14 Kasım 2008, Cuma 13:37:40

DHL artık Atatürk Havalimanı'nda

Lojistik sektörünün önde gelen kuruluşlarından DHL’nin Atatürk Havalimanı’ndaki yeni operasyon binası açıldı. Cansu inşaat tarafından yapılan antreponun 4 milyon YTL’ye mal olduğu belirtildi.

Lojistik taşımacılığında hizmet veren DHL, Atatürk Havalimanı’ndaki yeni operasyon merkezine kavuştu. Geçen mart ayında yapımına başlanan antreponun açılışı bugün gerçekleşti. Törene çok sayıda davetlinin yanı sıra DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Dünyanın en büyük Express ve lojistik şirketi olan Deutsche Post World Net Holding Ceo’su Frank Apper ve DHL Express Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Bölge Direktörü Michel Akavi’nin de katıldı.

Yaklaşık 8 aydan bu yana 80 kişilik ekiple yapımı süren, 4 bin metrekaresi açık 2 bin 452 metrekaresi kapalı alan olan antrepo iki bölümden oluşuyor. Antreponun bir bölümü operasyon amaçlı kullanılacak, diğer bölüm ise ofislerden oluşmakta.  Pegasus, Atlasjet ve Çizgi Havacılık gibi şirketlerin binalarını da yapan Cansu İnşaat tarafından yapılan Antreponun yapılacağı bölgedeki arazinin uygun olmaması nedeniyle zeminin yerden 15 metre yükseltildiği belirtilirken, antreponun 4 milyon Euro’ya mal olduğu ifade edildi.

Açılış töreninde DHL adına konuşma yapan, Deutsche Post World Net Holding Ceo’su Frank Apper ve DHL Express Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Bölge Direktörü Michel Akavi, tesis hakkında bilgi verdikten sonra emeği geçenlere teşekkür ettiler.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ise yaptığı konuşmada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi olarak Türkiye’deki kargo faaliyetleri üzerinde önemli çalışmalarının bulunduğunu söyledi. Birdal, en kısa sürede bu alanda yeni atılımlarının olacağını ifade etti.

Açılışın ardından Deutsche Post World Net Holding Ceo’su Frank Apper ve DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal temsili olarak birlikte kargo bandının butonuna basarak ilk kargo paketini Almanya’ya gönderdiler.

DHL GATEWAY

DHL GATEWAY

DHL GATEWAY

DHL artık Atatürk Havalimanı'nda

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000