12 Ocak 2012, Perşembe 14:35:50

'ATLASJET UÇABİLİR MÜDAHALE EDEMEYİZ'

AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Fule, Atlasjet'in uçuş başlatma fikrine karşı çıkarak Avrupa Komisyonu'ndan yorum isteyen Rum milletvekiline yanıt verdi...
  • boarding esnasında kabin memuruna bağıran kaptana hakaret eden kapıda gördüğü kabin memurunun üzerine yürüyerek hakaret eden alkışa tutan yolcu KKTC yolcusudur.güleryüzünü koruyan bakışlarını bile değiştirmeyen açıklama yapan kabin memurudur.tanık oldum! atlasjetin kabindeki hizmetine söz etmek çok zordur.
  • Uçakları güzel,kabin memurlarının kılık kıyafeti düzgün adeta bir milli havayolu gibi ama ne yazıkki kabin memurlarının tavrı çok kötü. Bana karşı yapılmadı yapılsa azının payını alırdı ama diğer uçan biri bebekli bir çift diğeri erkek yolcuya öyle azarlar gibi tavır yüzündeki ifade elime bir geçse bir kaşık suda boğacak vari.İlk uçuşumu ECN-ESB yapmıştım sonra yine denedim uçak içi tavırlar hoşuma gitmediği için bu havayoluna para kazandırmak içime sinmedi. Ama uçakları koltukları dış imaj muhteşem takdir ediyorum.
  • Sinirle yazı yazan arkadaşlar. Ne olur biraz Türkçe kurallarına uyalım. Bu yazıları gördükçe hayret ediyorum. Nasıl bir Türkçe bu ? Operasyonu hala "load sheet" sanan arkadaşların da ECN da hizmet vermesi şaşırtıcı. AtlasJet de çalışan arkadaşlar umarım bu yazıları okuyorsunuzdur. Ercan da durum pek hoş değil. Yer işletme başkanlığı bir kişiyi KKTC ye gönderip bir baktırsa fena olmayacak.
  • Nekadar biliyorsunuz hepiniz.. 1-Atlasjet personeli değilim ben, Star üyesi olan yabancı bir milli havayolunda çalışıyorum 2-Operation Hizmeti denmiş.. bu hizmetin ne olduğunu çok iyi bilen biriyim..Boarding Operation Hizmeti değildir. Komik olmayın 3-Kapı değişikliklerini Havayoluna bağlayan zeki arkadaşım.. Selam Olsun Sana :) 4-ECN'ye TK ile uçarım genelde Havaalanının sorunlarını sorunlarını Havayollarına bağlarsanız haksızlık edersiniz. 5- Alla Alla yazarım kimseyi ilgilendirmez.. 6-Atlasjet TK dan sonra en iyi Türk Kuyruklu Havayoludur.. (Low Cost meraklısıysanız o bölgelerde işim olmaz) 7-ECN'ye yatırım yapılıp altyapısı düzeltilmelidir.Halen IATA ve ICAO tarfından Türk Meydanı olarak tanınan bu istasyonu geliştirmek kimin
  • Beğenmeyen binmesin konusu değil anladığım kadarı ile. Konu sadece Ercan havalimanı hizmetleri ile ilgili. Bana sorarsanız AtlasJet bu konuya biraz dikkat etmeli ve hizmetlerini incelemeye almalı.
  • Begenmeyen binmesin arkadas
  • Asağıdaki yazıları okuyunca valla üzüldüm. Demek ki hizmet uçağın vaktinde gelip gitmesi ve kayıp eşya memurunun görünür olmasından ibaret. İnanamıyorum. Bu nasıl bir anlayış. Kontuarda yüzüne bakmayan personel, gülümsemeyen personel, lisan bilmeyen personel, 3 kere boarding kapısını değiştirme. Boarding de hadi hadi acele edin diye pazarcı gibi bağırmak, yapılmayan anonslar. Bunlar ne olacak ? Bunlar da hizmetin bir parçası değil mi ? Ne olur bu zihniyetinizi değiştirin sn atlasjet personeli. Sonra size çok yazık olur.
  • Verilen tüm hizmetlerin adı operasyondur. Siz onu harekat olarak algılıyorsunuz. Dolayısı ile de ECN da verilen tüm hizmetleriniz atlasjete yakışmıyor. Algılama hataları yolcuya da yansıyor. Ayrıca Türkçede alla alla diye bir kelime yoktur. Sanırım allah allah demek istediniz. Konunun meydan şartları ile bir ilgisi yok. Tamamen personelin tutum ve davranışları ile ilgisi var.
  • Kardeşim LCEN başlığını atan kişi Operation'a dikkat etmeli denmiş bende gerçekleri yazdım.. KKTC benim hersene gittiğim bir yer.. Yazlık meydan, apronda yürüyüp uçağa gidiyorsun.. Ordaki beklentini gözden geçir.. Yolculara ninni mi söylesinler? ''Bugün nekadar güzelsiniz yada yakışıklısınız mı desinler?''.. Bagajın kaybolunca yetkilisi ortadan kaybolmayıp sana yardım ediyorsa, uçağın zamanında gelip zamanında gidiyor ve sana taahhüt ettiği servisi veriyorsa sen daha ne arıyorsun bir yaz bakalım ..Atlasjet uçağı zamanında gelir-gider, ikramı iyidir, uçak içi personeli kibardır.. Nedir isteğin ? Kontuar görevlisi sana yağ mı çeksin ? Alla Alla ya..
  • Operasyonel olarak dikkat etmek lazım yazılmıştı ona yönelik yazdım mesajımı ve CG olayını..Operasyon dersen süper yapılıyor.. Birbaşka arkadaş Sitatex'ten bahsetmiş.. Çelebi kökenli arkadaşım.. Senin SITATEX dediğin programın çalışmıyorsa ne yaparsın ? Senin altyapın yetersizse ne yaparsın?.. Anlattırma bana burda ATAOPS ofisinizi, bozulan Fotokopi makinanızı, Çalışmayan bilgisayarlarınızı, Yaptığınız yanlış Loadsheetleri , olmayan yükleme formlarınızı, Gümrüğü saatlerce kapanamayan uçaklarınızı.. Sizden daha az gelişmiş bir istasyon görünce kendinizi Avrupada yada Amerikada zannedip sıkmayın burda..
Türk Haber Ajansı Kıbrıs'ta yer alan habere göre; AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Fule, Atlasjet'in İngiltere'den KKTC'ye Türkiye üzerinden uçuş başlatma kararını şikayet eden Rum milletvekiline, "Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arasındaki uçuşları yasaklama yetkimiz yok" yanıtını verdi.

