29 Mayıs 2014, Perşembe 08:20:23

ANADOLUJET TİCARET ÜNİVERSİTESİ'NE KONUK OLDU

AnadoluJet, İstanbul Ticaret Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Kulübü tarafından düzenlenen “Marka Yönetiminde Pazarlama Karması ve Ajans-Kurum İlişkisi” konulu seminere halkla ilişkiler ajansı TimePR ile konuk oldu.

AnadoluJet, İstanbul Ticaret Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Kulübü tarafından düzenlenen “Marka Yönetiminde Pazarlama Karması ve Ajans-Kurum İlişkisi” konulu seminere halkla ilişkiler ajansı TimePR ile konuk oldu. Seminerde üniversiteli gençlere seslenen AnadoluJet Pazarlama ve Satış Müdürü Zekeriya Çoştu, temel pazarlama bileşenleri çerçevesinde AnadoluJet’i ve pazarlama faaliyetlerini anlattı.

Gerçekleştirdiği projeler ve pazarlama alanındaki yenilikçi bakış açısıyla her yaş ve kesimden takdir toplayan AnadoluJet, halka ilişkiler ajansı TIME Public Relations [TimePR] ile İstanbul Ticaret Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Kulübü tarafından düzenlenen “Marka Yönetiminde Pazarlama Karması ve Ajans-Kurum İlişkisi” konulu seminere konuk oldu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü’nde gerçekleştirilen söyleşide, üniversiteli gençlere AnadoluJet Pazarlama ve Satış Müdürü Müdürü Zekeriya Çoştu ve TIME Public Relations [TimePR] Ajans Başkanı Sevda Solak seslendi.

Konferansta sözü ilk olarak, ajans kurum ilişkisini mercek altına yatıran sunumuyla TimePR Ajans Başkanı Sevda Solak aldı. Solak, ‘Halkla ilişkiler ve iletişim danışmanlığı ajansı ne iş yapar? Müşterileriyle olan ilişkilerini nasıl düzenler? Temel sorumlulukları nelerdir? Hangi alanlarda iletişim yapar?’ sorularına yanıt verdi. Solak ayrıca TimePR’in AnadoluJet için yürüttüğü iletişim çalışmaları konusunda da öğrencileri bilgilendirdi.

Solak’ın ardından sözü alan AnadoluJet Pazarlama ve Satış Müdürü Zekeriya Çoştu ise temel pazarlama bileşenleri (7P) çerçevesinde AnadoluJet’in pazarlama faaliyetlerini anlattı. AnadoluJet’in kuruluş hikâyesi, sunduğu hizmetleri, uçuş ağı, fiyatlandırmanın nasıl yapıldığı ve kurum içi süreçlerin nasıl işlediği gibi noktalara değindi.

Yaptığı sunumda pazarlama karması unsurlarının sınıflandırılmasında hizmet pazarlaması alanında yapılan eleştirilere de dikkat çeken Zekeriya Çoştu, “Bu eleştiriler nedeniyle 4P’ye; Süreç (Process), Fiziksel Kanıt (Physical Evidence) ve İnsan-Hedef Kitle (Participants) olmak üzere, hizmet pazarlaması literatüründe oldukça kabul görmüş, 3P daha eklenmiştir. Hatta her kurum, farklı kimliği ve iş süreçleri nedeniyle kendi ‘P’lerini geliştirmelidir. İş süreçlerini yönetirken modelleri bilmek kadar, inovatif yaklaşım da sergilemek gerekiyor” dedi.

Öğrencilere havacılık sektörünün dinamiklerini de anlatan Çoştu, “Kurulduğumuz günden bu yana geçen zaman zarfında havacılık sektöründe çok şey değişti. Sektörümüz çok hızlı gelişiyor. Bu sebeple sürekli kendimizi geliştirmek ve yenilemek, hatta koşmak zorundayız. Yenidünya düzeninde eski kurum zihniyetinden uzaklaşarak çözüm ortakları ile çalışmak önemli hale geldi. Çözüm ortağımızın adeta içimizden biri olması, bizim markamızı en az bizim kadar iyi tanıması gerekiyor. Kurumu ve sektörü bir çalışanımız kadar iyi bilmesi, tüm konulara vakıf olabilmesi önemli. Biz de TimePR gibi farklı konularda farklı çözüm ortakları ile çalışıyoruz. Çözüm ortaklarımız, uzmanlıkları ve tecrübeleri ile bize yön veriyor. Sürdürülebilir büyüme ve gelişim için çözüm ortaklarımız, pazarı önceden okuyup, yaşanan gelişmelere göre süreçleri şekillendirip, bizi tetikliyor ve proaktif hale getiriyor. Bu nedenledir ki; Ajans - Kurum ilişkisinde çözüm ortağı anlayışını benimsemek bizim için birinci öncelik” dedi.

Öğrencilerin sorularının ardından yapılan çekilişte bir kişiye uçak maketi, üç katılımcıya ise gidiş - dönüş uçak bileti hediye edildi.

ANADOLUJET TİCARET ÜNİVERSİTESİ'NE KONUK OLDU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000