16 Kasım 2011, Çarşamba 18:03:28

ANADOLUJET'İN SİVAS UÇAĞI KAYSERİ'YE İNDİ

İstanbul-Sivas seferini yapan Anadolujet’e ait uçak, havalanındaki yoğun sis nedeniyle iniş yapamadı. Uçak, Kayseri’ye yönlendirildi.
  • Bahsettiğiniz sistem ILS (Instrument Landing System). ILS'in kategorileri vardır. CATI CATII ve CATIII olarak. CATIII görüşün sıfır olduğu havalarda dahi inişe olanak sağlar. Fakat Türkiye'de en fazla CATII vardır o da Atatürk Havalimanı gibi büyük meydanlarımızda. Anadolu'da bir meydanımızda ILS olsa dahi görüş olmadıkça iniş yapmak tehlikelidir. Türk havacılık tarihinde de hep görüş seviyesi az iken dağlara tepelere çakılan uçaklar görülür. CATI-II-III kategorisi maliyetle doğru orantıldır. CATIII şeklinde youtube'ta videolar aratırsanız (özellikle cockpit içi çekimi olsun) inişin tamamen otomatik gerçekleştiğini, uçak centerline'a oturduktan sonra oto-pilot'tan çıkarıldığını görürsünüz. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
  • Yanlış ifade kullanabilirim şimdiden pardon. ALS ( Automatic Landing System ) bu tip havalanlarında yok mu acaba ? Olan havaalanlarında uçak otomatik indiriliyor diye duymuştum.
  • Biz kim "havacılık" kim? Bizde yalnızca "hava" var! Nasıl olsa hesap yok! Buraya bu havalanını niçin yaptın? Yapana soru soran yok. Urfa hava alanı gibi. Sanki "sis" bunlar o hava alanlarını yaptıktan sonra oluştu. Daha önceki yıllarda hiç yoktu. Nerede doğru iş yapıyor ki DHMİ? İşte AHL yanında muazzam bir boş alan vardı, çadır tğyatrosu ve iş merkezi yapılmasına göz yumdular. Viyadükle Ataköy tarafındaki araziye geçmeyi planlasalardı, muazzam bir park alnı oluşurdu. Paralel pisti bile yanlış yaptılar ve "paralel landind" yapılamıyor.
  • koçum bu uçağı yere vurunca restart yapmaya benzemez .
  • VATSIM de Aynı saatlerde aynı metarla ben gittim paşa paşa indim..Biraz zorlasalar onlarda inerdi.Tabi bu iş birazda cesaret ve bilek işi..Herkesten benim gibi yetenekli ve cesur olmasını bekleyemem..Uçak kullanmak gerçekten çok kolay bir şeymiş arkadaşlar...
  • Adam Einstein beyler.
  • Schipol, Frankfurt, Munich'de varsa Sivas'dada olmalı kesinlikle !
  • malesef havaalanlarının yapıldı yerler yanlış ya da gerekli teknolojik ekipmanlar yok olduğundan dolayı uçaklar kışın yoğun sisden iniş yapamıyor görüş mesafesinin yeterli olmamasından dolayı.. Halbuki, heatrow, schipol,frankfurt,munich sisin kışları hiç eksik olmadığı bu havaalanlarında uçak iniş kalkışlarından hiç sorun sıkıntı çekilmiyor öyle değil mi..
İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan saat 14.00’te havalanan Anadolujet’e ait TK7294 sefer sayılı Sivas uçağı, Nuri Demirağ Havalanı’ndaki yoğun sis nedeniyle iniş yapamadı.

Anadolujet uçağı bir süre kent üzerinde dolaştıktan sonra Kayseri Erkilet Havaalanı’na yönlendirildi.

Uçağın Kayseri’ye ineceği ve Sivas’taki sisin etkisini kaybetmemesi durumunda yolcularını bu kente indireceği belirtildi. Sisin dağılmaması durumunda Sivas’tan karşılıklı dönüş seferi de iptal edilecek.

(Hürriyet)
ANADOLUJET'İN SİVAS UÇAĞI KAYSERİ'YE İNDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bahsettiğiniz sistem ILS (Instrument Landing System). ILS'in kategorileri vardır. CATI CATII ve CATIII olarak. CATIII görüşün sıfır olduğu havalarda dahi inişe olanak sağlar. Fakat Türkiye'de en fazla CATII vardır o da Atatürk Havalimanı gibi büyük meydanlarımızda. Anadolu'da bir meydanımızda ILS olsa dahi görüş olmadıkça iniş yapmak tehlikelidir. Türk havacılık tarihinde de hep görüş seviyesi az iken dağlara tepelere çakılan uçaklar görülür. CATI-II-III kategorisi maliyetle doğru orantıldır. CATIII şeklinde youtube'ta videolar aratırsanız (özellikle cockpit içi çekimi olsun) inişin tamamen otomatik gerçekleştiğini, uçak centerline'a oturduktan sonra oto-pilot'tan çıkarıldığını görürsünüz. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yanlış ifade kullanabilirim şimdiden pardon. ALS ( Automatic Landing System ) bu tip havalanlarında yok mu acaba ? Olan havaalanlarında uçak otomatik indiriliyor diye duymuştum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biz kim "havacılık" kim? Bizde yalnızca "hava" var! Nasıl olsa hesap yok! Buraya bu havalanını niçin yaptın? Yapana soru soran yok. Urfa hava alanı gibi. Sanki "sis" bunlar o hava alanlarını yaptıktan sonra oluştu. Daha önceki yıllarda hiç yoktu. Nerede doğru iş yapıyor ki DHMİ? İşte AHL yanında muazzam bir boş alan vardı, çadır tğyatrosu ve iş merkezi yapılmasına göz yumdular. Viyadükle Ataköy tarafındaki araziye geçmeyi planlasalardı, muazzam bir park alnı oluşurdu. Paralel pisti bile yanlış yaptılar ve "paralel landind" yapılamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
koçum bu uçağı yere vurunca restart yapmaya benzemez .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
VATSIM de Aynı saatlerde aynı metarla ben gittim paşa paşa indim..Biraz zorlasalar onlarda inerdi.Tabi bu iş birazda cesaret ve bilek işi..Herkesten benim gibi yetenekli ve cesur olmasını bekleyemem..Uçak kullanmak gerçekten çok kolay bir şeymiş arkadaşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adam Einstein beyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Schipol, Frankfurt, Munich'de varsa Sivas'dada olmalı kesinlikle !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
malesef havaalanlarının yapıldı yerler yanlış ya da gerekli teknolojik ekipmanlar yok olduğundan dolayı uçaklar kışın yoğun sisden iniş yapamıyor görüş mesafesinin yeterli olmamasından dolayı.. Halbuki, heatrow, schipol,frankfurt,munich sisin kışları hiç eksik olmadığı bu havaalanlarında uçak iniş kalkışlarından hiç sorun sıkıntı çekilmiyor öyle değil mi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000