27 Kasım 2010, Cumartesi 08:46:23

ISPARTA DAVASINDA YENİ GELİŞME

Isparta'da 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili Atlasjet firmasının yöneticileri yeniden hâkim karşısına çıkacak. 3 Kasım 2007 tarihinde meydana gelen kazası sonrasında Atlasjet firması yöneticileri hakkındaki takipsizlik kararı verilmişti.
  • aradan tam üç sene gecmiş hala bi suclu bulunamamış yazıklar olsun
  • TEKNİK SORUMLU OLARAK ADNAN İSİMLİ KARDEŞİMİZİN HİÇ İSMİ GEÇMİYOR NEDENSE.TEKNİKDEN SORUMLU KİŞİ DEĞİLMİYDİ.ONU SORGULUYAN YOKMU.HANGİ PARÇAYI KAÇA KİRALAMIŞ,ARIZALI PARÇALARINI TAMİRE GÖNDERMEYİP PARÇAMI KİRALAMIŞ.HANGİ PARÇAYI,EFEKTİFMİ DEĞİLMİ.KİRALAMIŞMI.VARMI BÖYLE BİR DURUM.ARAŞTIRDINIZMI.
  • Bu çok üzücü kazaya başka sebepler yüklemek doğrı değil. Uçak tamamen World Focus dene şirketteki üst düzey ( ! ) yönetiminin iş bilmemesi, beceriksizliği ve para gelsin de ne olursa olsun mantığından ileri gelmiştir. Parça alacaklarına cebini dolduran sözüm ona genel müdür ve iş bilmediği için her şeye evet diyen THY'den atılma ve sokakta iş arayan teknik başkan, acaip bir kalite kontrolcü, ki işi bilmediğini itiraf etmiştir. Kaza, sivil havacılığa bugün de hakim olan kafa yüzünden meydana gelmiştir. Beni üzen ise hata tamamen rahmetli Serhat Kaptan'a yüklenmiştir. Daha acısı ise sorumlular yüzleri kızarmadan etrafta dolaşmaktadırlar. Airport Haber bu olayın sürekli takipçisi olmasa olay unutulacak.
  • MADENLERİN YURDUMUZDA FAZLA MİKTARDA VE DOĞADAKİ EN SAF HALİYLE BULUNDUĞUNU BİYORUZ BU MADENLERİN NÜKLEER ENDÜSTRİDE ATIK VERMEYEN YAKITLAR OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ BUNU NEDEN YAZIYORUM DÜŞEN ISPATRA UÇAĞINDA BU KONUDA ARAŞTIRMA YAPAN AKADEMİSYENLER PANELE GİDİYORLARDI NE YAZIKKİ UÇAĞI DÜŞÜRDÜLER UÇAĞA BİNMEYEN BAŞKA BİR AKADEMİSYENİDE ULUDAĞDA KAYAK YAPARKEN ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTILAR KAZAYI UCAK TEKNİK BAKIMINA UCAK TEKNİK ARIZASINA AŞIRI YÜKE ÖZELLİKLE PİLOT HATASINA BAĞLAMAYA ÇALIŞANLAR VAR WORL FOKUS'U KORUMUYORUM BU DAVANIN RAHMETLİ KOMUTAN EŞREF BİTLİS PAŞAMIZIN KATLİNİ GERÇEKLEŞTİRENLERLE AYNI DIŞ GÜC ODAĞININ OLDUĞUNA İNANIYORUM HER DURUMDA DA HAYATINI KAYBENLERİN YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • Bir Havacılık İhtisas Mahkemesi olsaydı, bu dava çoktan sonuçlanmıştı. Yıllar geçiyor, ama bir sonuç yok. Biraz daha uzasın, zaman aşımından düşer bu dava da. Böyle bir mahkemenin savcıları da belki de ülkemizde bugüne kadar sivil havacılıkla ilgili yapılmayan işler için sorumlular hakkında dava açardı.
  • sonunda oyle yirtmak yok...

