29 Ekim 2010, Cuma 08:41:20

"Ben bakan kalsaydım, KTHY kapanmazdı!"

KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin denetim günü olan bugün milletvekillerinin son iki gündem dışı konuşmasında Ercan Havaalanı’nın özelleştirilmesi, KTHY ve yeni kurulacak hava yolu şirketi tartışıldı.
  • Evet ada Rum İşgali altında iken Türkiye tarafından Kıbrısda yaşayan Türkler kurtarıldı. Canları ve malları şu zamana kadar korundu ve hala korunmakta. Türkiye'nin askeri ve siyasi ve ekonomik desteğil olmaksızın Kıbrıs adasında yaşayan Türkler ikinci bir varolma şansı bulamaz. Çünki su uyur Rum uyumaz. Ama gerçekler her zaman göründüğü gibi değil öyleki ada da yaşayan bazı Türkler düşmanı Türkiye zannedecek kadar manipule ve asimile edilmiş durumda.
  • işte içler acısı bir durumun resmidir bu.... işgal altında eli kolu bağlı, biryerlerden çıkış noktası arayan halk ile güdümlü siyasetçilerin çatışması olayları kişileri ve kurumları bu hallere sokmaktadır. buradaki yorumlarda herkes haklıdır ama yapacak bişey yoktur. bir halkın yokoluş sürecinde bunlar yaşanılacaktır. umarım kıbrıs halkı bir gün biryerlerden bir çıkış bulup kendi özgürlüklerine kavuşurlar....
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • KKTC devleti başında yer alan kuklalarında olayların gidişatı üzerine kolaylık sağlamaktan başka etkileri yoktur. Hayatımın büyük bir kısmını adada geçirmiş bir kişi olarak olan bitenlerden anladığım bu. Yani başka bir bakan yada başka bir hükümetin gidişatı değiştirmesi pekde mümkün değil; Türkiye'ye daha makul bir proje sunmadıkça.
  • Göç ile uzaklaşan halkın yerine Türkiye'den gelecek olan ekonomik varlıkların sonucu bir nüfüs değişimi olacaktır, keza düşünmekte olduğum ve yürütülmekte olduğunu düşündüğüm bu sisteme göre Türkiye'den Kıbrıs a kayacak ekonomik varlıkların ada halkına istihdamı sıfır olacaktır. Bir sonuca varmak gerekirse; Türkiye savaş zamanı yapmamış olduğu ilhakı sosyal ve ekonomik bağlamda yapmaya başlamıştır
  • Yeni politikanın uygulanışı , refarandum da evet demiş olan halkı ümitsizliğe kapılmasına; Türkiye ile benzer bir yaşam(ekonomik,kültürel) yaşama korkusuna katıcak ve halk adadaki siyaset ve politika üzerindeki etkisini kaybedecektir.
  • Cephe geniş ve daraltılması gerek. Şahsi kanaatim şudur ki Kıbrıs'ın zayıf noktalarını; Türkiye Cumhuriyeti'ne karşıt bireyleri ve grupları hatta halkın büyük bir bölümünü ekonomik anlamda zayıflatmak ve yerine Türkiye kökenli ekomik varlıkları adaya aktararak yeni bir düzen kurma üzerine kurulu bir politika yürütülmekte.
  • Şu an görünen kısımlar; KTHY benzeri iflaslar ve özelleştirmeler kanımca yeni bir politikanın ürünüdür. Türkiye Cumhuriyet'i birden fazla konuda satranç masasında sıkıştırılmaya çalışılmakta. Kıbrıs daki varlığı haklı bir müdafa zemininden çıkartılmaya, Ermeni soykırımı iddiası ile hukuksal anlamda tökezletilmeye çalışılmakta.
  • taçoy bakan iken bir yıl çalışana maaş vermesem bile kthy kurtulmaz derken şimdi ben bakan kalsam batmazdı diyor. hep yalan dolan .
  • SAYIN EDİTÖRLER... BU KTHY VE KIBRISLA İLGİLİ OLAN HABERLERDE BİR ÇOK KIBRISLI TÜRKLERE ATILAN İTHAFLARA VE ARGO KELİMELERE RAĞMEN BUNLARI DENETLEMEDEN YAYINLIYORSUNUZ HERALDE... BEN BİR KIBRISLI OLARAK BUNU HAZMEDEMEM...NE NANKÖRLÜK YAPTIK BUGÜNE KADAR, İNSAN GİBİ YAŞAMAK TANINMAK VE DÜNYA VATANDAŞI OLMAK DIŞINDA, NE DE KAMBUR OLDUK YILLARCA İŞGAL ALTINDA OLMANIN VERDİĞİ EZİKLİK DIŞINDA. BUNLARI DA YAYINLARSINIZ UMARIM. ARTIK TÜRKİYEDEKİ VATANDAŞLARIN DA BUNLARI ÖĞRENMESİ VE ONA GÖRE YORUM YAPMASI LAZIM.... BİZLER KIBRISLIYIZ VE ÖYLE KALACAĞIZ. BU BÖYLE BİLİNE..
CTP Lefkoşa Milletvekili Kadri Fellahoğlu, “Başbakan’ın özelleştirileceğini açıkladığı Ercan Havaalanı” konulu konuşmasında, “ülkede ciddi derece çöküntü varken, birinci derecede sorumlu olan hükümetin ve Başbakan’ın sanki bunlar olsun istiyormuş gibi bir davranış sergilediğini” savundu.

