26 Şubat 2014, Çarşamba 08:49:20

FAA'DEN TARİHİ CEZA!

Asiana Havayolları'na, geçen yıl San Fransisco'da meydana gelen uçak kazası sonrasında yolcu yakınlarına ulaşma ve onları bilgilendirme konusunda başarısız olduğu gerekçesiyle 500 bin dolar ceza verildi.
  • Peki itfaiye arabasinin ezerek oldurdugu cinli cocuk icin FAA ceza vermis mi?
  • Ben pilotların akibeti ne oldu onu merak ediyorum. Bileniniz varmı?
  • 500 bin dolar asiana hava yolları gibi böyle büyük bir şirket için hiçbir şey. Böyle bir durumda asıl o şirketin bölgeye uçuşlarının yasaklanması gerekirdi. Sanırım en ağır ceza bu olurdu.

ABD Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Federal Havacılık Kurulu (FAA), geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Seul-San Francisco seferini tamamlamak üzereyken düşen Boeing 777-200ER tipi bir yolcu uçağıyla ilgili havayolu şirketine 500 bin doları ceza verildiğini açıkladı.

Açıklamada, Çin vatandaşı 3 gencin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı kaza sonrasında Asiana Havayolları'nın yolcu yakınları ile temasa geçme ve ailelerin bilgilendirilmesi konusunda gereken sürati gösteremeyerek, ABD yasalarını ihlal ettiği öne sürüldü.

Havayolu kazalarında kurban yakınlarına hızlı bir biçimde ulaşılması ve sağlıklı bilgi akışı sağlanmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekilen açıklamada, söz konusu olayda Güney Koreli havayolu şirketinin tüm yolcuların yakınlarına ulaşmasının 5 gün sürdüğü ifade edildi.

Asiana Havayolları'ndan yapılan yazılı açıklamada da kazayla ilgili olarak yolcu ve yakınlarına yönelik kapsamlı desteklerin devam edeceği belirtildi.

FAA'DEN TARİHİ CEZA!

Yorumlar

Cinli cocuk ~ 10 yıl önce
Peki itfaiye arabasinin ezerek oldurdugu cinli cocuk icin FAA ceza vermis mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ben pilotların akibeti ne oldu onu merak ediyorum. Bileniniz varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuezy / Güney ~ 10 yıl önce
Güneyli olduklari icin yirttilar...kuteyli olsalardi coktan kopsikefal olmuslardi !!!
500 bin? ~ 10 yıl önce
500 bin dolar asiana hava yolları gibi böyle büyük bir şirket için hiçbir şey. Böyle bir durumda asıl o şirketin bölgeye uçuşlarının yasaklanması gerekirdi. Sanırım en ağır ceza bu olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000