10 Nisan 2012, Salı 12:22:14

AIRBUS VE SHGM DE SABAH'I YALANLADI

Atlasjet Genel Müdürü Orhan Coşkun, Sabah Gazetesi'nin yaptığı "İkinci kara kutu da kayıp" başlıklı habere yanıt verdi. İşte belgesiyle Genel Müdür Coşkun'un iddialarla dolu o habere verdiği yanıt...
  • Tarihinin en büyük reklam kampanyasını yapan ETS Tur'dan nemalanamadığınız için karalama kampanyası yaptığınızı tüm dünya biliyor ama başaramayacaksınız.Bu karalama kampanyanız size çok büyük bir tiraj kaybı olarak geri dönecektir.Halkımız artık sizin sandığınız gibi bilinçsiz değil..Kaybeden siz olacaksınız
  • Ben uzun zamandır Sabah almayı bırakmıştım. Şimdi, tam olarak almamaya ve dostlarımı da almamaları konusunda uyarmaya karar verdim. Sektördeki arkadaşlarımızın da benim gibi yapacaklarını, yalan-yanlış iftira ve fitnelerle, tehditler, şantajlar ve tacizlerle gazetecilik yaptığını zannedenlere HAKKETTİKLERİ DERSİ sağ duyu sahiplerinin vereceğini ümit ediyorum.
  • Herşeyi kendimize benzetiyoruz.. son yıllarda artan havacılık sekötürü ile ilgili bir anda işi gücü olmayan bu işten anlayan yada anlamayan herkes bu sektör hakkında yorum yapmaya başladı... Her sorunu uzmanları ile çözmek yerine en basit şekilde çözmeye çalışıyoruz. Çağımızın yeni vebası " Klavye" ile herşeyi çözmeye başladık.. haberi okudum.. şoka girdim... hemen başka yerde varmı diye baktım.. çünkü haberin bu kadar önemli olmasını kimse kaçırmazdı.. sadece bir noktada çıktığını görünce direk olarak eski haberleri anımsadım ve beklemeye başladım... bazı siteleri taradım. kimilerine göre sıradan bir haber olabilir ama... bana göre yüzlerce canı, milyonlarca dolarlık zararı ve bu kadar çılgın bir olayı hangi aptal kuruluş yapabilir?
  • YAZIKLAR OLSUN SİZE.NASIL HAVACILIKTAN ANLIYORSUNUZ SABAH GAZTESİNİN DAHA BAŞINDA KABİNDE YARDIMCI PİLOT UÇUYORDUR YAZISINI OKUDUĞUNUZDA SAÇMA BİR YAZI OLDUĞUNU ANLAMALIYDINIZ.A ŞİRKET B ŞİRKET FARK ETMEZ AMA HEPSİNDEN EKMEK YİYEN ARKADAŞLARIMIZ VAR ONLAR İŞSİZ KALSA SEVİNECEKMİSİNİZ.
  • Ey Sabah gazetesi bir Atlasjet çalışanı olarak tanrı sizi bildiği gibi yapsın diyorum. Her sabah metro ile işe gelirken elimde okuduğum gazetenizi bundan sonra değil almak yolda görsem üzerine bile basmam ayakkabım kirlenmesin diye.
  • Hiç mi vicdanınız yok sizin, ne biçim adamlarsınız sizler be. İçinizde hiçmi allah korkusu yok sizin. Hadi Atlasın sahibine gıcıksınız diyelim, peki bu şirketten ekmeğini yiyen onca insan içinde mi hiç vicdanınız sızlamadı sizinde bir şirketi bu karalayıp durdunuz sizler. Sizin içinizde Allah korkusu hiç mi yok? Ben ne namaz kılıyorum, ne de oruç tutuyorum ama Allah korkusunu vicdanımda hep taşıyorum. Siz aynaya baktığınızda kendinizden de utanmazmısınız? Bu kadar insanın ahını alan sizleri en baştada başınızdaki o zatı muhteremi yüce rabbim öyle bir çarpar ki diyicem ama sizlerin içinde Allah korkusu olmadığından artık eminim onun için ne söylense nafile.
  • bunlar haftalardır bize palavra sıkıp durmuşlar.atlas şöyle atlas böyle vs. zaten atlasla ilgili sadece sabahın yazmasından uyanmıştım ama rezaletin boyutunun bu kadar büyük olduğunuda bilmiyordum. benim önerim bu gazeteye, haberciliği bırakın be güzelim size magazin yakışır valla star olursunuz
  • Atlasjet kadar kafanıza taş düşsün,gazetecilikten,insanlıktan,haktan,adaletten nasibini almamış zavallılar.Gün olur devran döner o yazdığınız kalemler gözünüze girer.
  • Sabah gazetesi okumayı bıraktım diyen her yolcuya bir aylık gazete fiatı kadar indirim uygulayan bir kampanya başlatın ve hemen bütün yazılı ve görsel basında bunu ilan olarak verim. Namerdim onların size yapamadığını siz onlara yapmazsanız.
  • YARIN SABAHTAN İTİBAREN BENDE ŞİRKETİMDE SABAH GAZETESİNİ YASAKLIYORUM. BUGÜN BUNLARA ÇAMUR ATANIN YARIN BANA ATMAYACAĞI NE MALUM. OLMAZ OLSUN BÖYLE BİR GAZETE VE BÖYLE BİR ZİHNİYET.
Belirli bir basın organı tarafından Atlasjet’e yönelik ticari kaygılara dayalı yıpratma kampanyası çerçevesinde maksatlı haberler yapılmakta, Atlasjet kamuoyu nezdinde küçük düşürülmeye çalışılarak ticari itibari ile oynanmaktadır.

