20 Nisan 2009, Pazartesi 17:40:42

DEV UÇAĞA İZİN ÇIKMADI

Atatürk Havalimanı’nda yaşadığı talihsiz kaza sonrası yatay stabilizeri kırılan Atlasjet uçağı için Amerika’dan getirtilecek Stabilizeri taşıyacak dev uçak krize neden oldu.
  • BU KONU İÇİN SN. "BAŞBAKAN"I BİLE GECE SAATİNDE UYANDIRMANIN BİR SAKINCASI YOKTUR. Kİ BUNCA SÜRE İNİP-İNMEYECEĞİ KARAR'I BEKLENSİN! ATATÜRK HV.LMN'I HER TÜR UÇAĞIN İNMESİNE MÜSAİT BİR PİSTTİR. ANCAK BU UÇAKLAR GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNDEN SÜREKLİ İNİŞ-KALKIŞLARI YASAKLANMIŞ OLMALI. ZATEN YETKİ VE SORUMLULKLARDA NERDE-NEYE KARAR VERECEĞİMİZ TAM OTURMUŞ OLSA BİZİM ADIMIZ DÜNYADA DAHA FARKLI ANILIRDI. SAĞA-SOLA ÖNCE İNSAN YAZARIZ, SONRA ÇALIŞAN İNSANLARA HİÇBİR ŞEYİ LAYIK GÖRMEZ UYANIKLARA PRİM VERİR ONUNLADA ÖĞÜNÜR DURURUZ. ÖZEL SEKTÖR LAZIM KİMDEN VERGİ ALACAĞIZ, NASIL İSDİHDAM SAĞLAYACAĞIZ DER SONRA THY'YE ''ÖZEL SEKTÖR"Ü YEM DİYE SUNARIZ. "KARAR"LARIN EN ZOR ÇIKTIĞI ÜLKE ARABİSTAN'DAN SONRA HERALDE TÜRKİYEDİR. VAH HALİMİZE!!!
  • Merak ettiğim atlasın uçağı bu kanatçık olmadığından dolayı hala yerde bekliyor olmalı. Doğrumudur
  • Yahu bu uçak AHL'ye niye inemiyor? 1994 yılında AHL'de ben AN-124'ü gördüm. Hatta fotoğraflarını bile çektim. 1994'ten bu yana AHL'de ne oldu da artık inemiyormuş?
  • iniş izni büyük ihtimalle uçak pist ve taksi yollarının mukavemetini aşıyor diye izin verilmiyordur. bildiğim kadarıyla istanbul meydanın pist ve taksi yollarının mukavemeti sabiha'dan daha zayıf, yanlışım varsa arkadaşlar düzeltin..
  • Gökçene inen tayyare AHL ye nasıl inemiyor teknik anlamda mantıklı değil..
  • aynı durumda thy olsa sonuc nasıl olurdu acaba?????:)
  • uçağın inmemesi için bir sebep yok... ayrıca an-225 c-5 an-124 diye sıralanır ve an-124 3.dür:)
  • haberde bu ucak ıcın ahl ye ınıs ıznı cıkmadı denılıyor, nıye ınemıyor. buyuk oldugu ıcın mı? baska bır nedenle mı? adam once arastırır sonra haber yapar,dogru bılgıyı verır.
  • YALAAAAANNNNNNNNNNNNNNNNN.. WALLAHİ YALAN...nasıl inemez AHLye..izmir'e Adanaya iniyor da...başka kulp bulsunlar ayıp yaw..bir onlar mı akılıı
  • çorlu'ya iner o ucak.. ordanda 1bucuk saatte otobandan yesilköyde ..

New York’a bağlı New Burgh kentinden getirilecek olan yaklaşık 13 metrelik tek parça halindeki yatay stabilizeyi taşıyacak olan Antonov 124 tipi uçağın Atatürk Havalimanı’na inişi krize neden oldu.


69 metrelik boyu ve 73 metrelik kanat açıklığı ile devasa gövdeli An-124’ün İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş yapmasına izin çıkmadı.


Tek parça halinde getirilmesi gereken Atlasjet uçağının kuyruk bölümünü ( yatay stabilizer) Amerika’dan Türkiye’ye getirecek olan dünyanın en büyük ikinci kargo uçağının inişi için izin alma girişimleri başarısız oldu. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri yetkilileri, Atatürk Havalimanı’nın AN-124 tipi uçağının inişi için uygun olmadığını bildirdi.

Azami yükle minimum 3 bin metrelik piste iniş yapabilen uçak için alternatif meydan olarak Çorlu Havaalanı düşünülüyor. Ancak uçak Çorlu Havaalanı’na indikten sonra getirilen parçanın tırla İstanbul’a ulaştırılması konusunda büyük sıkıntı yaşanılacağı düşünülüyor.


