04 Ağustos 2014, Pazartesi 16:20:27

ATLASJET'TEN DEV ADIM

“Atlasjet Global” projesinin Türkiye ve Kuzey Irak’tan sonra üçüncü ayağı olan Atlasjet UA bugün düzenlenen basın toplantısıyla resmen tanıtıldı. Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy iddialı açıklamalarda bulundu.
  • dün odessadan geldim ve atlasın yaptırdığı yeni terminal binasının bitmek üzere olduğunu gördüm. gurur duydum. ama oralarda iş yapmak çok zordur verilen sözler tuulmaz ise bir daha adım atamazsınız.
  • Kanallarda dönen atlas global reklaminda ki en son karede gözüken hostes ne alakadir...hos olmayan bir imaj sergileniyor
  • Sermet Kaptanim tebrik ederim Basarilarinizi hep takip edecegiz.. Pilot arkadaslara iyi ucuslar ..IYIKI VARSIN ATLASJET
  • 100 uçak siparişi çok iddialı tabi umarım bu kadar söylenenler ayyuka çıkmaz,yıllarca aynı kalan ve büyük bir uçuş ağı ortadoğuda olan atlasjetin umarım rotaları farklılaşır ve inşallah iç hat pazarınada sağlam bir el atarlar bu kadar siparişle birlikte sonuç olarak daha fazla insan için köklü bir değişim şart
  • Bence artik buyuk ucak siparisi vermeleri gerekiyor. a330 yada 787 gibi ucaklarla yogun hatlarda buyuk karlilik yasayabilir, kitalar arasi ucuslarda cok buyuk potansiyeli var. Her seyden once ucus agini genisletip bir hava ittifagina uye olmasi gerekiyor one worlde alirlarmi bilmem ama kesinlikle skyteamde sansi var. Bence cokta basarili olur 3. havalimani ile birlikte koca bir havayolu olabilirler. Umuyorum ki en kisa surede basarili ve hizli bir sekilde buyurler.
  • Atlasjet bilmem ne isterse yapsın ama Afa iyiki var
  • Nereye gitseler. Hep benzer kareler mutlak bir hostes Heralde Murat beyin parlak fkirleri Ne düşünüyosa daha etkiliyici oluyor haber heralde
  • Beni en cok heyecnlandiran " siparislerin 3 rakamli ulasacak" sozleridir.. buyuk bir merakla bekliyorum. Bu kadar guzel ve kaliteli bir firmaya da boyle cesurca buyumek yakisir... ve ayrica belirtmeliyimki Turk Sivil Havaciligindaki boylesi fazla siparisler beni gururlandiriyor. Yolun acik olsun atlasjet, kazasiz kirimsiz ucuslar
  • AFA'yi tercih etmek en akillicasi...
  • Hostes ne isi var orda

Atlasjet Havayolları’nın dünyaya açılma yolunda büyük hedeflerle ilerlediği “Atlasjet Global” projesinin Ukrayna ayağı olan Atlasjet UA, bugün Kiev’de düzenlenen bir lansmanla yerel basına tanıtıldı. Ukrayna Ulaştırma Bakanvekili Petro Penkas, Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Atlasjet Ukrayna Yönetim Kurulu Başkanvekili Elkhan Mammadzada ve Atlasjet UA Genel Müdürü Sergei Pidgorodetsky katıldı. Basın toplantısında çok sayıda Ukraynalı gazeteci de hazır bulundu.

Ukrayna Ulaştırma Bakan vekili Petro Penkas, “Atlasjet Havayolları, bizim ülkemizdeki taşımacılık konusunda büyük katkılar sağlayacaktır. Şuan içerisinde bulunduğumuz havalimanından çok yakında iç hat uçuşları da başlayacak. Bölgesel havalimanlarının gelişmesi konusu da gündemimizde bulunuyor. Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde havalimanlarının yenilenmesi de gündeme geldi. Şuan Odessa Havalimanı’nın yenilenmesi söz konusu. Atlasjet UA’nın gelişini bu ülkenin vatandaşları ve yolcuları olarak hepimiz hissedeceğiz. Yapacakları seferlerle ve getirecekleri hizmet kalitesiyle farkını ortaya koyacağına inanıyorum. Ukrayna Altyapı Bakanlığı, havalimanlarının geliştirilmesi ve havayollarına verilecek uçuş haklarıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlığın çalışmasının önümüzdeki hafta sona ermesini bekliyoruz. Bu çalışmanın ardından Atlasjet UA’ya verilecek uçuş haklarının şeffaf bir şekilde paylaşılacak. En son olarak Atlasjet ve şirketin yönetim kurulu başkanı olan Murat Ersoy’a teşekkür ediyorum. Ülkemizin geçirdiği bu zor zamanlarda bile kendisi bize güvenerek burada yatırım yapma kararı aldı. Bu yüzden yaptıkları için minnettarız” dedi.

