19 Ağustos 2017, Cumartesi 09:16:12

Anadolujet uçağının lastiği patladı

Çanakkale’den Ankara’ya dün sabah saat 06.05’te uçuş yapması gereken AnadoluJet’e ait ‘Mardin’ isimli uçağın arka sol lastiğinin patlaması nedeniyle uçuş gerçekleştirilemedi. Uçağın yolcuları mağduriyet yaşadı.
  • Yokmuymuj Çanakkale'de bi lastikçi be yaa? Olmadı Lapseki'den gelirdi lastikçi be ya.
  • Ucakta stepne yokmuymuş
  • Lastik ne alaka kanatla ucmuyormu bu ucak..yolcular hakli tepki gostermis.sanirim ekip canakkalede yati yapmak istemis.isteselerdi ucabilirlerdi.
  • Eyer bu doruysa yer yerindn oynr
  • lastiğin ne zaman patlayacağini bilemessin önceden uyari verecek bir sistem yoktur..patlar işte..burada malesef teknik ekip yetersiz ne konuda lastiği istanbuldan çanakkale en hizli şekilde yollamada..gece yarisi 2 de çiksa kamyon yola yeni lastik ve teknik ekiple sabah 7 civarlarinda hatta 6 civarlarinda çanakkale havalimaninda olurlar lastiği değiştirmek ne saati alir bu uçak tipinde maksimum iyi bilen teknisyenle 30 dakika surer mi hadi 1 saat diyelim.peki sabah saat 6 da kalkmasi gereken gereken uçak nasil oluyorda 10 saat rötar yapti anlayamadimda..bir adet lastik degiştirmek lastik elinizde kaç saat surer..10 saat mi..ya da lastik geldi ama işi yapacak teknik ekip yoksa onu da beklemek zorunda kaldik midir
  • Dolma teker değilmi bunlar nasıl patlar. Yalan bence.
  • Uçaklar 1 tane yedek lastik tasiya bilirmi kargo da agirlaktan dolayı imkansizmi?
  • Uçakları o kadar sert indirirseniz olacagı bu küt diye tekerleri vuruyosunuz piste
  • Lastik kontrolü yapmıyor mu acemi pilotlar kardeşim sen insan taşıyorsun sürümden kazanmayı bırak kaliteden devam et
  • Bu mardin ucagi cok sorunlu bir uçak...Demedi demeyin.Bir gün çok kötü sıkıntılara yol açacak.Teknikte çalışanlar bilir.

Çanakkale’den Ankara’ya dün sabah saat 06.05’te uçuş yapması gereken AnadoluJet’e ait ‘Mardin’ isimli uçağın arka sol lastiğinin patlaması nedeniyle uçuş gerçekleştirilemedi. Uçağın yolcuları mağduriyet yaşadı.

Ankara’dan dün gece 01.30'da Çanakkale'ye inen AnadoluJet'e ait ‘Mardin’ isimli189 yolcu taşıma kapasitesine sahip uçağın arka sol lastiği henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerinde patladığı fark edildi. Görevliler tarafından yapılan incelemede lastiğin Çanakkale’de onarılamayacağı tespit edildi.

Bunun üzerine İstanbul’dan teknik ekip istendi. Ekip, uçağa takılacak yeni lastiği İstanbul'dan kamyona yükleyip Çanakkale'ye doğru yola çıktı.

‘Mardin’ isimli uçak, lastiğin değiştirilememesinden dolayı Çanakkale'den Ankara'ya dün sabah 06.05’te yapılması gereken sefer yapılamadı. Bunun üzerine 10 saat rötar yapan uçağın yolcularının bir kısmı havaalanında beklerken bir kısmı da şehir merkezinde otellere yerleştirildi. Yolcuların bir kısmı ise karayolu ile Ankara’ya etti.







