19 Ağustos 2008, Salı 17:58:51

PİSTTEKİ ARAÇ UÇAĞI PAS GEÇİRDİ

Türk Hava Yolları’na ait uçağın pilotu, Kahramanmaraş Havalimanı’na inmek için alçaldığı sırada apronda bir araç gördü. Uçak pisti pas geçmek zorunda kaldı.
  • Birincisi uçak piste inerken aprondaki araç nedeniyle uçak pas geçirilmez. Apronlar pistlere emniyetli mesafede genellikle uzun bir taksiyolu ile bağlantılıdır. İkincisi elbette kimse istemez ama böyle olaylarda bir takım önlemler alınmıştır ancak sonuç alarak en son çare uçak pas geçirilmiştir. (belki aracın telsizi arıza yaptı, belki araç arızalandı v.s.)
  • standart ve avalon1166 bu arkadaşları öncelikle olayları bilmeden yaptıkları mesnetsiz yorumlardan dolayı kınıyorum,hiç bir apron görevlisi keyfi olarak iş yapmaz,hiç birzaman piste keyfi olarak dolaşmaya çıkmaz yada bir aracı durdurmaz canı sıkılıyor diye,apron görevlileri uluslararası havacılık otoritelerince belirlenmiş kuralları uygulamakla mükellef ve bunun için devletten maaş alan kişilerdir,bende o zaman şöyle bir soru sorayım onlara örneğin uçak teknisyenine neden uçağın motorunu açıp karıştırıyorsun diyebilirmisiniz yada yada operation memuruna neden head-set takıp uçakla apronun ortasına kadar yürüyorsun denilebilinir mi,eğer denilebiliniyorsa o zaman da apron görevlilerine de neden piste çıktın neden hız tahdidini aşan sürücüleri uyardın denilsin.herkesi birbirinin yaptığı işe karşı saygılı olmaya davet ediyorum..
  • BU TARZ OLAYLAR TÜRK HAVA YOLLARI OLUNCA YER GÖREVLİSİNİN HATASINDAN OLUYOR. ANCAK, ÖZEL SEKTÖR OLUNCA O ŞİRKETİN HATASI OLUYOR. BU KONUYA SEKTÖRÜN DAHA OBJEKTİF YAKLAŞMASI GEREKMEZMİ? HEPSİ BİZİM VE ÖZEL SEKTÖRÜN AYAKTA DURMASI DEMEK VERGİ DEMEK,İŞ SAHASI DEMEK!!THY ÖZEL SEKTÖRE KARŞI DAHA SEVECEN YAPIDA OLMALI VE GEREKİRSE HİZMET KONUSUNDA YARDIM,ÖNÜNÜN AÇILMASINDA FEDAKARLIĞINI ESİRGEMEMELİDİR.
  • davut arkdaşım uzaktan davulun sesi hoş geliyor geçenlerde bir çalıştığım yerdeki olay aynen şu şekildeydi bir sebepten dolayı pistte olan apron görevlileri uyarıldılar cevap telsizden kardeşim ben uçağı görüyorum geldiğinde hemen çıkarım yıllardır çalışıyoruz burda oldu var gerisini sen düşün sanki görevliyi çok takıyorlarda
  • buna benzerbir olayda geçtiğimiz zamanlrda başka bir doğu meydanında olmuştu. sanırım buradaki arkadaşlar daha az dikkat harcıyor. piste araç çıktığını gören görevli o uçağı neden piste kadar getirtiyor? demekki görevlinin haberi yok...güvenlik için olsa haberi olur ve o uçağı yaklaştırmaz bekletir biryerlerde değilmi yani
  • Olayın iç yüzünü bilmeden yargılamanın doğru olduğunu zannetmiyorum.Mutlaka o aracın piste girme sebebi olmalı. yoksa Kimse uçağı pas geçirtmek için piste çıkmaz uçak saati.Ayrıca bu gibi olayları fırsat bilip, böyle havacılık güvenliğini en iyi şekilde sağlayan bir kuuruma bu kadar yüklenmenizi hiçte etik bulmuyorum.
  • yorum yapan arkadaşlar. bilmeden yorum yapmayın. o araç pistte ise mutlaka yine yolcu güvenliği için çalışıyordur. keyfi kimse gezmez orada. sorun belki kule ilgili iletişim sorunu olabilir. bide devlet memurları şöyle falan demişsiniz. o devlet memurları çoğu havaalanında personel eksikliğinden canla başla çalışıyor. size ekmek kapısı açan kuruma daha fazla saygı gösterin. saygılar...
  • Biz özel şirketlere yüzlerce standart dikte edilirken,DHMI nin araçları işte böyle sorumsuzca yarış pistindeymiş gibi dolaşıyor gören iş yapıyor sanır. devlet memuru deillermi, şerif oldular apronda.
  • Geceleri apronda araç durdurarak kontroller yapan ve hız limitini 5-10 Km. aşan araçları şirketine kadar üşenmeden takip eden ve kendilerini nerede ise apron şerifi ( ! ) olarak ilan eden, ama kendileri sorumuzca davranan bu kişilere acaba ne zaman " Durun bakalım " denecek? Bir facia olduktan sonra mı?

