06 Mayıs 2008, Salı 08:09:22

Anadolujet'le bir ilki yaşadılar

Bugüne kadar doğdukları yerden başka bir yer görmeyen güneydoğulu çocukların “Uçakla Ankara’ya gidiyorsunuz” sözüyle başlayan yolculukları, onlara hayatları boyunca unutamayacakları anılarla sona erdi...

Türk Hava Yolları’nın alt kuruluşu olan Anadolujet, 21 şehre sefere başlaması sebebiyle bu illerde yaşayan başarılı öğrencilere hoş bir sürpriz yaptı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, “Anadolujet projesi Anadolu insanını uçakla tanıştırma projesidir” dediği ilk seferin konukları hayatlarında ilk defa uçağa binen 185 öğrenci oldu. Bugüne kadar geldikleri illerin dışında başka yer bilmeyen Adıyamanlı, Muşlu, Batmanlı ve Diyarbakırlı çocuklar, hem uçağa binmenin hem de Ankara’yı görmenin heyecanını bir arada yaşadılar.

BULUTLARDA YATASIM GELDİ

Bu heyecana ortak olanlardan biri de Batman Bağlar İlköğretim Okulu 6-C sınıfında okuyan Elif Koç... 7’i kız, 3 erkek olmak üzere 10 kardeş olduklarını söyleyen Koç, “Gökyüzünde uçarken seyrettiğim uçağın içinde bir gün ben de olacağım aklıma bile gelmemişti” diyor. Uçak havalanırken çığlık atmamak için kendini zor tuttuğunu belirten Koç duygularını şöyle anlatıyor: “Ailemde ilk uçağa binen ben oldum. Kendimi şanslı hissediyorum. Uçak hareket edene kadar hayal alemindeydim. Uçak hareket edip birden dik olarak yükselmeye başlayınca sevinçten çığlık atmamak için kendimi zor tuttum. Uçağımız bulutların üzerinden geçerken sanki pamuk tarlasından geçiyormuş gibiydik. İnsanın o yumuş yumuş pamuklara benzeyen bulutların üzerinde yatıp uzanası geliyordu.”

BURADAKİ ÇOCUKLAR ŞANSLI

Uçaklarının Ankara üzerinde yavaş yavaş alçalmaya başlamasıyla içinin kıpır kıpır olmaya başladığını söyleyen Koç, “Kitaplarda okuduğum Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti olan Ankara gerçekten çok büyük ve çok güzel bir şehir. Ankara’yı dolaşırken burada oturan çocukların ne kadar şanslı olduklarını düşündüm” diye konuştu. Koç, Ankara’da kendini en çok heyecanlandıranın ise Anıtkabir ziyareti olduğunu söylüyor.

DÜŞERİZ DİYE KORKTUM

İsminin anlamı ‘Yeşeren ağaç’ olan Şindar Toprak ise Batman İlköğretim Okulu öğrencilerinden... Şindar da diğer arkadaşları gibi hayatında ilk defa uçağa binenlerden. Uçağa binerken çok korktuğunu ifade eden Şindar, “Korkumun sebebi uçak kaza yapar diyeydi. Çünkü televizyonlarda uçak kazalarını seyrettik. Ama uçak havalandıktan sonra korkum azaldı. Uçak bulutların üzerinden geçtiğinde içim bir hoş oldu. Bulutlara yukarıdan bakıyordum. Birden ürperdim” diyerek duygularını dile getiriyor. Toprak, Ankara’nın geniş caddeleri, akşamlarının ışıl ışıl olan caddeleri ve insanların sokaklarda gezmesinin kendisini büyülediğini söylemeden geçemiyor.

SANKİ RÜYADAYDIM

“Uç Türkiye Uç” projesi ile Muş’tan Ankara’ya gelen Nazan Akçiçek, Kardelen Projesi çerçevesinde Alparslan Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda okuyor. 6’ı kız 3’ü erkek olmak üzere 9 kardeş olduklarını belirten Akçiçek, Ankara’yı ömrü boyunca unutamayacağını söylüyor. Akçiçek, “Sanki rüyadaydım ve bu rüyadan hiç uyanmak istemiyordum” diyor. Kardelen Projesi çerçevesinde Muş Alparslan Kız YİBO’da okuyan Pınar Akçiçek ise uçakta teyzesinin kızı Nazan ile yan yana oturduklarını belirterek, “Uçak havalanırken heyecandan birbirimizin elimizi o kadar sıkmışız ki adeta morarmıştı ama biz farkında değildik. Kocaman demirden uçak havada nasıl uçuyordu?” diye şaşkınlığını dile getirdi.



Kaynak: Türkiye

Anadolujet'le bir ilki yaşadılar

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000