17 Ağustos 2008, Pazar 07:47:20

AtlasJet Erbil'e Ankara ve Adana'dan da uçacak

İstanbul-Erbil uçuşlarındaki yüksek doluluk oranı, Atlasjet Havayolları'nı harekete geçirdi. Firma, Ankara ve Adana'dan da Kuzey Irak'a tarifeli sefer düzenlemeye başlayacak.
  • Yorumunuz... arkadaslar erbıle gıtme ıcın tc vatandaslarına vıze gerekıyormu bılen varsa yazsın lutfen. tskkr
  • Arkadaslar, SunExpress Kars'a ucuyor ya hem de yüksek teknoloji ürünü son model modern ucaklarla ucuyor, neden bunu görmüyorsunuz ? Digeri ucmazsa ucmasin ama siz hazır ucana sahip cikin Kayseri bu hatayi yapti Antalya Kayseri ucuslari askiya alindi
  • Yorumunuz... YANİ SON YILLARIN ARTIK BERABER YAŞAMAYA DAYATILAN KRİZLE BİRLİKTE BAŞINDAN BİRTAKIM OLAYLAR GEÇMESİNE RAĞMEN KENDİNDEN ÖDÜN VERMEDEN AYAKTA DİMDİK DURAN ATLASJET'İ KUTLUYORUM..
  • kar varsa anadolu-jet(thy) bu uçuşları değerlendirir...
  • gercekten cok merak ettigim birsey var o da bu ucuslarin ne amacla yapildigi....riskli bolge olmasi nedeniyle atlas jet yonetiminin cok iyi kar yaptigi ve bu nedenle buraya seferler duzenledigi gun gibi asikar...Insanlari dusunmedigi gun gibi ortada...Birazcik dusunseydi hala aydinlanmayan Isparta kazasini aciklarlardi....Onlarca bilim insani ve cok degerli hostes arkadaslarimizi kaybettik...Aylar gecti kimseden ses cikmadi....Icinde Atlasjet isminin gectigi her konuda biraz daha dusunmeli herkes ....
  • sayın atlasjet yetgililerinden sorup öğrenmeyi çok merak ediyorum.neden içhatlardan çekildiniz.bu bölgelerde bizlere büyük masraflar ettirdiniz.neden.neden neden? bütün acantelerden sorun hakkınıza neler söylüyorlar,her yerde hayal kırıklığı.
  • Karslı kardeşleri iyi niyetiniz boşuna kim var kim duyar.atlasjet başındakiler kulaklarını kapatmış çeblerini açmış.senin iyi niyetli yakarışın boşuna zaten yalancı bunlar yok kardeş 10 parmağınızı kınakasanız yaranamazsınız. bak.trabzon van uçuşları yok ben karsta askerlik yaptım karsı seviyorum.karslılara selm.
  • KARASLI OLUŞUNUZA ÇOK SEVİNİYORUM BİR KARSLI OLARAK UÇUŞLARINIZI VE TÜRKİYE VE DÜNYADAKI YERİNİZİ BEĞENİYORUM. AMA BİR SÖZÜNÜZÜ SİZE HATIRLATMAK İSTİYORUM.BİZ KARSLILARA VEDİĞİNİZ SÖZÜNÜZÜ HATIRLATMAK İSDEDİM. 1.NEDEN KARSA UÇMUYORSUNUZ.2.KARSLI SİZE SAHİP ÇIKMADIMI.3.KARSTAN UÇUŞLARINIZ VE DOLULUK ORANINIZ MI DÜŞÜKTÜ.HAYIR HEPİSİ VARDI SİZ KISA MESAFAYI TERCİH ETTİNİZ. ŞİMDİ BURDAN SİZDEN İSTEĞİM,ŞAYET BURASINI OKUYORSANIZ. KARSA UÇUN. İNANIN UÇAĞINIZI KONFORUNUZU VE İLGİNİZİ ÇOK BEĞENDİK.KARSA UMARIM KIRGIN DEĞİLSİNİZ. KIRILDIYSANIZ GELİN UZATIN ELİNİZİ BARIŞALIM.HADİ KARSA UÇUŞ TARİFENİZİ AÇIKLAYIN.KARSLILAR ADINA SAYGILAR.
  • Yorumunuz... SINIRIMIZDA YILLARDIR KAOS-KARGAŞA-SAVAŞ BİR ŞEKİLDE YENİDEN DÜNYE İLE İLETİŞİME GEÇMELERİ VE BUNUN TÜRKİYE ÜZERİNDEN BAŞLATILIYOR OLAMSI ÇOK OLUMLU BİR GELİŞME. HAYIRLISI OLSUN.....

