olmayaacak mı bu ülkede . la bi dava neden zırt pırt ertelenir işini kimse severek yapmıyor ki Yazıklar olsun...
pilotxx ~ 9 yıl önce
Bu ülkede 100 dolar fazla para verecekler dıye şirketine ıhanet EDEREK BAŞKA ŞİRKETE GİDEN parayla herşeyi yapacak o kadar onurlu pilotlar varkı anca aksi olan parmakla gösterılır.menfaat için para için geldikleri yerleri geçtikleri yolları unutan o kadar SONRADAN GÖRME ŞAHSİYETLİ pilot varki saymakla bitmez.o nedenle yalan beyanda bulunmak yalana doğru demek ufak tefek şeyler.bugün havacılık hususunda mahkemelik durumlarda standart joker pilotlar dahı var olduğu herkes tarafından bilinmektedir..önceden telkin ve tembihlerle yönlendirilmektedir.artk onlarıda şahsi vicdanlarındaki muhasebelerine allaha havale etmek gerek.ayrıca kalemde ufak olupta idare edilir zihniyetiyle birçok seferler yapıldığınıda birçok pilot bilmektedir.türkiyede herşey idare edilerek yapılmaktadır.her konuda bu bizim tarzanca yaşamamızdan kaynaklanmaktadır.hatır gönül işi çıkar menfeaat ilişkisinde sayılmayacak işler yapıldığınıda herkes bilmektedir.kısaca melekler sayesınde ayaktayız .saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
aırport heberci arkadaşlar ne oldu da yzvuz cizmeciyi es gecmeye başladınız bu davada cok manidar gerçi bu yayınlanmaz da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu ulkede adalet samanlikta olmayan igneyi aramak gibi bisey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka ~ 9 yıl önce
Bu kazada %100 suçlu o uçağı KESİNLİKLE bilinen ve kayıtlı arızalarına rağmen AtlasJet e kiralanabilir diyen SHGM nin yönetimidir.
Atma Recep ~ 9 yıl önce
Hangi arıza ulan işkembeden atıyorsun. Senin bildiğin hangi arıza var? Osun da başka kimse bilmiyor. kayıtlar nerdeymiş? Sen biliyor
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Anlasiliyorki insanlarda hic utanma kalmamis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000