16 Temmuz 2012, Pazartesi 08:24:53

ATLASJET'TEN YENİ NOKTAYA YENİ SEFER...

Atlasjet, KKTC'den Lübnan-Beyrut'a Adana üzerinden tarifeli uçak seferleri başlattı. Her salı Adana üzerinden tarifeli olarak yapılan uçak seferleri, bir yıllık plan dahilinde Ağustos başından itibaren salı ve cuma olmak üzere haftada 2 sefere çıkacak...
  • Ucus koymadan once Pazarların damarına gırmek gerekir.
  • Hatay-Lübnan seferleri başlasa daha faydalı olur gibi geliyor bana..Hatay-Cidde ve Hatay-Riyad seferleri son sürat gidiyor..
  • lübnan kktc hattı şu siyasi ortamda isteseler direkt de uçabilirlerdi.fırsatları kullanmak gerekli
  • AtlasJet iyi gidiyor ama KKTC den kalkan seferlerinde çok fazla sıkıntı var. Önce bunları düzeltmesi lazım.
  • guzel bir girişim olacak atlas için.. beyruttan kıbrsa talep olacaktir mutlaka..hem turizm hemde kumar için. atlas sonunda kıpırdanmaya başladi. istanbul-bodrum ucmakla şirket donmez tabiki. biraz açılım lazım..ama kışın o hattı ucurabilirler mi ? biraz soru işareti
  • Bu yaptiklari hep tesvik icin 150 euro kisi basina milyet uyan uyan biz vergi veriyoruz bunlar da cepe yok mu bir yetkili dur bakalim neler oluyor sorsun ??????????????? uyan Turkiye uyan

KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Lübnan'dan başlayan yeni seferlerle ilgili basın toplantısı düzenleyerek, basına bilgi verdi. Üstel, Lübnan'a yapılan seferlerin hem turizm ve eğitim sektörlerinin gelişmesine, hem de ticari ilişkilerin başlamasına büyük katkı yapacağına inanç belirterek, izolasyon ve ambargoları delmeye yönelik bu girişimleri her zaman destekleyeceğini vurguladı.

Üstel'in, "turizm sektörünün temel taşları" olarak nitelediği turizm sektörü temsilcilerinden KITOB ile KITSAB yetkililerinin de yer aldığı basın toplantısına, Atlasjet ile seferlerin başlamasında etkili olan Avit Holidays yetkilileri de katıldı.

Toplantıda konuşan KITSAB Başkanı Orhan Tolun, KITOB adına Mercure Otel Genel Müdürü Serdar Oktay, Atlasjet Kıbrıs Temsilcisi Osman Malyalı ve Avit Holiday Genel Müdürü Mazen El Nabouisi, ülkeye yapılacak yeni seferlerin tarifeli ve düzenli olmasının istikrar bakımından çok önemli olduğunu, tarifeli seferlerin charter seferlerden daha yararlı olduğuna işaret ederek; ülkeye yeni başlatılan seferlerin her zaman olumlu yansıdığını, Lübnan seferlerinin de bu kapsamda ülke turizmine hayırlı olmasını temenni ettiler.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel de, sektör temsilcilerinin ardından söz alarak, Lübnan uçuşlarının başlamasında emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti. Üstel, bu güzel girişimlerin devam etmesini temenni ederek, ülke turizmini ileriye götürmek için çalıştıklarını ve sektör temsilcilerinin verdiği destekle bugün iyi noktalara ulaştıklarını kaydetti. "Mutlu bir tablo var" diyen Üstel, charter seferlerin de ülke turizmine büyük katkı sağladığını, ancak tarifeli seferlerin istikrarlı turist akışı için büyük öne taşıdığına vurgu yaptı. Üstel, Lübnan'dan başlayan seferlerin eğitim ve iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesine de katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.

2012'nin ilk 6 ayında yabancı turist sayısında yüzde 20, Türkiye'den gelen turist sayısında ise yüzde 15 artış yakaladıklarını ifade eden Üstel, bu artışlarda, yaptıkları ekip çalışması ve programların büyük önemi olduğunu söyledi. Ünal Üstel, yeni Lübnan destinasyonuna ileriki zamanlarda yeni destinasyonlar ekleyeceklerini de müjdeleyerek, özel havayolu şirketlerinin turizme katkılarının devam etmesini temenni etti ve bu girişimleri bakanlık olarak her zaman destekleyeceklerini vurguladı.

Lübnan'a başlatılan seferlerin amacının "Kuzey Kıbrıs'a turist getirmenin yanı sıra adaya öğrenci akış potansiyelini artırmak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Lübnan arasında ticareti başlatmak" olduğunu vurgulayan Üstel, şunları kaydetti: "Lübnan seferlerinin başlamasıyla adamıza charter seferleriyle toplam 13 farklı ülkeden yolcu gelmeye başlamıştır. Bakanlık olarak hedefimiz İskandinav ve Balkan ülkelerinden de en yakın zamanda charter seferleri başlatarak Kuzey Kıbrıs'ta turizmi 12 aya yaymaktır. Makedonya uçuşları ile Balkanlara girmiş bulunuyoruz." (Haberler)

ATLASJET'TEN YENİ NOKTAYA YENİ SEFER...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Pazarın damarı ~ 12 yıl önce
Ucus koymadan once Pazarların damarına gırmek gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HTY ~ 12 yıl önce
Hatay-Lübnan seferleri başlasa daha faydalı olur gibi geliyor bana..Hatay-Cidde ve Hatay-Riyad seferleri son sürat gidiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tolga ~ 12 yıl önce
lübnan kktc hattı şu siyasi ortamda isteseler direkt de uçabilirlerdi.fırsatları kullanmak gerekli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi gidiyor ~ 12 yıl önce
AtlasJet iyi gidiyor ama KKTC den kalkan seferlerinde çok fazla sıkıntı var. Önce bunları düzeltmesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayirli olsun.. ~ 12 yıl önce
guzel bir girişim olacak atlas için.. beyruttan kıbrsa talep olacaktir mutlaka..hem turizm hemde kumar için. atlas sonunda kıpırdanmaya başladi. istanbul-bodrum ucmakla şirket donmez tabiki. biraz açılım lazım..ama kışın o hattı ucurabilirler mi ? biraz soru işareti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC VERGI VEREN ~ 12 yıl önce
Bu yaptiklari hep tesvik icin 150 euro kisi basina milyet uyan uyan biz vergi veriyoruz bunlar da cepe yok mu bir yetkili dur bakalim neler oluyor sorsun ??????????????? uyan Turkiye uyan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000