02 Kasım 2012, Cuma 14:54:00

"ATATÜRK HAVALİMANI ATIL DURUMA DÜŞEBİLİR"

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) ve Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, üçüncü havalimanı projesini değerlendirdi.
  • London dan selam buraya istanbuldan arkadas gondermisler. Hic birsey bilmeyen yanlis konusan biri thy genel muduru bizimle boyle konusmuyor. Biraz kaliteli kisilerle calsin, Bu tarz ne boyle bizden destek yok artik atlasjet e ingiltere turk acenteler birligi.
  • Gercekten acenta departmani son haliyle atlasjet de iyice zayif ladi.Acenta departmaninda hatirladigimiz Murat bey vardi, ondan sonra kan kaybi basladi onun yerine bir arkadas geldi, simdi yeni gelen arkadasla iyice kan kaybediyor. Buda su demek acenta lar artik cok onemli degil , internet, call center in satislari arti. Havayollari acente departmanlarina cok onem vermiyor. Personel ayirmanin bir anlami olmadigini dusunuyorlar. Niyazoglu turizm izmir.
  • Murat bey acenteler sizin icin cok onemliydi. Neden acente departmani bu halde, ilgisiz, ziyaret etmeyen , ulasilmaz.eskiden bu kadar duyarsiz degillerdi.En iyi acente departmani sizdeydi. buyuk havayoluyu oldunuz diyemi bize boyle davraniyorsunuz. (Safari turizm ercan )
  • 3.ncü hava limanı Türkiye için hayatidir. Hemen bitirilmelidir zira Ortadoğu transit merkezi olma şansını körfez hava yollarına kaptırırız.
  • SİVİL HAVACILIKLA YAKINDAN İLGİLİ İKİ KURUMDA BAŞKANLIK UNVANINI TAŞIYAN BİRİSİ BİR TAKIM ÖNGÖRÜLERDE BULUNMUŞ. AHL'NİN TÜKENECEĞİNİ SÖYLÜYOR, HATTA O DEVASA TESİSİN YERLEŞİM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR. NEDENİ İSE İKİ HAVALİMANININ BİRBİRİNE YAKINLIĞI NEDENİ İLE TRAFİĞİN YÖNETİLEMEYECEĞİ. SAYIN VE SAYGIDEĞER BAŞKAN, SİZ DİĞER ÜLKELERDEKİ HAVALİMANLARININ BİRBİRLERİNE UZAKLIĞINI BİLİYORMUSUNUZ.
  • İSTANBULUN KARADENİZ KIYISI İLE MARMARA KIYISI ARASINDA MİNİMUM 60 KM.VAR.NE KADAR YAKIN DEĞİLMİ?NEW YORK J.FK,LA GARDİA,NEWARK ARASINDAKİ MESAFELER DAHA KISA.
  • Once zihniyet degisecek dogru da kim,nasil degistirecek??? Istanbul gibi bir kentte belediye 24 saat ulasim hizmeti veremiyorsa soyleyecek soz yok..AHL 24 saat hava trafiginin oldugu bir yer ama arkadasin dedigi gibi metro 24.00 de kapaniyor!!! Dunyada buna benzer ornek var mi? Acaba belediye taksicilerle ortak falan mi? Gunduz biz gece de siz mi calisin diye anlastilar ? Boyle bir geri kafali hizmet anlayisi nerede gorulmus? Ben illa taksiye binmek zorunda miyim? 24.00 den sonra yarim saatte bir sefer koyarsin olur biter..Bu kadar zor mu bunu dusunmek veya yapmak? Adamlarin amaci hizmet degil ki...Gosteris yapsinlar,yandaslara ihale dagitsinlar,parayi gotursunler!!! Oyle havalimani yoluna laf olsun diye cicek dikmeye,lale ekmeye benzemez bu isler!!!
  • aman 3. havalimanı cehennemin dibine yapıldı da ahl yi terk ettiğimiz kaldı birde:) En az 5 yılı var ki 5 yıla ülkeninn zararı fena olur..Megakentlere mega havalimanları gereklidir...kargo için de önemli...Ki 4-5 seneye thy rötar dı vs derken epeyce zarara girecek gibi.. çılgın projem çorlu havalanına hızlıtren yapın iç hatları oraya yönlendirin,en kısa çözüm ancak böyle olur
  • 3.DEĞİL 4.HAVALİMANI AÇILSA NE DEĞİŞECEK ? METROYMUŞ , YOLMUŞ ..BUNLARIN HEPSİ AHL'DE VAR BEYLER ! ADAMLAR SAAT 24:00'TE METRO SEFERLERİNİ KAPATIYOR ,SABAHA KADAR MİLLET METRO KATINDA SABAHLIYOR,PARASI OLAN TAKSİ KULLANIYOR !
  • 10 milyar dolar yatırım lazım. 3 milyar özkaynak, 7 milyar kredi.. Bu parayı verebilecek bir firma olursa ihale gerçekleşir. Eğer gerçekleşirse AHL'nin kapatılması farz. Çünkü aynı anda AHL ve 3. havalimanı teknik olarak çalıştırılamıyor. AHL kapanırsa bu alan yerleşime açılır ve Yeşilköy bölgesinde mania dolayısı ile az katlı olan tüm alanlar çok katlı hale gelir, yani eski binalar yerine yüksek katlı yeni yapılar gelir. Kısaca rant büyük olur.. 3. havalimanı için raylı sistem elzem. Ne zaman nasıl yapılır bilemem.. 3. köprü yolu arazinin tam güney sınırından geçiyor. Bu arada 3. köprü için kredi bulundu mu? Bu da açıkda.. Bu sene 3. havalimanının ihaleye çıkacağı söylendi ama ÇED raporu daha çıkmadı. İhale 2013'e sarkacak...