Türk Hava Yolları’na ait Ankara-Kahramanmaraş seferini yapan uçak bugün saat 14:15’te Maraş Havaalanı’na inmek için alçalmaya başladı. Uçağın kaptan pilotu piste ulaşmasına metreler kala apronda Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’ne ait bir aracın bulunduğunu fark etti. Kulenin de uyarısıyla yeniden yükselmeye başlayan uçağın pilotu inişten vazgeçti. Aracın apronu terk etmesinin ardından uçak 14:25’te sorunsuz şekilde Kahramanmaraş Havaalanı’na iniş yaptı.

FOD ENDİŞESİ

Öte yandan Ankara-Maraş seferini yaptıktan sonra seferine devam etmek için apronda bekleyen Anadolujet uçağının çok yakınına bir helikopterin inmesi endişeye neden oldu. Helikopterin yarattığı rüzgarın uçağın motoruna FOD (yabancı cisim) kaçırmış olma ihtimaline karşın uçağın motorlarında yabancı cisim araması yapıldı. Helikopterin Orman Bakanlığı’na ait olduğu öğrenilirken FOD kontrolü yapılan uçak seferine 30 dakika gecikmeli olarak devam etti.

©AirportHaber.com

PİSTTEKİ ARAÇ UÇAĞI PAS GEÇİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Robin ~ 16 yıl önce
Birincisi uçak piste inerken aprondaki araç nedeniyle uçak pas geçirilmez. Apronlar pistlere emniyetli mesafede genellikle uzun bir taksiyolu ile bağlantılıdır. İkincisi elbette kimse istemez ama böyle olaylarda bir takım önlemler alınmıştır ancak sonuç alarak en son çare uçak pas geçirilmiştir. (belki aracın telsizi arıza yaptı, belki araç arızalandı v.s.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron!!!! ~ 16 yıl önce
standart ve avalon1166 bu arkadaşları öncelikle olayları bilmeden yaptıkları mesnetsiz yorumlardan dolayı kınıyorum,hiç bir apron görevlisi keyfi olarak iş yapmaz,hiç birzaman piste keyfi olarak dolaşmaya çıkmaz yada bir aracı durdurmaz canı sıkılıyor diye,apron görevlileri uluslararası havacılık otoritelerince belirlenmiş kuralları uygulamakla mükellef ve bunun için devletten maaş alan kişilerdir,bende o zaman şöyle bir soru sorayım onlara örneğin uçak teknisyenine neden uçağın motorunu açıp karıştırıyorsun diyebilirmisiniz yada yada operation memuruna neden head-set takıp uçakla apronun ortasına kadar yürüyorsun denilebilinir mi,eğer denilebiliniyorsa o zaman da apron görevlilerine de neden piste çıktın neden hız tahdidini aşan sürücüleri uyardın denilsin.herkesi birbirinin yaptığı işe karşı saygılı olmaya davet ediyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz İHTİYAR ~ 16 yıl önce