 

Erbil'e başkent Ankara ile Adana'dan haftada 6 uçuş gerçekleştirilecek. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile Irak Sivil Havacılık Otoritesi arasında imzalanan 'İkili Havacılık Anlaşması', Atlasjet'in Erbil'e yaptığı uçuşların da önünü açtı. Genel müdürlük, 11 Temmuz'da Irak ile İkili Havacılık Anlaşması imzalamış, her iki ülke arasındaki mevcut seferlerin artırılması konusunda mutabakata varılmıştı. İmzalanan mutabakat zaptına göre, iki ülke arasında mevcut sefer sayısının tayin edilen her bir hatta haftada 14 sefer olması konusunda anlaşma sağlandı. Müzakerelerde, mevcut İkili Havacılık Anlaşması'nın günün şartlarına göre revize edilmesi yolunda güvenlik ve emniyet konuları mevcut anlaşmaya dahil edildi. Anlaşmanın tümünün güncellenmesi konusunda Irak Sivil Havacılık yetkililerine taslak metin sunuldu. Irak'tan aralarında Bağdat, Basra, Erbil ve Süleymaniye, Türkiye'den İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Adana'nın bulunduğu 6 noktaya sefer yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Atlasjet yönetimi de, iki ülke arasında yapılan anlaşma sonrası özellikle işadamlarından gelen yoğun talebi de dikkate alarak Erbil'e, İstanbul'un yanı sıra Ankara ve Adana'dan da uçma kararı aldı. Atlasjet Havayolları CEO'su Orhan Coşkun, haftanın 5 günü gerçekleştirilen İstanbul-Erbil uçuşlarında yüzde 80'inin üzerinde doluluk yakaladıklarını ifade ederek, İstanbul uçuşundaki yoğunluğun, Ankara ve Adana seferlerinin açılması yönünde cesaret verdiğini söyledi. Uçuşların artırılması ve yaygınlaştırılması konusunda özellikle işadamlarından büyük talep geldiğine dikkat çeken Coşkun, "Ankara'dan Erbil'e gidecek yolcularımız, önce İstanbul'a uçtuklarından zaman kaybı yaşıyordu. Bu sıkıntının da ortadan kalkması amacıyla 8 Eylül'den itibaren haftanın 6 günü Ankara ve Adana'dan Erbil'e uçma kararı aldık. Özellikle başkent Ankara'yı Erbil'e bağlayacağımız için büyük heyecan duyuyoruz." dedi. Irak ile ticaret hacmini üç yıl içinde 20 milyar doların üzerine çıkarmayı planlayan hükümet, bu hedefe ulaşmak için havayolu köprüsünün kesintisiz olarak gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekiyordu. Ancak bugüne kadar sadece eski tip uçaklarla yapılan tarifesiz uçuşlarda yaşanan sıkıntılar, işadamlarının büyük tepkisine sebep oluyordu.

Charter (tarifesiz) şirketlerin büyük rağbet gösterdiği İstanbul-Erbil uçuşları, 1995'te Fly Air ile başlamıştı. Dışişleri Bakanlığı'nın izni alınarak başlatılan uçuşlar ilk olarak 1995 Ağustos'unda İstanbul'dan Süleymaniye'ye gerçekleştirildi. 1 ay sonra da Erbil uçuşları başladı. Fly Air, 2006 Eylül'ünde kira süreleri sona eren 2 MD uçağını iade edince, uçuşlar durduruldu. Daha sonra Erbil'e, TT Airlines uçmaya başladı. 14 Aralık'a kadar haftada 3 sefer yapan TT Airlines'in uçuşları, 'teknik yetersizlik' sebebiyle durdurulunca, maddi sıkıntı yaşayan World Focus Havayolları uçuşlar için harekete geçti. Ancak, World Focus da, SHGM'den permi (uçuş izni) ve uçağın bakım onayını alamadığı için Erbil'e uçamadı. Daha sonra onay alan World Focus, uçuşlarına Ank Air ismiyle devam etti. Haziranın ilk haftası 150 yolcunun Atatürk Hava Limanı'nda 2 gün mahsur kalmasıyla yaşanan kriz sebebiyle 8 Haziran'da uçuşlar bir kez daha durduruldu. Kuzey Irak pazarındaki boşluğu değerlendiren Atlasjet Havayolları ise ilk defa 'tarifeli uçuşlar' yapılması için harekete geçti ve SHGM'den onay aldıktan sonra 29 Haziran'dan itibaren İstanbul'dan Erbil'e haftada 5 tarifeli uçuş gerçekleştirmeye başladı.

Tarifeli seferlerle 1,5 ayda 7 bin 200 yolcu taşıdı

Atlasjet Havayolları, bugüne kadar sadece charter (tarifesiz) uçuşların yapıldığı Erbil'e, 1,5 ay önce tarifeli sefer başlatmıştı. 'Güvenlik, uçuş emniyeti ve bilet paralarının ödenmemesi' gibi sebeplerle birçok kez sekteye uğrayan Erbil uçuşları, 29 Haziran'dan itibaren her hafta pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve pazar tarifeli olarak gerçekleştiriliyor. 2 yaş ortalamasına sahip CRJ 900 ve Airbus 319 tipi uçaklarla yapılan uçuşlarda bugüne kadar yaklaşık 7 bin 200 yolcu taşındı. Şirket, 8 Eylül'de başlayacak Ankara-Erbil ve Adana-Erbil uçuşlarıyla birlikte 2008'de toplam 20 binin üzerinde yolcu uçurmayı planlıyor. Erbil uçuşları, tüm vergi ve sigortalar dahil İstanbul ve Ankara'dan yaklaşık 700, Adana'dan da yaklaşık 600 dolara (gidiş-dönüş) gerçekleştirilecek. Yolcular, biletlerini internetten ve telefonla alma imkanına kavuşurken, İstanbul'da aktarma yaparak yurtiçi ve yurtdışı bağlantılı uçuşlardan yararlanabiliyor.

