13 Mart 2013, Çarşamba 13:44:18

ÇELEBİ'DEN KORSAN YOLCU ÖNLEMİ!

İranlı bir yolcunun Çelebi Hava Servisi kıyafetleri ile aprona sızdıktan sonra Atlasjet uçağıyla İran’a uçmasından sonra Çelebi, benzer olayların yaşanmaması için ilginç bir önlem aldı. O önlem ne?
  • Önerim bu konuda cok basit. Tüm giriskpilarina finger print scanner koyacaksin. önce id card i okutaca ksonra kendi parmak izini. su anda bir cok int. Airportlarda uygulanmakta ve ise yariyor. Haa masrafli ama guvenligi saglayacaksan ceremesini cekeceksin.
  • Avrupada kus ucurmuyorlar diyen arkadasim, daha bir ay once Avrupada 2 aracla ucagin yanina kadar gelen 5 kisi ucaktaki elmasi caldi ve bulunamadilar. Bu kadar avrupaci olmayin. Haber komik sanki celebide calisan herkes birbirini ismen taniyomus gibi hareket etmek cok yanlis, celebi surekli isci sirkulasyonu olan bir yer cozum komik.
  • Buisleri yapmak icin orda para alan birdunya eleman var biz neden bedavadan fikir verelim biz parasini alipda beceriksizlik yqpanlardan kafabuluruz anca..... kapis?!!
  • Evet isim yazmak çözüm değil. Hatta komik. Karikatürize etmekte de haklısınız. Ana iş tenkitle bitmiyor. Keşke öneriniz de olsa.
  • Pantolonun popo kismina barkod koysunlar daha iyi bir uygulama olur.
  • tekrar deneyelim.. elestiri sinirlarini zorlamadan. bu olay büyük güvenlik sorunlarinin oldugunu gösterir. Avrupa da kacak yolcu degil, kus bile ucurmuyorlar high risk bölgelerinde. Güvenlikten sorumlu kisilerin istifa veya kovulmasi lazim. Kacak yolcu kötü niyetli olsaydi hesabini kim verevekti ? tam tersine ``cözüm`` olarak sunduklari sey icin maas aliyorlar.. Giyisilere Isim yazdiracaklarmis.. inanilir gibi degil.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • http://www.vanguardngr.com/2013/03/police-foil-attempted-robbery-attack-kill-robber-at-airport/
  • bu kadar teknoloji varken mağara dönemi önlemler almak sözde 55 yıllık bir firmaya yakışmıyor.personeli şebeğe cevirsinler iyice. gerçekten bu firmada kafası basan bir insan yok yaa, yönetim size sesleniyorum aldığınız o kocaman maaşlarınızı hak edecek fikirler ortaya atın. size bir öneri mesela, dhm ile beraber ortak bir karar alıp parmak izi okuma sistemine geçin mesela cihaz parasınıda personelden toplarsınız nasıl olsa...
  • Kiyafetler ucuz olunca ayarlamak kolay olmuştur sanırım ...

Atatürk Havalimanı apronuna çıktıktan sonra Atlasjet’e ait uçağın kargosunda İran’a kadar giden yolcunun esrarengiz yolculuğunun sırrı henüz çözülemedi. Emniyet, sözkonusu tarihlere ait  yüzlerce kamerayı incelemeye aldı. Ancak şu ana kadar olayın gizemini çözecek ayrıntıya ulaşılamadı. Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği’nin olayla ilgili sır perdesinin aralanmasından sonra açıklama yapması bekleniyor ama onun öncesinde Çelebi şirketi önemli bir önlem aldı.

Kaçak yolcunun Çelebi Hava Servisi’ne ait iş kıyafeti ile aprona çıkmasından dolayı Çelebi benzer durumlarla karşılaşmamak için kıyafetlere isim yazdırma kararı aldı. Bundan böyle Çelebi personelinin kıyafetlerinde sadece o  kişinin kullanabilmesi için isim ve soyisim bilgileri yer alacak. Böylelikle kıyafetleri bir başkasının giymesi engellenecek.

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

ÇELEBİ'DEN KORSAN YOLCU ÖNLEMİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

murat d. ~ 11 yıl önce
Önerim bu konuda cok basit. Tüm giriskpilarina finger print scanner koyacaksin. önce id card i okutaca ksonra kendi parmak izini. su anda bir cok int. Airportlarda uygulanmakta ve ise yariyor. Haa masrafli ama guvenligi saglayacaksan ceremesini cekeceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AVRUPA ~ 11 yıl önce
Avrupada kus ucurmuyorlar diyen arkadasim, daha bir ay once Avrupada 2 aracla ucagin yanina kadar gelen 5 kisi ucaktaki elmasi caldi ve bulunamadilar. Bu kadar avrupaci olmayin. Haber komik sanki celebide calisan herkes birbirini ismen taniyomus gibi hareket etmek cok yanlis, celebi surekli isci sirkulasyonu olan bir yer cozum komik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya onerinize cevap ~ 11 yıl önce
Buisleri yapmak icin orda para alan birdunya eleman var biz neden bedavadan fikir verelim biz parasini alipda beceriksizlik yqpanlardan kafabuluruz anca..... kapis?!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya ÖNERİNİZ ? ~ 11 yıl önce
Evet isim yazmak çözüm değil. Hatta komik. Karikatürize etmekte de haklısınız. Ana iş tenkitle bitmiyor. Keşke öneriniz de olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
barkod ~ 11 yıl önce
Pantolonun popo kismina barkod koysunlar daha iyi bir uygulama olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat D. ~ 11 yıl önce
tekrar deneyelim.. elestiri sinirlarini zorlamadan. bu olay büyük güvenlik sorunlarinin oldugunu gösterir. Avrupa da kacak yolcu degil, kus bile ucurmuyorlar high risk bölgelerinde. Güvenlikten sorumlu kisilerin istifa veya kovulmasi lazim. Kacak yolcu kötü niyetli olsaydi hesabini kim verevekti ? tam tersine ``cözüm`` olarak sunduklari sey icin maas aliyorlar.. Giyisilere Isim yazdiracaklarmis.. inanilir gibi degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat D. ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nijerya ~ 11 yıl önce
http://www.vanguardngr.com/2013/03/police-foil-attempted-robbery-attack-kill-robber-at-airport/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leblebi ~ 11 yıl önce
bu kadar teknoloji varken mağara dönemi önlemler almak sözde 55 yıllık bir firmaya yakışmıyor.personeli şebeğe cevirsinler iyice. gerçekten bu firmada kafası basan bir insan yok yaa, yönetim size sesleniyorum aldığınız o kocaman maaşlarınızı hak edecek fikirler ortaya atın. size bir öneri mesela, dhm ile beraber ortak bir karar alıp parmak izi okuma sistemine geçin mesela cihaz parasınıda personelden toplarsınız nasıl olsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antinome ~ 11 yıl önce
Kiyafetler ucuz olunca ayarlamak kolay olmuştur sanırım ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000