27 Kasım 2015, Cuma 10:36:34

Jetgenç 2030 seminerleri başladı

AnadoluJet’in gençlik platformu JetGenç sponsorluğunda gerçekleştirilen ve Türkiye Fütüristler Derneği ile Manchester Üniversitesi, İnovasyon Araştırmaları Enstitüsü’nün iş birliğinde hazırlanan özel bir raporu temel alan “JetGenç ile 2030 Seminerleri” başladı.

AnadoluJet’in gençlik platformu JetGenç sponsorluğunda gerçekleştirilen ve Türkiye Fütüristler Derneği ile Manchester Üniversitesi, İnovasyon Araştırmaları Enstitüsü’nün iş birliğinde hazırlanan özel bir raporu temel alan “JetGenç ile 2030 Seminerleri” başladı.

Seminerlerin yeni eğitim - öğretim yılına ait ilk durağı 20 Ekim’de Samsun 19 Mayıs Üniversitesi oldu.

Seminerler; İklim Polisi Nazlı, Sosyal Medya Mühendisi Eda, Zaman Yöneticisi Tankut ve Bilgi Bankacısı Merve gibi anime kahramanlar ile üniversiteli gençleri geleceğe hızlıca bir göz atmaya davet ediyor. Hem anime kahramanların maceralarının anlatıldığı kısa tanıtım filmi hem de birbirinden ilginç bilgilerle gençleri eğlenceli bir gelecek yolculuğuna çıkartan seminerler, üniversitelileri geleceğin meslekleri ve geleceğe dair önemli öngörüler ile tanıştırıyor.

Türkiye’de de ilk kez hazırlanan, 2030’lu yıllara doğru değişen dünyanın durumunu inceleyen ve gelecekte insan olmanın anlamını sorgulayan “İnsan 2030” raporunu temel alan seminerlerin ilki bu yıl Samsun, 19 Mayıs Üniversitesi’nde düzenlendi. Üniversiteli öğrencilerden ve akademisyenlerden büyük ilgi gören seminerler dizisinin 19 Mayıs Üniversitesi programına AnadoluJet Gelir Yönetimi Müdürü Batuhan Fikret Panavur ve Fütüristler Derneği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Tezcan konuşmacı olarak katıldı.

Konferans dizisinin gençlere gelecek hakkında önemli ipuçları vereceğini ifade eden Türkiye Fütüristler Derneği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Tezcan, “Gençlerin geleceğin tasarımlanabilir bir süreç olduğunu, gelecek ile ilgili planlar yaparken mevcut trendleri okuyarak kendileri ve çevreleri için ulaşılabilir hedefler konmasını ve bu hedeflere ulaşmanın alternatifli ve programlı bir çaba gerektiğini öğrenmeye ihtiyaçları var. Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu geleceğin oluşmasına katkıda bulunmaktır” dedi.

Bu yıl dokuz il kapsamında 12 üniversitede yapılacak seminerler 3 Kasım’da Ankara Bilkent Üniversitesi ve 16 Kasım’da Çankaya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Nisan 2016’ya kadar sürecek olan seminerler Aralık ayında Adana Çukurova Üniversitesi, Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Akdeniz Üniversitesi; Mart ayında Konya Selçuk Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, İzmir Ege Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ile devam edecek.

"İnsan 2030" raporu nedir?

Toplumun her bireyini ve her kurumunu gelecekten, değişimin hızından, belirsizliklerden ve bu belirsizliğin ortaya çıkardığı fırsatlardan haberdar etmeyi amaçlayan “İnsan 2030" raporu beş ana bölümden oluşuyor. Birinci bölüm, Türkiye’yi de etkileyecek küresel ve bölgesel eğilimleri içeriyor. Bu trendler ‘Toplum ve Kültür’, ‘Bilim ve Teknoloji’, ‘Enerji’, ‘Çevre ve Ekonomi’ ve ‘Jeo-politik ve Güvenlik’ başlıkları altında değerlendiriliyor. Raporda, demografik değişimden şehirleşmeye, bilgi ve iletişim teknolojilerinden enerji verimliliği ve güvenliğine, iklim değişikliğinden siber tehditlere kadar birçok konuya değiniliyor. Raporun ikinci, üçüncü ve dördüncü bölümleri sırası ile insanın sosyal yaşamını, doğal çevre ile etkileşimini ve iş yaşamını uzun dönemli bir bakış açısı ile inceliyor. Gelişen teknoloji, sosyal ve kültürel yaşam, değer yargıları ve ekonomik gelişmelerin bireysel ve toplumsal yaşam kalitesinde ve tarzında yol açtığı değişikliklerle 2030’lu yıllara doğru nasıl yol alındığı irdeleniyor. Raporun beşinci ve son bölümünde ise 2030 yılındaki insan profillerinin yaşam kesitlerinden örnekler verilerek sentezler üretiliyor. Beş farklı insan profilinden yola çıkarak trend belirleyicilerin, politikacıların, bilim insanlarının, üreticilerin, tüketicilerin kısaca herkesin kendi beklentilerini ve bilgi birikimlerini de kullanarak yeni yaşam kesitleri tasarlamaları ve geleceği keşfettiği bu çalışmadan faydalanarak Türkiye için parlak bir gelecek oluşturmaları hedefleniyor.

AnadoluJet’in gençlik platformu JetGenç ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve üyelik koşullarına www.jetgenc.net internet sitesinden, AnadoluJet uçuşları ve kampanyaları ile ilgili ayrıntılı bilgiye ise www.anadolujet.com ve 444 2 538 numaralı çağrı merkezinden;  Türkiye Fütüristler Derneği ile ilgili bilgiye www.futurizm.org adresinden ulaşılabilir.

Jetgenç 2030 seminerleri başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000