12 Temmuz 2013, Cuma 10:45:15

FREEBIRD’E KAZAKİSTAN ŞOKU

SKY Havayolları’nın iflas etmesi ile Kazak yolcuların da zarar görmesinden yola çıkarak Türk charter uçaklarına yasak getirme kararı alan Kazakistan sivil havacılığı bu kararı yasa ile de kesinleştirdi. İlk darbe FreeBird Havayolları’na vuruldu. İşte detaylar...
  • Merhaba, ben dün Kazakistan dan döndüm. Bunu okudum ve gülmeye basladim. Her ay iki kere ucuyorum... Sirketler degisiyor..
  • Adı üstünde kazak ! Biz neyiz ? Türkiyelililiyiiizzz . Adamlar Kazak !!! Söyledikleri yaptıkları ve yapacakları ortadadır. Söylediklerini yapıyorlar yaptıklarını gösteriyorlar, biz neyiz ! Biz kimiz ? Her türlü yola gelen % 50 ile ( makarna ,bulgur,pirinç. otlangaçları ) geleceğimize peşkeş çektiriyoruz. THY kendi emekçi kabin memuruyla savaşıyor öte yandan ingiliz'in hiç adını duymadığımız golf turnuvasına sponsor oluyor... Devlet dediğin vatandaşının hakkını korur, hakkını arayan yurttaşına gaz sıkmaz,kurşun atmaz, öldürmez, devlet dediğin vatandaşının hakkını korur gerekirse bir tüm bir devleti karşısına alır.
  • Bizim SHGM her zamanki gibi bi haber.SHGM önce kendi ülkesindeki sorunları çözemiyor, anlamsız uygulamalara imza atarak kendi ülkesindeki sektörü ve çalışanları zora sokuyor.Bu yurtdışı sorununu nasıl çözecek merakla bekliyorum.
  • Kazakistan'ı bilen bilir,Kazakistan'da hayat rüşvet üzerine kurulmuştur,polis sokakta yürüyeni cevirir "sakal traşı olmamışsın ver bakalım 1000 tenge" der böyle bir memleket,bu kararında tek bir sebebi var o da Türk şirketletinden rüşvet kopartmak...Rüşvet uğruna ülkesinin dış dünyayla bağlantısını kesmekten çekinmeyem bir devlet,yazık...
  • Kazakları anlamak mümkün değil ne demek kanun çıkartmak türk charher havayollarına karşı uçmamaları için rezillik budur, kazak büyükelçisini çağırırım dışişlerine rezillik nedir bir şirket battı diye ne oluyor.. sen önce kendi ülkenin durumuna bak türk düşmanlaığı yapmanın anlamı yok bunun manası budur..tamam bir türk charter şirketi battı diye diğerlerini neden engelliyorsun anlamak mümkün değil geri kalmışlık bunlar.. ayrıca iflas eden şirketin yolcuları da mağdur olmadıki kaldı ki her şirket iflas edebilir.. gayet normal diğerlerini neden engelliyorsun.. engelleme yapacaksın batan iflas eden şirketin sahiplerine yaptırım yap.. bu kadar düşmanlık olur mu kazaklar bir de kanun çıkartmışilar yuh artık ben de bunlara bir kanun çıkartırım.. sıkıysa rus havayollarına veya başka batı havayolarıına karşı böyle bir kanun çıkartırın bakalım..
  • Bu konuda verilmiş olan kararı ciddiye almak gerek....
  • SHGM'ye aylardır burdan sesleniliyor da ufak bir hareket göremedik bu olaya mı engel olabilecekler? Bu olay tamamıyla kendi suçları ve SHGM önce kendi personelini incelemeli. Pasta börek yiyip üzerine kahve içip gitmeye benzemez bu olay.Bakalım ne olucak??? inşallah düzelir...
  • Gözene iyi olmuş işçiyi sömürüyordu ucamasin freebird ne mutlu sevindim işçinin ahini alma dostum fazlasıyla çıkar evelallah
  • Kazakistan da posta koyuyor , güçlü Türkiye... durmak yok yola devam
  • SHGM nin çok da umrundaydı. sanki firmalar SHGM için var zannediyorlar. bu düzen değişmedikçe yakında özel sektör kalmayacak.

SKY Havayolları’nın 1 gecede “İflas ettim” açıklaması ile Kazak yolcuların ortada kalmasına kızan Kazakistan, tüm Türk şirketlerine ambargo koymaya başladı.  Pegasus, Atlas, Corendon, FreeBird gibi şirketlerin charter uçuşlar yaptığı Kazakistan, Türk şirketlerin Kazakistan’a uçmaması için yasa çıkarttı. Yasa dün resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Türk Sivil Havacılığı ile Kazak Sivil Havacılığı arasında kaos yaşanırken AtlasJet Havayolları, çıkartılan yasanın bundan sonra Kazakistan’a uçacak olan şirketlerin izin taleplerine onay verilmeyeceği şeklinde algıladıklarını ifade ederken Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili bilgisi olmadığı ortaya çıktı.

Ancak Kazakistan’dan hiç de iyi haberler gelmiyor. Kazakistan sivil havacılığı, Freebird Havayolları'nın bu Pazar saat 00.30’da yapması gereken Antalya-Aktau ve Aktau-Antalya seferi için permi vermedi. Tur operatörleri sorunu çözmeye çalışırken Kazak sivil havacılığı geri adım atmıyor. Antalya’ya geçen hafta getirilen 180 yolcunun geri götürülemeyeceğini kaydeden bir tur operatörü yetkilisi sorunun çözülmesi için arayışların devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan Kazakistan Sivil Havacılığı bugün bir toplantı düzenliyor. Türk şirketlerinin temsilcileri ile yapılacak toplantıda sorunun aşılıp aşılmayacağı bilinmiyor.

