16 Eylül 2010, Perşembe 11:17:24

ATLASJET'TEN DEV YATIRIM

Atlasjet, Rusya'da havayolu taşımacılık hizmeti sunmak, havalimanı ve kargo terminali inşa etmek ve işletmek üzere NPO Mostovik ve Omsk Bölge Valiliği'yle ortak şirket kuruyor. İlk plandaki yatırım tutarı 110 milyon dolar.
  • acilimin serbest ticaretle daha iyi yapildigi ortada airtuerk.de olarak basarilarinizin devamini diliyorum Murat bey, saygilarimla Güner KIZIL
  • bir zamanlar gündeme getirilen Türkiye de sadece üc bucuk sirket kalacak diye gündem yaratanlar acaba bu atilimlara neler diyeceklerdir!! tebrikler Atlasjet. tebrikler Murat Ersoy
  • Onurair in yapıpta sizin taklit etmediğiniz ne kaldı?(Bu söylediğim ticari).Ha onuda ben söyleyeyim.Siz bilişimde fersah fersah öndesiniz.Görüntünüz yolcu gözünde olumlu.Çok güzel reklam yapıyorsunuz.Management vizyonunuz modern ,katılımcı ve batılı.Onur katbe kat fazla iş yapıyor ancak sunum sıfır.Birisi ben ne dersem o olur kafasında Onur da.Buda orada geçmişte yaşanan bazı şeylerden hala ders alınmadığına delalet.GDO
  • Tebrikler ve basarılar.
  • Buda KTHY ortakligi gibi olmasinda.....
  • Atlasjet yönetimi üzerindeki kamburlardan kurtulunca bir rahatladı. Yavaş ama emin adımlarla ilerliyorlar. Tebrikler Atlasjet, Rusya pazarı halen cazip bir pazar. Ama diyorum mavi atlasjet'in Tayland macerasını bilen yöneticileriniz halen var. Orada yapılan hataları yanlışları burada yapmayın. Eşşeğinizi sağlam kazığa bağlayın. Uçan Fil
  • Afferin Atlasjet e, Onur Air'in yaptıklarını geç de olsa yapıyor. Umarım; Onur'a Kıbrıs'da verilmeyen izin gibi Rusya'da Atlas'a olumsuz bir supriz olmaz da herkes ekmek yer.
  • Türkiye için güzel bir haber, ülkeye girecek döviz demek
  • Atlasjet ve Türkiye adına sevindirici bir haber hayılı uğurlu olsun.
  • Atlasjet tam bir sürpriz yaptı. Güzel bir haber. İyi bir pazarda bu yatırım sağlam. Başarılar Atlasjet başarılar Murat Ersoy
Yeni şirket 2011 Mayısı'ndan itibaren seferlere başlayacak. 1 milyon yolcu kapasiteli Omsk-Fedorovka Uluslararası Havalimanı ile Kargo Terminali ise 2013 yılından itibaren hizmet vermeye başlayacak.  

Türk havacılık sektöründe yüksek hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkan Atlasjet, havacılık sektöründe hizmet vermek üzere Rusya'da yeni bir şirket kuruluşuna imza attı. Her iki alanda gerçekleştirilecek projeler için 110 milyon dolarlık yatırım yapılması öngörülen şirkette Atlasjet'in Rus ortakları, Rusya'nın en büyük inşaat şirketi olan NPO Mostovik ile Omsk Bölge Valiliği olacak.   

Taraflar arasında 14 Eylül 2010 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü uyarınca, havayolu taşımacılığı hizmeti sunmak ve havalimanı işletmek üzere kurulacak şirket, Rusya Omsk merkezli olacak.   

AtlasJet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Omsk Bölge Valisi Leonid Polejaev ve NPO Mostovik Başkanı Oleg Şişov tarafından imzalanan anlaşmaya göre, bu yılın sonuna kadar resmi kuruluşu tamamlanacak şirket, Sibirya'nın Omsk bölgesinde havayolu işletecek. Şirket aynı zamanda, Omsk-Fedorovka Havalimanı'nın ve kargo terminalinin yapım ve işletmesini de üstlenecek.   

İlk aşamada yıllık 1 milyon yolcuya hizmet verme kapasitesine sahip olacak havalimanı, ihtiyaca göre kapasite artışına cevap verebilecek şekilde inşa edilecek. Yolcu terminali yanında yüksek kapasiteli kargo terminali inşaatı da aynı projede yer alıyor. Havalimanı ve kargo terminalinin 2013 yılı başında tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor.  

Geçtiğimiz temmuz ayında Rusya ve Kazakistan arasında imzalanan Gümrük Birliği anlaşması ve Omsk'un Kazakistan'a yakın bir bölgede olması, özellikle kargo terminalinin önemini daha da artırıyor. Rusya'yı doğuda Çin'e, Batı'da Avrupa'ya bağlayan demiryolunun da havalimanı içerisinden geçirilmesi proje kapsamında yer alıyor.

ERSOY: RUSYA'DAN DÜNYANIN HER NOKTASINA UÇACAĞIZ  

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy, imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, Rusya'da imza altına alınan yeni ortaklığın Atlasjet açısından tarihi öneme sahip bir adım olduğunu belirterek, "Atlasjet olarak havacılık sektöründe 10 yıla yakın deneyim ve birikimimizi şimdi Rusya'ya taşımaya hazırlanıyoruz. Bu ortaklık, Atlasjet'in hangi noktaya ulaştığının bir göstergesi, şirketimize uluslararası ölçekte duyulan güvenin bir simgesidir. Aynı zamanda, Atlasjet tarihinde bir kilometretaşı, bir dönüm noktasıdır." dedi.  