Fileleftheros gazetesine göre, Avrupa Parlamentosundaki Rum Milletvekili Antigoni Papadopulu, Atlasjet’in Nisan ayından itibaren İngiltere'den KKTC'ye Türkiye üzerinden günlük sefer başlatması konusunda Avrupa Komisyonu'ndan yorum istedi.
 
Papadopulo'nun bu talebine yanıt veren Fule, uçuş AB üyesi bir devletten olsa bile, havayolu şirketinin Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arasındaki uçuşlarını yasaklama yetkisine sahip olmadıklarını belirtti.

Atlasjet'in uçuşlarını yapabileceğini vurgulayan Fule, uçuşları yasaklama ve engelleme gibi bir yetkilerinin bulunmadığı ve bu nedenle Atlasjet'in uçuşlarına müdahale edemeyeceklerini ifade etti.
 
'ATLASJET UÇABİLİR MÜDAHALE EDEMEYİZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 12 yıl önce
boarding esnasında kabin memuruna bağıran kaptana hakaret eden kapıda gördüğü kabin memurunun üzerine yürüyerek hakaret eden alkışa tutan yolcu KKTC yolcusudur.güleryüzünü koruyan bakışlarını bile değiştirmeyen açıklama yapan kabin memurudur.tanık oldum! atlasjetin kabindeki hizmetine söz etmek çok zordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçakları güzel,kabin memurlarının kılık kıyafeti düzgün adeta bir milli havayolu gibi ama ne yazıkki kabin memurlarının tavrı çok kötü. Bana karşı yapılmadı yapılsa azının payını alırdı ama diğer uçan biri bebekli bir çift diğeri erkek yolcuya öyle azarlar gibi tavır yüzündeki ifade elime bir geçse bir kaşık suda boğacak vari.İlk uçuşumu ECN-ESB yapmıştım sonra yine denedim uçak içi tavırlar hoşuma gitmediği için bu havayoluna para kazandırmak içime sinmedi. Ama uçakları koltukları dış imaj muhteşem takdir ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sinirle yazı yazan arkadaşlar. Ne olur biraz Türkçe kurallarına uyalım. Bu yazıları gördükçe hayret ediyorum. Nasıl bir Türkçe bu ? Operasyonu hala "load sheet" sanan arkadaşların da ECN da hizmet vermesi şaşırtıcı. AtlasJet de çalışan arkadaşlar umarım bu yazıları okuyorsunuzdur. Ercan da durum pek hoş değil. Yer işletme başkanlığı bir kişiyi KKTC ye gönderip bir baktırsa fena olmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Nekadar biliyorsunuz hepiniz.. 1-Atlasjet personeli değilim ben, Star üyesi olan yabancı bir milli havayolunda çalışıyorum 2-Operation Hizmeti denmiş.. bu hizmetin ne olduğunu çok iyi bilen biriyim..Boarding Operation Hizmeti değildir. Komik olmayın 3-Kapı değişikliklerini Havayoluna bağlayan zeki arkadaşım.. Selam Olsun Sana :) 4-ECN'ye TK ile uçarım genelde Havaalanının sorunlarını sorunlarını Havayollarına bağlarsanız haksızlık edersiniz. 5- Alla Alla yazarım kimseyi ilgilendirmez.. 6-Atlasjet TK dan sonra en iyi Türk Kuyruklu Havayoludur.. (Low Cost meraklısıysanız o bölgelerde işim olmaz) 7-ECN'ye yatırım yapılıp altyapısı düzeltilmelidir.Halen IATA ve ICAO tarfından Türk Meydanı olarak tanınan bu istasyonu geliştirmek kimin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Beğenmeyen binmesin konusu değil anladığım kadarı ile. Konu sadece Ercan havalimanı hizmetleri ile ilgili. Bana sorarsanız AtlasJet bu konuya biraz dikkat etmeli ve hizmetlerini incelemeye almalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Begenmeyen binmesin arkadas

