25 Şubat 2013, Pazartesi 12:07:34

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA SKANDAL!

Van’dan Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edilen İranlı A.G isimli şahıs, Atatürk Havalimanı’nda Çelebi kıyafetleri giyerek aprona çıktı. Oradan da Atlasjet uçağına binen İranlı A. G, İran’a giden uçağın kargosunda bitkin halde bulundu.
  • Ya arkadaslar hava alani terimlerini yada arka planda isler nasil yurur bilmem ama yolcular gateleri zor bulurken bir iranlinin hava alanimizin en kor noktalarini ve zaaflarini bilerek hareket etmesi sahsi bir eylem olabilirmi bence imkansiz
  • 1. kapıdan geçiş ve aprona gidiş 2. apronu tanıma 3. elbise temini 4.uçuş bilgileri 5.uçak pozisyonu 6. uçağa ulaşmak 7. uçağa geçiş; tüm bunlar alt alta konulduğunda ve sıradan bir adli olay olarak değerlendirildiğinde ortaya çıkan bu işi bu adamın tek başına yapamayacağı yönündedir ya da işin içinde başka bir şey var onu bilemem
  • Sadece uniforma celebi. Zafiyet Dhmi ve guvenlik zaafi. Uniformaya degil zafiyetlere kesilmeli fatura
  • Adam apron'a girip, melbusatı yürütüyor. Uçuş bilgi ekranlarına bakıp hangi uçağın Tahran'a gittiğini mi göremeyecek.
  • Ayrica. Alalade bir iran vatandfasi,rastgele bir yerden celebi üniformasi buluyor,rahatca aprona geciyor,apronda iran ucagini eliyle koymus gibi buluyor.Bu na akli selim olan hangi insan inanir? Bu olayda bir bit yenigi,derin bir mevzu var.Bu adam her kimse normal bir iranli degil,normal bir sebepten burada degil.Herseyi okudugunuz gibi düz mantikla yorumlamayin.
  • Daha olayin asli astari bilinmeden,zaafiyete sebep olan gercek ortaya cikmadan hemen klavyesi olan güvenlik uzmanlari yorumlamaya baslamis.Bu kisinin izinsiz aprona girmesi ile terminalde yapilan aramanin ne alakasi var? Terminalde yapilan aramalardan neden bu kadar gocunuyorsunuz? Yaraniz mi var? Aramada gecirdiginiz zaman en fazla 1 dk var yok,bu mu zorunuza giden? Neden bot cikarttiliyor? Cünkü gecmiste botun genis topugunda ucaga soktugu bombayi patlatmaya calisan yolcu vakaasi.Neden kemer cikarttiliyor? Cünkü el dedektörü ile kontrol edilirken kemer hizasinda,elbisenin altina gizlenmis herhangi bir silah gecmesin diye (cünkü el dedektörü sinyal verdiginide kemerden geldigi düsünülecek),neden laptop calistiriliyor? Cünkü laptop icerisine cok kolay bomba düzenegi yada narkotik madde yerlestirilebilir,eger laptop calisiyor ise zaten icinden birsey cikarilmamistir.Gelelim ucus ekibine,ey ucus ekibi sizin alninizda kacakci degil mi yaziyor? Otobüs soförü ve muavin ne ise sizde o'sunuz.
  • İranlı bir şahıs aprona kadar girip İran uçağını da buluyorsa (!) vardır bu işte bir bit yeniği... Elin İranlısı aprondaki onca uçak arasından İran'a giden uçağın hangisi olduğunu nasıl öğrenmiş ?
  • fazla söze gerek yok, bunlar iyi günlerimiz...
  • CELEBI UNIFORMASI ISTEDIGIN YERDE BULABILIRSIN OLE 10 AY CALISTIRIP ISCIYI CIKARIRISAN UNIFORMALARI TOPLAMAZSAN SEFAKOY GUNESLIDE CALISMAYAN KALMADI CELEBIDE AZ BILE GUVENLIK DEGIL SADECE MADDIYAT ONEMLI UNUTULMAMALI APRONDA DEVE BILE KESTILER
  • ben havalimanı çalışanıyım. hergün alana girerken 2 kez en ince ayrıntısına kadar aranıyoruz. bu arada her havalimanı çalışanının dikkatini çekmiştir. polisleri ayrı tutuyorum özel güvenlik çalışanları niye x-ray cihazından geçmeden terminale giriyor. çok merak ediyorum. onlar ayrıcalıklı mıdır? yetkililerden bu konu ile ilgili açıklama bekliyoruz.

