03 Mart 2011, Perşembe 10:01:41

DAVA 4 NİSAN'A ERTELENDİ

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy da Katıldı.
  • http://video.google.com/videoplay?docid=5433673915920492126#
  • degerli airport haber okuyuculari fark ettinizmi yavuz cizmecinin ne ismi geciyor nede cis ya nasil bir adalet bu esas bu iste sorumlu yavuz cizmeci ve ekipidir neden basin bunlardan bahsetmiyor neden
  • Türkiye cumhuriyeti malesef yetkililerinin (SHGM, UÇAK uçuran, İŞLETEN ,VE HUKUK ) oldukları yerde ne kadar yetkisiz (yetki=yetenek+yetkinlik) olduklarının ne kadar zavallı olduklarının ispatını bu dava sonucu göreceğiz."Umarım" yazacaktım ama gerek yok sonunda EASA gelir gereken cezaları gerekenlere keser.Bizim kendi kendimize YAPAMADIĞIMIZI onlar bize yaptırır.Çünkü basiretsizlikler yumağıdır.yönetilmesi gerekir.VE DIŞARIDAN yönetilirler.Yoksa bize kalsa Kimse Bu olaydan ceza almaz Takdiri ilahi denilir geçilir.AMA AVRUPA AMERİKA anlamaz cezayı keser.....
  • bu uçağın kesinlikle düşürüldüğüne inanıyorum hala bu uçağın neden düştüğünün sebebi belli değil bunun ne demek olduğu açıktır. Türkiye şu anki sivil havacılık kanunları nuh nebiden kalma değişmesi lazım sonra Türkiye de tam anlamıyla havacılık kazalarına müdehale edecek, soruşturma yapacak delileri toplayacak araştıracak, bir kurum ve ekip yoktur sarı çizmeli mahmut yapıyor onun için bu tip olay mahkemede sonuçlanması seneler alır sonuç da çıkmaz.. Ama boeşing firmasına amerika dAVA AÇARAK CİDDİ TAZMİNATA MAHKUM ETTİRİLİR YASALAR ORADA MEVCUT ..
  • Türkiye`nin ilmi ve iktisadi alandaki kalkinmasina yegane engel türk adaletidir. Tam fosillesmis bir beceriksizler ordusu. Bankalarin tahsilatciligina soyunmus haramiler olarak da düsünebiliriz adalet mensublarini. Ummarim birileride bu adaletcilerin kalemini kirar !!!!!!!!!
  • Wer lease kiralama işlemi normal bir operasyondur. THY'da diğer Türk Özel Havacılık İşletmelerinin de, Hindistanın da uçakları uçtu/uçmaktadır. Atlasjet de otorite tarafından işletme ruhsatı verilen bir şirketten hizmet satın almıştır. Kazanın nedeni Atlasjet değildir, kazanın madurlarından biridir.Hem yolcusunu, hem personelini kaybetmiştir. Ticari itibarı zedelenmiştir. Bununla birlikte, bu ulaştırmadaki sorumluluklarını tam olarak yerine getirmiştir.
  • Düşen uçağın bakımından soruımlu olan World Focus, pilotlar World Focus, eğitim ve kalite sistemleri World Focus, ama bilet World Focus değil ve böylece World Focus tertemiz kalıyor ne kadar kolay. Tur paketi satanlar ve tur operatörleri de kendi biletleri ile kiraladıkları uçaklarla yolcu uçuruyorlar, uçağa veya yolcuya birşey olduğunda taşıyan havayolu sorumlu değilmi? Tur operatörleri veya bilet üstündeki tur şirketini mahkemeye veren herhangi bir durum var mı yok.
  • "NASIL BİR MAHKEME ANLAMADIM"diyene:bu düşen uçakta biletle uçan yolculardan birtane WORLD FOCUS tan biletli yolcu gösterebilirsen bende sana katılacağım.insanların tamamı ATLASJET ten bilet almış ve atlasjet bunları başka bir uçakla taşımışsa(KATLETMİŞSE) bunun sorumlusuda ATLASJET tir.bu arada ""uçak birileri tarafından düşürüldü"" palavraları da kasıtlı olduğuna inandığımı belirmeden geçemeyeceğim.bu yalanı belki de hedef saptırmak için bizzat atlasjet çıkarıyor olabilir.
  • Değerli arkadaşım, SHGM nezdinde iyi şirket veya kötü şirket diye bir ayırım olabilir mi ? Bir firmanın geçerli bir AOC'si varsa o şirketle uçarsın. O zaman zaten Atlasjet'a değil SHGM'ye yüklenmeniz gerekmez mi ? Neden habire Atlasjet aleyhine yorum yapıyorsunuz ? Neden bu tip kötü temennilerde bulunuyorsunuz ?
  • ACMI = Uçak+Ekip+Bakım+Sigorta ACMI hizmetini alan = Atlasjet ACMI hizmetini veren = Worldfocus Kaza sebebi = Ne olursa olsun TAM sorumlu Atlasjet değildir. KH
Isparta'da 30 Kasım 2007'de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazası ile ilgili Keçiborlu ve Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'nın taşıyıcı firma Atlasjet hakkında 'kovuşturmaya gerek yoktur' şeklindeki kararının Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulması üzerine haklarında dava açılan firma yöneticilerinin yargılanmasına başlandı.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy katıldı. Şirket yöneticileri olan diğer sanıklar Zeynel Gündağ, Tuncay Mustafa Doğaner ve Mehmet Şeref Elbilgin ise duruşmaya katılmadı.

