24 Aralık 2014, Çarşamba 23:21:35

ANADOLUJET UÇAĞI TRABZON'A İNEMEDİ

Anadolujet'in bugün Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Trabzon'a gidecek uçağı Trabzon Havalimanı'na inemedi.
  • Bu konuda daha sağlıklı ve ayrıntılı bilgi kaptan pilottan alınabilir. Yolcuların kafasında soru işareti oluşturabilecek mahiyetteki haberler ne derece yarar sağlar.? herhalde tamamen pilotun tercihidir.
  • Bu uçağın teknik durumunu bilmiyorum ama kabini tam bir felaket. TC-SAF ve TC-SAG ikilisinin kabininden şikayet ediyor ve filodan ayrılmalarına seviniyorduk ki, sevincimiz kursağımızda kaldı. TC-SBZ'ni kabini de bu ikiliyi aratmıyor. Atlasjet filoya uçak dahil ederken kabinlerini de revizyondan geçiriyor ve belli bir standardı oluşturdu ama THY/Anadolujet bu konuda maalesef çok kötü durumda.
  • Trabzon havaalanı bur an önce revize edilmeli
  • Haberde flap arızası yazmıyor ancak, yorumlarda flap arızasından bahsediliyor. Eğer bu doğruysa ve uçak pist Trabzon'a göre daha uzun diye Samsun'a divert ettiyse; a) Pilot Trabzonludur ve pistin kısalığına dikkat çekmek istemiştir. b)Gerçekten bu gibi teknik sorun yaşanan durumlarda Samsun Havalimanı daha emniyetlidir. c)Trabzon Havalimanı Samsun'a göre daha emniyetli değildir. d)Yıllardır tek tabanca Trabzon havalimanına mahkum bırakılan çevre iller Ordu-Giresun açılınca Samsun'un dışında Trabzon'dan daha güvenli 2. bir havalimanına kavuşacaklardır. e)Bütün şıklar espridir ciddiye alıp yorum yapmaya değmez. (Açık ara birinci olması gereken şık... mı acaba?) Cevap yazmadan önce başlığa dikkat ltf :))
  • Flap arizasi, pist daha uzun diye samsuna iniyor, 5-10 deneme falan yok, acmaya calisiyor acilmayinca divert samsuna. bi bardak suda firtina koparmaya gerek yok. gayet normal bir durum, her sey kuralina iygun
  • 2 yada 3 değil . Mesleğin gerektirdiği kurallar var. Sh kuralları gereği bir uçak en fazla 2 kere pas geçme hakkına sahiptir. Fakat bu kaptan pilot sorumlulugu altındadır. Rüzgar Hızı düşer kaptan emri altında bir kez daha deneme yapılır. Buda sonuç vermiyorsa divert yapılır.kaptanta iyice kararlı inmeye. Bu sadece risktir.
  • slm arkadaşlar o uçağın içinde bende vardım çok panik yaptık uçağın arızası için bir bilgi vermediler aynı uçakla trapzona gitmedik istanbuldan yeni uçak gönderdiler
  • Sabri abine soyle parayı yarın getırsin
  • bu nedir ya tuncay kardeş hem evimi veriyorum hem azar işitiyorum
  • ben Trabzon havalanını sık kullanan bir vatandaş olarak sormak isterim Trabzonda iniç için yeterli güvenlik önlemi yok Samsunda nasıl var, yani ben bunu anlamadım, Trabzona o kadar trafik varken bu ne demek, öğrenmek isterim

TK 7228 sefer sayısıyla bugün Sabiha Gökçen'den Trabzon'a gitmek için kalkış yapan Anadolujet uçağı, Trabzon Havalimanı'na inemedi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 18.30'da kalkması planlanan B737-800 tipi uçak, teknik bir arıza nedeniyle 1 saat 15 dakikalık rötarın ardından 19.45'de Trabzon'a gitmek üzere havalandı.

TC-SBZ tescilli Anadolujet uçağı, Trabzon Havalimanı'na ineceği sırada İstanbul'daki arızanın tekrar etmesi nedeniyle, bir süre havalimanı etrafında tur attı. 

Trabzon Havalimanı'na iniş için güvenlik önlemlerinin yeterli olmaması nedeniyle uçak, Samsun Çarşamba Havalimanı'na yönlendirildi. Saat 22.00'de Çarşamba Havalimanı'na sorunsuz iniş gerçekleştiren uçakta, teknik inceleme yapıldı.

Yapılan kontrollerin ardından Anadolujet uçağı, saat 01.10'da Çarşamba'dan havalanarak Trabzon Havalimanı'na saat 01.45'de ise havalimanına sorunsuz bir iniş gerçekleştirdi.