Başbakan ve hükümetin ülkenin tüm kurumlarını, değerlerini bir bir elden çıkarma kararı aldığı görüşünü ifade eden Kadri Fellahoğlu, “KTHY’nin ortadan kalktığını, Saray Otel’ın peşkeş çekildiğini, şimdi de sıranın Ercan’a geldiğini” öne sürdü.

Başbakan İrsen Küçük’ün bir açıklamasından alıntı yapan Kadri Fellahoğlu, konunun gerçekten ihale aşamasında mı olduğunu sordu.

Özelleştirmenin hangi yasaya göre yapılacağını soran Fellahoğlu, “Yoksa KTHY gibi Ercan’ı da mı ortadan kaldıracaksınız? Telekomünikasyon, KIB-TEK de özelleştirilecek. Ne kalacak geriye? Özelleştirmeyle hedefiniz nedir? Hizmetleri, istihdamı artırmak mıdır? Kim alacak? Bunları kamuoyuna anlatmanız lazım” diye konuştu.

CTP Lefkoşa Milletvekili Kadri Fellahoğlu, ülkeye ve kurumlara yazık edildiğini, halka söylenenlerin de tersinin yapıldığını belirterek, “Halk desteğini büyük ölçüde sizden çekmiştir. Halkın gözüne toprak attınız, desteğini yalanla, dolanla aldınız” dedi.

Duty free ihalesinin ne olduğunu da soran Fellahoğlu, “KTHY’nin hükümetin marifetiyle ortadan kaldırıldığını; bu konuyu araştıran komitenin 7 defa toplandığını, sonuçlanınca Meclis’e bilgi verileceğini” söyledi.

Eski Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un “Ben bakan kalsaydım, KTHY kapanmazdı” sözüyle, KTHY’yi kimin kapattığının ortaya konulduğunu belirten Kadri Fellahoğlu, KTHY’nin UBP hükümeti döneminde 100 milyon dolardan fazla borçlandığını savunarak, “Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun da seçim arifesinde KTHY’yi meze yaptığını” iddia etti.

“KTHY’yi ortadan kaldırdınız ama enkazı orada duruyor. Tarih sizi affetmeyecektir. Kendi ulusal hava yolunuzu ortadan kaldırdınız” diyen Fellahoğlu, Ercan’ın özelleştirilmesi; KTHY’nin batmasından sonra Atlasjet’le 2015’e kadar sözleşme yapılmasına ve sözleşmeye göre kurulacak yeni şirkete Atlasjet de katkı yapacağı maddesine göre, nasıl Mart 2011’e kadar yeni bir havayolu şirketi kurulacağını, bu şirketin kimlerle, hangi yapıda olacağını ve hisselerinin ne olacağının kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.

BOZER: “DANIŞMA KURULU’NDA DEĞERLENDİRİLECEK”

Meclis Başkanı Hasan Bozer, Serdar Denktaş’ın Perşembe günleri toplantılarının kaldırılması önerisinin dikkate alındığını, bu önerinin, Danışma Kurulu’nda görüşüp değerlendirildikten sonra oylanacağını söyledi.

Bozer, “Danışma Kurulu’nu toplayıp yasal ve anayasal boyutunu incelemeden oylamayı uygun bulmuyorum” dedi.