©AirportHaber ÖZEL

FREEBIRD’E KAZAKİSTAN ŞOKU

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Berk ~ 11 yıl önce
Merhaba, ben dün Kazakistan dan döndüm. Bunu okudum ve gülmeye basladim. Her ay iki kere ucuyorum... Sirketler degisiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kazak ~ 11 yıl önce
Adı üstünde kazak ! Biz neyiz ? Türkiyelililiyiiizzz . Adamlar Kazak !!! Söyledikleri yaptıkları ve yapacakları ortadadır. Söylediklerini yapıyorlar yaptıklarını gösteriyorlar, biz neyiz ! Biz kimiz ? Her türlü yola gelen % 50 ile ( makarna ,bulgur,pirinç. otlangaçları ) geleceğimize peşkeş çektiriyoruz. THY kendi emekçi kabin memuruyla savaşıyor öte yandan ingiliz'in hiç adını duymadığımız golf turnuvasına sponsor oluyor... Devlet dediğin vatandaşının hakkını korur, hakkını arayan yurttaşına gaz sıkmaz,kurşun atmaz, öldürmez, devlet dediğin vatandaşının hakkını korur gerekirse bir tüm bir devleti karşısına alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bizim SHGM her zamanki gibi bi haber.SHGM önce kendi ülkesindeki sorunları çözemiyor, anlamsız uygulamalara imza atarak kendi ülkesindeki sektörü ve çalışanları zora sokuyor.Bu yurtdışı sorununu nasıl çözecek merakla bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEK SEBEP "RÜŞVET" ~ 11 yıl önce
Kazakistan'ı bilen bilir,Kazakistan'da hayat rüşvet üzerine kurulmuştur,polis sokakta yürüyeni cevirir "sakal traşı olmamışsın ver bakalım 1000 tenge" der böyle bir memleket,bu kararında tek bir sebebi var o da Türk şirketletinden rüşvet kopartmak...Rüşvet uğruna ülkesinin dış dünyayla bağlantısını kesmekten çekinmeyem bir devlet,yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
Kazakları anlamak mümkün değil ne demek kanun çıkartmak türk charher havayollarına karşı uçmamaları için rezillik budur, kazak büyükelçisini çağırırım dışişlerine rezillik nedir bir şirket battı diye ne oluyor.. sen önce kendi ülkenin durumuna bak türk düşmanlaığı yapmanın anlamı yok bunun manası budur..tamam bir türk charter şirketi battı diye diğerlerini neden engelliyorsun anlamak mümkün değil geri kalmışlık bunlar.. ayrıca iflas eden şirketin yolcuları da mağdur olmadıki kaldı ki her şirket iflas edebilir.. gayet normal diğerlerini neden engelliyorsun.. engelleme yapacaksın batan iflas eden şirketin sahiplerine yaptırım yap.. bu kadar düşmanlık olur mu kazaklar bir de kanun çıkartmışilar yuh artık ben de bunlara bir kanun çıkartırım.. sıkıysa rus havayollarına veya başka batı havayolarıına karşı böyle bir kanun çıkartırın bakalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görüş içinde ~ 11 yıl önce
Bu konuda verilmiş olan kararı ciddiye almak gerek....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM :)) ~ 11 yıl önce
SHGM'ye aylardır burdan sesleniliyor da ufak bir hareket göremedik bu olaya mı engel olabilecekler? Bu olay tamamıyla kendi suçları ve SHGM önce kendi personelini incelemeli. Pasta börek yiyip üzerine kahve içip gitmeye benzemez bu olay.Bakalım ne olucak??? inşallah düzelir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gozeni sevmiyorum ~ 11 yıl önce
Gözene iyi olmuş işçiyi sömürüyordu ucamasin freebird ne mutlu sevindim işçinin ahini alma dostum fazlasıyla çıkar evelallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekli ~ 11 yıl önce
göeni neden sevmiyorsun anlamıyorum,tabii yöneticile iyi zamanında maasları personel alı ,hayır kurumlarına gizli bağış yapar dısardan ve içerdekileri fakir personelin çocuklarına buusr verir daha ne anlatayım fakat size ve szin gibi personelin sörün patronlar lazım işte yeni haberler canlı örnekler istikrarlı bir şirkete neler deniyor inanmak zor bürokratik engeellere bakınız tuüm gözen yönetici ve personeline hayırlı ramazan kazasız belalsız uçuşlar dilerim saygılarım catering mustafa
gozeni sevmiyoruma.. ~ 11 yıl önce
seni sky da calistirmak lazimdi-o zaman anlardin gozenin kiymetini..
vay be.. ~ 11 yıl önce
Kazakistan da posta koyuyor , güçlü Türkiye... durmak yok yola devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kazak ! ~ 11 yıl önce
adı üstünde kazak !!! biz artık türkiyelililiyizzz yada her türlü yola gelen % 50..
tın.... ~ 11 yıl önce
SHGM nin çok da umrundaydı. sanki firmalar SHGM için var zannediyorlar. bu düzen değişmedikçe yakında özel sektör kalmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000