05 Şubat 2012, Pazar 09:00:02

ANADOLUJET'LE UÇAN KAZANACAK

Anadolu Jet ile yolculuk edenler günlük 39 lira ödeyerek, her şey dahil otomobil kiralayabilecek.
  • bilet satin gereksiz reklam degil kandirmaca olmamasini bzkleriz
  • nasil olur bu genel mudur, THYyi gececez diyebilir, sen THY'nin alt markasisini, nasil olur TRde boyle insanlar yonetici olur ?
  • Memlekette ne uzmanlar varmış haberimiz yokmuş. Şu yorumları okuyunca sanki "lufthansa" yı yönettiler, "British"i kurtardılar.... Ben THY'de çalışmıyorum ama nedir bu havayollarına olan öfkeniz, kininiz. 70-80 uçaktan 200'e ve daha fazlasına uçan balon alarak gelmedi THY. Batarsa sizlerin ne kazancı olacakta felaket tellallığı yapmaya çalışıyorsunuz?
  • anadolujetin ve thy'nin hala kendi ödediği vergilerle ayakta durduğunu sananların hala var mı ya?bilmemek ayıp değil hadi öğrenmemek de ayıp olmasın ama bilmediği halde çok biliyormuş gibi yorum yazmak ayıp be kardeşim.komik duruma düşmek için resmen çaba harcıyorsunuz.thy sizin vergilerinizle yaşamıyor ama siz thy'nin devlete ödediği vergiler sayesinde daha rahat yaşıyorsunuz.
  • agzi olan konusuyor,nasil olsa hesap soran yok,durmak yok,zarara devam
  • sxs ile anadolu jet birleştikten sonra bir bakmışsınız bu yeni şirketi de tekrar thy bünyesine katıyoruz diyebilirler.zararlar büyüdükçe ne yapacaklarını şaşırdılar iyice.bu arada ağa babaları thy nin de durumu pek parlak değil ve durumu hergeçen gün işi bilmeyen torpilli yöneticilerin elinde gittikçe kötüye doğru gidiyor.
  • ben hayatımda bu kadar boş boğaz bir herif görmedim, ne başarısı Anadolujet bir başarısızlık örneğidir, SA dış hatta başarıcaz diyordu ne oldu girdiği her hattan çekildi, SA istanbul'da PGS'ye rakip olcaz diyordu ne oldu fiyasko, bu arkadaş sadece konuşur içi boştur kaale almayınız.
  • Rakamlar o kadar süslü ki zannedersiniz Anadolujet kar üstüne kar yapıyor. İsterseniz yılda 100 milyon yolcu taşıyın, isterseniz 100 uçakla operasyon yapın. Zarar ettikten ne kıymeti var. Milletin vergisini yemeye doyamadınız.
  • anadolu jette işler çok güzel,harika diyor ceosu.madem öyle de neden sunexpress ve anadolujet birleştirilerek tek bir çatı altında toplanacak ? bunun nedenlerini de açıklayıversinler bize bir zahmet...
  • Birisi şu adamı sustursun ya da konuşmayı öğretsin.THY nin alt markası olarak senin varoluş amacın pazarda ki belli bir boşluğu doldurmak.Sen nasıl olurda hedeflerin arasına THY yi geçmeyi koyarsın??Bu nasıl bir cahilliktir??Bu nasıl bir stratejik hatadı????
Uluslararası Yöneticiler Derneği'nde (YÖNETDER) ‘başarı öyküleri’ toplantısında konuşan Anadolujet Genel Müdürü Sami Alan, sektörde yaşanan son gelişmeler ile şirketin yeni hizmetlerini anlattı.

Müşterilerine havada olduğu kadar karada da uygun şartlarda yardımcı olmaya çalıştıklarını aktaran Alan, bu çerçevede bir araç kiralama şirketiyle daha uygun maliyete kiralama imkanı için anlaşma yaptıklarını açıkladı.

Alan, “Anadolu Jet’den 7 gün önce bilet alan yolcularımız kış boyu istedikleri takdirde her şey dahil günlük 39 TL ile araç kiralayabilecek. Müşterimiz dizel araç isterse günlük 49 TL bedelle normal standartlarda bir araç kiralayabilecek. Bu uygulamayı ilk etapta 12 şehirde birden başlattık. Bu uygulama sayesinde müşterilerimizin gittiği şehirdeki özel otomobil ihtiyacını karşılamış olduk” bilgisini verdi.

Sektördeki gelişmeleri de aktaran Sami Alan, 2004 yılında 'Özel İşlem Vergisi' ile 'Toplu Konut Fonu' adındaki iki verginin uçak biletlerinden kaldırıldığına işaret ederek, bu uygulamayla birlikte Türk Hava Yolları’nın yanında özel hava şirketlerinin de iç hatlar seferlerine başladığını belirtti. Anadolu Jet kurulmadan önce yaptıkları pazar araştırmasında yolculuk yapan 17 kişiden sadece 1'inin uçağı tercih ettiği sonucuna ulaştıklarını ifade eden Alan, bu veriler üzerine uçağı tercih etmeyen 16 kişiyi kazanmak için harekete geçtiklerini vurguladı.