Havalimanı için adres olarak Terkos Gölü çevresinin seçilmesinin uygun olduğunu söyleyen Ersoy, yeni havalimanı devreye girdiğinde Atatürk Havalimanı'nın atıl konuma düşeceğini söyledi.

Ersoy, "İki tane birbirine yakın havalimanında aynı anda iniş kalkış yaptıramazsınız, hava trafiğini organize edemezsiniz. Bu durum kapasite artışını negatif etkileyeceği için çok büyük bir ihtimalle Atatürk Havalimanı atıl konumuna düşecek" dedi.

Ersoy, Atatürk Havalimanı'nın özel uçuşla:r için kullanılabileceğini ya da kentsel dönüşüm kapsamında modern bir yerleşim yeri haline getirilebileceğini belirtti.

BİLET FİYATLARI İNEBİLİR

Ersoy, üçüncü havalimanıyla ilk etapta trafiğin iki misli artacağını belirterek yeni havayolu şirketlerinin kurulacağını öngördü.

Uluslararası havayollarının İstanbul'a seferlerini artıracağını kaydeden Ersoy, büyük oyuncuların Türkiye'de yatırım yapabileceğini ve bu durumun tüketiciye fiyat açısından olumlu yansımaları olabileceğini söyledi. (Cnbc-e)