Söz konusu yayın organında 8 Nisan 2012 tarihinde yayınlanan kuyruk sürtme vakası ile ilgili haberlerde bahsi geçen uçağın kara kutusu (DFDR), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile de açık ve net bir şekilde belirtildiği gibi Airbus’a incelemek üzere gönderilmiştir.

Dolayısı ile kara kutunun kayıp olduğu veya Airbus’ta bulunmadığı veya Airbus’ın konudan haberdar olmadığı tarzındaki haberlerin tümü gerçek dışıdır.

Airbus’dan da konu ile ilgili ekte yer alan açıklama yapılmış olup (ekte sunulmaktadır), 15 Ocak 2012 tarihinde gerçekleşen olay ile ilgili gerekli incelemelerin yapıldığı ve konu ile ilgili hiçbir veri kaybının olmadığı açıkça belirtilmektedir.

Öte yandan Atlasjet’in Lisansı gider başlığı ile verilen haber de yine hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmayan ve sadece Atlasjet’i karalamak amacı ile kaleme alınmış bir yazıdır.

Söz konusu olayda uçan pilotların her ikisi de gerek Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, gerekse Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Sivil Havacılık Kurulu tarafından Airbus(A320) uçağını kullanabilir diye yetkilendirilmiş pilotlardır. Bu pilotlardan hiçbirisi kesinlikle öğrenci pilot değildir.

Zira öğrenci pilotlar sadece öğretmen eşliğinde ve kokpitte üçüncü bir gözlemci pilot nezaretinde uçurulurlar. Gazete, bu haberi yapmadan önce Atlasjet’e olmasa bile doğrudan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne müracaat etseydi bu pilotların tüm lisans bilgilerine ve yetki belgelerine ulaşabilirdi.

İnişte ve kalkışta kuyruk çarpması istenmesede zaman zaman hem ülkemizdeki uçuşlarda hem de dünyadaki uçuşlarda meydana gelebilmektedir.

Söz konusu haberin gerçekleri yansıtmadığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından dün yapılan basın açıklamasının 2.paragrafında yer verildiği üzere “Haberde 'öğrenci,' diye bahsedilen pilot Maya Ciulla, İtalya sivil havacılık otoritesi tarafından JAR Lisansı ile lisanslandırılmış olup, lisansı 15.11.2011 tarihinde yenilenmiş, geçerlilik süresi 15.09.2012 tarihidir.Yazıda bahsedilen kuyruk çarpma olayının 15.01.2012 tarihinde olduğu dikkate alındığında pilot Maya Ciulla'nın lisansının ve validasyonun geçerli olduğu ve uçağı kullanmasında mevzuata aykırı bir durumun olmadığı görülmektedir” diye açıkça belirtilmektedir.

Yapılan basın açıklamasına SHGM’nin web sitesinden web.shgm.gov.tr/kurumsal.php adresinden de ulaşılabilir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada maksadını aşan yayınlar ile vatandaşlarımızda havayolu ulaşımına yönelik tereddüt oluşturulmasının Türk Sivil havacılığına zarar vereceğine dikkat çekilmiştir.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü özellikle kendilerini sivil havacılık otoritesi olarak lanse eden kişilerin mevzuat dışı değerlendirme ve görüşlerine göre kamuoyunu yanıltıcı haber yapılmaması konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini kaydetmiştir.

Hiçbir araştırma veya belgeye dayanmadan yapılan bu tür gerçek dışı haberlerin gerçek gazetecilik ile bağdaşmadığı ve tümü ile Atlasjet’i karalamaya yönelik ve kasıtlı olduğu net olarak görülmektedir.

