19 Şubat 2013, Salı 14:09:13

SUNEXPRESS 2012 GELİRİNİ YÜZDE 15 ARTIRDI

2012’de 7.65 milyon yolcu taşıyan SunExpress, gelirini 770 milyon Euro’ya çıkarak, önceki yıla göre yüzde 15 artırdı. Doluluk oranı ise yüzde1.3’lük artış ile yüzde 81.4 olarak gerçekleşti.
  • ÖGER TÜRK TUR sayesinde eger Öger yolcu vermeseydi gecen sene isleri cok zordu hic bir zaman ucmayacaklari hatlari Öger sayesinde direk ucuyorlar agirlikli Öger Türk Tur Acentalarinin yolculari bunlarda hadi yine iyiler Öger Türk Tur sayesinde biraz olsun yolcu gördü gözleri
  • Sunexpress Almanya firması Almanya'da iç hat uçabiliyor mu? İç hatları %50 Alman malı firmaya vermişiz, Türk şirketlerine verilmeyen Ankara - İstanbul çıkışlı iç hatlarla tekel olmuş, kar etmiş, Sayın Paul Schwaiger bununla övünüyor. Biz de alkışlayalım, bravo, tebrikler, biz bunu muz cumhuriyetlerinde bile yapamazdık, siz Türkiye'de yaptınız.
  • Özel sektörde çalışan,maaş alamayan teknisyenler.tipiniz ne olursa olsun gelin SunExpress Teknik ailesine katılın.Kim olursa olsun alıyoruz,üçret pazarlığa tabi.(Aç olmana göre değişir) Sektörden haberler(Kalite kalmadı)
  • Çalışanlarda ne aidiyet kaldı ne bir şey. Güzelim şirketi yediler. Hem TK hem SunEx personeline yazık. Tk'yı Ankara'da yerinden yurdundan ettiler. SunEx İstanbul'u bitirdiler. Bir de hala gözümüzün içine bakarak böbürleniyorlar Kırmızı Kuyruk uçacağız diye. Maaş ? Kapı orda! Taşeron Uçuş Köleleri Havayolları kalitesiyle gerçekleştirilen uçuşumuza hoşgeldiniz sayın yolcular!
  • Sunexpress kaptanlarına duyurulur. Hani Pegasus bile sizden %30 fazla veriyordu ya,o tarih oldu. Yakında Pegasus yönetimi pilotlara yeni zamları açıklayacak. Sanırım fark %40'ı geçer bu sefer. Net %40! Kar payı ödemelerini katmıyorum bile. Bu kadar senedir maaşları bu kadar düşükte tutan bir yönetime en iyi cevap sadece istifadır. Başka yapacak birşey yok.
  • Birader biz SunExpress uçaklarıyla SunExpress personeli olarak uçuyoruz. THY na sendikasız THY personeli olarak sızdırılmış değiliz. Sendikasızlaştırmak için şirket personelinin yüzde 51 inin sendikasız olması gerekir. THY nin uçakları bize geçer THY küçülür ama sendika aynen devam eder. THY de sadece wide body lerin bir kısmı kalacak gerisi tamamen SunExpress e geçecek. Bütün 737 ve 320 filosu ve bir kısım wide body zaman içinde TC-S... olacak.
  • sunexpress anadolujet operasyonlarıyla kendisini fazlasıyla gösterdi , yolcu şikayetleri 3 te 1 oranında azaldı , anadolujet van'a gece ucabilir oldu , sxs personel aldı, anadolujet ucus sayısını arttırarak kar oranını arttırdı.burada hem sxs hem thy kazandı işte ortaklık budur! sunexpress tarafından telaşlanılacak birşey yoktur. telaşlanması gereken tk personelidir. Sxs ucucularına thy kabin eğitimi verilmeye başlandı.yarın tk calısanları bas kaldırdıgında yerine ucacak bi sxs personeli bulunacaktır.hem kabinde hem kokpitte..
  • gelirine dair bir ibare göremedim.
  • ilk toplantıda denmişti kemiksiz löp et kalacak SunEx'e diye. Simdi SAW dan thy seferleri başlıyor. THY b737 lerininin bi kısmını bu operasyona kaydıracak.2 yıl içindede sunexpress personeli tamamen thy ucaklarını ucururlarsa sasırmayın ki istanbuldan umre, izmir ve antalyadan dis hat thy uculmaya baslandı , ancak ekiplerin bundan pek hosnut olmayacaktır , bazı calısanlar sunexpress kültürünün yavas yavas kaybolacağı düsüncesinde. sunexpressin güvenlik ve stabiliteden ödün vermeyen anlayısı, tk operasyonlarında yerini kar amacı güden sıradan bir sirkete bırakıyor.Genel olarak Sunex personeli bu operasyonları en iyi şekilde yapacaktır. Şirket çalışanlarına "bugün ilan versem 200 kişi başvurur dışarda sizin yerinize gelmek isteyen bi ton adam var" diyeceğine "aferim çocuklar görevinizi layıkıyla yerine getiriyorsunuz sayenizde çalışılmak istenilen şirket haline geldik" demelidir.Sonuçta sunexi sunex olduğu için tercih eden çalışanlar var tk ucmak isteseler tk ya giderlerdi.
  • Türkiye acenteleri olarak Nejdet Beye güvenimiz tam.Türk Hava Yollarında yaptığının yarısını yapsın bu şirket daha nerelere gelir görürsünüz.Yalnız lütfen destek olalım.Kendisine güvenimiz sonsuzdur.Saygılarımla.

