25 Kasım 2008, Salı 12:18:09

FLAŞ FLAŞ FLAŞ AÇIKLANIYOR

Isparta'da yaşanan uçak kazası ile ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bugün açıklama yapıyor. Saat 16.30'da yapılacak olan açıklama Airport TV'den naklen yayınlanacak.
  • Bir uçağın motorları bozuksa havada lastik ve frenleri bozuksa da yerde kırım geçirebilir.Verdiğiniz örnek hiç de mantıkla bağdaşmıyor.
  • Sevgili B52, Yorumun belki kısmen haklı olabilir ancak ortadaki olay normal bir trafik kazasından çok farklı. Genelde trafik kazaları araçları kullananların hatasından doğar ancak havadaki olay aynı değil. Bir uçağın düşmesi için birden çok etkenin bir araya gelmesi lazım. Örneğin otobüsün motoru bozuk ise veya lastikleri çok aşınmış veya frenleri bakımsız ise bunu şöförün bilme ihtimali yüksek. Bir sorun oluncada kurtarma ihtimali var. Ancak uçak yerdeyken gerekli bakımları yapmazsan o uçak havada problem yaşadığında öyle yada böyle yere iner. Allah bir daha hiç bir uçağı böyle indirmesin.
  • bu uçak md 82 değilmiydi? yani bence insan hatsı denecek gibi. kazasız günler.
  • Her yıl şehirlerarası yollarda binlerce insanımız otobüs şirketlerinin yaptığı kazalarda ölüyor. Acaba bu vatandaşlarımız uçak kazasında ölenlerden daha mı değersiz? Ya da uçak kazasında ölmek bu kadar mı önemli. Karada meydana gelen kazalar ile havada meydana gelen kazaları karşılaştırırsak aralarında bir oran kurabilecek kadar bile can kaybı yaşanmamaktadır uçak kazalarında. Komisyonlar kuruluyor kara kutuları bulmak ve çözümlenmek için tonlarca para harcanıyor... Elbette yapılsın ama bu işlerde çifte standarta bir son verilsin. Ayıptır!
  • Umarız rapor gerçeklere ışık tuttuğu gibi sorumlular da cezalandırılır.Bunca acılı ailenin sorumlular hakkında çook ahı var..Geçenlerde açıklanan ve San Paulo da düşen TAM havayollarının kaza raporu örnek bir rapor..İnceleyen müfettişler gereken herkese gerektiği kadar SORUMLULUK yüklemişler ve tüm sorumluluar hakkında mahkeme açılmıştır..Ölenler öldüğüyle aileler acılarıyla kalmıştır Verielecek cezalar bir nebze olsun vicdanlara su serpecektir.Bakalım Bakan ne açıklayacak..Tahminim pilot hata yapmış deyip etliye sütlüye dokunmadan malum kişileri zora sokmadan raporu üstünkörü açıklayacak.Klasik Türk usulü..
  • MD86 nedir? Yeni bir model mi?

Atlasjet Havayolları’nın ekibiyle birlikte World Focus Havayolları’ndan kiraladığı MD-83 tipi yolcu uçağı geçtiğimiz yıl Isparta’nın Türbetepe Mevkii’nde düşmüştü. Kazanın ardından yapılan soruşturmalar ve teknik incelemeler tamamlandı.

Kazanın yıldönümüne sayılı günler kala tamamlanan kaza-kırım resmi raporu bugün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açıklanıyor...

Tüm Türkiye’nin ve uluslararası havacılık camiasının uzun süredir merakla beklediği rapor bugün saat 16.30’da açıklanacak.

AirportHaber ve Airport TV, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yapacağı açıklamaları canlı olarak yayınlayacak...

FLAŞ FLAŞ FLAŞ AÇIKLANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Rumuz ~ 15 yıl önce
Bir uçağın motorları bozuksa havada lastik ve frenleri bozuksa da yerde kırım geçirebilir.Verdiğiniz örnek hiç de mantıkla bağdaşmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B53 ~ 15 yıl önce
Sevgili B52, Yorumun belki kısmen haklı olabilir ancak ortadaki olay normal bir trafik kazasından çok farklı. Genelde trafik kazaları araçları kullananların hatasından doğar ancak havadaki olay aynı değil. Bir uçağın düşmesi için birden çok etkenin bir araya gelmesi lazım. Örneğin otobüsün motoru bozuk ise veya lastikleri çok aşınmış veya frenleri bakımsız ise bunu şöförün bilme ihtimali yüksek. Bir sorun oluncada kurtarma ihtimali var. Ancak uçak yerdeyken gerekli bakımları yapmazsan o uçak havada problem yaşadığında öyle yada böyle yere iner. Allah bir daha hiç bir uçağı böyle indirmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ekincemre ~ 15 yıl önce
bu uçak md 82 değilmiydi? yani bence insan hatsı denecek gibi. kazasız günler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B52 ~ 15 yıl önce
Her yıl şehirlerarası yollarda binlerce insanımız otobüs şirketlerinin yaptığı kazalarda ölüyor. Acaba bu vatandaşlarımız uçak kazasında ölenlerden daha mı değersiz? Ya da uçak kazasında ölmek bu kadar mı önemli. Karada meydana gelen kazalar ile havada meydana gelen kazaları karşılaştırırsak aralarında bir oran kurabilecek kadar bile can kaybı yaşanmamaktadır uçak kazalarında. Komisyonlar kuruluyor kara kutuları bulmak ve çözümlenmek için tonlarca para harcanıyor... Elbette yapılsın ama bu işlerde çifte standarta bir son verilsin. Ayıptır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LL ~ 15 yıl önce
Umarız rapor gerçeklere ışık tuttuğu gibi sorumlular da cezalandırılır.Bunca acılı ailenin sorumlular hakkında çook ahı var..Geçenlerde açıklanan ve San Paulo da düşen TAM havayollarının kaza raporu örnek bir rapor..İnceleyen müfettişler gereken herkese gerektiği kadar SORUMLULUK yüklemişler ve tüm sorumluluar hakkında mahkeme açılmıştır..Ölenler öldüğüyle aileler acılarıyla kalmıştır Verielecek cezalar bir nebze olsun vicdanlara su serpecektir.Bakalım Bakan ne açıklayacak..Tahminim pilot hata yapmış deyip etliye sütlüye dokunmadan malum kişileri zora sokmadan raporu üstünkörü açıklayacak.Klasik Türk usulü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aero ~ 15 yıl önce
MD86 nedir? Yeni bir model mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000