15 Mart 2009, Pazar 09:44:53

AtlasJet'in yüzünü güldüren uçuşlar

Kuzey Irak uçuşlarına Erbil'in ardından Süleymaniye'yi de katan Atlasjet Havayolları, gördüğü ilgiden dolayı memnun.
  • bak ne güzel bir soru sorulmuş "Ucuş güvenliği" rumuzuyla..hadi yaz bi cevap..(verebilirsen !!! ister...)
  • Uçuş güvenliği açısından hem SHGM'e hemde Atlasjet'e sormak istiyorum.Süleymaniye yaklaşmalarda (10bin ft'in altında) kulenin pilotları kendi insiyatifine bıraktığı bir alan var mıdır? Yok mudur? Bu uçuş güvenliği açısından kabul edilebilinir mi? Atlasjet'in bu yönde bir talimatı varmıdır? Dahası bütün bunlardan SHGM'nin haberi var mıdır? Uçulabilecek meydan kriterlerinin tanımı JAR 'a uygun olarak FOM'da yapılmaktadır acaba bu durum FOM'a işnemişmidir?Tıpkı Suudi Arabistan uçuşlarındaki TİBA meydanlar gibi (!)
  • sana mı kaldı kimin nreye uçtuğu.bu ülkenin sivil havacılık yönetimi kaç saat araştırıp senin atlasına haberin varmı??veya senin sky ına veya senin pegasus una veya kuzu na veya onur una veya senin sga na veya senin vs vs.senin sunexpresin thy desteği ile sabihadan uçsun türkün parası almana gitsin sen bunu istiyon glb.adam ıraktan kazanıp türkiyede harcayacak daha ne istiyon.risk zaten senin değil.daha ne konuşuyon.milliyetçilik burda bıyık bırakmakla olmuyo..kafa tokuşturmakla olmuyo.kızıl elmanızda bizim ülkümüz ama siz kendinizi bi tanımlayın ister.
  • Sen parayı paylaştıktan sonra kimin ne yapacağı belli olmaz....
  • BURSA SEFERLERİNİ BAŞLATACAĞIZ DEDİNİZ BEN DAHA GÖREMEDİM
  • uçağın bu bölgeye uçması için atlas leasing şirketinden onay almak ve yeni bir sigorta yaptırmak zorunda. risk düşünüldüğü kadar yüksek olsa hiç bir leasing şirketi izin vermez,kimsede uçağı sigorta da yapmaz...
  • Yaa biraz etrafa bakın.. bakında görün..Neden Süleymeniye ve ERbile atlasjet uçuyor. Neden THY uçmuyor neden Lufthansa AirFrance uçmuyor? Neden bu şirketlerin aklı yokmu? Para ve ticari güçleri fazla istese 2 uçuş koyar atlası siliverirler (aynı Ankara ESB uçuşlarında olduğu gibi) ama uçmuyorlar çünkü RİSK var .. ama burası Türkiye. Maalesef özerk bi SHGM olmadığı sürece, hükümetde adamını bulan patronların düdükleri öttüğü sürece daha ççoookkkkk RİSK li bölgelere uçuş olur.
  • Madem yapılan uçuşlar riskli olsada güzel.Sen her uçuşta git dön biz sana hayırlı yolculuklar dileriz.
  • Evrim sonrası insanlar tabii ki büyük gelişimler geçirdi Darwin in evrim teorisindeki resimleri senin yazdıklarınla karşılaştırınca insan valla üzülüyoo...Sen ne yazık ki ilk temsili figürde kalmışsın ! " Dünyanın neresi risksiz " demekle dünyadan bi-haber olduğunu zaten deşifre ediyorsun .. " Yaptığı riskli de olsa güzel birşey.." derken atlasjetin RİSKLİ uçuşlar yaptığını da alamışsın ( nasıl anladın şaşırdım valla ) ..Senin bir yakının , kızın , kardeşin, oğlun ..herhangibir yakının atlasjet de uçucu olarak görev yapsaydı ve uçak IRAK da düşürülseydi.. Ne derdin acaba .Napalım görev şehididir Atlasjet yolun açık olsun diyebilirmiydin çok merak ediyorum!!
  • Ben şahsen uçmam Her türlü risk var. Havada,yerde, yolcusu bile riskli.Kimsenin Amerikalının bile uçmadığı bir yer.Biz niye uçalım.Maksat para ise oraya uçan cockpit ve cabin ekipleri 5 x ücret almayı hakkeder. Olmaz, olmaz,bir kere olur pir olur.Terör savaştan da tehlikelidir.

Şirket, işadamları için business sınıfın da yer aldığı Süleymaniye seferlerinde, yüzde 85'lik doluluk yakaladı. Atlasjet, 29 Haziran 2008'de başlattığı tarifeli İstanbul-Erbil uçuşlarında elde ettiği başarıyı, 7 Aralık 2008'de uçmaya başladığı İstanbul-Süleymaniye seferlerinde de yakaladı. Şirket 7 Aralık 2008-1 Mart 2009 tarihleri arasında yaklaşık 2 bin 300 yolcuyu Süleymaniye'ye, 29 Haziran 2008-31 Ocak 2009 tarihleri arasında yaklaşık 30 bin yolcuyu Erbil'e uçurdu. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan salı, perşembe ve cumartesi günleri düzenlenen tarifeli seferlerde, business uygulaması gerçekleştiriliyor. Erbil ve Süleymaniye uçuşlarında A 320 tipi uçakları kullanan şirket, yoğun dönemlerde A 321 tipi uçaklarla sefer düzenliyor.

