02 Şubat 2010, Salı 08:15:45

BEST AIR'IN PARÇALARI SATIŞA ÇIKARILDI!

Tunca Havacılık AŞ'ye ait Bestair Havayolları, hacze düşen malzemeleriyle gündeme geldi...
  • Arkadaslar bilen var mi, haciz islemi icin el konulan mallar satisa cikarildimi. Yoksa onuda durdurdularmi ruhsat islemlerinin iptali gibi! Bu kadar hacizli davali bir sirket ve sahibesi hala odemeleri yapmayip ucagini satmaya calisiyor ve ilgililerde buna bir dur diyemiyor, pes dogrusu!
  • sanırım bu camiada kimse akıllanmıyor. fly ne odedi ki bu ne odesin. bankalar bile iyi müşterilerine en fazl 2 ay süre tanıyor, bizim saflar 7 aydır kadına süre tanıyor, zor alırsınız onu zorr.
  • Ne kadinmis su Bahtışen Tunca! Ha bire iflas ustune iflas davalari geliyor, ustune bir de haber cikti Bahtışen Tunca Hapse mi Girecek diye 11 Ocakta! Hala da su sirket kapatilamiyor nedense. Ilgililer artik bir son versin bu ise de herkes parasini alsin.
  • Bu haciz satısına isteyen girebiliyormu acaba? bilen varmı?
  • hacizden malalr iyi fiyata satılırsa alırsın paranı
  • Best airdenn Alacak olan arkadaslar nereye basvuru yapacaklar??? Bunu bilen var mi?
  • 27 Ocak'ta Bestair'a verilen AOC ile ilgili süre sona ermişti ancak halen SHGM'den Bestair'ın AOC'si için bir karara varılmadı sanırım.Bu durumda olan bir şirketin AOC'sinin uzatılacağını sanmıyorum.teminat mektubunun bozularak çalışan personelin hakkı ödenmeli ancak Bahtı PEK Şen Hanım hala bir alavere peşinde,olurda bu şirkete ek süre tanınırsa yeni bir world Focus vakası daha yaşanacaktır.çünkü bir sezon daha uçup iyice piyasayı vurmak çabasındalar.Kimseye 5 kuruş ödeme niyetleri yok.Umarım SHGM buna göz yummaz.

ABD'de yaşayan işkadını Bahtışah Tunca tarafından, Aralık 2005'te Tunca Havacılık AŞ çatısı altında kurulan Bestair'e ait bir takım uçak parçaları ve ofis malzemeleri, icra yoluyla satışa çıkarıldı.

Eski adı Atlasjet Teknik olan ve uçaklara teknik bakım hizmeti veren ATSTEAM Havacılık Teknik AŞ adlı şirket, Bestair'in sahibi Tunca Havayolları'ndan olan 113 bin TL'lik alacağı için 14 Ekim 2009'da haciz davası açtı. Alacaklı firmayı haklı bulan Bakırköy 1'inci İcra Mahkemesi, haciz işlemi için dosyası Bakırköy 11'inci İcra Müdürlüğü'ne gönderdi. Bestair genel merkezinin bulunduğu Dünya Ticaret Merkezi'ne giden haciz memurları, buldukları malzemeleri haczetti.
Haczedilen mallar arasında şirkete ait ofis malzemelerinin yanı sıra uçak parçaları da yer aldı. Haczedilen malzemeler, 3 Şubat'ta icra ihalesi yoluyla satılacak. Aralarında uçak jantı, motor parçaları, torkmetre, teknisyen takım çantası ve bilgisayarların da bulunduğu 32 kalemden oluşan malzemeler için toplam 77.8 bin TL muhammen bedel belirlendi. İcradanihaleler.com adlı sitede yer alan icra ilanında söz konusu malzemelere 3 Şubat'ta alıcı çıkmaması durumunda satış ihalesi 8 Şubat'ta yenilenecek.
 
İki iflas davası ise sürüyor

MNG Havayolları'ndan 3.250 milyon dolara aldığı MD82 model uçağıyla havacılık sektörüne giren Bestair hakkında açılan iki iflas davası ise devam ediyor. Bakırköy 1'inci ve 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemeleri'nde görülen davaların ikisi de yabancı firmalar tarafından açıldı. Fransız firması Thales Avionicks tamir hizmetine karşılık gelen 91.267 euro alacağı için 21 Temmuz 2009'da iflas davası açtı. Alacak tahsili için açılan davanın üçüncü duruşması 30 Mart'ta görülecek. Yine şirket aleyhine açılan bir başka iflas davasının tarafı da Nijerya Merkezli Air Niamey. Niamey ile Bestair arasında çıkan hac yolcusu taşıma anlaşmazlığı mahkemeye taşınmış, Niamey 800 bin doları aşan alacağı için Bestair aleyhinde iflas davası açmıştı. Bakırköy 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılan dava hala sürüyor.

Referans

BEST AIR'IN PARÇALARI SATIŞA ÇIKARILDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar bilen var mi, haciz islemi icin el konulan mallar satisa cikarildimi. Yoksa onuda durdurdularmi ruhsat islemlerinin iptali gibi! Bu kadar hacizli davali bir sirket ve sahibesi hala odemeleri yapmayip ucagini satmaya calisiyor ve ilgililerde buna bir dur diyemiyor, pes dogrusu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sanırım bu camiada kimse akıllanmıyor. fly ne odedi ki bu ne odesin. bankalar bile iyi müşterilerine en fazl 2 ay süre tanıyor, bizim saflar 7 aydır kadına süre tanıyor, zor alırsınız onu zorr.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne kadinmis su Bahtışen Tunca! Ha bire iflas ustune iflas davalari geliyor, ustune bir de haber cikti Bahtışen Tunca Hapse mi Girecek diye 11 Ocakta! Hala da su sirket kapatilamiyor nedense. Ilgililer artik bir son versin bu ise de herkes parasini alsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu haciz satısına isteyen girebiliyormu acaba? bilen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hacizden malalr iyi fiyata satılırsa alırsın paranı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Best airdenn Alacak olan arkadaslar nereye basvuru yapacaklar??? Bunu bilen var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
27 Ocak'ta Bestair'a verilen AOC ile ilgili süre sona ermişti ancak halen SHGM'den Bestair'ın AOC'si için bir karara varılmadı sanırım.Bu durumda olan bir şirketin AOC'sinin uzatılacağını sanmıyorum.teminat mektubunun bozularak çalışan personelin hakkı ödenmeli ancak Bahtı PEK Şen Hanım hala bir alavere peşinde,olurda bu şirkete ek süre tanınırsa yeni bir world Focus vakası daha yaşanacaktır.çünkü bir sezon daha uçup iyice piyasayı vurmak çabasındalar.Kimseye 5 kuruş ödeme niyetleri yok.Umarım SHGM buna göz yummaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000