21 Nisan 2008, Pazartesi 09:15:33

Anadolu'nun Anadolujet Hüsranı

Türk Havayollarının AnadoluJet markası ile iç pazarda yeni bir oluşum içine gireceğini açıklamasının ardında, Anadolu’nun bazı bölgelerinde de beklentilere yol açtı. Ancak bu beklenti hayal kırıklığına dönüştü.
  • Bir konu hakkında yorum yaparken bazı kriterleri göz ardı etmemek gerekiyor. Aradığımız cevabı o yerde bulabiliyoruz. AnadoluJet ilk olarak THY’nin uçuş yaptığı noktalara uçuş yapmaya başladı. THY yaz aylarında haftada 3 gün Ankara-Samsun uçuşları gerçekleştiriyor. Ankara-Samsun: 419km, Ankara-Sivas: 442km. Ama her şey mesafede de bitmiyor ne yazıkki. O şehrin yolcu potansiyelini de düşünmek lazım. Sivas 638.464 toplam nüfuslu, sanayisi gelişmemiş bir Anadolu şehrimiz. Samsun 1.325.000 toplam nüfuslu, sanayisi ile Liman kenti özelliği ile Karadeniz’in en büyük ili olmasından dolayı bu potansiyeli çok rahat yakalayabilecek bir şehir. Kaldı ki Samsun-Çarşamba Havaalanı’nı 715 toplam nüfuslu Ordu ili de kullanıyor. Yani burada Sivas’ın Ankara uçuşlarını Samsun’a kaptırdığını düşünmüyorum. Bilakis haklı ve gerekli bir uçuş hattı olduğunu düşünüyorum. O yüzden AnadoluJet’e buradan teşekkürlerimi iletiyorum. İşin özü her şey 3811m pistte bitmiyor.
  • Anadolujet’in 23 Nisan’da başlayacak seferlerinde maalesef Sivas bulunmuyor. Anadolu’nun kalbinin attığı Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Anadolujet’ten nasibini alamadı. Sivas Anadolujet’i Samsun’a kaptırdı. Ankara-Samsun :419 km Ankara-Sivas:442 km olmasına rağmen Anadolujet reklamlarında yer almayan Samsun’u uçuşlarına dahil ederken Sivas’ı unuttu… Emrah.esc ye sorum? Sivas’ın pisti 3811x45 dir. Sivas neden yok???
  • Haber güzel ama olaya bir de şu açıdan bakmak gerekir. Bilindiği gibi Çanakkale ve Edremit Havaalanları 1800 metre uzunluğunda pistlere sahipler. Bu pistlerden B737-400 uçaklarının kalkış yapabilmesi imkansız. AnadoluJet küçük pistler için filosuna bir an önce A318 uçaklarını katmalı. Yolcu yoğunluğu yüksek olan Elazığ Havaalanına bile Anadolujet uçuş gerçekleştirmiyor. Neden? Çünkü o havaalanının da pisti küçük. Ankara-Elazığ seferini şu anda THY gerçekleştiriyor. Yeni pist açıldığında sizler de göreceksiniz THY yerine AnadoluJet Ankara-Elazığ uçuşlarını gerçekleştirecek. Küçük pistler için A318 uçakları gerekir.
  • Habere katilmamak elde degil. THY Anadolu Jet'e Ankara merkezli ichatlarini devretti. Hatay haric baska hic bir yeni yere ucma plani yok gibi.

Türk Havayolları, iç hatlarda özel havayolu şirketleriyle daha rahat rekabet edebilmek amacıyla Anadolujet adı altında yeni bir marka kuracağını açıkladıktan sonra AnadoluJet’in resmen uçmasına iki gün kaldı.

 

Anadolujet’in tanıtımı her gün değişik illerde yapılan organizasyonla gerçekleşirken bazı illerin uçuş kapsamına alınmaması üzüntüye neden oluyor.

