18 Eylül 2012, Salı 08:04:55

ÇORLU HAVALİMANI'NI ZİYARET ETTİLER

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Volkan, parti yöneticileri ve basın mensupları ile birlikte Çorlu Havalimanı'nı ziyaret ettiler...
  • Alptekin Bey ile daha ileri Çalışmalarından dolayı Teşekkürler...
  • Çorlu hak ettği yerde değil
  • ÇORLU HAVALİMANIMIZA SAHİP ÇIKALIM ÇORLUNUN GELECEĞİNE DESTEK VERELİM..
  • Trakya için Babaeski'den daha merkezi bir yer yok. Çorlu'ya masraf yapacağınıza, Edirne-Kırklareli-Lüleburgaz-Uzunköprü-Hayrabolu ve hatta Bulgaristan'ı bile hesaba katarak, Babaeski'ye yeni bir havaalanı yapın...
  • Yakında istanbuldaki karahavacılık birliği buraya gelecek o zaman artar önemi
  • THY Yönetimine Borajet e destek verip Çorlu gibi noktalara uçuş düzenledikleri icin ve atıl durumdan kurtardıkları için tebrikler.
  • Çorlu Havalimanı Trakyanın gözbebeği konumundadır ve Vekilin dedigi gibi daha çok sahip çıkılması gerekmektedir.
  • ÇORLU İSTANBULUN ALTERNATİFİ OLUP DAHA FAZLA ÖNEM GÖSTERİLMESİ VE KULLANILMASI GEREKEN HAVALİMANIDIR SEFER DÜZENLEYEN ANADOLUJET YETKİLİLERİNİ KUTLUYORUM.BEN BAHÇEŞEHİRDE OTURUYORUM VE ANKARAYA GİDECEGİM ZAMAN ÇORLU YU TERCİH EDİYORUM HERKESE DE TAVSİYE EDİYORUM. SAYGILAR.
  • herkes bi tutturmuş istanbul'un 3. havalimanı diye. 5 seneden evvel bitmeyeceği kesin olan ancak sanki önümüzdeki aya açılacak gibi reklamı yapılan müthiş proje. kardeşim sen önce memleketinde hazırda mevcut diğer havalimanlarına uçuşları yaysana. esenboğa'yı genişlet mesela. lufthansa salak mı?

 

Çorlu Havalimanı'nı ziyaret eden Yemişçi ve beraberindeki heyet, Çorlu Havalimanı Müdürü Alptekin Gedikli ve AnadoluJet yöneticisi Onur Engür'den bilgiler aldılar.

Havalimanı Müdürü Alptekin Gedikli, mevcut pistte yenileme çalışmaları yapıldığı bilgisini aktarak: "Eğitim uçakları için 21 bin metrekarelik apron yapımı tamamlandı. Teknik kule ve diğer çalışmaların yapımı sürüyor" dedi.

AnadoluJet yetkilisi Onur Engür ise: "2009 yılında sivil havacılığa açılan Çorlu Havalimanı'ndan yolcu sayısını ve uçakların doluluk oranlarını arttırmamız gerekiyor. Şu anda günde bir kez gidiş - geliş olmak üzere Ankara seferleri yapılıyor. Bu seferler daha önce günde ikişer kez yapılıyordu. Pist ve Havalimanındaki tadilattan ötürü günde tek sefer yapılıyor. Önümüzdeki günlerde çalışmaların tamamlanması ile birlikte yeniden sefer sayısı ikiye çıkarılacak. Eğer Çorlu Havalimanı olarak doluluk oranlarını arttırabilirsek diğer yerlere uçuş isteyebiliriz. Çorlu Havalimanının bağlantı ve doluluk oranlarının yükselmesi gerekiyor. Şu anda Ankara`dan sabah 09:00`da gelen uçak 10:45`de Çorlu`dan havalanıyor. Pistteki çalışmalar tamamlanınca yine eskisi gibi hem sabah 09:00`da hem de akşam 18:00`de Ankara`dan buna karşılık 10:45 ve 20:15'de Çorlu'dan Ankara'ya uçuşlar olacak" dedi.