Ancak Yargıtay'ın 15 Nisan 2010 tarihince bu kararı bozması üzerine Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığı hazırladığı yeni fezleke Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Buna göre, Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ali Ersoy ile birlikte firmada yönetici Tuncay Doğaner, Mehmet Erbilgin ve Zeynel Gündoğ 3 Mart 2011 günü Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada hâkim karşısına çıkacak.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan kamu davasında uçak kazasıyla ilgili bugüne kadar 8 duruşma görüldü. Duruşmalarda World Focus Hava Yolları AŞ'de görevli üst düzey ve teknik personelle Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve dönemin yardımcısı Oktay Erdağı ile birlikte 12 sanık yargılanıyor. Yargıtay'ın Atlasjet hakkındaki takipsizlik kararını bozması üzerine Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığı şimdi yeni bir fezleke hazırladı. Bu iddianameyi de davanın görüldüğü Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. İddianame mahkeme tarafından kabul edilince dava resmen açılmış oldu. Atlasjet yetkilileri 3 Mart'taki mahkemeye sanık olarak katılacak.

 
 

ISPARTA DAVASINDA YENİ GELİŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
aradan tam üç sene gecmiş hala bi suclu bulunamamış yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TEKNİK SORUMLU OLARAK ADNAN İSİMLİ KARDEŞİMİZİN HİÇ İSMİ GEÇMİYOR NEDENSE.TEKNİKDEN SORUMLU KİŞİ DEĞİLMİYDİ.ONU SORGULUYAN YOKMU.HANGİ PARÇAYI KAÇA KİRALAMIŞ,ARIZALI PARÇALARINI TAMİRE GÖNDERMEYİP PARÇAMI KİRALAMIŞ.HANGİ PARÇAYI,EFEKTİFMİ DEĞİLMİ.KİRALAMIŞMI.VARMI BÖYLE BİR DURUM.ARAŞTIRDINIZMI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu çok üzücü kazaya başka sebepler yüklemek doğrı değil. Uçak tamamen World Focus dene şirketteki üst düzey ( ! ) yönetiminin iş bilmemesi, beceriksizliği ve para gelsin de ne olursa olsun mantığından ileri gelmiştir. Parça alacaklarına cebini dolduran sözüm ona genel müdür ve iş bilmediği için her şeye evet diyen THY'den atılma ve sokakta iş arayan teknik başkan, acaip bir kalite kontrolcü, ki işi bilmediğini itiraf etmiştir. Kaza, sivil havacılığa bugün de hakim olan kafa yüzünden meydana gelmiştir. Beni üzen ise hata tamamen rahmetli Serhat Kaptan'a yüklenmiştir. Daha acısı ise sorumlular yüzleri kızarmadan etrafta dolaşmaktadırlar. Airport Haber bu olayın sürekli takipçisi olmasa olay unutulacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
MADENLERİN YURDUMUZDA FAZLA MİKTARDA VE DOĞADAKİ EN SAF HALİYLE BULUNDUĞUNU BİYORUZ BU MADENLERİN NÜKLEER ENDÜSTRİDE ATIK VERMEYEN YAKITLAR OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ BUNU NEDEN YAZIYORUM DÜŞEN ISPATRA UÇAĞINDA BU KONUDA ARAŞTIRMA YAPAN AKADEMİSYENLER PANELE GİDİYORLARDI NE YAZIKKİ UÇAĞI DÜŞÜRDÜLER UÇAĞA BİNMEYEN BAŞKA BİR AKADEMİSYENİDE ULUDAĞDA KAYAK YAPARKEN ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTILAR KAZAYI UCAK TEKNİK BAKIMINA UCAK TEKNİK ARIZASINA AŞIRI YÜKE ÖZELLİKLE PİLOT HATASINA BAĞLAMAYA ÇALIŞANLAR VAR WORL FOKUS'U KORUMUYORUM BU DAVANIN RAHMETLİ KOMUTAN EŞREF BİTLİS PAŞAMIZIN KATLİNİ GERÇEKLEŞTİRENLERLE AYNI DIŞ GÜC ODAĞININ OLDUĞUNA İNANIYORUM HER DURUMDA DA HAYATINI KAYBENLERİN YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir Havacılık İhtisas Mahkemesi olsaydı, bu dava çoktan sonuçlanmıştı. Yıllar geçiyor, ama bir sonuç yok. Biraz daha uzasın, zaman aşımından düşer bu dava da. Böyle bir mahkemenin savcıları da belki de ülkemizde bugüne kadar sivil havacılıkla ilgili yapılmayan işler için sorumlular hakkında dava açardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sonunda oyle yirtmak yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000