 

23 Nisan’da AnadoluJet’in uçuşları başlayacak. www.anadolujet.com adı ile web sitesi de kurulan yeni markanın, televizyon kanallarında reklâmları da boy göstermeye başladı.

 

Yapılan tanıtımlarda uçuş yapılacak noktalar arasında olmadıklarını gören bölgeler: “Değişen tek şey THY’nin Ankara’dan mevcut iç hat seferlerinde sadece ismi Anadolujet olmuş. Oysa Ankara'ya ciddi uzaklıkta olan Çanakkale, Edremit, Balıkesir ve Bursa'nın da bu noktalar arasında yer alacağını düşünmüştük. Tam bir hayal kırıklığı yaşıyoruz” diyerek görüşlerini belirttiler.

Anadolu'nun Anadolujet Hüsranı

Yorumlar

emrah.esc ~ 16 yıl önce
Bir konu hakkında yorum yaparken bazı kriterleri göz ardı etmemek gerekiyor. Aradığımız cevabı o yerde bulabiliyoruz. AnadoluJet ilk olarak THY’nin uçuş yaptığı noktalara uçuş yapmaya başladı. THY yaz aylarında haftada 3 gün Ankara-Samsun uçuşları gerçekleştiriyor. Ankara-Samsun: 419km, Ankara-Sivas: 442km. Ama her şey mesafede de bitmiyor ne yazıkki. O şehrin yolcu potansiyelini de düşünmek lazım. Sivas 638.464 toplam nüfuslu, sanayisi gelişmemiş bir Anadolu şehrimiz. Samsun 1.325.000 toplam nüfuslu, sanayisi ile Liman kenti özelliği ile Karadeniz’in en büyük ili olmasından dolayı bu potansiyeli çok rahat yakalayabilecek bir şehir. Kaldı ki Samsun-Çarşamba Havaalanı’nı 715 toplam nüfuslu Ordu ili de kullanıyor. Yani burada Sivas’ın Ankara uçuşlarını Samsun’a kaptırdığını düşünmüyorum. Bilakis haklı ve gerekli bir uçuş hattı olduğunu düşünüyorum. O yüzden AnadoluJet’e buradan teşekkürlerimi iletiyorum. İşin özü her şey 3811m pistte bitmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
m_serbetci ~ 16 yıl önce
Anadolujet’in 23 Nisan’da başlayacak seferlerinde maalesef Sivas bulunmuyor. Anadolu’nun kalbinin attığı Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Anadolujet’ten nasibini alamadı. Sivas Anadolujet’i Samsun’a kaptırdı. Ankara-Samsun :419 km Ankara-Sivas:442 km olmasına rağmen Anadolujet reklamlarında yer almayan Samsun’u uçuşlarına dahil ederken Sivas’ı unuttu… Emrah.esc ye sorum? Sivas’ın pisti 3811x45 dir. Sivas neden yok???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emrah.esc ~ 16 yıl önce
Haber güzel ama olaya bir de şu açıdan bakmak gerekir. Bilindiği gibi Çanakkale ve Edremit Havaalanları 1800 metre uzunluğunda pistlere sahipler. Bu pistlerden B737-400 uçaklarının kalkış yapabilmesi imkansız. AnadoluJet küçük pistler için filosuna bir an önce A318 uçaklarını katmalı. Yolcu yoğunluğu yüksek olan Elazığ Havaalanına bile Anadolujet uçuş gerçekleştirmiyor. Neden? Çünkü o havaalanının da pisti küçük. Ankara-Elazığ seferini şu anda THY gerçekleştiriyor. Yeni pist açıldığında sizler de göreceksiniz THY yerine AnadoluJet Ankara-Elazığ uçuşlarını gerçekleştirecek. Küçük pistler için A318 uçakları gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sydney ~ 16 yıl önce
Habere katilmamak elde degil. THY Anadolu Jet'e Ankara merkezli ichatlarini devretti. Hatay haric baska hic bir yeni yere ucma plani yok gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000