14 Mayıs 2009, Perşembe 17:16:25

ATLASJET UÇAĞINA KAVUŞTU

Atlasjet Hava Yolları İtalya'dan satın alınarak Atatürk Havalimanı'na getirdiği Airbus A 330 tipi uçağı resmen filosuna kattı.
  • Git ya, yurt içi operasyonlarmis. Kimi kandiriyorsunuz.
  • Masmavi bir gökyüzünde, hiç aksamadan su gibi gidip gelmeniz dilegiyle. Emniyetli uçuşlar. GOZ
  • Atlasjet bu ucaklari kesinlikle ic hatlarda ucurtmak icin kiralamadi. Bu ucaklar genellikle uzun süren ucuslarda kullanilir,örnegin atlantik ötesi ucuslari gibi. Türkiye'de en uzun ucus bir saaten biraz fazla bu da A33o icin karli olmaz. Atlasjet onalari nerede ucuracaksa ucursun tasasi neden almis milleti ki? Üstelik Alitalia'nin eski ucagi, yeni de degil. Amaclari para kazanmak degil mi?
  • aslında uzun uzun yazmanın yeri burası olmadığından kısaca; siz nasıl yorumlarsanız öyle, buna eylem denemez ancak insiyatif kullanmaktan vazgeçmek denebilir.
  • hayırlı olsun da ... yıllarca tzx-ist uçtuk güvenle... kestiniz. bu uçak trabzona gelsede binsek...atlasjet iç hatta yok gibi bişey sürekli takip ediyorum... hadi alın izin de gelin tzx sizi bekliyor...
  • Ne o oyle ulu orta Sampanya patlatmak ve icmek...Cankiri valisi gormesin valla...!!!
  • Kardeşim bir özel şirket olarak A-330 getirtmişsin ne güzel, tebrik ederiz. Ama yok iç hatta kullanacakmış yok cakmış yok cukmuş bırakın laf salatasını... Adam gibi söyleyin Suudi operasyonu için aldık diye.. Atlas 3-4 noktadan başka iç hattamı sanki o da adı iç hat uçuyor diye, bu hakkı almışlar kaybetmek istemiyorlar ama içhat uçuşlarınada gereken önemi vermiyorlar. Yalanmı ??*
  • Tebrik ediyorum.
  • Allah kazasız belasız uçuşlar kısmet etsin . Özel sektör havacılığımız için cesaret ve keyif verici bir gelişme . Diğer değerli şirketlerimiz de bunun devamını getireceklerdir .
  • keşke yazılanları biraz yorumlayabilme kabiliyetin olsaydı arkadaşım A330 u filosuna katan ilk özel havayolu şirketi yazılmak istenmiş fakat yazım hatası yapılmış...sizin gibilerede cevabım kısa yoldan şudur nazar etmeyin ne olur çok çalışın azmedin sizinde olur:) kıskançlıklarınıza bir son verin aslında sizleride anlıyorum bu kadar kısa zamanda bu başarı her havayolu şirketine nasip olmaz...

Atlasjet Hava Yolları’nın İtalya’dan 2 gün önce Atatürk Havalimanı’na getirdiği Airbus A 330 tipi yolcu uçağı, bugün Antalya'ya yapılacak ilk seferi nedeniyle basın mensuplarına tanıtıldı.

Atlasjet Havayolları İşletme Başkanı Ahmet Ata, apronda yaptığı açıklamada, Türkiye'de bu tip uçağı filosuna katan ilk özel hava yolu şirketi olan Atlasjet'in, Airbus A 330 tipi 286 yolcu kapasiteli geniş gövdeli bir uçağı Türkiye'ye getirmenin büyük mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Ata, bir ay sonra ikinci Airbus A 330 tipi uçağını Türkiye'ye getireceklerini de ifade ederek, şirket olarak bu uçakların sayısını artırmayı düşündüklerini söyledi.

Alınan uçağı hem yurt içi hem de yurt dışı operasyonlarında kullanacaklarını dile getiren Ahmet Ata, öncelikle Antalya'ya seferler düzenleyeceklerini, daha sonra Suudi Arabistan'a yapılacak seferlerde uçağın kullanılacağını bildirdi. 

Atlasjet Havayolları Basın, Müşteri ve Halkla İlişkiler Başkanı Dicle Yürür de, şirket olarak 2009 yılında bir global kriz yaşanabileceğini tahmin ederek planlamalarını ona göre yaptıklarını kaydederek, 2009 yılına çok hazırlıklı girdiklerini söyledi.

