25 Ocak 2011, Salı 08:37:29

ÖLÜ SAYISI HALEN ARTIYOR

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Domodedova Havalimanı'nın dış hatlar terminalinin bagaj bölümünde meydana gelen patlamada en az 35 kişi hayatını kaybetti. 30'u ağır 130 yolcu da yaralandı.
  • Güzel sarcasm.ahah
  • Nasil Yani.. bu intihar saldirisini THY mi organize etti.. yani PES.. bu kadar da cahillik olmaz.. ..Egitim Sart..
  • Ben bu istede THY nin sorumlulugu olduguna inaniyorum. Mutlaka vardir. Yine mutlaka bir seyleri eksik yapmislardir. Olmali yani. Gereken onlemleri alsalardi bunlar olmazdi canim.
Ülkenin en büyük ve trafiği en yoğun olan havalimanındaki patlama, yerel saatle 16.32'de meydana geldi. En az 130 kişinin de yaralandığı 30'unun durumunun ağır olduğu açıklandı. Patlamanın nedeni ise ilk resmi açıklamalara göre, terörist bir intihar saldırısı. Russia Today televizyonu, patlamanın hemen ardından havalimanı çalışanlarının bagaj alma bölümündeki duvarı yıkarak yolcuların tahliyesine yardımcı olduklarını belirtti. Yoğun duman yüzünden kurtarma ekiplerinin ilk müdahalede zorlandıkları bildirildi.

Rus haber ajansı RIA Novosti, patlamada 7 kilo TNT'ye denk patlayıcı kullanıldığını duyurdu. Russia Today televizyonu, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde saldırının bir veya birden fazla intihar eylemcisi tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti. Havalimanında intihar bombacısına ait olduğu sanılan kopmuş bir baş bulundu. Interfax haber ajansı başın, 30-35 yaşlarında bir erkeğe ait olduğunu tahmin ettiklerini açıkladı. Patlamayı soruşturmakla görevli komisyona yakın adı açıklanmayan bir kaynak, Rus İtar-Tass ajansına yaptığı açıklamada, intihar eylemi olasılığına yönelik olarak, "Patlamanın meydana geldiği alan bunu destekliyor. Bu kadar yaralı olması, patlayıcı maddenin içine metal parçaları yerleştirildiğini gösteriyor. Patlama, metal dedektörlerin olmadığı yeşil hat çıkışındaki kontrol noktasının dışında meydana geldi" dedi. Kaynak, patlamanın meydana geldiği sırada havaalanına 15'i yurtdışından olmak üzere 30 uçağın inmeye hazırlandığını ve bu yüzden havaalanında binlerce insan olduğunu belirterek, polisin intihar eylemcisinin kimliğini, kalıntılardan tespit etmeye çalıştığını kaydetti. Itar-Tass'ın görüştüğü görgü tanıklarından biri birden fazla patlama olduğunu belirterek, "Bir patlama biz inmeden önce oldu. Havaalanı çalışanlarından birinden çıkış için yardım istedik ve bize havaalanında patlama olduğunu sakin olmamızı söylediler" dedi. Görgü tanığı kadın, "Bu uyarıların ardından pasaport kontrolüne doğru yürüdüm. Bu sırada meydana gelen bir şiddetli patlama yüzünden üç duvar devrildi ve enkazı etrafa yayıldı. İkinci patlama, ikinci katta meydana geldi" diye konuştu. Ancak Rus ishtihbarat kaynakları birden fazla patlama bilgisini doğrulamadı. Bazı kaynaklar ise, Rus istihbarat servislerinin saldırının ihbarını aldıkları ve üç şüpheliyi aradıklarını öne sürdü.

'KURTULDUM!..'
BBC'ye konuşan İngiliz Mark Green, "Terminalden çıkanların bazılarının üstü kan lekeleriyle kaplıydı" dedi. Bir başka görgü tanığı da patlamanın ardından üzerinde kan ve et parçaları olan bir polisin "Kurtuldum!" diye bağırdığını söyledi. Davos ziyaretini iptal eden Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Moskova yakınındaki rezidansında acil durumlardan sorumlu kurumların başkanlarıyla olağanüstü toplandı. Medvedev, "Kurbanların yasını tutuyoruz. Sorumlular bulunacak ve cezalandırılacak" dedi.

2004'TE DE İKİ BOMBACI UÇAK KAÇIRDI
Şehir Merkezinin 40 kilometre güneydoğusunda bulunan Domodedova Havaalanı, 1964'te inşa edildi. Başkentin en büyük ve en modern havaalanı olarak biliniyor. Ancak Domodedova Havalimanı, geçtiğimiz yıllarda da güvenlik zafiyeti tartışmalarının hedefi olmuştu. 2004'te iki intihar bombacısı, Domodedova Havalimanı'ndaki görevlilerden rüşvet karşılığında bilet satın alarak uçağa binmeyi başarmıştı. Bombacılar, üzerlerindeki patlayıcıları havadayken devreye sokmuş, iki uçakta toplam 90 kişi hayatını kaybetmişti.

Kıl payı kurtuldular
Patlamadan bir saat önce Domodedova Uluslararası Havaalanı'ndan havalanan AnadoluJet'e ait uçak İstanbul'a geldi. Uçak dün saat 17.40'ta Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi. Yolcular, patlama haberini inişten sonra aldı. Yolculardan İlgiz Tatar, "Patlamanın olduğu bölümde bulunan bir kafede yemek yedim. Çok şükür hayattayız" dedi. Bir başka yolcu ise, "Verilmiş sadakamız varmış. Biraz daha geç kalksak ya da uçak rötar yapsa belki biz de ölecektik" dedi.

DÜNYADAN TEPKİLER
NATO:
Genel Sekreter Rasmussen, "Teröristlerle savaşta Avrupa ülkeleri ile Rusya beraberdir" dedi.
ALMANYA: "Saldırı barbarca."
TÜRKİYE: Başbakan Erdoğan, Rusya Federasyonu Başbakanı Putin'e taziye mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanı Gül de, "Teröre karşı uluslararası işbirliği şart" dedi.
AB: Avrupa Konseyi Başkanı Van Rompuy, "Saldırının arkasındakiler cezalandırılsın" dedi.
İSPANYA: "İspanya, derin üzüntü içindedir."
BM: Genel Sekreteri Ban Ki-mun, "Derinden sarsıldığını'' belirtti.
ABD: Başkan Obama, "Moskova'daki alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi.
İNGİLTERE: " Derin bir şok ve üzüntü yaşıyoruz."
FRANSA: "Rusya ile dayanışma içindeyiz."
ÖLÜ SAYISI HALEN ARTIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Güzel sarcasm.ahah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Nasil Yani.. bu intihar saldirisini THY mi organize etti.. yani PES.. bu kadar da cahillik olmaz.. ..Egitim Sart..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben bu istede THY nin sorumlulugu olduguna inaniyorum. Mutlaka vardir. Yine mutlaka bir seyleri eksik yapmislardir. Olmali yani. Gereken onlemleri alsalardi bunlar olmazdi canim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000