SANER: “KTHY’NİN ARAŞTIRILMASINI EN ÇOK BEN İSTERİM”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, KTHY’nin bugünlere gelmesindeki sebep ve sonuçların ortaya çıkmasını en çok isteyen kişinin kendisi olduğunu, şirketin 2005’ten beri nasıl düştüğünü ve kaldırılması için neden bir şey yapılmadığının araştırılması gerektiğini söyledi.

Ercan’da güvenlik güçleriyle bir takım sıkıntılar bulunduğunu kaydederek, pasaport kontrolden sonra yolcunun ayrılabilmesi, dış güvenlik gibi konularda sorun olduğunu ifade eden Saner, artık çağdaş görünümlü, körükler aracılığıyla uçakla terminalin bağlanacağı bir havalimanı istediklerini belirtti.

Saner, bunların devlet eliyle veya yap-işlet-devret modeliyle yapılması için iki projeleri bulunduğunu, bunlar üzerinde çalıştıklarını, bunlardan birinin uygulanacağını kaydetti.

Ercan’da ikinci bir pist yapımının da gündemde olduğunu açıklayan Bakan Saner, ILS için de Türkiye’yle Ocak ayında anlaşma yapılacağını söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Ercan’ın ülkeye gelenler için ilk intiba yeri olduğuna işaret ederek, farklı bir konsept üzerinde yoğunlaştıklarını, duty freeler konusunda da ne yapılacağına karar verileceğini belirtti.

Ağustos’ta Atlasjet’le bir şirket kuracaklarını, ancak KTHY adına haciz gelince zorda kaldıklarını çünkü bu ortaklığa isim olarak katkı koyacaklarını anlatan Bakan Saner, Atlasjet’le isim konusunda anlaşamayınca ikinci yola gittiklerini, şu anda kendi yeni hava yollarını kurmak için çalışmaların sürdüğünü ve kurulacağını açıkladı.

Saner, kurulacak şirketin adının henüz belli olmadığını, “KTHY” adı kullanılamayacağına göre bir isim bulunacağını; THY’nin bilgi birikiminden ciddi destek aldıklarını, KKTC’nin de hisseleri olacak yeni bir şirketin kurulacağını, bunun adına “Kuzey Kıbrıs Türk Hava Yolları” da denilebileceğini anlattı.

Saner, KTHY’nin tüm personelinin değil, yeteri kadar personelin yeni şirkette çalışmasını hedeflediklerini; önceliğin KTHY personelinde olacağını kaydederek, eğitimli personele havacılıkta mutlaka ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

DENKTAŞ

Yerinden konuşan DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, yeni şirkete gelecek 5 uçağın boş gelmesini ve var olan KTHY personelinin istihdam edilmesini istedi.

SANER

Konuşmasına devam ederek CAS’taki işten durdurmalara da değinen Ersan Saner, 55 kişinin durdurulmaması için TAV Müdürü’nün talimat verdiğini; CAS’ın şu anda sadece Pegasus Havayolları’na hizmet verdiğini bildirdi.

FELLAHOĞLU

Yeniden söz alan Kadri Fellahoğlu, Başbakan’ın açıklamalarıyla Saner’in açıklamalarının aynı olmadığını kaydetti. Fellahoğlu, Başbakan’ın “Kuzey Kıbrıs Türk Hava Yolları kurulacak” dediğini kaydederek, açıklamasını okudu.

Mecliste kurulan komitenin KTHY’nin kurtarılabileceğine dair rapor hazırlarken, hükümetin bu raporun Meclis’e sunulmasını ve kamuoyuna açıklanmasını engellediğini savunan Kadri Fellahoğlu, ülkedeki her şeyin kötüye doğru gittiğini, pratikte hiçbir olumluluk görülmediğini öne sürdü.