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Asağıdaki yazıları okuyunca valla üzüldüm. Demek ki hizmet uçağın vaktinde gelip gitmesi ve kayıp eşya memurunun görünür olmasından ibaret. İnanamıyorum. Bu nasıl bir anlayış. Kontuarda yüzüne bakmayan personel, gülümsemeyen personel, lisan bilmeyen personel, 3 kere boarding kapısını değiştirme. Boarding de hadi hadi acele edin diye pazarcı gibi bağırmak, yapılmayan anonslar. Bunlar ne olacak ? Bunlar da hizmetin bir parçası değil mi ? Ne olur bu zihniyetinizi değiştirin sn atlasjet personeli. Sonra size çok yazık olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Verilen tüm hizmetlerin adı operasyondur. Siz onu harekat olarak algılıyorsunuz. Dolayısı ile de ECN da verilen tüm hizmetleriniz atlasjete yakışmıyor. Algılama hataları yolcuya da yansıyor. Ayrıca Türkçede alla alla diye bir kelime yoktur. Sanırım allah allah demek istediniz. Konunun meydan şartları ile bir ilgisi yok. Tamamen personelin tutum ve davranışları ile ilgisi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kardeşim LCEN başlığını atan kişi Operation'a dikkat etmeli denmiş bende gerçekleri yazdım.. KKTC benim hersene gittiğim bir yer.. Yazlık meydan, apronda yürüyüp uçağa gidiyorsun.. Ordaki beklentini gözden geçir.. Yolculara ninni mi söylesinler? ''Bugün nekadar güzelsiniz yada yakışıklısınız mı desinler?''.. Bagajın kaybolunca yetkilisi ortadan kaybolmayıp sana yardım ediyorsa, uçağın zamanında gelip zamanında gidiyor ve sana taahhüt ettiği servisi veriyorsa sen daha ne arıyorsun bir yaz bakalım ..Atlasjet uçağı zamanında gelir-gider, ikramı iyidir, uçak içi personeli kibardır.. Nedir isteğin ? Kontuar görevlisi sana yağ mı çeksin ? Alla Alla ya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Operasyonel olarak dikkat etmek lazım yazılmıştı ona yönelik yazdım mesajımı ve CG olayını..Operasyon dersen süper yapılıyor.. Birbaşka arkadaş Sitatex'ten bahsetmiş.. Çelebi kökenli arkadaşım.. Senin SITATEX dediğin programın çalışmıyorsa ne yaparsın ? Senin altyapın yetersizse ne yaparsın?.. Anlattırma bana burda ATAOPS ofisinizi, bozulan Fotokopi makinanızı, Çalışmayan bilgisayarlarınızı, Yaptığınız yanlış Loadsheetleri , olmayan yükleme formlarınızı, Gümrüğü saatlerce kapanamayan uçaklarınızı.. Sizden daha az gelişmiş bir istasyon görünce kendinizi Avrupada yada Amerikada zannedip sıkmayın burda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000