20 Eylül 2013, Cuma 09:45:28

'HAVAYOLU PİLOTU OLMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM'

Galatasaray'ın kaptanlarından Sabri Sarıoğlu'nun pilot adayı eşi Yağmur Yılmaz Sarıoğlu, havacılık tutkusu ve pilotluk serüvenini AirportHaber'e anlattı...
  • Kaçırılan pilotlar bu kadar gündemde kalmadı hani dayanışma nerde, habere bak devlet meselesi sanki git evinde çocuk bak kardeşim.
  • kaçırılan pilotlara ne oldu onu yazın kardeşim
  • Yağmur hanımın eşin futbolcu olmasaydı herhangi bir bankadan kredi çekip bu işe girme cesareti gösterebilir miydi sizce?
  • TOEFL IBT 82 im var. Lisans mezunuyum. 300 milyarımda yok. Benimde zengin bir kız arkadaşım olsa bende pilot olurdum. Paran varsa olursun yoksa bişey olamazssın.
  • Evine yakin olmasi sebebiyle AFA'yi seçmesi çok isabetli olmuş. Yemeğin alti tutmadan bir koşu uçup geliverir.
  • Bu iş bu kadar ucuzmu yazık gerçekten devir onların tabi!!
  • sabri soyler hakan sukur abisine o da basbakana rica eder o da hamdiye emir verir boylelikle esini thy'na aldirir...olur mu ? turkiye de neler olmuyor ki o olmasin???
  • Ya kardeşim her parası olanda pilotumu olacak ya çok can sıkıcı korkutucu ve bunlar atlasjetttemi uçacak yapmayın ya lütfen biraz zeka ve kalite arayın Ver parayı pilot olursun mantığı AFA yı birgün bitirir hemde beklemedikleri biranda
  • Elestirel yorum yapan arkadaslar. Kimin ne yaptigi kimi neden ilgilendiriyor. Isteyen istedigini yapar. Ben yagmur hanimi takdir ediyorum. Ferrariye biniyor ama hayatta karsi mucadelesini veeiyor. Helal olsun. Eminim ki surda yorum yapanda ferrari alacak parasi olsun bi cogu yan gelip yatar. Elini bile kaldirmaz. Ben yagmur hanimi tebrik ediyor basarilar diliyorum. Ha bu arada tek bi konuda bi elestri yapacagim gonul isterdiki ayricalikli muamele yapilmayip bagli oldugu donem arkadaslariyla ayni masada otursaydi keske. Yada en azindan beraber okuyacagi donem arkadaslarinin yanina gidip bi tanissaydi..
  • Git evinde çocuğunla ilgilen be kardeşim

Türk futbolunun yıldız isimlerinden ve Galatasaray ile özdeşleşen Sabri Sarıoğlu'nun pilot adayı eşi Yağmur Hanım, havacılık tutkusunu 'Pilotluk çok ciddi bir iş. Havayolu pilotu olmak için sabırsızlanıyorum' sözleriyle anlatıyor.

Şu sıralarda AFA'nın Florya'daki merkezinde pilotluk için yoğun bir eğitim süreci geçiren Yağmur Hanım, Atlantik Uçuş Akademisi'ndeki (AFA) ticari pilotluk eğitimi ile ilgili sorularımızı yanıtladı. 'Reis' lakaplı kaptan Sabri Sarıoğlu'nun eşi Yağmur Sarıoğlu, 'Lisansı aldıktan sonra ticari pilotluk yapacağım' diyecek kadar da iddialı.

1 çocuk annesi ve İngilizce öğretmeni olan Yağmur Hanım, 'hayatım boyunca hep çalıştım, boş durmayı sevmem, lisansımı aldıktan sonra ticari pilotluk da yapacağım' diyor.

HAVACILIK TUTKUSU NASIL BAŞLADI?

Yağmur SarıoğluBir yandan 2 yaşındaki oğluyla ilgilenirken bir yandan da pilotluk hayali kuran Yağmur Yılmaz Sarıoğlu; 'Yoğun olarak çalışmayı seviyorum. Çocuk sahibi olduğum dönemde işime ara verdim. Bu dönemde hobi olarak PPL lisansı başvurusunda bulundum. Uçaklara merakım vardı ancak ilk zamanlar tamamen bir meraktı. Ama daha sonra merakım artıp, hocalarımdan da bu işi profesyonel olarak yapabileceğim şeklinde geri dönüş alınca neden olmasın dedim. Bu yüzden de CPL (ticari pilotluk lisansı) için bir başvuru daha yaptım' dedi.