Charter (tarifesiz) şirketlerin büyük rağbet gösterdiği İstanbul-Erbil uçuşları, 1995'te Fly Air ile başladı. Dışişleri Bakanlığı'nın izni alınarak başlatılan uçuşlar, ilk olarak 1995 Ağustos'unda İstanbul'dan Süleymaniye'ye gerçekleştirildi. 1 ay sonra da Erbil'e sefer düzenlendi. Fly Air, 2006 Eylül'ünde kira süreleri sona eren eski tip 2 MD uçağını iade edince, uçuşlar durduruldu. Daha sonra Erbil'e, TT Airlines uçmaya başladı. 14 Aralık'a kadar haftada 3 sefer yapan TT Airlines'ın uçuşları, 'teknik yetersizlik' sebebiyle durdurulunca, World Focus Havayolları uçuşlar için harekete geçti. Ancak, World Focus, Ank Air ismiyle seferlere başladı. Haziranın ilk haftası 150 yolcunun Atatürk Havalimanı'nda 2 gün mahsur kalmasıyla yaşanan kriz sebebiyle 8 Haziran 2008'de uçuşlar bir kez daha durduruldu. Kuzey Irak pazarındaki boşluğu değerlendiren Atlasjet ise ilk defa 'tarifeli uçuşlar' yapılması için harekete geçti. Şirket, SHGM'den onay aldıktan sonra 29 Haziran 2008'den itibaren İstanbul'dan Erbil'e haftada 5 tarifeli uçuş gerçekleştirmeye başladı.

Kaynak:Zaman

AtlasJet'in yüzünü güldüren uçuşlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 15 yıl önce
bak ne güzel bir soru sorulmuş "Ucuş güvenliği" rumuzuyla..hadi yaz bi cevap..(verebilirsen !!! ister...)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçuş güvenliği açısından hem SHGM'e hemde Atlasjet'e sormak istiyorum.Süleymaniye yaklaşmalarda (10bin ft'in altında) kulenin pilotları kendi insiyatifine bıraktığı bir alan var mıdır? Yok mudur? Bu uçuş güvenliği açısından kabul edilebilinir mi? Atlasjet'in bu yönde bir talimatı varmıdır? Dahası bütün bunlardan SHGM'nin haberi var mıdır? Uçulabilecek meydan kriterlerinin tanımı JAR 'a uygun olarak FOM'da yapılmaktadır acaba bu durum FOM'a işnemişmidir?Tıpkı Suudi Arabistan uçuşlarındaki TİBA meydanlar gibi (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sana mı kaldı kimin nreye uçtuğu.bu ülkenin sivil havacılık yönetimi kaç saat araştırıp senin atlasına haberin varmı??veya senin sky ına veya senin pegasus una veya kuzu na veya onur una veya senin sga na veya senin vs vs.senin sunexpresin thy desteği ile sabihadan uçsun türkün parası almana gitsin sen bunu istiyon glb.adam ıraktan kazanıp türkiyede harcayacak daha ne istiyon.risk zaten senin değil.daha ne konuşuyon.milliyetçilik burda bıyık bırakmakla olmuyo..kafa tokuşturmakla olmuyo.kızıl elmanızda bizim ülkümüz ama siz kendinizi bi tanımlayın ister.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sen parayı paylaştıktan sonra kimin ne yapacağı belli olmaz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BURSA SEFERLERİNİ BAŞLATACAĞIZ DEDİNİZ BEN DAHA GÖREMEDİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uçağın bu bölgeye uçması için atlas leasing şirketinden onay almak ve yeni bir sigorta yaptırmak zorunda. risk düşünüldüğü kadar yüksek olsa hiç bir leasing şirketi izin vermez,kimsede uçağı sigorta da yapmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yaa biraz etrafa bakın.. bakında görün..Neden Süleymeniye ve ERbile atlasjet uçuyor. Neden THY uçmuyor neden Lufthansa AirFrance uçmuyor? Neden bu şirketlerin aklı yokmu? Para ve ticari güçleri fazla istese 2 uçuş koyar atlası siliverirler (aynı Ankara ESB uçuşlarında olduğu gibi) ama uçmuyorlar çünkü RİSK var .. ama burası Türkiye. Maalesef özerk bi SHGM olmadığı sürece, hükümetde adamını bulan patronların düdükleri öttüğü sürece daha ççoookkkkk RİSK li bölgelere uçuş olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Madem yapılan uçuşlar riskli olsada güzel.Sen her uçuşta git dön biz sana hayırlı yolculuklar dileriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evrim sonrası insanlar tabii ki büyük gelişimler geçirdi Darwin in evrim teorisindeki resimleri senin yazdıklarınla karşılaştırınca insan valla üzülüyoo...Sen ne yazık ki ilk temsili figürde kalmışsın ! " Dünyanın neresi risksiz " demekle dünyadan bi-haber olduğunu zaten deşifre ediyorsun .. " Yaptığı riskli de olsa güzel birşey.." derken atlasjetin RİSKLİ uçuşlar yaptığını da alamışsın ( nasıl anladın şaşırdım valla ) ..Senin bir yakının , kızın , kardeşin, oğlun ..herhangibir yakının atlasjet de uçucu olarak görev yapsaydı ve uçak IRAK da düşürülseydi.. Ne derdin acaba .Napalım görev şehididir Atlasjet yolun açık olsun diyebilirmiydin çok merak ediyorum!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben şahsen uçmam Her türlü risk var. Havada,yerde, yolcusu bile riskli.Kimsenin Amerikalının bile uçmadığı bir yer.Biz niye uçalım.Maksat para ise oraya uçan cockpit ve cabin ekipleri 5 x ücret almayı hakkeder. Olmaz, olmaz,bir kere olur pir olur.Terör savaştan da tehlikelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000