ANADOLUJET UÇAĞI TRABZON'A İNEMEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Ahmet AYDIN ~ 9 yıl önce
Bu konuda daha sağlıklı ve ayrıntılı bilgi kaptan pilottan alınabilir. Yolcuların kafasında soru işareti oluşturabilecek mahiyetteki haberler ne derece yarar sağlar.? herhalde tamamen pilotun tercihidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC-SBZ ~ 9 yıl önce
Bu uçağın teknik durumunu bilmiyorum ama kabini tam bir felaket. TC-SAF ve TC-SAG ikilisinin kabininden şikayet ediyor ve filodan ayrılmalarına seviniyorduk ki, sevincimiz kursağımızda kaldı. TC-SBZ'ni kabini de bu ikiliyi aratmıyor. Atlasjet filoya uçak dahil ederken kabinlerini de revizyondan geçiriyor ve belli bir standardı oluşturdu ama THY/Anadolujet bu konuda maalesef çok kötü durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamsi61 ~ 9 yıl önce
Trabzon havaalanı bur an önce revize edilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CİDDİYE ALSAK MI? ~ 9 yıl önce
Haberde flap arızası yazmıyor ancak, yorumlarda flap arızasından bahsediliyor. Eğer bu doğruysa ve uçak pist Trabzon'a göre daha uzun diye Samsun'a divert ettiyse; a) Pilot Trabzonludur ve pistin kısalığına dikkat çekmek istemiştir. b)Gerçekten bu gibi teknik sorun yaşanan durumlarda Samsun Havalimanı daha emniyetlidir. c)Trabzon Havalimanı Samsun'a göre daha emniyetli değildir. d)Yıllardır tek tabanca Trabzon havalimanına mahkum bırakılan çevre iller Ordu-Giresun açılınca Samsun'un dışında Trabzon'dan daha güvenli 2. bir havalimanına kavuşacaklardır. e)Bütün şıklar espridir ciddiye alıp yorum yapmaya değmez. (Açık ara birinci olması gereken şık... mı acaba?) Cevap yazmadan önce başlığa dikkat ltf :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Flap arizasi, pist daha uzun diye samsuna iniyor, 5-10 deneme falan yok, acmaya calisiyor acilmayinca divert samsuna. bi bardak suda firtina koparmaya gerek yok. gayet normal bir durum, her sey kuralina iygun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
2 yada 3 değil . Mesleğin gerektirdiği kurallar var. Sh kuralları gereği bir uçak en fazla 2 kere pas geçme hakkına sahiptir. Fakat bu kaptan pilot sorumlulugu altındadır. Rüzgar Hızı düşer kaptan emri altında bir kez daha deneme yapılır. Buda sonuç vermiyorsa divert yapılır.kaptanta iyice kararlı inmeye. Bu sadece risktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAROM ~ 9 yıl önce
En fazla pas geçme hakkı diye bir kural yok diye biliyorum, bu sadece genel bir kanıdır.Dediğiniz gibi bir kural varsa bunun hangi dökümanda olduğunu söylebilirseniz sevinirim.(Gerçekten öğrenmek için soruyorum yoksa genelde burda yapılanlar gibi ukalalık etme gibi bir niyetim yok)
Acunali ~ 9 yıl önce
slm arkadaşlar o uçağın içinde bende vardım çok panik yaptık uçağın arızası için bir bilgi vermediler aynı uçakla trapzona gitmedik istanbuldan yeni uçak gönderdiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayfun ~ 9 yıl önce
Sabri abine soyle parayı yarın getırsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çööşş ~ 9 yıl önce
bu nedir ya tuncay kardeş hem evimi veriyorum hem azar işitiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erdinç ~ 9 yıl önce
ben Trabzon havalanını sık kullanan bir vatandaş olarak sormak isterim Trabzonda iniç için yeterli güvenlik önlemi yok Samsunda nasıl var, yani ben bunu anlamadım, Trabzona o kadar trafik varken bu ne demek, öğrenmek isterim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim rumuz ~ 9 yıl önce
trabzon havalimanı gerek konumu açısından gerekse etrafındaki manialar açısından türkiyedeki en tehlikeli havalimanlarından biridir. bunun yanında trabzon havalimanındaki yangınla mücadele ve kurtarma hizmetlerinin hangi seviyede olduğu da değerlendirilmelidir. ayrıca arıza ile ilgili teknik bir parçanın hali hazırda samsunda bulunuyor olması ihtimali de var.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000