Ukrayna Ulaştırma Bakan vekili Petro Penkas, Aerosvit’in battığı ve UTair’in dış hat uçuşlarını durduğu bir dönemde Atlasjet UA’nın sivil havcılık sektörüne adım atmasının cesur bir hamle olduğunu ifade ederek, “Atlajet Ukrayna’nın gelişme hızına göre milli taşıyıcı konumuna kadar yükselebileceği konusunda bir sıkıntı görünmüyor. Biz ülkemiz sivil havacılığına değer katacağını düşündüğümüz her yatırıma detek vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Atlasjet Ukrayna’nın faaliyetleriene başlayacağı için heyecanlı olduğunu söyleyen Atlasjet UA Genel Müdürü Sergei Pidgorodetysky, “Ukrayna vatandaşlarının maalesef ki uçacağı şirketi seçme imkanı yok. Çünkü havayolu şirketi sayısı oldukça düşük. Biz getireceğimiz kaliteli hizmetin yanısıra insanlara seçme imkanı da sunacağız. Sivil havacılıkta eşit şartların sağlanması ve şeffaf kuralların  olmasını önemsiyoruz. Yaklaşık 2 afta içerisinde fiyat çalışmalarımız tamamlanmış olacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte vatanaşlarımıza duyuru yapacağız. Fiyatlarımız mevsime uygun şekilde düzenlenecek. Hizmetlerimizi Airbus A320 tipi uçaklarla vereceğiz. Atlasjet’in Türkiye’de sunduğu tüm imkanlardan burada da faydalanabileceksiniz” şeklinde konuştu.

Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Ukrayna’da kurulan şirketin “Atlas Global” projesinin üçüncü ayağı olduğunu ifade ederek, “Atlasjet UA, bizim başlatmış olduğumuz ‘Atlas Global’ projesinin Türkiye ve Kuzey Irak’tan sonra üçüncü ayağıdır. “Atlasjet Ukrayna’ya ne getirecek?” derseniz; biz buradaki yolcular için uygun fiyatlarla konforlu uçuş imkanı getireceğiz. Atlasjet low-cost uçuş yapan bir şirket değildir. Yabancı bir yatırımcı olarak buraya geldiğimizde ilk olarak şunu gördük. Biliyorsunuz son 10 yılda Türk Sivil Havacılık Sektörü dünyanın ortalamasının 3 misli büyüme kaydetti. Bu büyümedeki en önemli adım Türk Hükümeti’nin havacılık üzerindeki tüm vergileri kaldırmasıyla gerçekleşti. Ukrayna sivil havacılığın büyümesinde 3 önemli soun tespit ettik. Bunlardan birincisi uluslar arası rekabete yönelik koşulların bulunmamasıdır. Havayollarının en büyük maliyet kalemini oluşturan uçak yakıtı uluslar arası alanda olan fiyatlardan yüzde 70 daha pahalıya satılması rekabet gücünü zayıflatıyor. Ukrayna’da rekabet dışı bırakan bir başka sorun ise uçucu ekiplerin çalışma sürelerinin uluslar arası rekabet standartlarından çok uzak olmasıdır. Bakanımızdan bu konu hakkında çalışma yapılmasını ve bu durumun uluslar arası standartlara getirilmesini talep ediyorum. “Atlas Global” kapsamında çok büyük bir uçak siparişi vermeyi hedefliyoruz. Vereceğimiz bu siparişten 15 uçağı Ukrayna tesciline almak istiyoruz. Pazar şartları da istenilen rekabet seviyesine getirilirse buradaki uçak sayımızı 2 yıl içerisinde 15’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Ukraynalıların bu yeni, genç ve dinamik havayoluyla tanışması için sabırsızlandıklarını söyleyen Ersoy, “Umarım Ukrayna olarak Atlasjet hizmet kalitesinden memnun kalınır ve hep birlikte bu pazarda büyürüz” şeklinde konuştu.

‘ATLASJET GLOBAL’İN ÜÇÜNCÜ AYAĞI: UKRAYNA

“Atlasjet Global” projesi hakkında çok önemli açıklamalarda bulunan Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, projenin 2017’de tamamlanmasının planlandığını söyledi. Ersoy, “2017 yılı sonunda 14 ülkeye ulaşmasını planladığımız projenin Türkiye ve Kuzey Irak’tan sonra üçüncü ayağı olan Ukrayna için çalışmalarımızın sonuna geldik. Eylül ayının ikinci haftasında kısmetse uçuşlarımıza başlayacağız. Ukrayna’yı Atlas Global kapsamında anlaşmalı olduğumuz interline ile tüm dünyaya bağlayacağız” dedi.

