15 Nisan 2008, Salı 16:33:42

Bir, iki, üç yetmez; dört, beş, altı olsun!

Atlasjet Havayolları'nın Tokat'a düzenlediği seferlerin arttırılması isteniyor...

Tokat ilimizin havaalanında sefer sayısının haftada 3 günden 6 güne çıkarılması hususunda bir beklenti var. Daha doğrusu, Tokat ilimizin haftada 6 gün seferi kaldıracak potansiyeli var. Nitekim, bir dönem, haftada 6 gün sefer yapılmakta idi. Uçakların doluluk oranının tatminkârlığı görülmüştü. Ve o dönemlerde, siyaset, bürokrat, sivil inisiyatif güç birliği ile Tokat Havaalanını dilinden, gündemden düşürmüyordu.

Hava şartlarının ağırlaşmaya başladığı dönemlere girildiğinde, Tokat Havaalanının fiziki konumundaki eksiklikler ortaya çıkmaya başlıyordu. Havaalanı pistine yaklaşma istikametindeki açıda sorun olunca, hava şartlarına da bağlı olarak tam kapasitede yolcu ile İstanbul’dan ilimize iniş yapan uçak, kalkışta aynı yolcu sayısına çıkamıyordu.

Hele bir de, Tokat ilimize sefer koyan özel hava yolu şirketine ait uçağının Isparta seferinde iken kaza dehşeti yaşamasının ardından hava taşımacılığındaki ortam daha bir hassas hale gelmişti. Fiziki ve teknik açıdan eksiklikleri görülen Tokat havaalanına sefer durdurulmuştu. Bu dönemde de siyaset, bürokrasi ve sivil inisiyatifin yoğun girişimleri olmuştu. Bu girişimler neticesi ise özel hava yolu şirketi tekrar seferleri başlatmıştı ancak bu kez, haftada 6 gün olan sefer sayısı 3 güne düşürülmüştü. 2007 yılı kış mevsimi boyunca sefer sayısı haftada 3 gün olarak sürmüştü.

Nisan ayı ile birlikte Tokat camiasında sefer sayısının artırılması beklentisi hasıl olmuştu. Ama beklenen olmadı. Halen, İstanbul-Tokat, Tokat-İstanbul arası seferleri haftada 3 gün, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri devam ediyor.

Gelinen süreçte, Tokat ilindeki sefer sayısının 3 gün olarak devam etmesi yeterli görülmüyor. Özel hava yolu şirketinden sefer sayısını, eskiden olduğu gibi, haftada 6 güne çıkarması isteniyor.

Ve anlaşılan o ki; Özel hava yolu şirketi yetkilileri, sefer sayısını artırmak için, Tokat ilinin siyasi, bürokrasi ve sivil inisiyatif temsilcilerinin ilgisini bekliyor. Tıpkı bir dönem olduğu gibi...

Havaalanımızdaki sefer sayısının artırılması ya da özel hava yolu şirketinin yanı sıra bir başka hava yolu şirketini daha Tokat ilimize sefer koymaya ikna etme çalışmaları olduğunu biliyoruz.

Ama şunu da vurgulamadan geçemeyeceğiz.

Bir önceki dönemde, emekli olan Vali Erdoğan GÜRBÜZ’ün ‘Jet Atlas’ ifadesini dilinden düşürmediği hatırlandığında, şuanki Vali Dr. Recai AKYEL ile birlikte Tokat bürokrasisinin ve en tepedeki makamın, yani Tokat Valiliği’nin bu mesele üzerine girişimleri olduğu biliniyor. Ancak bu girişimlerin basın yayın organlarınca haberleştirilmesinin şu aşamada istenmiyor oluşu, haliyle kamuoyunda da ‘bir şey yapılmıyor’ kanısının oluşmasına yol açıyor.

Ancak bir gerçek var ki, Tokat kamuoyunda özellikle meslek gruplarının örgütlerinde sefer sayısının haftada 6 gün olması isteği hakim.

Onun için, biz de ifade ediyoruz ki;

Bir, iki, üç yetmez; Dört, beş, altı olsun...

Fatih Kılıç / Tokatgazetesi.com

Bir, iki, üç yetmez; dört, beş, altı olsun!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000