Fellahoğlu, turizmde, ulaşımda, ekonomide hangi projenin hayata geçtiğini sorarak, Güney Kıbrıs’tan seyahat edenlerin arttığı görüşünü belirtti.
"Ben bakan kalsaydım, KTHY kapanmazdı!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
Evet ada Rum İşgali altında iken Türkiye tarafından Kıbrısda yaşayan Türkler kurtarıldı. Canları ve malları şu zamana kadar korundu ve hala korunmakta. Türkiye'nin askeri ve siyasi ve ekonomik desteğil olmaksızın Kıbrıs adasında yaşayan Türkler ikinci bir varolma şansı bulamaz. Çünki su uyur Rum uyumaz. Ama gerçekler her zaman göründüğü gibi değil öyleki ada da yaşayan bazı Türkler düşmanı Türkiye zannedecek kadar manipule ve asimile edilmiş durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
işte içler acısı bir durumun resmidir bu.... işgal altında eli kolu bağlı, biryerlerden çıkış noktası arayan halk ile güdümlü siyasetçilerin çatışması olayları kişileri ve kurumları bu hallere sokmaktadır. buradaki yorumlarda herkes haklıdır ama yapacak bişey yoktur. bir halkın yokoluş sürecinde bunlar yaşanılacaktır. umarım kıbrıs halkı bir gün biryerlerden bir çıkış bulup kendi özgürlüklerine kavuşurlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KKTC devleti başında yer alan kuklalarında olayların gidişatı üzerine kolaylık sağlamaktan başka etkileri yoktur. Hayatımın büyük bir kısmını adada geçirmiş bir kişi olarak olan bitenlerden anladığım bu. Yani başka bir bakan yada başka bir hükümetin gidişatı değiştirmesi pekde mümkün değil; Türkiye'ye daha makul bir proje sunmadıkça.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Göç ile uzaklaşan halkın yerine Türkiye'den gelecek olan ekonomik varlıkların sonucu bir nüfüs değişimi olacaktır, keza düşünmekte olduğum ve yürütülmekte olduğunu düşündüğüm bu sisteme göre Türkiye'den Kıbrıs a kayacak ekonomik varlıkların ada halkına istihdamı sıfır olacaktır. Bir sonuca varmak gerekirse; Türkiye savaş zamanı yapmamış olduğu ilhakı sosyal ve ekonomik bağlamda yapmaya başlamıştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yeni politikanın uygulanışı , refarandum da evet demiş olan halkı ümitsizliğe kapılmasına; Türkiye ile benzer bir yaşam(ekonomik,kültürel) yaşama korkusuna katıcak ve halk adadaki siyaset ve politika üzerindeki etkisini kaybedecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cephe geniş ve daraltılması gerek. Şahsi kanaatim şudur ki Kıbrıs'ın zayıf noktalarını; Türkiye Cumhuriyeti'ne karşıt bireyleri ve grupları hatta halkın büyük bir bölümünü ekonomik anlamda zayıflatmak ve yerine Türkiye kökenli ekomik varlıkları adaya aktararak yeni bir düzen kurma üzerine kurulu bir politika yürütülmekte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şu an görünen kısımlar; KTHY benzeri iflaslar ve özelleştirmeler kanımca yeni bir politikanın ürünüdür. Türkiye Cumhuriyet'i birden fazla konuda satranç masasında sıkıştırılmaya çalışılmakta. Kıbrıs daki varlığı haklı bir müdafa zemininden çıkartılmaya, Ermeni soykırımı iddiası ile hukuksal anlamda tökezletilmeye çalışılmakta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
taçoy bakan iken bir yıl çalışana maaş vermesem bile kthy kurtulmaz derken şimdi ben bakan kalsam batmazdı diyor. hep yalan dolan .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SAYIN EDİTÖRLER... BU KTHY VE KIBRISLA İLGİLİ OLAN HABERLERDE BİR ÇOK KIBRISLI TÜRKLERE ATILAN İTHAFLARA VE ARGO KELİMELERE RAĞMEN BUNLARI DENETLEMEDEN YAYINLIYORSUNUZ HERALDE... BEN BİR KIBRISLI OLARAK BUNU HAZMEDEMEM...NE NANKÖRLÜK YAPTIK BUGÜNE KADAR, İNSAN GİBİ YAŞAMAK TANINMAK VE DÜNYA VATANDAŞI OLMAK DIŞINDA, NE DE KAMBUR OLDUK YILLARCA İŞGAL ALTINDA OLMANIN VERDİĞİ EZİKLİK DIŞINDA. BUNLARI DA YAYINLARSINIZ UMARIM. ARTIK TÜRKİYEDEKİ VATANDAŞLARIN DA BUNLARI ÖĞRENMESİ VE ONA GÖRE YORUM YAPMASI LAZIM.... BİZLER KIBRISLIYIZ VE ÖYLE KALACAĞIZ. BU BÖYLE BİLİNE..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000