Uçak seferlerinin sabah erken saate çekilmesi konusunun hatırlatılması üzerine Engür: "Çorlu Havalimanını sadece Çorlu`daki yolcular kullanmıyor. Trakya`nın tamamından gelen yolcular kullanıyor. Sabah erken saatteki bir uçuş için Trakya`nın diğer yerleşim yerlerinden çok daha erken yola çıkmaları gerekecek. Ayrıca sabah erken uçuş olabilmesi için uçağın geceden Çorlu Havalimanında kalması gerekecek. Bu da 68 kişiyle sınırlı kontenjan anlamını taşıyor. Sabah erken uçuş olursa ikinci uçuş olmuyor. Biz 3 senedir hemen hemen tüm tarifeleri denedik. En uygun tarife bu. İnsanlar 12:00`de Ankara`da oluyorlar ve günün ikinci yarısını işlerini halledebilmek için kullanıyorlar. Talebe göre sefer sayısı ve saatleri değişebilir diye konuştu.

Özlem Yemişçi ise: "Çorlu Havalimanında son tadilatın maliyeti yaklaşık 30 milyon TL`lik bir maliyet. Tadilat, projeler için gereksinim duyulan konular. Çorlu Havalimanından Ankara dışında diğer bölgelere yapılacak olan uçuşlar havayolu şirketlerinin kararı olacaktır. İstanbul`a üçüncü bir Havalimanı yapılması durumu söz konusu ancak bu konuda son günlerde herhangi bir açıklama yapılmıyor. Bir dönem Silivri adı geçiyordu şimdi bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı. Silivri şu an gündemde değil. Üçüncü bir Havalimanı yapılacak olsa bile Çorlu Havalimanına yapılan yatırımlar hükümetimizin Çorlu Havalimanına önem verdiğini en büyük göstergesidir" dedi.

ÇORLU HAVALİMANI'NI ZİYARET ETTİLER

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Karadenizliyizzzz ~ 10 yıl önce
Alptekin Bey ile daha ileri Çalışmalarından dolayı Teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Çorlu hak ettği yerde değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAŞAR ~ 11 yıl önce
ÇORLU HAVALİMANIMIZA SAHİP ÇIKALIM ÇORLUNUN GELECEĞİNE DESTEK VERELİM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Trakya için Babaeski'den daha merkezi bir yer yok. Çorlu'ya masraf yapacağınıza, Edirne-Kırklareli-Lüleburgaz-Uzunköprü-Hayrabolu ve hatta Bulgaristan'ı bile hesaba katarak, Babaeski'ye yeni bir havaalanı yapın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merak etmeyin ~ 12 yıl önce
Yakında istanbuldaki karahavacılık birliği buraya gelecek o zaman artar önemi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY-BORAJET ~ 12 yıl önce
THY Yönetimine Borajet e destek verip Çorlu gibi noktalara uçuş düzenledikleri icin ve atıl durumdan kurtardıkları için tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çorlu Havalimanı ~ 12 yıl önce
Çorlu Havalimanı Trakyanın gözbebeği konumundadır ve Vekilin dedigi gibi daha çok sahip çıkılması gerekmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇORLU ~ 12 yıl önce
ÇORLU İSTANBULUN ALTERNATİFİ OLUP DAHA FAZLA ÖNEM GÖSTERİLMESİ VE KULLANILMASI GEREKEN HAVALİMANIDIR SEFER DÜZENLEYEN ANADOLUJET YETKİLİLERİNİ KUTLUYORUM.BEN BAHÇEŞEHİRDE OTURUYORUM VE ANKARAYA GİDECEGİM ZAMAN ÇORLU YU TERCİH EDİYORUM HERKESE DE TAVSİYE EDİYORUM. SAYGILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3.havalimanı ~ 12 yıl önce
herkes bi tutturmuş istanbul'un 3. havalimanı diye. 5 seneden evvel bitmeyeceği kesin olan ancak sanki önümüzdeki aya açılacak gibi reklamı yapılan müthiş proje. kardeşim sen önce memleketinde hazırda mevcut diğer havalimanlarına uçuşları yaysana. esenboğa'yı genişlet mesela. lufthansa salak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000