17 Şubat 2012, Cuma 10:10:25

HAVADA BİR İFLAS DAHA...

Avustralyalı havayolu şirketi Air Australya ekonomik gerekçelerle uçuşlarını durdurdu. Yaklaşık 4 bin yolcu farklı şehirlerde mağdur oldu.
  • atlasjet'in wet lease yaptigi ucak ta bu olay sonunda istanbul'a geri cekilecekmis. umarim iceride cok paralari kalmamistir.
  • Hongkong'dayiz geliyoruz...
  • ileride kalıcı olmak ilk 10 havayolu içinde yeralmak istiyorsak bu zararı göğüslemek zorundayız. Lufthansa herşey dahi 419 Eoru ya NY uçuyor. Oldukça ucuz bu fiyatı bu kadar bol yıldızlı havayolu niye veriyor. Boş uçacağıma 419'a uçarım diye. THYde yoğun talep gören destinasyonlara çok uygun fiyatla uçabilir.Yeni nesil ekonomik uçaklar işletmeye %10-%18 arası düşük maliyet sunmakta.Türklerin çok sevdikelri destinasyonlara Lufthansadan bile iyi fiyat vermesi durumunda Almanyadan bile müşteri çeker. 2013'ü görmek gerekir.Lot u almaya bakın. Kısa zamanda Lot un artısı olur.
  • Türk insanı bu döenmde uçmanın tadına vardı. Fiyatlar makul düzeye geldi. THY nin tekeli bu dönemde gerçek anlamda kırıldı. Pegasus THY den aşağı kalmayacak hizmet kalitesine ulaştı. Atlas jet'e binenler arasında yapılan ankette en iyi hava yolu seçildi. Lufthansa çok mu rahat durumda? THY yeni uçak aldı yeni destinasyonlara uçuyor. Afrikanın ,İstanbul aracılığıyla dünyaya bağlantı noktası haline getirmeyi planladıklarını sanıyorum . Cem Kozlu dan itibaren Yusuf bey, Candan bey en iyisini yaptılar. Bu yönetimde büyümeyi ön plana aldı gibime geliyor. Zarar vermek pahasına da olsa Afrikanın hepsini THY ağıyla kaplamak ve prestijli 1-2 havayolunu bünyeye katmanın bedelini ödemeye razılar . AKsi halde dünyanın bu ekonomik çıkmazında ileriye
  • yazık pek de güzelmiş :)
  • yani atlasjetin 2 tane 330 u ve oradaki onlarca ekibi parasız pulsuz hapis mi kaldı yani oralarda?
  • dünyadaki çoğu havayollarının zor bir durumda olduğu,yakıt fiyatlarının şu anda 120 usd olduğu bir dönemde çok riskli aşırı bir büyüme stratejisi uygulanarak başarısız bir şekilde yönetilen,zararı giderek artan ve 2011 yılında 1 milyar tl nin üzerinde zarar açıklayan thy için alarm zilleri çalıyor ve şirketi çok zor günler bekliyor.iflas etmese bile küçülme olası gözükmekte.
  • Atlas Jet bu sirkete iki ucak wet lease vermisti galiba? Dogrumu bu bilgim?
2012 yılında havada iflasların ardı arkası kesilmiyor. Spanair, Air Nostrum ve Malev’den sonra bir iflas haberi de Avustralya’dan geldi.

Brisbane merkezli butik havayolu şirketi Air Australia, bu sabah bütün uçaklarını yere indirdi ve uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Şirketten bugün uçuşların durdurulmasına ilişkin bir açıklanma yapılması beklenirken yaklaşık 4 bin yolcunun Hawai, Bali ve Tayland’da mağdur olduğu öğrenildi. Yolcuların alternatif uçuş aradıkları kaydedildi.

Bu arada Türk şirket Atlasjet'in wet lease (ekibiyle birlikte) olarak bir uçağının Air Australia'da olduğu öğrenildi. Uçağın ve ekibin Tayland'da bulunduğu en kısa zamanda Türkiye'ye döneceği bildirildi.


HAVADA BİR İFLAS DAHA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 12 yıl önce
atlasjet'in wet lease yaptigi ucak ta bu olay sonunda istanbul'a geri cekilecekmis. umarim iceride cok paralari kalmamistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hongkong'dayiz geliyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ileride kalıcı olmak ilk 10 havayolu içinde yeralmak istiyorsak bu zararı göğüslemek zorundayız. Lufthansa herşey dahi 419 Eoru ya NY uçuyor. Oldukça ucuz bu fiyatı bu kadar bol yıldızlı havayolu niye veriyor. Boş uçacağıma 419'a uçarım diye. THYde yoğun talep gören destinasyonlara çok uygun fiyatla uçabilir.Yeni nesil ekonomik uçaklar işletmeye %10-%18 arası düşük maliyet sunmakta.Türklerin çok sevdikelri destinasyonlara Lufthansadan bile iyi fiyat vermesi durumunda Almanyadan bile müşteri çeker. 2013'ü görmek gerekir.Lot u almaya bakın. Kısa zamanda Lot un artısı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türk insanı bu döenmde uçmanın tadına vardı. Fiyatlar makul düzeye geldi. THY nin tekeli bu dönemde gerçek anlamda kırıldı. Pegasus THY den aşağı kalmayacak hizmet kalitesine ulaştı. Atlas jet'e binenler arasında yapılan ankette en iyi hava yolu seçildi. Lufthansa çok mu rahat durumda? THY yeni uçak aldı yeni destinasyonlara uçuyor. Afrikanın ,İstanbul aracılığıyla dünyaya bağlantı noktası haline getirmeyi planladıklarını sanıyorum . Cem Kozlu dan itibaren Yusuf bey, Candan bey en iyisini yaptılar. Bu yönetimde büyümeyi ön plana aldı gibime geliyor. Zarar vermek pahasına da olsa Afrikanın hepsini THY ağıyla kaplamak ve prestijli 1-2 havayolunu bünyeye katmanın bedelini ödemeye razılar . AKsi halde dünyanın bu ekonomik çıkmazında ileriye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yazık pek de güzelmiş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yani atlasjetin 2 tane 330 u ve oradaki onlarca ekibi parasız pulsuz hapis mi kaldı yani oralarda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dünyadaki çoğu havayollarının zor bir durumda olduğu,yakıt fiyatlarının şu anda 120 usd olduğu bir dönemde çok riskli aşırı bir büyüme stratejisi uygulanarak başarısız bir şekilde yönetilen,zararı giderek artan ve 2011 yılında 1 milyar tl nin üzerinde zarar açıklayan thy için alarm zilleri çalıyor ve şirketi çok zor günler bekliyor.iflas etmese bile küçülme olası gözükmekte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Atlas Jet bu sirkete iki ucak wet lease vermisti galiba? Dogrumu bu bilgim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000