"ATATÜRK HAVALİMANI ATIL DURUMA DÜŞEBİLİR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

London dan selam ~ 11 yıl önce
London dan selam buraya istanbuldan arkadas gondermisler. Hic birsey bilmeyen yanlis konusan biri thy genel muduru bizimle boyle konusmuyor. Biraz kaliteli kisilerle calsin, Bu tarz ne boyle bizden destek yok artik atlasjet e ingiltere turk acenteler birligi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alternatif satis kanalari onen gectigi icin ~ 11 yıl önce
Gercekten acenta departmani son haliyle atlasjet de iyice zayif ladi.Acenta departmaninda hatirladigimiz Murat bey vardi, ondan sonra kan kaybi basladi onun yerine bir arkadas geldi, simdi yeni gelen arkadasla iyice kan kaybediyor. Buda su demek acenta lar artik cok onemli degil , internet, call center in satislari arti. Havayollari acente departmanlarina cok onem vermiyor. Personel ayirmanin bir anlami olmadigini dusunuyorlar. Niyazoglu turizm izmir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden boyle oldu uzuluyoruz. ~ 11 yıl önce
Murat bey acenteler sizin icin cok onemliydi. Neden acente departmani bu halde, ilgisiz, ziyaret etmeyen , ulasilmaz.eskiden bu kadar duyarsiz degillerdi.En iyi acente departmani sizdeydi. buyuk havayoluyu oldunuz diyemi bize boyle davraniyorsunuz. (Safari turizm ercan )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
3.ncü hava limanı Türkiye için hayatidir. Hemen bitirilmelidir zira Ortadoğu transit merkezi olma şansını körfez hava yollarına kaptırırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BRAVO SN.BAŞKAN. ~ 11 yıl önce
SİVİL HAVACILIKLA YAKINDAN İLGİLİ İKİ KURUMDA BAŞKANLIK UNVANINI TAŞIYAN BİRİSİ BİR TAKIM ÖNGÖRÜLERDE BULUNMUŞ. AHL'NİN TÜKENECEĞİNİ SÖYLÜYOR, HATTA O DEVASA TESİSİN YERLEŞİM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR. NEDENİ İSE İKİ HAVALİMANININ BİRBİRİNE YAKINLIĞI NEDENİ İLE TRAFİĞİN YÖNETİLEMEYECEĞİ. SAYIN VE SAYGIDEĞER BAŞKAN, SİZ DİĞER ÜLKELERDEKİ HAVALİMANLARININ BİRBİRLERİNE UZAKLIĞINI BİLİYORMUSUNUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
İSTANBULUN KARADENİZ KIYISI İLE MARMARA KIYISI ARASINDA MİNİMUM 60 KM.VAR.NE KADAR YAKIN DEĞİLMİ?NEW YORK J.FK,LA GARDİA,NEWARK ARASINDAKİ MESAFELER DAHA KISA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 11 yıl önce
Once zihniyet degisecek dogru da kim,nasil degistirecek??? Istanbul gibi bir kentte belediye 24 saat ulasim hizmeti veremiyorsa soyleyecek soz yok..AHL 24 saat hava trafiginin oldugu bir yer ama arkadasin dedigi gibi metro 24.00 de kapaniyor!!! Dunyada buna benzer ornek var mi? Acaba belediye taksicilerle ortak falan mi? Gunduz biz gece de siz mi calisin diye anlastilar ? Boyle bir geri kafali hizmet anlayisi nerede gorulmus? Ben illa taksiye binmek zorunda miyim? 24.00 den sonra yarim saatte bir sefer koyarsin olur biter..Bu kadar zor mu bunu dusunmek veya yapmak? Adamlarin amaci hizmet degil ki...Gosteris yapsinlar,yandaslara ihale dagitsinlar,parayi gotursunler!!! Oyle havalimani yoluna laf olsun diye cicek dikmeye,lale ekmeye benzemez bu isler!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enes ~ 11 yıl önce
aman 3. havalimanı cehennemin dibine yapıldı da ahl yi terk ettiğimiz kaldı birde:) En az 5 yılı var ki 5 yıla ülkeninn zararı fena olur..Megakentlere mega havalimanları gereklidir...kargo için de önemli...Ki 4-5 seneye thy rötar dı vs derken epeyce zarara girecek gibi.. çılgın projem çorlu havalanına hızlıtren yapın iç hatları oraya yönlendirin,en kısa çözüm ancak böyle olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖNCE ZİHNİYET DEĞİŞECEK ~ 11 yıl önce
3.DEĞİL 4.HAVALİMANI AÇILSA NE DEĞİŞECEK ? METROYMUŞ , YOLMUŞ ..BUNLARIN HEPSİ AHL'DE VAR BEYLER ! ADAMLAR SAAT 24:00'TE METRO SEFERLERİNİ KAPATIYOR ,SABAHA KADAR MİLLET METRO KATINDA SABAHLIYOR,PARASI OLAN TAKSİ KULLANIYOR !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dalaman ~ 11 yıl önce
Bir gece 10 gibi Dalaman'a indim. Soguslediler valla. Bizim aya gitmemize coook var. Otobus bile isletemiyoruz. Dagin basina iniyorsun airline ucakla. Kapidan cikana kadar hersey 1st class kapiyi ciktinmi klimalarin etki alani bittimi Afganistan'da misin nerdesin belli degil.
3. Havaalanı ~ 11 yıl önce
10 milyar dolar yatırım lazım. 3 milyar özkaynak, 7 milyar kredi.. Bu parayı verebilecek bir firma olursa ihale gerçekleşir. Eğer gerçekleşirse AHL'nin kapatılması farz. Çünkü aynı anda AHL ve 3. havalimanı teknik olarak çalıştırılamıyor. AHL kapanırsa bu alan yerleşime açılır ve Yeşilköy bölgesinde mania dolayısı ile az katlı olan tüm alanlar çok katlı hale gelir, yani eski binalar yerine yüksek katlı yeni yapılar gelir. Kısaca rant büyük olur.. 3. havalimanı için raylı sistem elzem. Ne zaman nasıl yapılır bilemem.. 3. köprü yolu arazinin tam güney sınırından geçiyor. Bu arada 3. köprü için kredi bulundu mu? Bu da açıkda.. Bu sene 3. havalimanının ihaleye çıkacağı söylendi ama ÇED raporu daha çıkmadı. İhale 2013'e sarkacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000