28 Temmuz 2017, Cuma 14:40:40

AtlasGlobal'den "felaket" açıklaması!

İstanbul'da dün yaşanan yoğun yağış, fırtına ve ceviz büyüklüğüne ulaşan dolu nedeniyle AtlasGlobal uçağının radomu parçalanmıştı. Yaşanan felaket sonrasında İstanbul'dan kalkan uçak geri dönmek zorunda kalmıştı. Şirket, olay sonrası resmi açıklama yayınladı.
  • Sevgili arkadaşlarım SMART COCKPIT sitesine girip,arama motoruna WX RDR &HAIL yazarsanız 3 adet güzel makale geliyor .Hepsi çok yararlı olacaktır eminim..HAYIRLI UÇUŞLAR..
  • Adam öngörülmesi çok zor bir durumla karşı karşıya kalmış, nihayetinde de kimsenin burnunu kanatmadan uçağı yere indirmiş. Şapka çıkarıp tebrik edeceğinize abuk subuk laflar ediyorsunuz. Uçak hasar mı görmüş? Size ne kardeşim size ne. Sigorta şirketi var, uçağın sahibi var. İncelesinler, kim ne alıp verecekse hesaplaşsınlar. Bir trafik kazası olunca otobanı merakı yüzünden kilitleyen ilkel beyinlilere laf anlatın bakalım anlatabilirseniz. Bu milletin tek eksiği, saygı. Saygı duymanın ne olduğunu bilmiyor, öğrenmek te istemiyorlar. Centilmenlik bu coğrafyaya hiç uğramamış.
  • En büyük atc bizim atc
  • Bu adama kahraman diyen bir de Alphan Morkan kimmiş ona baksın.. Ukrayna bu inişi yapan pilota kahramanlık nişanı takıyor. Bizde de bu inişten daha riskli emergency yaşayarak inebilen Alphan Morkan'da THY'den atılıyor.
  • Ben bu uçağın içindeydim çok kötü anlar yaşadık resmen ölüme gittik neden bu uçak kalktı Atlas doğal afet diyor kule izin verdi diyor bırakın bu işleri kaptan istese o uçağı kaldırmazdı şimdi kahraman oldu benim yanım da 4 tane yeğenim vardı ve ikisi bebekti kalkarken can yeleği bile vermediler ben o anda alıp giydirdim resmen denize iniyoruz dediler ve indikten sonra 5 saat valiz bekletik bir kişide gelip bir bardak su içermisiniz demedi iki tane bebekle sandalyelerde bekledik yani anlayacağınız Atlas iğrençsin pilot sende uçağı indirdim diye kendini iyi bir şey yaptın sanma keşke kaldırmayıp ta insanlık yapsaydın bu devirde havanın yukarda bulutun içinde ne olduğunu görülüyor ben pek hava deyimlerini bilmem ama gerizekalıda değilim okuyoruz dinliyoruz söylenecek çok şey var ama dinleyen Yok
  • Perfect Landing...Good jop...
  • süper ınıs olmus
  • Çok çok geçmiş olsun. Uçağın son halini yakından görmeyen bire bir şahit olmayan o hava şartında yerde yürümekte zorlanan insanlar çevredeki herşeye zarar veren rüzgar ve dolu . Havada yakalanan hava araçlarına nasıl bir zarar vereceğini gerçek havacılar bilir. Bilgisiz Kişiler havacılığın H sinden anlamayan S...... yorum yapmasınlar kim olursa olsun ırkı ülkesi neresi olursa olsun o uçağı o haliyle piste indire bilen pilot ve yolcuları sakinleştiren ekibi kutluyorum hepsi kahraman dır . Teşekkürler
  • Felaket tabi. Ucagin burnu kirildi
  • Niçin girdin o ciger gibi görünen cb ye .Önce onun cevabını ver.

İstanbul'da dün yaşanan yoğun yağış, fırtına ve ceviz büyüklüğüne ulaşan dolu nedeniyle kentte adeta hayat durmuş, olay sırasında yolcu uçakları da nasibini almıştı. Dolu yağışından en çok etkilenen uçaklardan biri de AtlasGlobal'e ait İstanbul-Ercan uçağıydı.

