24 Temmuz 2010, Cumartesi 09:44:18

Geniş gövdeli uçaklara hücum

Güney ve Ege illerine yaz mevsiminde artan talep özel havayollarını ek seferler koymaya itti. Günde 9 kez İzmir'e uçanların yanı sıra bazı havayolları ise dar gövdeli uçaklar yerine geniş gövdelileri tercih etti.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yaz aylarında güney ve Ege illeri başta olmak üzere yazlık bölgelere olan ilginin artması en çok havayolu şirketlerini sevindirdi. Aynı şehre günde 9 sefer bile yapan havayolu bile olurken en çok sefer Antalya ve İzmir'e yapıldı. Bazı havayolları ise gelen talep karşısında sefer eklemek yerine dar gövdeli uçaklarını geniş gövdeliler ile değiştirerek iki katı yolcu sayısıyla uçtu. Pegasus Havayolları geçen yıla göre haziran ve temmuz aylarda misafir sayısında yüzde 50 artış ile karşılaşırken, Atlasjet geçen yıl sefer düzenlemediği Dalaman'a uçuşlara başladı. Onur Havayolları, 165 kişilik dar gövdeli uçaklarla uçtuğu güney illere ek sefer koymak yerine geniş gövdeli 365 kişilik uçaklarını aktardı. Antalya merkezli SunExpress ise İstanbul Sabiha Gökçen'den olan sefer sayısını artırdı.

İLAVE SEFERLER ARTTI

Yetkililer geçen seneye göre artışa da işaret ediyor. Pegasus Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, "İç hatlarda haziran ayında 204, temmuz ayında ise 184 ek sefer ekledik. Bu ilave seferlerimizin yüzde 70'i güney illerimize yapılmıyor" diye konuştu. Öztürk, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artış yaşandığına dikkat çekti. Onur Havayolları yetkilileri ise "Talep yoğun olunca geniş gövdeli seferlerimizi güney illerine aktardık" bilgisini verdi. SunExpress'ten yapılan açıklamada da 30 Ekim'e kadar mevcut uçuşların yanı sıra İstanbul-İzmir arasında 130, Antalya arasında ise 34 ek sefer gerçekleştirdikleri belirtildi. Atlasjet yetkilileri ise geçen sene durdurdukları Dalaman uçuşlarına bu sene yeniden başladıklarına dikkat çekti.
 

Geniş gövdeli uçaklara hücum

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000