28 Haziran 2017, Çarşamba 10:00:55

Atlasglobal Beyrut uçuşlarına başladı

Global bir havayolu şirketi olma yolunda hedeflerine hızla ilerleyen Atlasglobal’in yeni uçuş noktası, "Ortadoğu’nun Paris’i" olarak anılan Beyrut oldu.
  • Geçen günlerde İstanbul-AYT yaptım. sürekli kullanıyorum. Yeni kabin memurları başlamış eğitimdeydiler sanırım. Biri ile konuştum. Önlisans Sivil havacılık bölümünü okumuş. Diğer memurlar lise mezunu. Bu kadar fark olur ! Somurtkan arkada kaka kiki. Yeni gelenlerin hepsi önlisans en az. Atlasglb büyümek istiyorsa zihinsel olarak bu lise mezunlarını hemen yollamalı. Üniversite okuyanlar çok fark ediyor.
  • Emek somurusu nedeniyle en uyuz oldugum sirket atlastir. Bir sirket, bir ulke elbet bu sekilde buyuyup gelisebilir. Ama bu is gucu somurusune yaslanip aldiklari yolun nasil katedildigi akillarda kalacaktir. Iktisadi anlamda uzun vadede sirketler sadece hizmet ya da urun satisiyla ayakta kalmazlar, beseri faktorler bir sirketi ayakta tutan prestij unsurudur. Bunu koruyamayan, sirf kar gudusuyle devamliligini saglamaya calisan isletmeler uzun vadede yok olmaya mahkumdur. Isin anlayamadigim kismi o kadar para alan yoneticilerin bunu goremeyecek kadar kapasitesiz olmasidir. Herkese saygilar, iyi calismalar dilerim.
  • Atlasın işi çok zor, ne yaptığı belli değil, renklendirilip renklendirilip birine satılmaya çalışınıyor izlenimi var.Hayırlısı
  • Almanya'dan direk Anadolu sefer isteriz
  • Beyrut uçuşlarında canyeleği, uzatma veya çocuk kemerlerine dikkat, yolcular çantalarına koyup koyup gidiyor, her bacak 8-10 can yeleği tamamlamaktan gına gelmişti
  • Artik AutoPilotla ucarlar. Pgs en tecrubeli folarini aldi , darisi kaptanlarinin basina.
  • Uçuracak kaptan ve uçak bulursa yapar
  • Hatay Beyrut açılsa süper olur
  • Bence Adana gereksiz oldu Zaten Wings Of lebanon uçuyor ve çoğu boş
  • Atlas,sun expres ve onur air surekli avrupayi dusunuyorlar birazda kendi ulkenize bakin. Onca liman var terk edilmis gibi. Halkimiz artij cevre illeri kullaniyor

Global bir havayolu şirketi olma yolunda hedeflerine hızla ilerleyen Atlasglobal’in yeni uçuş noktası, "Ortadoğu’nun Paris’i" olarak anılan Beyrut oldu. 26 Haziran 2017 tarihinde başlayan İstanbul-Beyrut ve Adana- Beyrut uçuşları, haftada 2 gün karşılıklı olarak gerçekleştiriliyor.

Atlasglobal, uluslararası arenada şılıklı izlediği büyüme stratejisi doğrultusunda bu kez rotasını Beyrut’a çevirdi. Atlasglobal yolcuları Ortadoğu’nun Paris’i olarak tanınan Beyrut’a hem İstanbul hem de Adana’dan gidiş – dönüş 199$’dan başlayan fiyatlarla uçuyor. Atlasglobal’in Beyrut uçuşları İstanbul ve Adana’dan Pazartesi ve Perşembe günleri gerçekleşiyor.

EkonomiPlus ile özel uçuş keyfi
Beyrut’a EkonomiPlus’ta seyahat eden Atlasglobal yolcuları, özel olarak tasarlanmış 77 cm genişliğindeki deri kaplı koltuklarda konforlu bir uçuş yaşarken, ücretsiz zengin çeşitli yiyecek ve içecek ikramı, 30 kilogram bagaj hakkı, ücretsiz koltuk seçimi gibi hizmetlerden yararlanıyor.

