15 Temmuz 2015, Çarşamba 14:05:39

Anadolujet uçaklarındaki bulgular şoke etti

Türk Hava Yolları alt markası Anadolujet’in kiraladığı Boeing 737-900 tipi üç uçak için iade kararı verildi. Uçaklar neden iade edilecek?
  • ryanairdan mı aldılar acaba. onlar çok hor kullanıyormuş duyumlarıma göre
  • Doktordan temiz uçak kiralanır DRJET-LEASING
  • anadolujet'in, "lutfhansa CityLine" konseptini dikkatle tahlil etmesi gerekir; uzun mesafe uçuşlarını airbus'la yapan dünya devi, avrupa birliği sınırları içerisindeki kısa ve orta mesafe uçuşarını ise embraer 190/195 ile yaparak bütün şehirleri adeta birbirine bağlıyor. iş nedeniyle ankara çıkışlı seyahatlerimi lufthansa ile yapıyor ve münih aktarmalı uçuşlarımı embraer vasıtasıyla gerçekleştiriyorum. son derece emniyetli, konforlu ve kullanıcı dostu olan bu uçakları türkiye havacılığına tanıştıran borajet'in, bu girişiminin anadolujet tarafından da benimsenmesi iyi olabilir. özellikle, ekonomik uçuş grafiği çizen bu uçakların görece az yolcu talebi olan ancak sıklıkla uçulması gereken şehirleri esb'ye sa da saw'a bağlaması anadolujet'i daha olumlu/anlamlı bir yere taşıyacaktır. ancak öncelikle, thy ve anadolujet'in bölgesel havacılığı ciddiye alması ve şu an ki işletim/yönetişim anlayışından vaz geçmesi beklenmelidir. saygılarımla...
  • O kadar yeni uçakta bu kadar sorun nasıl çıkıyor? Önceki sahipleri çok hor kullanmış sanırım?
  • 7 senelik uçaklar çok hoyrat kullanılmış.
  • Peki Anadolujet şimdi başka uçaklar mı lesase edecek.Ben bir tane a330 -200 lease etmesini doğru bulurum.
  • Yani isin teknik tarafini bilemem ama Botajeti ucaklari inanilmaz rahat.ekipler zaten super.ama nadiren denk geliyorum cok mu az acaba yenisi gelecekmi
  • Bunca sorun varsa ve iade edildiyse TC bandirasini nasil almuslar ???
  • İyiki iade edilmiş yoksa biz uğraşcaktık
  • Az kalsın kakalayacaklarmis

Anadolujet’in filosuna katmayı planladığı üç Boeing 737-900 tipi uçakta sorun çıktı. Uçaklardan ikisini teslim alan Anadolujet, ciddi hasarlar bulunduğu gerekçesiyle leasing firması BBAM’a, rest çekti.

Uçaklarda çok sayıda bulgu tespit eden Anadolujet, leasing firmasına “ Ya bu uçaklardaki hasarların maliyetini üstlenin ya da iade alın” dedi.

BBAM firması Anadolujet’in maliyetleri üstlenin çağrısına olumsuz cevap verince uçakların iade edilmesine karar verildi.

Airporthaber’in edindiği bilgiye göre, uçaklarda uçuş emniyetini riske edecek bir çok bulgu tespit edildi. Boya kondisyonu problemi yaşayan uçakların flaplarının da uçağın dengesini bozacak kadar hasarlı olduğu anlaşıldı.

Uçaklardaki bir diğer sorunun ise baş üstü dolaplarının hasarlı ve boyalı olduğu, leasing firmasının dolapların değiştirilmesi talebini ise üstlenmediği kaydedildi.

Uçakların koridorlarında yer alan halı altlarında ise limit dışı çökme ve çatlak tespit edilirken motorlarda ise detaylı bir inceleme yapıldı. Uçakların motorlarında da limitdışı vibrasyon (titreme) olduğu öğrenildi.

İşte o uçaklar:

Tescili      Üretim No          İlk uçuş
TC-SCA  (MSN 34952)  07 Kasım 2007
TC-SCB  (MSN 34957) 14 Haziran 2008
TC-SCC  (MSN 34956) 22 Mayıs 2008

©AirportHaber

Anadolujet uçaklarındaki bulgular şoke etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

ryanair ~ 9 yıl önce
ryanairdan mı aldılar acaba. onlar çok hor kullanıyormuş duyumlarıma göre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delivery ~ 9 yıl önce
spice jet'ten almışlar
Doktordan Temiz ~ 9 yıl önce
Doktordan temiz uçak kiralanır DRJET-LEASING

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankara... ~ 9 yıl önce
anadolujet'in, "lutfhansa CityLine" konseptini dikkatle tahlil etmesi gerekir; uzun mesafe uçuşlarını airbus'la yapan dünya devi, avrupa birliği sınırları içerisindeki kısa ve orta mesafe uçuşarını ise embraer 190/195 ile yaparak bütün şehirleri adeta birbirine bağlıyor. iş nedeniyle ankara çıkışlı seyahatlerimi lufthansa ile yapıyor ve münih aktarmalı uçuşlarımı embraer vasıtasıyla gerçekleştiriyorum. son derece emniyetli, konforlu ve kullanıcı dostu olan bu uçakları türkiye havacılığına tanıştıran borajet'in, bu girişiminin anadolujet tarafından da benimsenmesi iyi olabilir. özellikle, ekonomik uçuş grafiği çizen bu uçakların görece az yolcu talebi olan ancak sıklıkla uçulması gereken şehirleri esb'ye sa da saw'a bağlaması anadolujet'i daha olumlu/anlamlı bir yere taşıyacaktır. ancak öncelikle, thy ve anadolujet'in bölgesel havacılığı ciddiye alması ve şu an ki işletim/yönetişim anlayışından vaz geçmesi beklenmelidir. saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E190/195 ~ 9 yıl önce
Borajet'in Embraer'leri almasına AnadoluJET öncülük etti zaten. Hali hazırda 3 E190 wet-lease olarak AnadoluJET'te uçuyor. Yılsonuna kadar 3 E195 daha AnadoluJET filosuna dahil olacak. Öte yandan emniyetli ve konforlu olan bu uçaklar, özellikle yakıt tüketimi açısından maliyet olarak çok fayda sağlamıyor.
Volvo ~ 9 yıl önce
O kadar yeni uçakta bu kadar sorun nasıl çıkıyor? Önceki sahipleri çok hor kullanmış sanırım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MURAT ~ 9 yıl önce
ANADOLUJET ZATEN EMBARDIER KULLANIYOR
hurda ~ 9 yıl önce
7 senelik uçaklar çok hoyrat kullanılmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airport ~ 9 yıl önce
Peki Anadolujet şimdi başka uçaklar mı lesase edecek.Ben bir tane a330 -200 lease etmesini doğru bulurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 9 yıl önce
Yani isin teknik tarafini bilemem ama Botajeti ucaklari inanilmaz rahat.ekipler zaten super.ama nadiren denk geliyorum cok mu az acaba yenisi gelecekmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E195 ~ 9 yıl önce
3 Adet E195 daha gelecek, AnadoluJET filosuna katılıp uçacak.
Nasil ya ??? ~ 9 yıl önce
Bunca sorun varsa ve iade edildiyse TC bandirasini nasil almuslar ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cabinci ~ 9 yıl önce
İyiki iade edilmiş yoksa biz uğraşcaktık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!! ~ 9 yıl önce
Az kalsın kakalayacaklarmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000