Atatürk Havalimanı’nda filmlere taş çıkartacak bir kaçış olayı yaşandı. Van’dan Türkiye’ye giriş yaptığı kaydedilen İranlı A.G., havalimanı personeline ait kıyafetleri giydi, uçakla İran’a kadar gitti.

Atatürk Havalimanı emniyetini şaşkına çeviren olay birkaç gün önce meydana geldi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; İran’dan yola çıkarak Van üzerinden Türkiye’ye giriş yapan A.G, daha sonra İstanbul’a geldi. Havayoluyla tekrar ülkesine dönebilmek için Atatürk Havalimanı’na gelen İranlı şahıs, benzerine ancak filmlerde rastlanabilecek bir plan yaptı. A.G, Atatürk Havalimanı’nda faaliyet gösteren yer hizmetleri kuruluşu Çelebi Hava Servisi’ne ait personel kıyafetlerinden bir takım ele geçirdi. Henüz apron tarafına nasıl geçtiği tespit edilemese de bu kıyafetleri giyerek Atatürk Havalimanı’na çıkan maceracı İranlı, personel kıyafetleri ile rahatça apronda dolaştı. Daha sonra 22:40'ta Atlasjet’in KK6570 sefer sayılı İstanbul-Tahran uçuşunu yapan uçağın kargosuna gizlenen şahıs, İran’a kadar uçtu. Burada uçağın kargosunun boşaltılması sırasında bitkin vaziyette bulunan İranlı, hastaneye götürüldü.

Durumun Türkiye’deki birimlere haber verilmesinden sonra skandal uçuşun nasıl yaşandığına ilişkin araştırma başlatıldı. Atatürk Havalimanı apronuna hangi kapıdan nasıl giriş yapıldığının tespit edilmesi için havalimanı emniyeti bütün kamera kayıtlarını tek tek incelemeye başladı. Atatürk Havalimanı emniyetini alarma geçiren olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatılırken, Çelebi Hava Servisi başta olmak üzere tüm şüpheliler üzerinde soruşturma yürütülüyor. Havalimanı emniyetinin henüz İranlı adamın sır yolculuğunun nasıl başladığına ilişkin ipucu bulamadığı kaydedildi.

Olayla ilgili araştırmaların sürdüğü bildirildi.

 ©AirportHaber.com ÖZEL

Bu arada Çelebi Hava Servisi konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Çelebi Hava Servisi açıklaması:

Tahran uçağındaki kaçak yolcu konusuyla ilgili Tahran ve İstanbul Emniyet Müdürlüklerince geniş kapsamlı bir soruşturma sürdürülmekte olduğu bilgisi ulaşmıştır.

Tarafımızca gerekli incelemeler yapılmakta olup, bilgiler netleştiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Saygılarımızla
Çelebi Hava Servisi A.Ş.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA SKANDAL!

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

onur ~ 11 yıl önce
Ya arkadaslar hava alani terimlerini yada arka planda isler nasil yurur bilmem ama yolcular gateleri zor bulurken bir iranlinin hava alanimizin en kor noktalarini ve zaaflarini bilerek hareket etmesi sahsi bir eylem olabilirmi bence imkansiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güvenlik ~ 11 yıl önce
1. kapıdan geçiş ve aprona gidiş 2. apronu tanıma 3. elbise temini 4.uçuş bilgileri 5.uçak pozisyonu 6. uçağa ulaşmak 7. uçağa geçiş; tüm bunlar alt alta konulduğunda ve sıradan bir adli olay olarak değerlendirildiğinde ortaya çıkan bu işi bu adamın tek başına yapamayacağı yönündedir ya da işin içinde başka bir şey var onu bilemem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat!!! ~ 11 yıl önce
Sadece uniforma celebi. Zafiyet Dhmi ve guvenlik zaafi. Uniformaya degil zafiyetlere kesilmeli fatura

