04 Ekim 2010, Pazartesi 12:20:40

ATLASJET'TEN ARIZA AÇIKLAMASI

Isparta Havaalanı'na mecburi iniş yapan Atlasjet uçağı ile ilgili şirketten yazılı bir açıklama yapıldı.
  • Yağ basıncı azalınca havada gümleme olurmu.Motordan o ses oil temp warning olarakmı geldi. Geçmişolsun.
  • Geçmiş olsun AtlasJet tedbirli yaklaşım da çok takdire değer bir uygulama olmuş.
  • Artık Türk pilotları da doğruyu yapmaya başladılar, uçuş emniyeti her zaman ön planda olmalıdır. Kokpit ekibini kutluyorum. Emniyetli uçuşlar...
  • Önce emniyet. Doğru yapmışlar. Havacılığın kurallarına uymuşlar, ticari ya da yönetim kaygısına düşüp, yolcularını, ekibini ve uçağını riske atmamışlar. "O" risk, uçuş emniyeti. Hem ekibe hem yolculara geçmiş olsun.
  • Malesef yanılıyorsunki , havacılık hata kaldırmaz. Bunu öğrenemedik daha. Sorunun yağ basıncından vs diğer bir etmende olabilir. her ne sebep ile olursa olsun. Hiç bir pilot tek motor ile yakında bir meydan var iken arr. meydanına gitmeyi tercih etmez. Hadi biri arızalandı diğeri ile devam ederiz düşüncesi içerisinde iken olduki ikinci motor kaybı gerçekleir ise o zaman ısparta gibi veya antalya yaklaşımındaki o dağlık bölgede Allaha dua etmekten başka hiç bir çare kalmayacaktır. Bence yapılması gerekeni en iyi şekilde yapmışlar. Kokpit ekibini doğru hareketten dolayı kutluyorum. Aynı şekilde İdari kadroyuda; bu şekilde kokpit ekibini bu acil durum uygulamasındaki doğru eğitimleri nedeni ile... Bir daha tekrarlanmaması temennisi ile.
  • oncelikle tekrar geçmiş olsun derken.. koşullari elbette bilmeden sadece aklımıza gelen sorulari kendimiz cevaplamay çalişiyoruz. elbette kokpit ekibi en dogru karari vermiştir.fakat motor arızasida olsa yani tek motor arizasi isparta yerine antalyaya devam etmek daha uygun olmazmiydi ?en yakin uygun meydana inmek daha sempatik geliyor bana. sonucta isprata antalyaya gore daha sıkıntılı bir meydan herhangibir iniş sonrasi oluşaiblecek durumda antalyanin çok daha profesyonelce hareket edebileceği aşikar. tabi dediğim gibi o içinde bulunula koşullari tam olarak bilmiyoruz. belkide ucak alçalmak zorundaydi ve antalyanin kuzeyindeki daglik bolgede kokpit tek motor ile alçalmak istemedi..ben sadece dusunuyorum tek motor antalya dahaiyiol
  • çok manidar bir iniş olmuş :/
  • ben geçmiş olsun diyorum ayrica. ucak 8.30 da ispartaya inmiş ve yolcular 10.00 da otobus ile antalyaya yollanmiş. bu bence çok guzel bir krizden çıkış hamlesi.çabuk çözum uretilmiş. ya du bi bakalim once ne var sonra yolculara bakariz denmemiş.baska bir şirket olsa.. bu sure 8-10 saatlere varabilirdi.. bence atlas jetin yer hizmetlerinde kimler çalişiyorsa cidden çok iyi iş çıkariyorlar..
  • böyle bir olayda hzılı bir şekilde kriz çıkmadan halledilmsinden dolayı çok tebrik ediyorum atlasjeti.Galiba artık türklerde bu tür olaylarda neler yapılacağını öğrenmeye başlamış.Herkesin başına gelebilicek bir olay ama düzenli mantıklı kararlarla her şer normal bir şekilde halledilebiliyor.
  • Kalkıştan yaklaşık 20 dk. kadar sonra uçağın sol arka kısmından(5c de oturduğum için arka kısım ),sanki birşey patlamış gibi bir ses geldi.Tam o sırada kabin ekibi ikram yapıyordu. Herkes biribirine baktı,ikram devam etti.Kaptan daha sonra küçük bir arıza sebebiyle Isparta Havalimanına ineceğimizi,gerekli açıklamanın indikten sonra yapılacağını duyurdu.Neyse sağ salim indik ve motorlardan birinin duruduğunu söyledi. Saat 10:00 da transfer için tahsis edilen otobüslerle Antalya Havalimanına bırakıldık.(saat 12:00'da)

İşte Atlasjet'in o açıklaması:

Sayın Airporthaber.com Web Sitesi Yazıişleri,
Bu sabah saat 07.30 kalkışla KK10 sayılı İstanbul-Antalya seferini yapmakta olan uçağımız, yağ basıncında azalma gözlenmesi üzerine, en yakın havaalanı olan Isparta Süleyman Demirel Havaalanına indirilmiştir.