Mustafa Gün

AtlasJet Erbil'e Ankara ve Adana'dan da uçacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Rumuz ~ 15 yıl önce
Yorumunuz... arkadaslar erbıle gıtme ıcın tc vatandaslarına vıze gerekıyormu bılen varsa yazsın lutfen. tskkr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bambus ~ 16 yıl önce
Arkadaslar, SunExpress Kars'a ucuyor ya hem de yüksek teknoloji ürünü son model modern ucaklarla ucuyor, neden bunu görmüyorsunuz ? Digeri ucmazsa ucmasin ama siz hazır ucana sahip cikin Kayseri bu hatayi yapti Antalya Kayseri ucuslari askiya alindi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz TOLGA ~ 16 yıl önce
Yorumunuz... YANİ SON YILLARIN ARTIK BERABER YAŞAMAYA DAYATILAN KRİZLE BİRLİKTE BAŞINDAN BİRTAKIM OLAYLAR GEÇMESİNE RAĞMEN KENDİNDEN ÖDÜN VERMEDEN AYAKTA DİMDİK DURAN ATLASJET'İ KUTLUYORUM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akif ~ 16 yıl önce
kar varsa anadolu-jet(thy) bu uçuşları değerlendirir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gokmen ~ 16 yıl önce
gercekten cok merak ettigim birsey var o da bu ucuslarin ne amacla yapildigi....riskli bolge olmasi nedeniyle atlas jet yonetiminin cok iyi kar yaptigi ve bu nedenle buraya seferler duzenledigi gun gibi asikar...Insanlari dusunmedigi gun gibi ortada...Birazcik dusunseydi hala aydinlanmayan Isparta kazasini aciklarlardi....Onlarca bilim insani ve cok degerli hostes arkadaslarimizi kaybettik...Aylar gecti kimseden ses cikmadi....Icinde Atlasjet isminin gectigi her konuda biraz daha dusunmeli herkes ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acnt ~ 16 yıl önce
sayın atlasjet yetgililerinden sorup öğrenmeyi çok merak ediyorum.neden içhatlardan çekildiniz.bu bölgelerde bizlere büyük masraflar ettirdiniz.neden.neden neden? bütün acantelerden sorun hakkınıza neler söylüyorlar,her yerde hayal kırıklığı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXXXX ~ 16 yıl önce
Karslı kardeşleri iyi niyetiniz boşuna kim var kim duyar.atlasjet başındakiler kulaklarını kapatmış çeblerini açmış.senin iyi niyetli yakarışın boşuna zaten yalancı bunlar yok kardeş 10 parmağınızı kınakasanız yaranamazsınız. bak.trabzon van uçuşları yok ben karsta askerlik yaptım karsı seviyorum.karslılara selm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARDLI ~ 16 yıl önce
KARASLI OLUŞUNUZA ÇOK SEVİNİYORUM BİR KARSLI OLARAK UÇUŞLARINIZI VE TÜRKİYE VE DÜNYADAKI YERİNİZİ BEĞENİYORUM. AMA BİR SÖZÜNÜZÜ SİZE HATIRLATMAK İSTİYORUM.BİZ KARSLILARA VEDİĞİNİZ SÖZÜNÜZÜ HATIRLATMAK İSDEDİM. 1.NEDEN KARSA UÇMUYORSUNUZ.2.KARSLI SİZE SAHİP ÇIKMADIMI.3.KARSTAN UÇUŞLARINIZ VE DOLULUK ORANINIZ MI DÜŞÜKTÜ.HAYIR HEPİSİ VARDI SİZ KISA MESAFAYI TERCİH ETTİNİZ. ŞİMDİ BURDAN SİZDEN İSTEĞİM,ŞAYET BURASINI OKUYORSANIZ. KARSA UÇUN. İNANIN UÇAĞINIZI KONFORUNUZU VE İLGİNİZİ ÇOK BEĞENDİK.KARSA UMARIM KIRGIN DEĞİLSİNİZ. KIRILDIYSANIZ GELİN UZATIN ELİNİZİ BARIŞALIM.HADİ KARSA UÇUŞ TARİFENİZİ AÇIKLAYIN.KARSLILAR ADINA SAYGILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz kaaner ~ 16 yıl önce
Yorumunuz... SINIRIMIZDA YILLARDIR KAOS-KARGAŞA-SAVAŞ BİR ŞEKİLDE YENİDEN DÜNYE İLE İLETİŞİME GEÇMELERİ VE BUNUN TÜRKİYE ÜZERİNDEN BAŞLATILIYOR OLAMSI ÇOK OLUMLU BİR GELİŞME. HAYIRLISI OLSUN.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000