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucaginasilmibulmus ~ 11 yıl önce
Adam apron'a girip, melbusatı yürütüyor. Uçuş bilgi ekranlarına bakıp hangi uçağın Tahran'a gittiğini mi göremeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrucu Davut ~ 11 yıl önce
Ayrica. Alalade bir iran vatandfasi,rastgele bir yerden celebi üniformasi buluyor,rahatca aprona geciyor,apronda iran ucagini eliyle koymus gibi buluyor.Bu na akli selim olan hangi insan inanir? Bu olayda bir bit yenigi,derin bir mevzu var.Bu adam her kimse normal bir iranli degil,normal bir sebepten burada degil.Herseyi okudugunuz gibi düz mantikla yorumlamayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrucu Davut ~ 11 yıl önce
Daha olayin asli astari bilinmeden,zaafiyete sebep olan gercek ortaya cikmadan hemen klavyesi olan güvenlik uzmanlari yorumlamaya baslamis.Bu kisinin izinsiz aprona girmesi ile terminalde yapilan aramanin ne alakasi var? Terminalde yapilan aramalardan neden bu kadar gocunuyorsunuz? Yaraniz mi var? Aramada gecirdiginiz zaman en fazla 1 dk var yok,bu mu zorunuza giden? Neden bot cikarttiliyor? Cünkü gecmiste botun genis topugunda ucaga soktugu bombayi patlatmaya calisan yolcu vakaasi.Neden kemer cikarttiliyor? Cünkü el dedektörü ile kontrol edilirken kemer hizasinda,elbisenin altina gizlenmis herhangi bir silah gecmesin diye (cünkü el dedektörü sinyal verdiginide kemerden geldigi düsünülecek),neden laptop calistiriliyor? Cünkü laptop icerisine cok kolay bomba düzenegi yada narkotik madde yerlestirilebilir,eger laptop calisiyor ise zaten icinden birsey cikarilmamistir.Gelelim ucus ekibine,ey ucus ekibi sizin alninizda kacakci degil mi yaziyor? Otobüs soförü ve muavin ne ise sizde o'sunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demiş ki... ~ 11 yıl önce
Şu yolcu uçaklarını ne güvenli uçururduk, yolcular olmasa.....
ESKİ HAVACI ~ 11 yıl önce
peki bilgiler için teşekkürler ama nasıl girmiş?
Dogrucu Davut ~ 11 yıl önce
Konu detayli bir sekilde arastiriliyor duydugum kadariyla.
Apron ~ 11 yıl önce
İranlı bir şahıs aprona kadar girip İran uçağını da buluyorsa (!) vardır bu işte bir bit yeniği... Elin İranlısı aprondaki onca uçak arasından İran'a giden uçağın hangisi olduğunu nasıl öğrenmiş ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
10 numara güvenlik ~ 11 yıl önce
fazla söze gerek yok, bunlar iyi günlerimiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIK ~ 11 yıl önce
CELEBI UNIFORMASI ISTEDIGIN YERDE BULABILIRSIN OLE 10 AY CALISTIRIP ISCIYI CIKARIRISAN UNIFORMALARI TOPLAMAZSAN SEFAKOY GUNESLIDE CALISMAYAN KALMADI CELEBIDE AZ BILE GUVENLIK DEGIL SADECE MADDIYAT ONEMLI UNUTULMAMALI APRONDA DEVE BILE KESTILER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güvenlik... ~ 11 yıl önce
ben havalimanı çalışanıyım. hergün alana girerken 2 kez en ince ayrıntısına kadar aranıyoruz. bu arada her havalimanı çalışanının dikkatini çekmiştir. polisleri ayrı tutuyorum özel güvenlik çalışanları niye x-ray cihazından geçmeden terminale giriyor. çok merak ediyorum. onlar ayrıcalıklı mıdır? yetkililerden bu konu ile ilgili açıklama bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000