Anadolujet uçağının lastiği patladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Oto lastik ~ 7 yıl önce
Yokmuymuj Çanakkale'de bi lastikçi be yaa? Olmadı Lapseki'den gelirdi lastikçi be ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zebelek ~ 7 yıl önce
Ucakta stepne yokmuymuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
senin varmı ~ 7 yıl önce
stepnen
Nasil yani. ~ 7 yıl önce
Lastik ne alaka kanatla ucmuyormu bu ucak..yolcular hakli tepki gostermis.sanirim ekip canakkalede yati yapmak istemis.isteselerdi ucabilirlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanat ne alaka ~ 7 yıl önce
Duz mantiksiniz degilmi sadece. Bu ucak havadayken mi indiriyor yolcularini, inmicek mi tekrar piste.. lastik ne alakaymismis
tk ~ 7 yıl önce
cahillik ne kötü şey
Yuh ~ 7 yıl önce
Yuuuuuh! Kimsenin evi yok di mi?!
Emektar ~ 7 yıl önce
Bu uçak inişte ve kalkışta lastiklere ihtiyaç olacak konuya bu açıdan bakalım
Hunileee ~ 7 yıl önce
Eyer bu doruysa yer yerindn oynr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahl ~ 7 yıl önce
Bu dorumu
camarothy ~ 7 yıl önce
lastiğin ne zaman patlayacağini bilemessin önceden uyari verecek bir sistem yoktur..patlar işte..burada malesef teknik ekip yetersiz ne konuda lastiği istanbuldan çanakkale en hizli şekilde yollamada..gece yarisi 2 de çiksa kamyon yola yeni lastik ve teknik ekiple sabah 7 civarlarinda hatta 6 civarlarinda çanakkale havalimaninda olurlar lastiği değiştirmek ne saati alir bu uçak tipinde maksimum iyi bilen teknisyenle 30 dakika surer mi hadi 1 saat diyelim.peki sabah saat 6 da kalkmasi gereken gereken uçak nasil oluyorda 10 saat rötar yapti anlayamadimda..bir adet lastik degiştirmek lastik elinizde kaç saat surer..10 saat mi..ya da lastik geldi ama işi yapacak teknik ekip yoksa onu da beklemek zorunda kaldik midir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hur karga ~ 7 yıl önce
Bak caninisi lastik istenir ama lastigin ciktigisini evraklarini sirket ici yazismalari zaman alir lastiği al git diyemezsin degistirecek ekip gelir anca bu isler lastik değiştirme ile olsa idi ordan lastilciden yardim istenir yama yapilirdi 1 saat icinde :) havacilikdan bi habersin galiba iş den cok insani evrak işi yoruyor ve zaman alıyor prosedür
Tirtil ~ 7 yıl önce
Dolma teker değilmi bunlar nasıl patlar. Yalan bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgisiz ~ 7 yıl önce
Uçaklar 1 tane yedek lastik tasiya bilirmi kargo da agirlaktan dolayı imkansizmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetkili biri ~ 7 yıl önce
Tasiyan tasiyor. Azeri, AZAL’ın 4 numaralı ambarda vardır hep birtane. Ama çoğu şirket ağırlıktan kazanmak için taşımaz.
Laz teek kafa ~ 7 yıl önce
Kardeşşş 1 numara lastik patlamış ancak üretici derki. 1 numarayı değiştir ayrıca 2 numarayı da değiştirmek zorundasın. Haberdeki durum normal şartlardan bahsetmiyor.
AMS ~ 7 yıl önce
Uçakları o kadar sert indirirseniz olacagı bu küt diye tekerleri vuruyosunuz piste

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok bilen ~ 7 yıl önce
Bi zahmet geç de indiriver!
Çok bilene ~ 7 yıl önce
Lufthansa klm transavia ile uç o zaman anlarsın çok bilen
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Lastik kontrolü yapmıyor mu acemi pilotlar kardeşim sen insan taşıyorsun sürümden kazanmayı bırak kaliteden devam et

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fazla laz ~ 7 yıl önce
Arabanda yola çıkarken baktığın sağlam lastik, yolda giderken patlamayacak diye bir kural mi var. Bu da aynı. Piste olan fod kaynaklı patlamış olabilir.
önemli ~ 7 yıl önce
Bu mardin ucagi cok sorunlu bir uçak...Demedi demeyin.Bir gün çok kötü sıkıntılara yol açacak.Teknikte çalışanlar bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000