BAKIM MERKEZİ VE UÇUŞ EĞİTİM MERKEZİ DE YOLDA

Ersoy, Ukrayna’daki çalışmalarının sadece havayolu şirketi ile sınırlı kalmayacağını belirterek, “Bizim buradaki yatırımlarımız sadece havayolu şirketi kurmakla sınırlı kalmayacak. Burada Uçak Bakım Merkezi ve Uçuş Eğitim Merkezi yapmayı planlıyoruz. Burada ciddi bir teknisyen potansiyeli var” şeklinde konuştu.

Atlas Global kapsamında daha büyük yatırımlarının olacağını söyleyen Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı  Murat Ersoy, “Airbus, Boeing ve Bombardier ile uçak alımı konusunda görüşmelerimizi sürdürüyoruz. 14 ülkede faaliyet gösteren bir projenin sonucunda toplam uçak sayımız üç haneli rakamlara ulaşacak. Bu aşamadan sonra bölgede ciddi manada söz sahibi olan bir konuma geleceğiz. Ardından da bir havayolu ittifakına dahil olmayı planlıyoruz. 3 havayolu ittifakı da 14 ülkede faaliyet gösteren bir grubu mutlaka bünyesine katmak isteyecektir. Şuan da 70 havayolu şirketiyle anlaşmamız bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Atlasjet’in low-cost mantığıyla yolcularına hizmet etmediğini söyleyen Ersoy, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da en konforlu uçuş gerçekleştire havayolu şirketi olduklarını sözlerine ekledi.









Mehmet GENÇ / KİEV

ATLASJET'TEN DEV ADIM

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

faruk.. ~ 8 yıl önce
dün odessadan geldim ve atlasın yaptırdığı yeni terminal binasının bitmek üzere olduğunu gördüm. gurur duydum. ama oralarda iş yapmak çok zordur verilen sözler tuulmaz ise bir daha adım atamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaan ~ 9 yıl önce
Kanallarda dönen atlas global reklaminda ki en son karede gözüken hostes ne alakadir...hos olmayan bir imaj sergileniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sermet Kaptanim tebrik ederim Basarilarinizi hep takip edecegiz.. Pilot arkadaslara iyi ucuslar ..IYIKI VARSIN ATLASJET

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
100 uçak siparişi çok iddialı tabi umarım bu kadar söylenenler ayyuka çıkmaz,yıllarca aynı kalan ve büyük bir uçuş ağı ortadoğuda olan atlasjetin umarım rotaları farklılaşır ve inşallah iç hat pazarınada sağlam bir el atarlar bu kadar siparişle birlikte sonuç olarak daha fazla insan için köklü bir değişim şart

Yanıtla

Kalan karakter 1000
candagl ~ 10 yıl önce
Bence artik buyuk ucak siparisi vermeleri gerekiyor. a330 yada 787 gibi ucaklarla yogun hatlarda buyuk karlilik yasayabilir, kitalar arasi ucuslarda cok buyuk potansiyeli var. Her seyden once ucus agini genisletip bir hava ittifagina uye olmasi gerekiyor one worlde alirlarmi bilmem ama kesinlikle skyteamde sansi var. Bence cokta basarili olur 3. havalimani ile birlikte koca bir havayolu olabilirler. Umuyorum ki en kisa surede basarili ve hizli bir sekilde buyurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Atlasjet bilmem ne isterse yapsın ama Afa iyiki var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Nereye gitseler. Hep benzer kareler mutlak bir hostes Heralde Murat beyin parlak fkirleri Ne düşünüyosa daha etkiliyici oluyor haber heralde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 10 yıl önce
Beni en cok heyecnlandiran " siparislerin 3 rakamli ulasacak" sozleridir.. buyuk bir merakla bekliyorum. Bu kadar guzel ve kaliteli bir firmaya da boyle cesurca buyumek yakisir... ve ayrica belirtmeliyimki Turk Sivil Havaciligindaki boylesi fazla siparisler beni gururlandiriyor. Yolun acik olsun atlasjet, kazasiz kirimsiz ucuslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
AFA'yi tercih etmek en akillicasi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hostes ne isi var orda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 10 yıl önce
thy'nin de her acilisinda vs hostes var burada neden olmasin ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000