'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar dava açılan sanıklardan Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy, yaptığı savunmada suçlamaları kabul etmedi.

Kendi uçak seferleri yetişmediği için düşen uçağın World Focus Havayolları'ndan kiralandığını ifade eden Ersoy, uçağın bakım, arıza sorumluluğu ve pilotların eğitiminden uçak sahibi şirketin sorumlu olduğunu söyledi.

Mahkeme heyetine verdiği ifade de Atlasjet'in, yapılan anlaşma gereği sadece yolcuların bilet, ikram ve sigorta işlemlerinden sorumlu olduğunu ifade eden Ersoy, uçağın pilotlarına ve diğer konularına kesinlikle müdahale etme yetkisi olmadığını kaydetti.

Ersoy, kiralanacak uçaklar için ilgili şirketler ile online ortamda yapılan yazışmaların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bildirildiğini ve uçağın onay verildikten sonra uçurulduğunu kaydetti. Uçağın sahibinin World Focus Havayolları olduğunu hatırlatan Ersoy, teknik ve benzeri bakım konusunun tamamen bu şirkete ait olduğunu kaydetti. Mahkeme heyetine görev alanın ile ilgili bilgiler veren Ersoy, kendisinin uçağı hiçbir zaman uçurma talimatı veremeyeceğini buna uçuş operasyon müdürlerinin karar verebileceğini anlattı.

Mahkeme heyeti Ersoy'a Isparta Süleyman Demirel Havalima'nın riskli olduğu ve pilotların ilk defa bu alana uçuş yaptıkları yönündeki iddiaları da sordu. Ersoy, bunun üzerine yaptığı konuşmada; "Isparta Süleyman Demirel Havalimanı 24 saat uçuşlara açıktır. Kaldı ki biz uçuş programını veririz. Uçağın sahibi şirket bunu inceler. Yeterli teknik elemanı varsa uçuşu kabul eder, yoksa başka bir uçak kiralarız." dedi.

Duruşma sırasında uçağın düştüğü gün Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda Hava Kontrolörü olarak görev yapan Hilmi Tülemen de savunma yaptı. Görevi ihmal suçu nedeni ile hakkında dava açılan Tülemen mahkemeye verdiği ifadede, Isparta Havalimanı'nda radar olmadığını, uçağın düştüğü 20 kilometre mesafeyi de görmesinin mümkün olmadığını söyledi. Kaza öncesinde pilotla temas sağladığını ve koordinatları verdiğini ifade eden Tülemen, uçağın prosedür dışında uçtuğu için 'pisti gördüm' dediği anda başka bir yerde olduğunun kaza sonrasında ortaya çıktığını belirtti.

Sanık ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti, duruşma sonunda, Atlasjet yetkilileri aleyhinde açılan davanın, kazaya ilişkin aynı mahkemede açılan ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile dönemin Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı, Dünyaya Bakış Havacılık Genel Müdürü Aydın Kızıltan ve 11 kişinin yargılandığı dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verdi.

Mahkeme, ayrıca Eskişehir Üniversitesi'nden 3 kişi ve bağımsız bir şirketten 2 kişi olmak üzere 5 kişilik bir bilirkişi heyetinin oluşturulmasını karar vererek, Atlasjet Havacılık Şirketi, yöneticilerinden sanık Tuncay Mustafa Doğaner, Zeynel Gündoğ ve Mehmet Şerif Elbilgin'in bir sonraki duruşmada hazır bulunmasına karar vererek, duruşmayı 4 Nisan 2011 günü saat 10.00'a erteledi.

