10 Aralık 2009, Perşembe 12:10:16

ATLASJET ÖNLEMİNİ ALDI

Türkiye’nin dinamik havayolu şirketlerinden olan Atlasjet, dünyayı tehdit eden domuz gribiyle ilgili bazı önlemler aldı...
  • Sanirim Avrupa ve Amerika ´daki Havayollari ayakta uyuyor? Neden Lufthansa, Emirates ve Delta gibi dev Havayollari bunu uygulamiyor? Dryfogger dediginiz cihaz havayi, yani domuz gribini degil, temizliyor. Domuz gribi ne zamandir havadan geciyor? SARS mi bu? Yanlis isem düzeltin lütfen. Önemli olan koltuklar, daha dogrusu yolcularin elledigi yerler dezinfekte edilmesi gerekiyor. Fakat güzel reklam olmus, tsk´ler.
  • evet... atlasjete bravo. Ben IZ air ADA-AYT uctum yerler berbat haldeydi, siyah lekeler, koltuklar ayni sekil.... yani IZAIR (Pegasus) atlasjeti örnek almasini öneriyorum!
  • Atlasjet bunu uzun zamandır yapıyor. Hatta servis yaparken pürel dezenfekte de veriyorlar herkese.
  • Önce bir haberi okuyup anlamak lazım. O şirketin yada bu şirketin yapması tartışmaları yerine önemli olan sağlık konusunda bu uygulamaların yapılmış olmasıdır. Dikkat edilmesi gereken asıl nokta sağlığa verilen önemdir.
  • thy degil bu uygulamayi ilk yapan atlasjet oldu. Th, atlasjet ve digerlerininde zaten surekli yaptigi gibi; farkli dezenfekte yontemleri denemis olabilir.
  • GÜNAYDIN bir yıl sonrada olsa
  • thy bunu aylardır zaten yapıyordu.
  • Bize bişey olmaz diyip kulağının üstüne yatan diğer şirketler de belki biraz utanıp birşeyler yaparlar

Bir süredir dünyayı etkisi altına alan ve binlerce insanın ölümüne neden olan domuz gribi için Atlasjet bazı özel önlemler aldı.

Bundan sonra uçaklarında ‘dryfogger’ adındaki cihazı bulunduracak olan Atlasjet, böylece uçaklarındaki olması muhtemel olan virüslü havayı temizlemeyi amaçlıyor. Uçucu personelin de virüsten korunması için bakteri virüs ve buna benzer mikroorganizmalara karşı koruyabilmek amacı ile tüm filosunda bulunan HEPA filtrelerin de değişimini sağlayan Atllasjet, ayrıca yolculara el temizleme jeli de dağıtmaya başladı.

Konuyla ilgili açıklamarda bulunan Atlasjet Teknik Başkanı Celalettin Durak, yolcusunu en çok seven havayolu olduklarını söyleyerek "Kabin içindeki virus, bakteri, mantar, toz ve bunun gibi yabancı maddeleri filtreleme görevi yapan kabin içi HEPA filtreleri tüm filolarında normal değişim süresi olan 20 ayı beklemeksizin değiştirdik.Uçak kabin içindeki havanın her 2 dakikada bir devir daim yapıldığını düşündüğümüzde ,uçak kabin içindeki hava tamamı ile virusden arındırılmaktadır. Uçaklarımızdaki HEPA hava filtreleri ameliyathaneler ya da özel arındırılmış hava ortamlarında kullanılan filtrelerle aynıdır. Bu yönüyle uçaklarımız kabin içindeki hava olabilecek en steril konumdadır.

Aldığı tedbirlerde bununla da yetinmeyen havayolumuz yolcunun kabin içinde temas halinde bulunduğu yüzeylerdeki olası virütik,bakteriyel ya da benzeri kirliliğide önlemek amacı ile her sefer sonrası Aeropest firmasına kabiniçi dezenfektasyon yaptımaktadır'' dedi.

Uygulamanın son bir buçuk aydır devam ettiğini söyleyen Durak,''ayrıca ilave olarak yolcularımıza yolculukları sırasında el temizleme jeli dağıtmaktayız.
Bu önlemleri  uygulamaya alırken yolcusunu en çok seven havayolu olarak maddi hiçbir kaygımız olmadı” dedi.

Her sefer sonrası Atlasjet uçaklarında dezenfektasyon işlemi yapan Aeropest yöneticisi Doktor Mehmet Aydın ise  “Atlasjet uçaklarında dezenfektasyon işlemini dryfogger cihazı ile yapmaktayız.Yapılan dezenfektasyon hasta bir yolcunun uçakta bırakabileceği virüsü öldürmektedir ve bu uluslararası normlarda son derece geçerli bir önlemdir'' dedi.

Atlasjet dryfogger

Atlasjet dryfogger

Atlasjet dryfogger

Atlasjet dryfogger

Atlasjet dryfogger

ATLASJET ÖNLEMİNİ ALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sanirim Avrupa ve Amerika ´daki Havayollari ayakta uyuyor? Neden Lufthansa, Emirates ve Delta gibi dev Havayollari bunu uygulamiyor? Dryfogger dediginiz cihaz havayi, yani domuz gribini degil, temizliyor. Domuz gribi ne zamandir havadan geciyor? SARS mi bu? Yanlis isem düzeltin lütfen. Önemli olan koltuklar, daha dogrusu yolcularin elledigi yerler dezinfekte edilmesi gerekiyor. Fakat güzel reklam olmus, tsk´ler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet... atlasjete bravo. Ben IZ air ADA-AYT uctum yerler berbat haldeydi, siyah lekeler, koltuklar ayni sekil.... yani IZAIR (Pegasus) atlasjeti örnek almasini öneriyorum!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Atlasjet bunu uzun zamandır yapıyor. Hatta servis yaparken pürel dezenfekte de veriyorlar herkese.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Önce bir haberi okuyup anlamak lazım. O şirketin yada bu şirketin yapması tartışmaları yerine önemli olan sağlık konusunda bu uygulamaların yapılmış olmasıdır. Dikkat edilmesi gereken asıl nokta sağlığa verilen önemdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy degil bu uygulamayi ilk yapan atlasjet oldu. Th, atlasjet ve digerlerininde zaten surekli yaptigi gibi; farkli dezenfekte yontemleri denemis olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
GÜNAYDIN bir yıl sonrada olsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy bunu aylardır zaten yapıyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bize bişey olmaz diyip kulağının üstüne yatan diğer şirketler de belki biraz utanıp birşeyler yaparlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000