Türk Havayolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2012’de yüksek yakıt fiyatları, havaalanı ücretlerindeki keskin yükseliş ve talepteki daralmaya rağmen, yılı gelirlerinde sağladığı iki rakamlı büyüme oranıyla kapattı. 2012’de taşınan yolcu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 1’in altında bir düşüş ile 7.65 milyon olurken, gelirler önceki yıla göre yüzde 15 artarak 770 milyon Euro oldu.

SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger,  2012’de yüksek yakıt fiyatları, havaalanı ücretlerindeki keskin yükselme ve talepteki daralmaya rağmen, “Bir önceki yıla göre taşıdığımız yolcu sayısında yüzde 1’in altında bir azalma olsa da gelirlerimizi yüzde 15 artırdık” dedi. Yüzde 1.3’lük artışla yüzde 81.4’lük bir doluluk oranı yakalayarak SunExpress artan verimliliğini ortaya koydu. SunExpress, 2012’de hepsi Boeing 737-800’den oluşan 30 uçaklık filosuyla, 134 bin 128 saatlik uçuş süresiyle 52 bin 428 uçuş gerçekleştirdi.

Frankfurt’ta düzenlediği basın toplantısında konuşan Schwaiger şöyle söyledi: “SunExpress olarak çalkantılı ama çok önemli bir yıl geçerdik. Yoğun rekabetin yanı sıra, yüksek yakıt fiyatları, artan maliyetler ve ücretler 2012’de yaşadığımız en büyük zorlukların başında geliyor. Yılın ilk yarısı bizim için zor geçti. Ancak, geçirdiğimiz başarılı yaz sezonu, sonbaharda yakaladığımız yüksek talep ve alınan başarılı idari önlemler ile tatmin edici bir yıl geçirdik.”

2011 yılında SunExpress Almanya’yı kurduklarını hatırlatan Schwaiger, SunExpress Türkiye altında Almanya’da kurulan şirketimizle Türkiye dışındaki uçuşları gerçekleştirdiklerini belirtti. Schwaiger, “Bizim için, Almanya ve Türkiye’nin dışında en önemli destinasyon Mısır oldu. Tur operatörleri ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile bütün yıl boyunca Almanya’dan Kızıl Deniz’de dalış ve deniziyle önlü tatil yörelerine uçuş gerçekleştiriyoruz” dedi.