Arzu eden Atlasglobal yolcuları, Beyrut uçuşlarında Business Class alternatifini seçerek, seyahatlerini daha ayrıcalıklı hale getirebilecek. Business Class’ta seyahat eden yolcular 100 cm aralıklı geniş koltuklarda uçuş yaparak, zengin ikram çeşitleri, 40 kilogram bagaj taşıma hakkı, bagaj önceliği, Atatürk Havalimanı’nda uçağa V.I.P araç ile transfer gibi özel hizmetlerden yararlanıyor.

Atlasglobal Beyrut uçuşlarına başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Yolcu ~ 7 yıl önce
Geçen günlerde İstanbul-AYT yaptım. sürekli kullanıyorum. Yeni kabin memurları başlamış eğitimdeydiler sanırım. Biri ile konuştum. Önlisans Sivil havacılık bölümünü okumuş. Diğer memurlar lise mezunu. Bu kadar fark olur ! Somurtkan arkada kaka kiki. Yeni gelenlerin hepsi önlisans en az. Atlasglb büyümek istiyorsa zihinsel olarak bu lise mezunlarını hemen yollamalı. Üniversite okuyanlar çok fark ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Atlas Gercegi. ~ 7 yıl önce
Emek somurusu nedeniyle en uyuz oldugum sirket atlastir. Bir sirket, bir ulke elbet bu sekilde buyuyup gelisebilir. Ama bu is gucu somurusune yaslanip aldiklari yolun nasil katedildigi akillarda kalacaktir. Iktisadi anlamda uzun vadede sirketler sadece hizmet ya da urun satisiyla ayakta kalmazlar, beseri faktorler bir sirketi ayakta tutan prestij unsurudur. Bunu koruyamayan, sirf kar gudusuyle devamliligini saglamaya calisan isletmeler uzun vadede yok olmaya mahkumdur. Isin anlayamadigim kismi o kadar para alan yoneticilerin bunu goremeyecek kadar kapasitesiz olmasidir. Herkese saygilar, iyi calismalar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ac kapa ~ 7 yıl önce
Atlasın işi çok zor, ne yaptığı belli değil, renklendirilip renklendirilip birine satılmaya çalışınıyor izlenimi var.Hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu ~ 7 yıl önce
Almanya'dan direk Anadolu sefer isteriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hırsızlara dikkat ~ 7 yıl önce
Beyrut uçuşlarında canyeleği, uzatma veya çocuk kemerlerine dikkat, yolcular çantalarına koyup koyup gidiyor, her bacak 8-10 can yeleği tamamlamaktan gına gelmişti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A/P ON ~ 7 yıl önce
Artik AutoPilotla ucarlar. Pgs en tecrubeli folarini aldi , darisi kaptanlarinin basina.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nereyekadar ~ 7 yıl önce
Uçuracak kaptan ve uçak bulursa yapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemo ~ 7 yıl önce
Hayırlı olsun. Gece kırmızılı kızlar basıyor Beyrut Havaimanını. Onlar yüzünden sabaha kadar uyuyamıyoruz. Bide launch ta birşey kalmıyor bu ne kardeşim. Gidin uyuyun biraz. Sanki yatacak yerleri yok.
Hty ~ 7 yıl önce
Hatay Beyrut açılsa süper olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten ~ 7 yıl önce
Bence Adana gereksiz oldu Zaten Wings Of lebanon uçuyor ve çoğu boş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 7 yıl önce
Atlas,sun expres ve onur air surekli avrupayi dusunuyorlar birazda kendi ulkenize bakin. Onca liman var terk edilmis gibi. Halkimiz artij cevre illeri kullaniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oldu ~ 7 yıl önce
BSG !!!
ne yapsın ~ 7 yıl önce
tüm şehirlerimize uçacak kadar imkan sadece thy'de var. bu serzenişler boş, adam elindeki uçakları doluluğundan emin olduğu iç meydanlara kullanıyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000