Şimdi yetkililer, parçanın Atatürk Havalimanı’na nasıl ulaştırılacağını kara kara düşünüyor.
 
İşte uçağın teknik özellikleri:

 

Azami kalkış Ağırlığı : 392.000 KG

Azami Yük Kapasitesi : 120.000 KG ( * 140.000 KG )

Azami Seyir Sürati : 865 KM/SAAT

Normal Seyir Sürati : 800 KM/SAAT

Azami Yükle Uçuş Menzili : 4.500 KM

Azami Yükle Gerekli Minimum Pist Uzunluğu : 3.000 m

Normal Yükle Gerekli Pist Uzunluğu : 2.520 m

Kargo Bölümü İç Ebatları : Uzunluk 36,50m x en 6,40m x yükseklik 4,40m

Kargo Kapıları Ebatları : (Ön/Arka) En 6,40m x Yükseklik 4,40m

Kargo Ambarı Hacmi : 1.030 metreküp

Uçak güvertesi toplam kaldırma kapasitesi 20.000 KG olan mobil yükleme vinçleriyle donatılmış.

Özel izin gerekmeksizin 55 ton ağırlığa kadar tek parça kargoları taşımak mümkün.

UYARI

DEV UÇAĞA İZİN ÇIKMADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 15 yıl önce
BU KONU İÇİN SN. "BAŞBAKAN"I BİLE GECE SAATİNDE UYANDIRMANIN BİR SAKINCASI YOKTUR. Kİ BUNCA SÜRE İNİP-İNMEYECEĞİ KARAR'I BEKLENSİN! ATATÜRK HV.LMN'I HER TÜR UÇAĞIN İNMESİNE MÜSAİT BİR PİSTTİR. ANCAK BU UÇAKLAR GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNDEN SÜREKLİ İNİŞ-KALKIŞLARI YASAKLANMIŞ OLMALI. ZATEN YETKİ VE SORUMLULKLARDA NERDE-NEYE KARAR VERECEĞİMİZ TAM OTURMUŞ OLSA BİZİM ADIMIZ DÜNYADA DAHA FARKLI ANILIRDI. SAĞA-SOLA ÖNCE İNSAN YAZARIZ, SONRA ÇALIŞAN İNSANLARA HİÇBİR ŞEYİ LAYIK GÖRMEZ UYANIKLARA PRİM VERİR ONUNLADA ÖĞÜNÜR DURURUZ. ÖZEL SEKTÖR LAZIM KİMDEN VERGİ ALACAĞIZ, NASIL İSDİHDAM SAĞLAYACAĞIZ DER SONRA THY'YE ''ÖZEL SEKTÖR"Ü YEM DİYE SUNARIZ. "KARAR"LARIN EN ZOR ÇIKTIĞI ÜLKE ARABİSTAN'DAN SONRA HERALDE TÜRKİYEDİR. VAH HALİMİZE!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Merak ettiğim atlasın uçağı bu kanatçık olmadığından dolayı hala yerde bekliyor olmalı. Doğrumudur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yahu bu uçak AHL'ye niye inemiyor? 1994 yılında AHL'de ben AN-124'ü gördüm. Hatta fotoğraflarını bile çektim. 1994'ten bu yana AHL'de ne oldu da artık inemiyormuş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
iniş izni büyük ihtimalle uçak pist ve taksi yollarının mukavemetini aşıyor diye izin verilmiyordur. bildiğim kadarıyla istanbul meydanın pist ve taksi yollarının mukavemeti sabiha'dan daha zayıf, yanlışım varsa arkadaşlar düzeltin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gökçene inen tayyare AHL ye nasıl inemiyor teknik anlamda mantıklı değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
aynı durumda thy olsa sonuc nasıl olurdu acaba?????:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uçağın inmemesi için bir sebep yok... ayrıca an-225 c-5 an-124 diye sıralanır ve an-124 3.dür:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
haberde bu ucak ıcın ahl ye ınıs ıznı cıkmadı denılıyor, nıye ınemıyor. buyuk oldugu ıcın mı? baska bır nedenle mı? adam once arastırır sonra haber yapar,dogru bılgıyı verır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
YALAAAAANNNNNNNNNNNNNNNNN.. WALLAHİ YALAN...nasıl inemez AHLye..izmir'e Adanaya iniyor da...başka kulp bulsunlar ayıp yaw..bir onlar mı akılıı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çorlu'ya iner o ucak.. ordanda 1bucuk saatte otobandan yesilköyde ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000