Hedef sürdürülebilir karlılık

SunExpress’in 2013’teki hedefleri hakkında konuşan Schwaiger, “SunExpress olarak kuruluşundan, yani 1990’dan beri uçuş güvenliğimizden ödün vermedik. Uçuş güvenliği bizim için her zaman bir numaralı öncelik olmuştur ve ne olursa olsun böyle kalmaya devam edecektir. 2013’te sürdürülebilir karlılık artışı yakalamak, hizmet kalitesinin daha fazla geliştirmek ve zamanında kalkış oranlarını daha fazla artırmayı amaçlıyoruz. İstanbul’un yanı sıra, Akdeniz ve Ege’deki turizm destinasyonlarına gerçekleştirdiğimiz turistik uçuşlar bizim işimizin omurgasını oluşturuyor. Bunlara 2010’da başladığımız ekonomik anlamda gelişen Anadolu şehirlerini de ekledik” dedi.

Almanya ile Türkiye arasında haftada 200’den fazla uçuş

SunExpress, 31 Mart’ta başlayacak 2013 Yaz Tarifesinde, Türkiye ile Almanya, Almanya ve Mısır ve iç hatlarda haftada 420 uçuş gerçekleştirecek.  Türkiye ile Almanya üzerinde uzmanlaşmış olan SunExpress, bu yaz, Türkiye’nin, İstanbul, Antalya ve İzmir ile beraber, 12 şehrinden Almanya’nın 19 kentine haftada 200’den fazla direk uçuş gerçekleştirecek. Otuz Boeing 737-800 oluşan filosuyla, SunExpress, bu yaz sezonunda iç hatlarda ise, Antalya, İzmir ve İstanbul’u, Anadolu’da Adana, Erzurum, Kars ve Bodrum gibi 13 kente bağlayarak haftada 130 uçuş gerçekleştirecek.  

İzmir’de HUB operasyonu büyüyor

Alışılmışın aksine İstanbul yerine bu kış sezonunda İzmir’i HUB yapan ve Anadolu’nun birçok kentinden Avrupa’daki bir çok kente İzmir üzerinden bağlantı veren SunExpress, İzmir’deki operasyonunu genişletiyor. Bu yaz sezonuyla beraber, SunExpress İzmir’den uçuş ağına yurt dışından Strasburg, Lefkoşa ve Bremen’i, iç hatlarda ise Batman’ı uçuş ağına katıyor.

Anadolujet ile Wet-Lease

SunExpress iş modelinin uluslarasın alanda pek çok havayolu şirketi tarafından kullanıldığını belirten Schwaiger, “Türkiye ve Almanya’da SunExpress tescili altında bulunan belli bir bölüm uçağımız genişleyen wet-lease iş alanımızda kullanmak bizim ana hedeflerimiz arasında bulunuyor. Bunun amacı da uçaklarımızı zayıf kış sezonunda daha verimli kullanmak. Diğer havayolu şirketleri adına, SunExpress operasyon sorumluluğu altında uçakların işletme operasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede, AnadoluJet ile şu anda 12 SunExpress Boeing 737-800 ve 700 uçaklarıyla bu operasyonu oldukça başarılı bir şekilde yürütüyoruz.  Yaz sezonunda da 10 yeni uçağın bu operasyona dahil olması bekliyoruz.  2013’te SunExpress Almanya, 7 uçaklık bir filo ile devam ederken, SunExpreess Türkiye, 2013’te filosundaki uçak sayısını bu yeni gelecek 10 uçakla  45’e çıkaracak” dedi.

SunExpress 2012

2012 Sonuçları

Bir Önceki Yıla Göre Değişim

Gelir

770 Mio. Euro

+15%

Yolcu Sayısı

7,65 Mio.