Meteorolojik şartlar nedeniyle AtlasGlobal uçağının kokpit camları ve radom kısmı ağır hasar almıştı. Olayla ilgili şirketten açıklama geldi.

AtlasGlobal tarafından yapılan konuya ilişkin açıklama şu şekilde:

"27 Temmuz tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan 18:10’de IST/ECN seferimizi yapan Airbus A320 tipi uçağımız kalkıştan bir süre sonra 4000 feet’e yükseldiği sırada İstanbul’da başlayan yoğun dolu yağışından etkilenmiştir. Dolu fırtınası sırasında uçağımızın burun kısmı ve ön camlarının zarar görmesi nedeniyle kaptan pilotumuz Atatürk Havalimanı’na geri dönme kararı almıştır, Pilotlarımızın deneyimi ve soğukkanlılığı sayesinde iniş başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

İnişten sonra uçağımız bakıma alınmış, 121 yolcusu ve 6 mürettebat farklı bir uçağa aktarılarak Kıbrıs Ercan Havalimanı’na gönderilmiştir.

Oleksandr AkopovKaptan pilotumuz Oleksandr Akopov konuyla ilgili olarak “Dün akşam Türkiye'de çok nadir gördüğümüz bir hava muhalefeti yaşandı. 1 saat içinde 10 derece düşen hava sıcaklığına bağlı olarak süper hücreli fırtınadan kaynaklı dikey akımlar ve şiddetli rüzgar nedeniyle çok yoğun dolu yağışı oluştu. Bu sırada inişe geçen ve kalkış yapan tüm uçaklar rotalarını değiştirmek zorunda kaldı. 4000 feet’de seyrederken bizim de uçağımızın burun kısmı ve kokpit camları hasarlandı. Bu sebeple iniş yapma kararı aldık. İniş esnasında yan camdan pisti görmek için uçağı yan yatırdık. Bilinçli yapılan bu hareket sonrası iyi bir koordinasyonla piste güvenli iniş yaptık” şeklinde bilgi vermiştir.

Olay sırasında uçağımızın kontrolü Sovyetler Birliği döneminde havacılık sektörünün merkezi olan Ukrayna’da eğitim gören son derece deneyimli bir uçuş ekibindeydi. Uçakta bulunan kaptan pilotumuz 13 bin 908 saatlik uçuş deneyimi ve defalarca simülasyonlardan geçerek bu tür aksiliklere hazırlıklı olması sayesinde sorunsuz bir şekilde bu hava muhalefetinin atlatılmasını sağlamıştır."

AtlasGlobal'den "felaket" açıklaması!

Yorumlar Tüm Yorumlar (130)

AD ~ 7 yıl önce
Sevgili arkadaşlarım SMART COCKPIT sitesine girip,arama motoruna WX RDR &HAIL yazarsanız 3 adet güzel makale geliyor .Hepsi çok yararlı olacaktır eminim..HAYIRLI UÇUŞLAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafa değişmeli ~ 7 yıl önce
Adam öngörülmesi çok zor bir durumla karşı karşıya kalmış, nihayetinde de kimsenin burnunu kanatmadan uçağı yere indirmiş. Şapka çıkarıp tebrik edeceğinize abuk subuk laflar ediyorsunuz. Uçak hasar mı görmüş? Size ne kardeşim size ne. Sigorta şirketi var, uçağın sahibi var. İncelesinler, kim ne alıp verecekse hesaplaşsınlar. Bir trafik kazası olunca otobanı merakı yüzünden kilitleyen ilkel beyinlilere laf anlatın bakalım anlatabilirseniz. Bu milletin tek eksiği, saygı. Saygı duymanın ne olduğunu bilmiyor, öğrenmek te istemiyorlar. Centilmenlik bu coğrafyaya hiç uğramamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dalgakıran ~ 7 yıl önce
En büyük atc bizim atc