2011 yılı mayıs ayından itibaren seferlerine başlaması planlanan yeni şirketin hem havayolu taşımacılığı hizmeti sunacağını, hem de havalimanı ve kargo terminali işletmeciliği yapacağını ifade eden Ersoy, üç uçaklık filoyla başlayacak seferlerin, pazarın gelişimine göre artacağını ve filonun büyütüleceğini kaydetti. 
Ersoy, yeni şirkete alınacak havayolu ruhsatının Atlasjet'e, Rusya'nın her bölgesinde tarifeli iç hat taşımacılığı yapma imkanı sunacak olmasının yanı sıra yine Rusya'nın her şehrinden dünyanın her noktasına tarifeli ve tarifesiz seferler ile yolcu taşımacılığı yapma imkanı da vereceğini vurguladı.  

Yapım ve işletmesi üstlenilen uluslararası Omsk-Fedorovka Havalimanı ve Kargo Terminali'nin inşaasına, prosedürlerin tamamlanmasını takiben hızla başlanacağını ve 2013 yılı başından itibaren hizmete girmesinin öngörüldüğünü ifade eden Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Rusya'nın havacılık sektörü, hızla büyüyen ve yatırımcılara önemli fırsatlar sunan bir sektör. Türkiye'deki gibi hızla gelişme potansiyeline sahip. Atlasjet'in yüksek hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetiyle öne çıkan zengin hizmet tecrübesini, işletmecilik deneyimini ve birikimlerini paylaşmak açısından bize böyle bir fırsat verilmiş olması, Atlasjet için gurur kaynağıdır. Omsklu ortaklarımızın kararlı tutumu ve çalışma azmi sayesinde, çok net ifade etmek isterim ki; her iki projemiz de başarıyla ve hızla hayata geçecektir."

VALİ POLEJAEV: ATLASJET'E GÜVENİYORUZ  

Omsk Bölge Valisi Leonid Polejaev de yaptığı açıklamada, Atlasjet'i yakından tanıdıklarını ve havacılık sektöründeki deneyim ve birikimine güvendiklerini belirterek, anlaşmada öngörülen projelerin gerçekleşme hızının yüksek olacağına inandığını ifade etti.  

MAVİ AKIM BORU HATLARINI İNŞA EDEN NPO MOSTOVİK, 3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NE DE TALİP   

Rusya'nın en büyük inşaat şirketi olan NPO Mostovik, tünel, boru hattı ve asma köprü inşaatlarındaki uzmanlığıyla uluslararası üne sahip bir şirket. Omsk'da metro yapımı ve Rusya'nın Karadeniz kıyısı Soçi'deki Olimpiyat Köyü ile halen yapımı devam eden ve Rusya'nın Japonya sınırı yakınındaki yaklaşık 3,5 kilometre uzunluğundaki dünyanın en uzun asma köprüsü olacak projenin inşaatı, NPO Mostovik'in dikkat çeken projeleri arasında yer alıyor. "Mavi Akım" olarak bilinen Rusya-Türkiye doğalgaz boru hattı projesinin Rusya bacağındaki kanal ve boru hattı inşaatları da yine aynı şirket tarafından gerçekleştirildi. Yapımı öngörülen 3. Boğaz Köprüsü'nün yapım ihalesiyle de yakından ilgilenen şirket, ihaleye teklif vermeye hazırlanıyor.
ATLASJET'TEN DEV YATIRIM

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
acilimin serbest ticaretle daha iyi yapildigi ortada airtuerk.de olarak basarilarinizin devamini diliyorum Murat bey, saygilarimla Güner KIZIL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir zamanlar gündeme getirilen Türkiye de sadece üc bucuk sirket kalacak diye gündem yaratanlar acaba bu atilimlara neler diyeceklerdir!! tebrikler Atlasjet. tebrikler Murat Ersoy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Onurair in yapıpta sizin taklit etmediğiniz ne kaldı?(Bu söylediğim ticari).Ha onuda ben söyleyeyim.Siz bilişimde fersah fersah öndesiniz.Görüntünüz yolcu gözünde olumlu.Çok güzel reklam yapıyorsunuz.Management vizyonunuz modern ,katılımcı ve batılı.Onur katbe kat fazla iş yapıyor ancak sunum sıfır.Birisi ben ne dersem o olur kafasında Onur da.Buda orada geçmişte yaşanan bazı şeylerden hala ders alınmadığına delalet.GDO

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tebrikler ve basarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Buda KTHY ortakligi gibi olmasinda.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Atlasjet yönetimi üzerindeki kamburlardan kurtulunca bir rahatladı. Yavaş ama emin adımlarla ilerliyorlar. Tebrikler Atlasjet, Rusya pazarı halen cazip bir pazar. Ama diyorum mavi atlasjet'in Tayland macerasını bilen yöneticileriniz halen var. Orada yapılan hataları yanlışları burada yapmayın. Eşşeğinizi sağlam kazığa bağlayın. Uçan Fil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Afferin Atlasjet e, Onur Air'in yaptıklarını geç de olsa yapıyor. Umarım; Onur'a Kıbrıs'da verilmeyen izin gibi Rusya'da Atlas'a olumsuz bir supriz olmaz da herkes ekmek yer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye için güzel bir haber, ülkeye girecek döviz demek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Atlasjet ve Türkiye adına sevindirici bir haber hayılı uğurlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Atlasjet tam bir sürpriz yaptı. Güzel bir haber. İyi bir pazarda bu yatırım sağlam. Başarılar Atlasjet başarılar Murat Ersoy

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000