-1%

Uçuş Sayısı

52.428

-1%

Uçuş Saati

134.128

+2%

SLF (%p)

81,4%

+1,3%p

Yakıt Gideri

272 Mio. Euro

+20,8%

 

 

 

SUNEXPRESS 2012 GELİRİNİ YÜZDE 15 ARTIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

GS1905 ~ 11 yıl önce
ÖGER TÜRK TUR sayesinde eger Öger yolcu vermeseydi gecen sene isleri cok zordu hic bir zaman ucmayacaklari hatlari Öger sayesinde direk ucuyorlar agirlikli Öger Türk Tur Acentalarinin yolculari bunlarda hadi yine iyiler Öger Türk Tur sayesinde biraz olsun yolcu gördü gözleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GS1905 ~ 11 yıl önce
Hadi ya sende.Birşey biliyorsan ben hiçbir şey bilmiyorum.
kabotaj ~ 11 yıl önce
Sunexpress Almanya firması Almanya'da iç hat uçabiliyor mu? İç hatları %50 Alman malı firmaya vermişiz, Türk şirketlerine verilmeyen Ankara - İstanbul çıkışlı iç hatlarla tekel olmuş, kar etmiş, Sayın Paul Schwaiger bununla övünüyor. Biz de alkışlayalım, bravo, tebrikler, biz bunu muz cumhuriyetlerinde bile yapamazdık, siz Türkiye'de yaptınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 11 yıl önce
Özel sektörde çalışan,maaş alamayan teknisyenler.tipiniz ne olursa olsun gelin SunExpress Teknik ailesine katılın.Kim olursa olsun alıyoruz,üçret pazarlığa tabi.(Aç olmana göre değişir) Sektörden haberler(Kalite kalmadı)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Poj ~ 11 yıl önce
Çalışanlarda ne aidiyet kaldı ne bir şey. Güzelim şirketi yediler. Hem TK hem SunEx personeline yazık. Tk'yı Ankara'da yerinden yurdundan ettiler. SunEx İstanbul'u bitirdiler. Bir de hala gözümüzün içine bakarak böbürleniyorlar Kırmızı Kuyruk uçacağız diye. Maaş ? Kapı orda! Taşeron Uçuş Köleleri Havayolları kalitesiyle gerçekleştirilen uçuşumuza hoşgeldiniz sayın yolcular!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam ~ 11 yıl önce
Sunexpress kaptanlarına duyurulur. Hani Pegasus bile sizden %30 fazla veriyordu ya,o tarih oldu. Yakında Pegasus yönetimi pilotlara yeni zamları açıklayacak. Sanırım fark %40'ı geçer bu sefer. Net %40! Kar payı ödemelerini katmıyorum bile. Bu kadar senedir maaşları bu kadar düşükte tutan bir yönetime en iyi cevap sadece istifadır. Başka yapacak birşey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikasız ~ 11 yıl önce
Birader biz SunExpress uçaklarıyla SunExpress personeli olarak uçuyoruz. THY na sendikasız THY personeli olarak sızdırılmış değiliz. Sendikasızlaştırmak için şirket personelinin yüzde 51 inin sendikasız olması gerekir. THY nin uçakları bize geçer THY küçülür ama sendika aynen devam eder. THY de sadece wide body lerin bir kısmı kalacak gerisi tamamen SunExpress e geçecek. Bütün 737 ve 320 filosu ve bir kısım wide body zaman içinde TC-S... olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tatlıses ~ 11 yıl önce
sunexpress anadolujet operasyonlarıyla kendisini fazlasıyla gösterdi , yolcu şikayetleri 3 te 1 oranında azaldı , anadolujet van'a gece ucabilir oldu , sxs personel aldı, anadolujet ucus sayısını arttırarak kar oranını arttırdı.burada hem sxs hem thy kazandı işte ortaklık budur! sunexpress tarafından telaşlanılacak birşey yoktur. telaşlanması gereken tk personelidir. Sxs ucucularına thy kabin eğitimi verilmeye başlandı.yarın tk calısanları bas kaldırdıgında yerine ucacak bi sxs personeli bulunacaktır.hem kabinde hem kokpitte..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burak Kaya ~ 11 yıl önce