Müşteri odaklı hizmete önem verdiklerini vurgulayan Yürür, uçak koltuk aralıklarını genişlettiklerini, yolculara uçuşun yanında ücretsiz otobüs hizmeti verdiklerini, ücretsiz ikram yaptıklarını ve yolcu talepleri doğrultusunda hizmet çeşitliliği sağladıklarını kaydetti.

Yürür, yolcu talepleri doğrultusunda filoda da yenilemeye gittiklerini kaydederek, dar gövdeli uçaklardan çıkarak geniş gövdeli uçaklara yöneldiklerini, şu anda filoda Airbus 320, 321 ve Boeing 757 uçaklarının yanı sıra bugün de özel sektörde bir ilki gerçekleştirerek Airbus 330 tipi uçağı hizmete soktuklarını bildirdi.

TC-ETK kuyruk tescilli uçağın, 2 gün önce İtalya'dan Atatürk Havalimanı'na getirilerek boyandığını kaydeden Yürür, uçağın bu akşam ilk seferini Antalya Havalimanı'na gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

Airbus A 330’un teknik özellikleri.

Uçuş ekibi 2 pilot ve 8 kabin memurundan oluşan Airbus A 330 uçağı, 26'sı Business ve 260'ı economy olmak üzere 286 yolcu kapasiteli. Saatte maksimum 880 kilometre hız yapabilen uçağın azami menzili 12 bin 500 kilometre. Uçuş yüksekliği 12 bin metre olan uçağın kanat açıklığı 60.60, uzunluğu 58.37 metre, kalkış ağırlığı ise 230 ton.

Atlasjet-Yeni uçağını getirdi

ATLASJET UÇAĞINA KAVUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 15 yıl önce
Git ya, yurt içi operasyonlarmis. Kimi kandiriyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Masmavi bir gökyüzünde, hiç aksamadan su gibi gidip gelmeniz dilegiyle. Emniyetli uçuşlar. GOZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Atlasjet bu ucaklari kesinlikle ic hatlarda ucurtmak icin kiralamadi. Bu ucaklar genellikle uzun süren ucuslarda kullanilir,örnegin atlantik ötesi ucuslari gibi. Türkiye'de en uzun ucus bir saaten biraz fazla bu da A33o icin karli olmaz. Atlasjet onalari nerede ucuracaksa ucursun tasasi neden almis milleti ki? Üstelik Alitalia'nin eski ucagi, yeni de degil. Amaclari para kazanmak degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
aslında uzun uzun yazmanın yeri burası olmadığından kısaca; siz nasıl yorumlarsanız öyle, buna eylem denemez ancak insiyatif kullanmaktan vazgeçmek denebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hayırlı olsun da ... yıllarca tzx-ist uçtuk güvenle... kestiniz. bu uçak trabzona gelsede binsek...atlasjet iç hatta yok gibi bişey sürekli takip ediyorum... hadi alın izin de gelin tzx sizi bekliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne o oyle ulu orta Sampanya patlatmak ve icmek...Cankiri valisi gormesin valla...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kardeşim bir özel şirket olarak A-330 getirtmişsin ne güzel, tebrik ederiz. Ama yok iç hatta kullanacakmış yok cakmış yok cukmuş bırakın laf salatasını... Adam gibi söyleyin Suudi operasyonu için aldık diye.. Atlas 3-4 noktadan başka iç hattamı sanki o da adı iç hat uçuyor diye, bu hakkı almışlar kaybetmek istemiyorlar ama içhat uçuşlarınada gereken önemi vermiyorlar. Yalanmı ??*

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Allah kazasız belasız uçuşlar kısmet etsin . Özel sektör havacılığımız için cesaret ve keyif verici bir gelişme . Diğer değerli şirketlerimiz de bunun devamını getireceklerdir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
keşke yazılanları biraz yorumlayabilme kabiliyetin olsaydı arkadaşım A330 u filosuna katan ilk özel havayolu şirketi yazılmak istenmiş fakat yazım hatası yapılmış...sizin gibilerede cevabım kısa yoldan şudur nazar etmeyin ne olur çok çalışın azmedin sizinde olur:) kıskançlıklarınıza bir son verin aslında sizleride anlıyorum bu kadar kısa zamanda bu başarı her havayolu şirketine nasip olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000