30 Ekim 2013, Çarşamba 09:47:34

SABİHA GÖKÇEN’E SİS ÇÖKTÜ, UÇAKLAR İNEMEDİ

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bu sabah etkili olan sis yüzünden üç uçak Bursa Yenişehir’e birer uçak da Esenboğa ve Atatürk havalimanlarına yönlendirildi.
  • Şirketlerin ellerindeki uçakların ve pilotlarının 200 metre görüşe kadar inme limitleri ve eğitimleri varken,şirketler bu kadar çok bu eğitim ve sistemler için para harcarken DHMİ ne iş yapar anlamam. Neredeyse Türkiye nufusunun 5 te 1 rinin yaşadığı bu şehirde 2 tane meydan var.Ve bu meydanların hele hele Sabiha Gökçen in hali.Tam bir rezalet.Her yıl aynı rezaleti yaşamaktan biz bıktık ama birileri bıkmadı.Orada ne iş yaparlar bilmem.Bir de 2 nci pisti yapacaklarmış.Yapacaksanız önce sistemleri adam edin.
  • Su anda 15:05 izmirdeyiz pgs pc119 isg 15 dak , pc28:14 ahl 2, 5 sa rotarli.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Demek ki sadece Esenboga'da sis olmuyormus. Anlayanlara...

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bu sabah saatlerinde etkili olan sis yüzünden görüş mesafesi limitlerin altına düşünce uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi.

Sabah  04.30 ile 07.30 saatleri arasında etkisini artıran sis nedeniyle toplam 5 uçak başka havalimanlarına inmek zorunda kaldı.
Pegasus Havayolları’nın Tahran-İstanbul ve Air Manas’ın Bişkek İstanbul uçakları ile yolcusuz bir uçak Bursa Yenişehir Havalimanı’na indi.

Pegasus Havayolları’nın Krasnodar-İstanbul uçağı da Esenboğa Havalimanı’na yönlendirilirken Anadolujet’in Ankara-İstanbul seferini yapan TC-SAC kuyruk tescilli uçağı da Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

Sisin etkisini yitirmesinden sonra başka meydanlara inen uçakların Sabiha Gökçen Havalimanı’na döndüğü kaydedilirken Anadolujet uçağının ise az sonra Sabiha Gökçen’e gitmek üzere Atatürk Havalimanı’ndan kalkacağı kaydedildi.
 

Airporthaber.com

SABİHA GÖKÇEN’E SİS ÇÖKTÜ, UÇAKLAR İNEMEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Sabiha dan ~ 10 yıl önce
Şirketlerin ellerindeki uçakların ve pilotlarının 200 metre görüşe kadar inme limitleri ve eğitimleri varken,şirketler bu kadar çok bu eğitim ve sistemler için para harcarken DHMİ ne iş yapar anlamam. Neredeyse Türkiye nufusunun 5 te 1 rinin yaşadığı bu şehirde 2 tane meydan var.Ve bu meydanların hele hele Sabiha Gökçen in hali.Tam bir rezalet.Her yıl aynı rezaleti yaşamaktan biz bıktık ama birileri bıkmadı.Orada ne iş yaparlar bilmem.Bir de 2 nci pisti yapacaklarmış.Yapacaksanız önce sistemleri adam edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HEAŞ ~ 10 yıl önce
Düzeltiyorum, DHMI değil HEAŞ. S.Gökçen meydanının otoritesi HEAŞ'tır. Ama sonuc yine değişmiyor, uçaklar her sene bu haftalarda sis yüzünden başka meydanlara inmek zorunda kalıyor.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Su anda 15:05 izmirdeyiz pgs pc119 isg 15 dak , pc28:14 ahl 2, 5 sa rotarli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dispatcher ~ 10 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankarali ~ 10 yıl önce
Demek ki sadece Esenboga'da sis olmuyormus. Anlayanlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000