gelirine dair bir ibare göremedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tango charlie ~ 11 yıl önce
ilk toplantıda denmişti kemiksiz löp et kalacak SunEx'e diye. Simdi SAW dan thy seferleri başlıyor. THY b737 lerininin bi kısmını bu operasyona kaydıracak.2 yıl içindede sunexpress personeli tamamen thy ucaklarını ucururlarsa sasırmayın ki istanbuldan umre, izmir ve antalyadan dis hat thy uculmaya baslandı , ancak ekiplerin bundan pek hosnut olmayacaktır , bazı calısanlar sunexpress kültürünün yavas yavas kaybolacağı düsüncesinde. sunexpressin güvenlik ve stabiliteden ödün vermeyen anlayısı, tk operasyonlarında yerini kar amacı güden sıradan bir sirkete bırakıyor.Genel olarak Sunex personeli bu operasyonları en iyi şekilde yapacaktır. Şirket çalışanlarına "bugün ilan versem 200 kişi başvurur dışarda sizin yerinize gelmek isteyen bi ton adam var" diyeceğine "aferim çocuklar görevinizi layıkıyla yerine getiriyorsunuz sayenizde çalışılmak istenilen şirket haline geldik" demelidir.Sonuçta sunexi sunex olduğu için tercih eden çalışanlar var tk ucmak isteseler tk ya giderlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 11 yıl önce
Sunexpress kültürü yine sunex yöneticileri tarafından THY deki abilerinin baskısıyla silinmeye çalışılıyor bu doğru, Yoksa Tk uçuşlarını bu ekiplere bu şartlarda yaptıramazlar.emir büyük yerden.fakat bu çarpık taşeron-sendikasızlaştırma anlayışı (sunex taşeronluğu altında) aslında Thy çalışanlarına kazılan bir kuyu.....1-2 seneye kadar tüm tablo daha açık seçik görülecek.
Acente/İzmir ~ 11 yıl önce
Türkiye acenteleri olarak Nejdet Beye güvenimiz tam.Türk Hava Yollarında yaptığının yarısını yapsın bu şirket daha nerelere gelir görürsünüz.Yalnız lütfen destek olalım.Kendisine güvenimiz sonsuzdur.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antalya ~ 11 yıl önce
Ben Antalya acentesiyim.THY'deyken acentemize hedef vermişti her sene de tutturur rapor ederdik.Hırslı,dinamik,yardım sever biridir.Yeterki önünü açsınlar.Size katılıyorum...
Yalakalık Dizboyu ~ 11 yıl önce
Adamın GSA ları kapatması bile afaroz etmek için yeterde artar bile.Gerçi Halil İbrahim Polat ipini çekti , gereğini yaptı zaten ama nasıl insanlar bunlar anlamıyorum hala karşılaştıklarında öpüşüp koklaşırlar.Helal olsun ne deyim.Durmak yok yola devam...
GSA ~ 11 yıl önce
Bende Genel Satış Acentesiyim,şimdi de hala THY'nın acentesiyim.Haksızlık etmeyin.Birazda çuvaldızı kendimize batıralım.Havaalanında uçak indirip kaldırmaktan ne anlarız,bizim işimiz bilet satmak.O dönemi hatırlayın handing sertifikasız çalıştığımız için Sivil Havacılık bir sürü ceza kesmiyormuydu?Biz uçak yüklemesinden ne anlarız,inşaat işçilerini uçak yüklemede çalıştırıyorduk.Yeğenlerimizi çekinde çalıştırıyorduk.Yapmayın ayıptır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000