Antalya Havaalanına çok kısa bir mesafe kalmasına rağmen, uçuş emniyet prosedürleri gereği ve Atlasjet’in “%100 Uçuş Emniyeti” politikasına uygun olarak en yakın havaalanına inme kararı uyarınca yolculara gerekli anonslar yapılmış, uçak 08:25’de Isparta Havaalanına iniş yapmıştır.

08.30’da kapıları açılan uçaktaki yolcuların, Atlajet tarafından tahsis edilen otobüslerle Antalya’ya transferlerine, saat 09.30 itibariyle başlanmıştır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,



Atlasjet Kurumsal İletişim Direktörlüğü
ATLASJET'TEN ARIZA AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yağ basıncı azalınca havada gümleme olurmu.Motordan o ses oil temp warning olarakmı geldi. Geçmişolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Geçmiş olsun AtlasJet tedbirli yaklaşım da çok takdire değer bir uygulama olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Artık Türk pilotları da doğruyu yapmaya başladılar, uçuş emniyeti her zaman ön planda olmalıdır. Kokpit ekibini kutluyorum. Emniyetli uçuşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Önce emniyet. Doğru yapmışlar. Havacılığın kurallarına uymuşlar, ticari ya da yönetim kaygısına düşüp, yolcularını, ekibini ve uçağını riske atmamışlar. "O" risk, uçuş emniyeti. Hem ekibe hem yolculara geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Malesef yanılıyorsunki , havacılık hata kaldırmaz. Bunu öğrenemedik daha. Sorunun yağ basıncından vs diğer bir etmende olabilir. her ne sebep ile olursa olsun. Hiç bir pilot tek motor ile yakında bir meydan var iken arr. meydanına gitmeyi tercih etmez. Hadi biri arızalandı diğeri ile devam ederiz düşüncesi içerisinde iken olduki ikinci motor kaybı gerçekleir ise o zaman ısparta gibi veya antalya yaklaşımındaki o dağlık bölgede Allaha dua etmekten başka hiç bir çare kalmayacaktır. Bence yapılması gerekeni en iyi şekilde yapmışlar. Kokpit ekibini doğru hareketten dolayı kutluyorum. Aynı şekilde İdari kadroyuda; bu şekilde kokpit ekibini bu acil durum uygulamasındaki doğru eğitimleri nedeni ile... Bir daha tekrarlanmaması temennisi ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
oncelikle tekrar geçmiş olsun derken.. koşullari elbette bilmeden sadece aklımıza gelen sorulari kendimiz cevaplamay çalişiyoruz. elbette kokpit ekibi en dogru karari vermiştir.fakat motor arızasida olsa yani tek motor arizasi isparta yerine antalyaya devam etmek daha uygun olmazmiydi ?en yakin uygun meydana inmek daha sempatik geliyor bana. sonucta isprata antalyaya gore daha sıkıntılı bir meydan herhangibir iniş sonrasi oluşaiblecek durumda antalyanin çok daha profesyonelce hareket edebileceği aşikar. tabi dediğim gibi o içinde bulunula koşullari tam olarak bilmiyoruz. belkide ucak alçalmak zorundaydi ve antalyanin kuzeyindeki daglik bolgede kokpit tek motor ile alçalmak istemedi..ben sadece dusunuyorum tek motor antalya dahaiyiol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çok manidar bir iniş olmuş :/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben geçmiş olsun diyorum ayrica. ucak 8.30 da ispartaya inmiş ve yolcular 10.00 da otobus ile antalyaya yollanmiş. bu bence çok guzel bir krizden çıkış hamlesi.çabuk çözum uretilmiş. ya du bi bakalim once ne var sonra yolculara bakariz denmemiş.baska bir şirket olsa.. bu sure 8-10 saatlere varabilirdi.. bence atlas jetin yer hizmetlerinde kimler çalişiyorsa cidden çok iyi iş çıkariyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
böyle bir olayda hzılı bir şekilde kriz çıkmadan halledilmsinden dolayı çok tebrik ediyorum atlasjeti.Galiba artık türklerde bu tür olaylarda neler yapılacağını öğrenmeye başlamış.Herkesin başına gelebilicek bir olay ama düzenli mantıklı kararlarla her şer normal bir şekilde halledilebiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kalkıştan yaklaşık 20 dk. kadar sonra uçağın sol arka kısmından(5c de oturduğum için arka kısım ),sanki birşey patlamış gibi bir ses geldi.Tam o sırada kabin ekibi ikram yapıyordu. Herkes biribirine baktı,ikram devam etti.Kaptan daha sonra küçük bir arıza sebebiyle Isparta Havalimanına ineceğimizi,gerekli açıklamanın indikten sonra yapılacağını duyurdu.Neyse sağ salim indik ve motorlardan birinin duruduğunu söyledi. Saat 10:00 da transfer için tahsis edilen otobüslerle Antalya Havalimanına bırakıldık.(saat 12:00'da)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000