22 Nisan 2009, Çarşamba 23:37:28

Antonov bu gece AHL'de olacak

Kargo taşımacılığında kullanılan dünyanın ikinci en büyük uçağı Antonov 124, bu gece İstanbul'a geliyor.
  • siz uçağın yatay stablizerinizin parçalanmasına neden olun sonra onun yenisini getiren uçağa hizmet verdik diye sevinin.. Fıkra gibisiniz...
  • ÖNCE ERZURUMDA PARMAĞI KOPAN ÇELEBİ PERSONELİNİZE SAHİP ÇIKIN OBAMA YA HİZMETTEN ÖNCE KENDİ PERSONELİNİZİN SAĞLIĞINA BAKIN BU KADAR YALAKALIK NEREYE KADAR AKLINIZ FİKRİNİZ PARA PARA PARA YAZIKLAR OLSUN BİR İNSANIN CANI GİDİYOR SİZ HALA OBAMA DİYORSUNUZ
  • Anlamiyorum, ne bu heyecab? AN-124 Ruslan Baku Cargo Terminalin onunde her zaman gorulen bir ucak, neden izin gec cikti, anlamadim. Pistlerde mi problem var??? Soru isareti. Erzuruma da gelsin AN-124. :)
  • Çelebi Olarak Obamanın Uçağından Sonra Gene Böyle Gözde Bir Uçağa Hizmet Vermekten Gurur duyar..
  • antonov 224 yok o 225 dir. bilmiyenler ogrensın. hem 124 sabiha gökçene haftada bır gelen bır ucak
  • Ucağın personelinin dinlenmesi amacıyla Çorlu Havaalnına park edeceği belirtilmiş.Biz herşeyimizle hazırız buyursunlar gelip seref versinler.
  • 12 aralik 2004 yilinda adana sakirpasa havalimanina antonov 224 geldi ... bu neden haber olmadiki?? o tarihte turkiye ilk defa dunya saglik orgutunun heryil planlamis oldugu afrikadaki cekirge mucadelesine gittik.. o tarihte 224 8 adet cessna 172 ilaclama ucagi ile adanadan libya tripoliye uctu.. o ucakta yolculuk yapan bir pilot olarak dunyanin ender sansli birilerindenim..
  • Rus yapımı ANTONOV'umuz bu gece Turkiye'ye inis yapacak.Aman diyim bir zarar gelmesin,iyi bakin ucan RUS yapimi makinaya.Bu altimetresi bozuk,3.el kargo A300 ucaklarina benzemez.
  • 20 bin tonluk vinc henüz yapılmadı. yapılsa da ben olsam 120 ton taşıyan uçağa koymazdım

Atlasjet'e ait bir uçak için yaklaşık 13 metrelik kuyruk bölümünü (yatay stabilizer) getiren uçağın Atatürk Havalimanı'nda üç saat kadar kalması planlandı.

Rusların en ünlü mühendislerinden Oleg Antonov'un tasarımı olan uçağın gece havalimanına inmesi bekleniyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri hassas hesaplamalar sonucunda uçağın inişine ancak izin verdi. Dev kargo uçağı, ABD'den getirilen yükün boşaltılmasından sonra personelin dinlenmesi için tekrar havalanarak Çorlu Havaalanı'na park edeceği belirtildi.

Antonov 124 tipi uçak, 69 metre boy ve 73 metre kanat açıklığı ile dikkat çekiyor. Azami kalkış ağırlığı 392 ton, yaklaşık 120 ton yük taşıma kapasitesine sahip uçak azami yük ile 4 bin 500 kilometre uçuş menziline sahip. Antonov 124, normal yükle 2 bin 520 metre, azami yükle 3 bin metre uzunluğundaki pistlere inebiliyor. Gövdesinde 20 bin ton yükü taşıyabilen vinçler bulunan kargo uçağı, özel izin gerekmeksizin 55 tona kadar tek parça yük taşıyabiliyor. Uçağın, dört adet turbofan motoru bulunuyor.

Antonov bu gece AHL'de olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
siz uçağın yatay stablizerinizin parçalanmasına neden olun sonra onun yenisini getiren uçağa hizmet verdik diye sevinin.. Fıkra gibisiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ÖNCE ERZURUMDA PARMAĞI KOPAN ÇELEBİ PERSONELİNİZE SAHİP ÇIKIN OBAMA YA HİZMETTEN ÖNCE KENDİ PERSONELİNİZİN SAĞLIĞINA BAKIN BU KADAR YALAKALIK NEREYE KADAR AKLINIZ FİKRİNİZ PARA PARA PARA YAZIKLAR OLSUN BİR İNSANIN CANI GİDİYOR SİZ HALA OBAMA DİYORSUNUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Anlamiyorum, ne bu heyecab? AN-124 Ruslan Baku Cargo Terminalin onunde her zaman gorulen bir ucak, neden izin gec cikti, anlamadim. Pistlerde mi problem var??? Soru isareti. Erzuruma da gelsin AN-124. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çelebi Olarak Obamanın Uçağından Sonra Gene Böyle Gözde Bir Uçağa Hizmet Vermekten Gurur duyar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
antonov 224 yok o 225 dir. bilmiyenler ogrensın. hem 124 sabiha gökçene haftada bır gelen bır ucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ucağın personelinin dinlenmesi amacıyla Çorlu Havaalnına park edeceği belirtilmiş.Biz herşeyimizle hazırız buyursunlar gelip seref versinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
12 aralik 2004 yilinda adana sakirpasa havalimanina antonov 224 geldi ... bu neden haber olmadiki?? o tarihte turkiye ilk defa dunya saglik orgutunun heryil planlamis oldugu afrikadaki cekirge mucadelesine gittik.. o tarihte 224 8 adet cessna 172 ilaclama ucagi ile adanadan libya tripoliye uctu.. o ucakta yolculuk yapan bir pilot olarak dunyanin ender sansli birilerindenim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Rus yapımı ANTONOV'umuz bu gece Turkiye'ye inis yapacak.Aman diyim bir zarar gelmesin,iyi bakin ucan RUS yapimi makinaya.Bu altimetresi bozuk,3.el kargo A300 ucaklarina benzemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
20 bin tonluk vinc henüz yapılmadı. yapılsa da ben olsam 120 ton taşıyan uçağa koymazdım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000