Uçak ile seyahat etmeyen 16 kişinin büyük çoğunluğunun fiyat önceliğine sahip olduğunu vurgulayan Alan, ''Bu kişileri kazanmak için 40 ila 75 lira arasındaki otobüs bilet fiyatlarının ortalaması olan 59 lirayı bilet fiyatı olarak belirledik. Bu fiyata vergileri de dahil ettik. Bu tarife o kadar çok tuttu ki seferlere yetişemez oldu. Haliyle planlarımızdan fazla bir talep oldu. Türk insanının uygun şartlar olduğunda değişime ne kadar açık olduğunu haliyle görmüş olduk'' diye konuştu.

Anadolujet markasının belirlediği stratejiyle her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Alan, ''2002 yılında yurt içinde uçakla seyahat eden kişi sayısı 8,7 milyonken, 2011'de bu 53 milyonu buldu. Bu artışa bağlı olarak biz 5 uçakla başladığımız faaliyetlerimizi talep artışına bağlı olarak 12 uçakla yürütmeye başladık. Bugün geldiğimiz noktada 27 uçağımız var ama bu sayı da kimi zaman yetmiyor'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 42 şehrine sefer düzenlediklerini ama yurt içinde altyapısı yeterli olan her ile uçmak istediklerini dile getiren Alan, yapacakları atılımlarla THY’yi geçmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

YÖNETDER Genel Sekreteri İsmet Duman ise ulaşımın her alanında 2002 yılından itibaren önemli gelişmeler yaşandığının altını çizdi. Anadolujet’in başarı öyküsünü kamuoyuyla paylaştıklarını vurgulayan Duman, seminerlerin süreceğini kaydetti.
ANADOLUJET'LE UÇAN KAZANACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
bilet satin gereksiz reklam degil kandirmaca olmamasini bzkleriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
nasil olur bu genel mudur, THYyi gececez diyebilir, sen THY'nin alt markasisini, nasil olur TRde boyle insanlar yonetici olur ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Memlekette ne uzmanlar varmış haberimiz yokmuş. Şu yorumları okuyunca sanki "lufthansa" yı yönettiler, "British"i kurtardılar.... Ben THY'de çalışmıyorum ama nedir bu havayollarına olan öfkeniz, kininiz. 70-80 uçaktan 200'e ve daha fazlasına uçan balon alarak gelmedi THY. Batarsa sizlerin ne kazancı olacakta felaket tellallığı yapmaya çalışıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
anadolujetin ve thy'nin hala kendi ödediği vergilerle ayakta durduğunu sananların hala var mı ya?bilmemek ayıp değil hadi öğrenmemek de ayıp olmasın ama bilmediği halde çok biliyormuş gibi yorum yazmak ayıp be kardeşim.komik duruma düşmek için resmen çaba harcıyorsunuz.thy sizin vergilerinizle yaşamıyor ama siz thy'nin devlete ödediği vergiler sayesinde daha rahat yaşıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
agzi olan konusuyor,nasil olsa hesap soran yok,durmak yok,zarara devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sxs ile anadolu jet birleştikten sonra bir bakmışsınız bu yeni şirketi de tekrar thy bünyesine katıyoruz diyebilirler.zararlar büyüdükçe ne yapacaklarını şaşırdılar iyice.bu arada ağa babaları thy nin de durumu pek parlak değil ve durumu hergeçen gün işi bilmeyen torpilli yöneticilerin elinde gittikçe kötüye doğru gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ben hayatımda bu kadar boş boğaz bir herif görmedim, ne başarısı Anadolujet bir başarısızlık örneğidir, SA dış hatta başarıcaz diyordu ne oldu girdiği her hattan çekildi, SA istanbul'da PGS'ye rakip olcaz diyordu ne oldu fiyasko, bu arkadaş sadece konuşur içi boştur kaale almayınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Rakamlar o kadar süslü ki zannedersiniz Anadolujet kar üstüne kar yapıyor. İsterseniz yılda 100 milyon yolcu taşıyın, isterseniz 100 uçakla operasyon yapın. Zarar ettikten ne kıymeti var. Milletin vergisini yemeye doyamadınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
anadolu jette işler çok güzel,harika diyor ceosu.madem öyle de neden sunexpress ve anadolujet birleştirilerek tek bir çatı altında toplanacak ? bunun nedenlerini de açıklayıversinler bize bir zahmet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Birisi şu adamı sustursun ya da konuşmayı öğretsin.THY nin alt markası olarak senin varoluş amacın pazarda ki belli bir boşluğu doldurmak.Sen nasıl olurda hedeflerin arasına THY yi geçmeyi koyarsın??Bu nasıl bir cahilliktir??Bu nasıl bir stratejik hatadı????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000