28 Haziran 2010, Pazartesi 10:34:32

ATLASJET'TEN SES KAYDI AÇIKLAMASI

Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı ile ilgili olarak açıklama geldi. İşte o açıklama...

“SKANDAL BANT KAYDI” HABERİNİN GERÇEĞİ YANSITMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Hava-Sen kuruluşuna yakın bir haber kanalında yayınlanan “bant kaydı skandalı” başlığı ile komplo amaçlı duyurulan haberin, tamamen bilinçli yönlendirmelere dayanarak kamuoyunu yanıltmak amacıyla Hava-Sen sendikası üyeleri ve Türkiye’de ki büyük bir gazete grubunun KKTC temsilcisinin de dahil olduğu beş kişilik bir grup tarafından hazırlandığı  ortaya  çıktı.

Haberin duyurulmasının ardından  takip eden günde, sendika üyesi ile Murat Ersoy'un telefon görüşmesinin tamamı yayınlandığında, haberin ilk yayınlanması sırasında telefonda geçen konuşmaların bir bölümünün kesilerek yayınlandığı ve konuşmaların tamamen başka manalara çekilmesinin sağlandığı ortaya çıktı.

Ayrıca, KTHY'nin işletme ruhsatının 21 Haziran akşamı SHGM  tarafından askıya alınacağının bir sır olmadığı, 2 ay öncesinde KTHY’ye bunun tebliğ edildiği, bu iki aylık süreçte defalarca havayolunun mali yeterliliğinde iyileştirme yapması için uyarıldığı ve bu uyarılar hakkında KTHY yetkililerinin de düzenli olarak ihale için teklif veren havayollarını bilgilendirdiği aşikarken,  aynı gazete haberinde, uygulanacağı gün ve tahmini saatinin konuya dahil olan herkes tarafından çok iyi bilinmesine rağmen SHGM’nin bu kararının Murat Ersoy’un yönlendirmesi ile yapıldığı izleniminin verildiği ortaya çıkmıştır.

Sendika üyesi ile Murat Ersoy tarafından yapılan telefon görüşmesinin tamamı  yayınlandığında  gerçekler açıkça ortaya çıkmaktadır. İlgili sendikaya yakın olan yayın organı, kasıtlı olarak telefon görüşmesinin tamamını yayınlamayarak, arzu ettiği kısımları birleştirerek, yazıdan farklı algılamaların çıkmasını sağlamıştır ve  kamuoyunun yanılmasına sebebiyet  vermiştir.

Kıbrıs Postası yazarı Levent Özadam, köşe yazısında konuyu yazarak komplo hazırlığının nasıl yapıldığına açıklık getirmiştir.

Hangi sendika yöneticileri Türkiye’nin hangi gazetesinin KKTC temsilcisini kullanarak Türkiye basınında manşet attırmak istemiştir? Söz konusu sendika yöneticileri KKTC’de hangi gazetede toplanarak, o gazetenin bir muhabirinin telefonunu kullanıp Atlasjet yöneticisiyle telefon görüşmesi yapmış ve bir takım pazarlıklarda bulunmuştur?

 
 

ATLASJET'TEN SES KAYDI AÇIKLAMASI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000