(Haberler.com)
DAVA 4 NİSAN'A ERTELENDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
http://video.google.com/videoplay?docid=5433673915920492126#

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
degerli airport haber okuyuculari fark ettinizmi yavuz cizmecinin ne ismi geciyor nede cis ya nasil bir adalet bu esas bu iste sorumlu yavuz cizmeci ve ekipidir neden basin bunlardan bahsetmiyor neden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye cumhuriyeti malesef yetkililerinin (SHGM, UÇAK uçuran, İŞLETEN ,VE HUKUK ) oldukları yerde ne kadar yetkisiz (yetki=yetenek+yetkinlik) olduklarının ne kadar zavallı olduklarının ispatını bu dava sonucu göreceğiz."Umarım" yazacaktım ama gerek yok sonunda EASA gelir gereken cezaları gerekenlere keser.Bizim kendi kendimize YAPAMADIĞIMIZI onlar bize yaptırır.Çünkü basiretsizlikler yumağıdır.yönetilmesi gerekir.VE DIŞARIDAN yönetilirler.Yoksa bize kalsa Kimse Bu olaydan ceza almaz Takdiri ilahi denilir geçilir.AMA AVRUPA AMERİKA anlamaz cezayı keser.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu uçağın kesinlikle düşürüldüğüne inanıyorum hala bu uçağın neden düştüğünün sebebi belli değil bunun ne demek olduğu açıktır. Türkiye şu anki sivil havacılık kanunları nuh nebiden kalma değişmesi lazım sonra Türkiye de tam anlamıyla havacılık kazalarına müdehale edecek, soruşturma yapacak delileri toplayacak araştıracak, bir kurum ve ekip yoktur sarı çizmeli mahmut yapıyor onun için bu tip olay mahkemede sonuçlanması seneler alır sonuç da çıkmaz.. Ama boeşing firmasına amerika dAVA AÇARAK CİDDİ TAZMİNATA MAHKUM ETTİRİLİR YASALAR ORADA MEVCUT ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye`nin ilmi ve iktisadi alandaki kalkinmasina yegane engel türk adaletidir. Tam fosillesmis bir beceriksizler ordusu. Bankalarin tahsilatciligina soyunmus haramiler olarak da düsünebiliriz adalet mensublarini. Ummarim birileride bu adaletcilerin kalemini kirar !!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Wer lease kiralama işlemi normal bir operasyondur. THY'da diğer Türk Özel Havacılık İşletmelerinin de, Hindistanın da uçakları uçtu/uçmaktadır. Atlasjet de otorite tarafından işletme ruhsatı verilen bir şirketten hizmet satın almıştır. Kazanın nedeni Atlasjet değildir, kazanın madurlarından biridir.Hem yolcusunu, hem personelini kaybetmiştir. Ticari itibarı zedelenmiştir. Bununla birlikte, bu ulaştırmadaki sorumluluklarını tam olarak yerine getirmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Düşen uçağın bakımından soruımlu olan World Focus, pilotlar World Focus, eğitim ve kalite sistemleri World Focus, ama bilet World Focus değil ve böylece World Focus tertemiz kalıyor ne kadar kolay. Tur paketi satanlar ve tur operatörleri de kendi biletleri ile kiraladıkları uçaklarla yolcu uçuruyorlar, uçağa veya yolcuya birşey olduğunda taşıyan havayolu sorumlu değilmi? Tur operatörleri veya bilet üstündeki tur şirketini mahkemeye veren herhangi bir durum var mı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"NASIL BİR MAHKEME ANLAMADIM"diyene:bu düşen uçakta biletle uçan yolculardan birtane WORLD FOCUS tan biletli yolcu gösterebilirsen bende sana katılacağım.insanların tamamı ATLASJET ten bilet almış ve atlasjet bunları başka bir uçakla taşımışsa(KATLETMİŞSE) bunun sorumlusuda ATLASJET tir.bu arada ""uçak birileri tarafından düşürüldü"" palavraları da kasıtlı olduğuna inandığımı belirmeden geçemeyeceğim.bu yalanı belki de hedef saptırmak için bizzat atlasjet çıkarıyor olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Değerli arkadaşım, SHGM nezdinde iyi şirket veya kötü şirket diye bir ayırım olabilir mi ? Bir firmanın geçerli bir AOC'si varsa o şirketle uçarsın. O zaman zaten Atlasjet'a değil SHGM'ye yüklenmeniz gerekmez mi ? Neden habire Atlasjet aleyhine yorum yapıyorsunuz ? Neden bu tip kötü temennilerde bulunuyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ACMI = Uçak+Ekip+Bakım+Sigorta ACMI hizmetini alan = Atlasjet ACMI hizmetini veren = Worldfocus Kaza sebebi = Ne olursa olsun TAM sorumlu Atlasjet değildir. KH

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000