01 Aralık 2014, Pazartesi 08:45:02

BİLET FİYATLARI NEDEN DÜŞMÜYOR?

Petrol fiyatı 70 dolar seviyesine inerken, Atlasjet Başkanı Murat Ersoy “Asıl indirim talep olmadığı için yapıldı. İndirimin sadece yüzde 12.5’i petrolden. Talep yok. Bilet fiyatı inebileceği sınıra kadar indi” dedi
  • Yolcusunu en fazla seven havayolu...:)
  • Bir yolcu olarak şunu söyleyebilirim ; Edremit,ercan,Ankara,İzmir ucuslarinda filosu küçük olan kim? Borajet. Borajet kazansın parayi.onun ihtiyacı var :)
  • .. petrole 10 dolar zam geldiğinde ist-ayt biletini 30 lira artıranlar ; petrol 45 dolar düşünce nasıl da çamura yatıyor .. çünkü hazırlıksız yakalandılar .. fiatların bu kadar düşeceğini tahmin edemediler .. böyledir uçakçının vatandaş sevgisi !..
  • Bunlar Kafayı yemişler bi aktau uçuşu 1500 tl :)) THY Den pahalı
  • Senin uçakların boş arkadaşım, biz gayet dolu uçuyoruz ve hatta kendimize bile yer bulamıyoruz.
  • petrol fiyatı yüzde 50 ye yakın düşmüş sen hala fiyat fazla inmişti diyorsun. Zaten en pahalı iç hat biletini özel şirketler içinde atlasjet satmıyor muydu? Bu indirim yapmamak için bahane. Ama yolcu yemiyor bunları. Uçak yolcusu artık bilinçli.. Tek avantajınız Atatürk havalimanına olan slotlarınız. Zararına uçuş yapıyoruz demek saçma...
  • sende uçtun iice bu iktidarda şımardın ama cin ali hepinizi ezer geçer!!

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte uçak biletlerinde indirim beklentisine kapıyı kapattı. Bilet fiyatlarında zaten yüzde 50’ye varan indirimler yapıldığını savunan Ersoy, “Bilet fiyatları yakıt maliyetlerinden daha fazla düştü. Bu düşüşün sadece yüzde 12.5’i petrol fiyatları kaynaklı. Asıl indirim, talep olmaması nedeniyle yapıldı. Seyahat talebi yok, sezon etkisi sert oldu. Bilet fiyatları da inebileceği sınıra kadar indi” dedi.

Ersoy, petrolün varil fiyatının 75 doların altına inmesinin ardından, havayolu şirketlerinin bilet fiyatlarına bunu yansıtıp yansıtmayacağına yönelik beklentileri değerlendirdi. Ersoy, bilet fiyatlarının zaten ciddi oranda düştüğüne dikkat çekerek, “Yansıtılacak ne varsa yansıttık. Yakıt fiyatlarındaki yüzde 10’luk düşüş 1 saatlik uçuşta maliyetleri koltuk başına 3 dolar azaltıyor. Şu anda fiyatlar 52 TL’den başlıyor. Uçaklar, maliyetinin çok altında uçuyor” dedi.

‘SEZON ETKİSİ SERT’

Ersoy, piyasadaki rekabetin fiyatların bu seviyelere kadar düşmesine neden olduğunu aktarırken, bilet fiyatlarına 300 TL’lik tavan fiyat konulmasına karşın, şu anda 100 TL’ye dahi uçak bileti bulmanın zor olduğunu ifade etti. Ersoy, fiyatların, bakanlığın bir zorlaması ile değil, doğal şekilde düştüğünü ifade etti. Ersoy, “Talep, arza göre daha düşük. Bu da mevsimsel etkilerden kaynaklanıyor. Normalde her yıl ocak ve sömestr tatili dışında şubat ve mart döneminde bu düşüş yaşanırdı. Şu anda sezon etkisi daha erken başladı ve oldukça sert oldu. Seyahat talebi azaldı” dedi.

‘PETROLDEN OLSA % 12.5 DÜŞERDİ’

Ersoy, sektörün yakıt maliyetlerinin yüzde 25 oranında düştüğünü belirtirken, “Bunun da yarısı bilete yansıyor. Yani bilet fiyatlarına etkisi yüzde 12.5 oluyor. Ancak bilet fiyatları, yüzde 12.5’in çok üstünde düştü. Fiyatlardaki düşüş yüzde 50’nin üstünde oldu. Sadece petrol fiyatı etkisi olsaydı, biletler de sadece yüzde 12.5 oranında düşüş görülürdü” diye konuştu. Ersoy, petrol fiyatlarındaki düşüş devam etse de artık bilet fiyatlarının daha fazla düşmesinin mümkün olmayacağına dikkat çekti. (Habertürk)

BİLET FİYATLARI NEDEN DÜŞMÜYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

ben ~ 9 yıl önce
Yolcusunu en fazla seven havayolu...:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir yolcu olarak şunu söyleyebilirim ; Edremit,ercan,Ankara,İzmir ucuslarinda filosu küçük olan kim? Borajet. Borajet kazansın parayi.onun ihtiyacı var :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 9 yıl önce
.. petrole 10 dolar zam geldiğinde ist-ayt biletini 30 lira artıranlar ; petrol 45 dolar düşünce nasıl da çamura yatıyor .. çünkü hazırlıksız yakalandılar .. fiatların bu kadar düşeceğini tahmin edemediler .. böyledir uçakçının vatandaş sevgisi !..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bunlar Kafayı yemişler bi aktau uçuşu 1500 tl :)) THY Den pahalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tercih meselesi....
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Senin uçakların boş arkadaşım, biz gayet dolu uçuyoruz ve hatta kendimize bile yer bulamıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ~ 9 yıl önce
Ultura light ile mi?
petrol ~ 9 yıl önce
petrol fiyatı yüzde 50 ye yakın düşmüş sen hala fiyat fazla inmişti diyorsun. Zaten en pahalı iç hat biletini özel şirketler içinde atlasjet satmıyor muydu? Bu indirim yapmamak için bahane. Ama yolcu yemiyor bunları. Uçak yolcusu artık bilinçli.. Tek avantajınız Atatürk havalimanına olan slotlarınız. Zararına uçuş yapıyoruz demek saçma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jet yakıtı ~ 9 yıl önce
Şu anda şirketler jet yakıtlarını petrol şirketlerinden alıyor.Petrol şirketleri de aylar öncesinden kalan pahalıya aldıkları jet yakıtı stokunu petrol fiyatları düştü diye ucuza vermek istemiyorlar çünkü bu sefer onlar zarar edecek.Ne zamanki petrol şirketleri de jet yakıtını şu anki değerden satmaya başlar işte o zaman bilet fiyatları düşer.THYde de bilet fiyatlarında düşüş yok bir ay önce neyse şimdi de o.Bu yüzden şirketler jet yakıtını ucuza vermedikçe bilet fiyatları düşmez.Özel şirketleri suçlamak faydasız şu anki durumda.Saygılar.
slm:) ~ 9 yıl önce
sende uçtun iice bu iktidarda şımardın ama cin ali hepinizi ezer geçer!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000