BU TARZ OLAYLAR TÜRK HAVA YOLLARI OLUNCA YER GÖREVLİSİNİN HATASINDAN OLUYOR. ANCAK, ÖZEL SEKTÖR OLUNCA O ŞİRKETİN HATASI OLUYOR. BU KONUYA SEKTÖRÜN DAHA OBJEKTİF YAKLAŞMASI GEREKMEZMİ? HEPSİ BİZİM VE ÖZEL SEKTÖRÜN AYAKTA DURMASI DEMEK VERGİ DEMEK,İŞ SAHASI DEMEK!!THY ÖZEL SEKTÖRE KARŞI DAHA SEVECEN YAPIDA OLMALI VE GEREKİRSE HİZMET KONUSUNDA YARDIM,ÖNÜNÜN AÇILMASINDA FEDAKARLIĞINI ESİRGEMEMELİDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğu ~ 16 yıl önce
davut arkdaşım uzaktan davulun sesi hoş geliyor geçenlerde bir çalıştığım yerdeki olay aynen şu şekildeydi bir sebepten dolayı pistte olan apron görevlileri uyarıldılar cevap telsizden kardeşim ben uçağı görüyorum geldiğinde hemen çıkarım yıllardır çalışıyoruz burda oldu var gerisini sen düşün sanki görevliyi çok takıyorlarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Davut ~ 16 yıl önce
buna benzerbir olayda geçtiğimiz zamanlrda başka bir doğu meydanında olmuştu. sanırım buradaki arkadaşlar daha az dikkat harcıyor. piste araç çıktığını gören görevli o uçağı neden piste kadar getirtiyor? demekki görevlinin haberi yok...güvenlik için olsa haberi olur ve o uçağı yaklaştırmaz bekletir biryerlerde değilmi yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ön Yargılı Vatandaşlar ~ 16 yıl önce
Olayın iç yüzünü bilmeden yargılamanın doğru olduğunu zannetmiyorum.Mutlaka o aracın piste girme sebebi olmalı. yoksa Kimse uçağı pas geçirtmek için piste çıkmaz uçak saati.Ayrıca bu gibi olayları fırsat bilip, böyle havacılık güvenliğini en iyi şekilde sağlayan bir kuuruma bu kadar yüklenmenizi hiçte etik bulmuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 16 yıl önce
yorum yapan arkadaşlar. bilmeden yorum yapmayın. o araç pistte ise mutlaka yine yolcu güvenliği için çalışıyordur. keyfi kimse gezmez orada. sorun belki kule ilgili iletişim sorunu olabilir. bide devlet memurları şöyle falan demişsiniz. o devlet memurları çoğu havaalanında personel eksikliğinden canla başla çalışıyor. size ekmek kapısı açan kuruma daha fazla saygı gösterin. saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Standartlar ~ 16 yıl önce
Biz özel şirketlere yüzlerce standart dikte edilirken,DHMI nin araçları işte böyle sorumsuzca yarış pistindeymiş gibi dolaşıyor gören iş yapıyor sanır. devlet memuru deillermi, şerif oldular apronda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avalon1166 ~ 16 yıl önce
Geceleri apronda araç durdurarak kontroller yapan ve hız limitini 5-10 Km. aşan araçları şirketine kadar üşenmeden takip eden ve kendilerini nerede ise apron şerifi ( ! ) olarak ilan eden, ama kendileri sorumuzca davranan bu kişilere acaba ne zaman " Durun bakalım " denecek? Bir facia olduktan sonra mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000