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 7 yıl önce
Bu adama kahraman diyen bir de Alphan Morkan kimmiş ona baksın.. Ukrayna bu inişi yapan pilota kahramanlık nişanı takıyor. Bizde de bu inişten daha riskli emergency yaşayarak inebilen Alphan Morkan'da THY'den atılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yg ~ 7 yıl önce
Alphan Morgan o uçağı indirir her pilot indirir eğitimler onun üzerine indirir indiremesine de o uçağı o hale getirinceye kadar olana niye müdahale edemedi Tıpkı atlas taki kaptanın yaptığı hataları eleştirdiğimiz gibi Sonuçta o da indirmiş uçağı ama aklı nerdeymiş oraya kadar Sonuçta bu iş kendini tatmin değil Emniyettir ve yolcu taşıyoruz onların emniyetidir Ne Alphan Morgan ı artis
Reyhan arslan ~ 7 yıl önce
Ben bu uçağın içindeydim çok kötü anlar yaşadık resmen ölüme gittik neden bu uçak kalktı Atlas doğal afet diyor kule izin verdi diyor bırakın bu işleri kaptan istese o uçağı kaldırmazdı şimdi kahraman oldu benim yanım da 4 tane yeğenim vardı ve ikisi bebekti kalkarken can yeleği bile vermediler ben o anda alıp giydirdim resmen denize iniyoruz dediler ve indikten sonra 5 saat valiz bekletik bir kişide gelip bir bardak su içermisiniz demedi iki tane bebekle sandalyelerde bekledik yani anlayacağınız Atlas iğrençsin pilot sende uçağı indirdim diye kendini iyi bir şey yaptın sanma keşke kaldırmayıp ta insanlık yapsaydın bu devirde havanın yukarda bulutun içinde ne olduğunu görülüyor ben pek hava deyimlerini bilmem ama gerizekalıda değilim okuyoruz dinliyoruz söylenecek çok şey var ama dinleyen Yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memnuniyetsiz ~ 7 yıl önce
Siz yolculara yaranilmaz ucus iptal olur isyan edersiniz.hava kosullarindan baska yere iner isyan edersiniz sag saglim inersiniz niye kalkti diye isyan edersiniz.Iste bu yuzden hava kosullari sebebi ile otoriteler iptal etmiyor mazallah bekledikleri yagis gelmezse ve ucus iptal edildiyse anlat yolcuya derdini anlatabilirsen.Fikirsizler
P.E ~ 7 yıl önce
yolcu her zaman haklıdır arkadaş.sonuçta kişi ölüm tehlikesi atlatmış ve ilgilenen kimse olmamış,burada tehlikeyi kalkış yaparak yaratan kaptan kendi kendini kahraman yapmış.yolcu memnuniyetsiz olabilir sen memnun edeceksin arkadaş.sen bu işi ne için yapıyorsun hayrına değil herhalde,güvenli şekilde yolcuları taşımak senin görevin parasıyla.Atlasjet'in hatalarını görmeden hemen yolcuya atar yapmışsın"memnuniyetsiz" yorumunun sahibi.
Burda atıp tutacağına ~ 7 yıl önce
Yaşadığına şükret bence.
Serdar savaşcı ~ 7 yıl önce
Sen o uçağın içindemiydin ilk yorumu yapan arkadaş burdan atıp tutmak kolay
CAPTAIN ~ 7 yıl önce
Perfect Landing...Good jop...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
i.a ~ 7 yıl önce
süper ınıs olmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SERKAN BABA ~ 7 yıl önce
Çok çok geçmiş olsun. Uçağın son halini yakından görmeyen bire bir şahit olmayan o hava şartında yerde yürümekte zorlanan insanlar çevredeki herşeye zarar veren rüzgar ve dolu . Havada yakalanan hava araçlarına nasıl bir zarar vereceğini gerçek havacılar bilir. Bilgisiz Kişiler havacılığın H sinden anlamayan S...... yorum yapmasınlar kim olursa olsun ırkı ülkesi neresi olursa olsun o uçağı o haliyle piste indire bilen pilot ve yolcuları sakinleştiren ekibi kutluyorum hepsi kahraman dır . Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grb ~ 7 yıl önce
Felaket tabi. Ucagin burnu kirildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reality ~ 7 yıl önce
Niçin girdin o ciger gibi görünen cb ye .Önce onun cevabını ver.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000