NEDEN AFA'YI SEÇTİ?

CPL lisansı için AFA'yı tercih etmeden önce ciddi araştırmalar yaptığını ve pilot arkadaşlarından bilgi aldığının altını çizen Sarıoğlu, 'Çok ciddi bir meslekten bahsediyoruz. O yüzden bu işi profesyonel anlamda yapabilecek bir okul gerekiyordu. Pilot arkadaşlarımla da görüştüm, uzun süre araştırmalar yaptım ve benim için en iyi alternatifin AFA olduğuna karar verdim. Evime de yakın olması sebebiyle aileme de vakit ayırabiliyorum' şeklinde konuştu.

AFA'nın eğiticimlerinin de son derece kaliteli olduğunu belirten Sarıoğlu, 'AFA'nın eğitimci kadrosu bu işi gerçekten profesyonel olarak benimsemiş ve ciddi anlamda görev edinmiş kişilerden oluşuyor. Onların da katkısıyla önümüzdeki yaz dönemine kadar eğitim sürecini bitirmeyi hedefliyorum' dedi.

TİCARİ PİLOTLUK YAPACAK MI?

CPL lisansını alması halinde ticari pilotluk yapacağını sözlerine ekleyen Yağmur Hanım, 'Ticari pilotluk yapmayı düşünüyorum. Zaten AFA'dan mezun olan adaylar Atlasjet'te ikinci pilot olarak işe başlıyor. Mezun olduğumda beni bu iş için yeterli görüp kabul ederlerse ticari pilotluk yaparım' dedi.



©AirportHaber

'HAVAYOLU PİLOTU OLMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM'

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

;) ~ 11 yıl önce
Kaçırılan pilotlar bu kadar gündemde kalmadı hani dayanışma nerde, habere bak devlet meselesi sanki git evinde çocuk bak kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sena ~ 9 yıl önce
ne alaka yoruma bak kadın diye illa çocuk mu bakması gerekiyor evinde. cinsiyetçiliğiniz utanç verici.
THY ~ 11 yıl önce
kaçırılan pilotlara ne oldu onu yazın kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Uzman ~ 11 yıl önce
Yağmur hanımın eşin futbolcu olmasaydı herhangi bir bankadan kredi çekip bu işe girme cesareti gösterebilir miydi sizce?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot olsam ~ 11 yıl önce
TOEFL IBT 82 im var. Lisans mezunuyum. 300 milyarımda yok. Benimde zengin bir kız arkadaşım olsa bende pilot olurdum. Paran varsa olursun yoksa bişey olamazssın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
;) ~ 11 yıl önce
Bir şirkete yönetici ol
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Evine yakin olmasi sebebiyle AFA'yi seçmesi çok isabetli olmuş. Yemeğin alti tutmadan bir koşu uçup geliverir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bu iş bu kadar ucuzmu yazık gerçekten devir onların tabi!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olur mu ? ~ 11 yıl önce
sabri soyler hakan sukur abisine o da basbakana rica eder o da hamdiye emir verir boylelikle esini thy'na aldirir...olur mu ? turkiye de neler olmuyor ki o olmasin???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öffff ~ 11 yıl önce
Ya kardeşim her parası olanda pilotumu olacak ya çok can sıkıcı korkutucu ve bunlar atlasjetttemi uçacak yapmayın ya lütfen biraz zeka ve kalite arayın Ver parayı pilot olursun mantığı AFA yı birgün bitirir hemde beklemedikleri biranda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Elestirel yorum yapan arkadaslar. Kimin ne yaptigi kimi neden ilgilendiriyor. Isteyen istedigini yapar. Ben yagmur hanimi takdir ediyorum. Ferrariye biniyor ama hayatta karsi mucadelesini veeiyor. Helal olsun. Eminim ki surda yorum yapanda ferrari alacak parasi olsun bi cogu yan gelip yatar. Elini bile kaldirmaz. Ben yagmur hanimi tebrik ediyor basarilar diliyorum. Ha bu arada tek bi konuda bi elestri yapacagim gonul isterdiki ayricalikli muamele yapilmayip bagli oldugu donem arkadaslariyla ayni masada otursaydi keske. Yada en azindan beraber okuyacagi donem arkadaslarinin yanina gidip bi tanissaydi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
;) ~ 11 yıl önce
Git evinde çocuğunla ilgilen be kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000