Atlasjet Genel Müdürü
Orhan Coşkun




AIRBUS VE SHGM DE SABAH'I YALANLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Misafir ~ 12 yıl önce
Tarihinin en büyük reklam kampanyasını yapan ETS Tur'dan nemalanamadığınız için karalama kampanyası yaptığınızı tüm dünya biliyor ama başaramayacaksınız.Bu karalama kampanyanız size çok büyük bir tiraj kaybı olarak geri dönecektir.Halkımız artık sizin sandığınız gibi bilinçsiz değil..Kaybeden siz olacaksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben uzun zamandır Sabah almayı bırakmıştım. Şimdi, tam olarak almamaya ve dostlarımı da almamaları konusunda uyarmaya karar verdim. Sektördeki arkadaşlarımızın da benim gibi yapacaklarını, yalan-yanlış iftira ve fitnelerle, tehditler, şantajlar ve tacizlerle gazetecilik yaptığını zannedenlere HAKKETTİKLERİ DERSİ sağ duyu sahiplerinin vereceğini ümit ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Herşeyi kendimize benzetiyoruz.. son yıllarda artan havacılık sekötürü ile ilgili bir anda işi gücü olmayan bu işten anlayan yada anlamayan herkes bu sektör hakkında yorum yapmaya başladı... Her sorunu uzmanları ile çözmek yerine en basit şekilde çözmeye çalışıyoruz. Çağımızın yeni vebası " Klavye" ile herşeyi çözmeye başladık.. haberi okudum.. şoka girdim... hemen başka yerde varmı diye baktım.. çünkü haberin bu kadar önemli olmasını kimse kaçırmazdı.. sadece bir noktada çıktığını görünce direk olarak eski haberleri anımsadım ve beklemeye başladım... bazı siteleri taradım. kimilerine göre sıradan bir haber olabilir ama... bana göre yüzlerce canı, milyonlarca dolarlık zararı ve bu kadar çılgın bir olayı hangi aptal kuruluş yapabilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
YAZIKLAR OLSUN SİZE.NASIL HAVACILIKTAN ANLIYORSUNUZ SABAH GAZTESİNİN DAHA BAŞINDA KABİNDE YARDIMCI PİLOT UÇUYORDUR YAZISINI OKUDUĞUNUZDA SAÇMA BİR YAZI OLDUĞUNU ANLAMALIYDINIZ.A ŞİRKET B ŞİRKET FARK ETMEZ AMA HEPSİNDEN EKMEK YİYEN ARKADAŞLARIMIZ VAR ONLAR İŞSİZ KALSA SEVİNECEKMİSİNİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ey Sabah gazetesi bir Atlasjet çalışanı olarak tanrı sizi bildiği gibi yapsın diyorum. Her sabah metro ile işe gelirken elimde okuduğum gazetenizi bundan sonra değil almak yolda görsem üzerine bile basmam ayakkabım kirlenmesin diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hiç mi vicdanınız yok sizin, ne biçim adamlarsınız sizler be. İçinizde hiçmi allah korkusu yok sizin. Hadi Atlasın sahibine gıcıksınız diyelim, peki bu şirketten ekmeğini yiyen onca insan içinde mi hiç vicdanınız sızlamadı sizinde bir şirketi bu karalayıp durdunuz sizler. Sizin içinizde Allah korkusu hiç mi yok? Ben ne namaz kılıyorum, ne de oruç tutuyorum ama Allah korkusunu vicdanımda hep taşıyorum. Siz aynaya baktığınızda kendinizden de utanmazmısınız? Bu kadar insanın ahını alan sizleri en baştada başınızdaki o zatı muhteremi yüce rabbim öyle bir çarpar ki diyicem ama sizlerin içinde Allah korkusu olmadığından artık eminim onun için ne söylense nafile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bunlar haftalardır bize palavra sıkıp durmuşlar.atlas şöyle atlas böyle vs. zaten atlasla ilgili sadece sabahın yazmasından uyanmıştım ama rezaletin boyutunun bu kadar büyük olduğunuda bilmiyordum. benim önerim bu gazeteye, haberciliği bırakın be güzelim size magazin yakışır valla star olursunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Atlasjet kadar kafanıza taş düşsün,gazetecilikten,insanlıktan,haktan,adaletten nasibini almamış zavallılar.Gün olur devran döner o yazdığınız kalemler gözünüze girer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sabah gazetesi okumayı bıraktım diyen her yolcuya bir aylık gazete fiatı kadar indirim uygulayan bir kampanya başlatın ve hemen bütün yazılı ve görsel basında bunu ilan olarak verim. Namerdim onların size yapamadığını siz onlara yapmazsanız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
YARIN SABAHTAN İTİBAREN BENDE ŞİRKETİMDE SABAH GAZETESİNİ YASAKLIYORUM. BUGÜN BUNLARA ÇAMUR ATANIN YARIN BANA ATMAYACAĞI NE MALUM. OLMAZ OLSUN BÖYLE BİR GAZETE VE BÖYLE BİR ZİHNİYET.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000